Forside
Mejeri
Borgerforening
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 

     

Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 

  
20. juli 2018 * Støvet skal væk. Vandskaden i salen og køkkenet er ved at være lavet. Det har støvet, og der skal gøres rent efter håndværkerne inden næste udlejning 27. juli, skriver Jytte Elleby. Så har du tid og lyst til at give en hånd med tirsdag 24. juli, må du meget gerne henvende dig til Hans Hornbek for nærmere aftale om tidspunkt. Jo flere jo lettere og hyggeligere. Hans har tlf. nr. 22 44 70 74.

 
  
20. juli 2018 * 40 år som jyde. Ole har da altid været i Alken, tænker nogle. Nej, men Ole Nielsen har trods alt været her på egnen i 40 år. Jubilæumsdagen passerede han 13. juli. Han kom oprindeligt fra Brønshøj, født i 1944 og opvokset i København NV. Ole er uddannet skibsbygger, og han arbejdede bl.a, på B&W. Men så kaldte Jylland og nye arbejdspladser som Bilwinco i Skanderborg og den gamle Skanderborg Maskinfabrik. Den første adresse 13. juli 1978 blev Emborgvej 46 i Boes, se billedet nedenfor. Via Alkenvej 46 endte han Alkenvej 59 sammen med Søs. Det hører med, at Ole gennem sin mors slægt har en lang forhistorie her på egnen. Faktisk siden 1705. (Foto: Peter Abildgaard) 
  
 

20. juli 2018 * Klunsning, containere og god nabokontakt. Foreningen Liv i Landsbyerne inviterer til Smukfest-oprydning d. 13. og 14. august. Foreningen Liv i Landsbyerne har i år fået mulighed for at tjene 30.000 kr ved at rydde op på campingområdet 'Skovlunden'. Foreningen arbejder for at udvikle og styrke fællesskabet og kendskabet mellem alle os i hele Bjedstrup Skoles skoledistrikt. Bestyrelsen vil rigtig gerne ha' så mange med som muligt fra hele lokalområdet, så derfor sørger vi selvfølgelig for legetanter eller -onkler til de mindste, så forældrene har begge hænder fri. Vi håber at rigtig mange af jer kan komme mellem kl. 12 og 16, hvor vi har Skovlunden for os selv og kan klunse drikkevarer i fred og ro. Sidste år fik vi fyldt en hel trailer, som rakte til fire byfester! Der er masser af andre ting at klunse også, noget for enhver smag faktisk! Pengene vi tjener, skal komme hele området til gode og vi tænkte i år på at betale for at få sat bedre info-skabe op i landsbyerne, hvis borgerforeningerne er med på det. Oprydningen efter Smukfest foregår over to eftermiddage fra kl. 12 indtil ca. kl. 20.30 mandag d. 13. og tirsdag d. 14. august på camping-området bag Vrold Østergård på Horsensvej 4. Man melder sig til i det tidsrum, der passer bedst. Men der er kun pizza til dem, der bliver til spisetid. Tilmelding på denne Doodle: Igen i år sørger Smukfest for, at der kommer affalds-øer med affaldssortering op på campingpladsen, de sørger for masser af tomme containere til os under oprydningen. Og for vand, øl, rene handsker og skraldesække til alle os opryddere. Kryds fingre for godt vejr og tag din nabo med - så lærer vi også ham/hende at kende. Kontakt evt. Jacob Gewitz (20598315 og jacobgewitz@gmail.com) eller Eva Nikolajsen (26962880 og eva.nikolajsen@gmail.com) for mere info.


 

9. juli 2018 * Trafiksikkerhed i området på borgermøde. Julie Lindegaard fra ABAF meddeler, at der torsdag 16. august kl. 19-21 er borgermøde på Mejeriet - med Trafik og Vej i Skanderborg Kommune og ABAF som arrangører. Vejbump, fartzoner, fortove og fodgængerovergange er bl.a. på dagsordenen på mødet, hvor to medarbejdere fra kommunen kommer med.
 
9. juli 2018 * 12. august 2018 kl. 14 tager jeg med 'Svartlöga' på langfart, skriver Lene Bay. Jeg sejler med fra Træskibshavnen i Aarhus til Cuba, hvor jeg holder ferie, inden jeg vender hjem i slutningen af marts. Skibet og ideen er Henrik Grønborgs, hans kone Ella er min veninde gennem mange år, og besætningen er familie, venner, netværk, m.fl. En vekslende gruppe af dejlige mennesker, og der er stadig pladser på de fleste togter, hvis nogen af jer skulle blive fristet af eventyret. Læs mere. Hvis I har lyst til at følge lidt med, så kan man kikke på Svartlögas hjemmeside, eller endnu bedre, man kan blive venner med Svartlöga på Facebook. Der vil blive lagt ting op hen ad vandet. Mens jeg er væk, bor Pete i mit hus. Jeg holder et lille rejsegilde/restegilde i Alken torsdag 26. juli fra kl. 15 og mindst indtil det er blevet mørkt. Jeg håber I kan komme, og at ikke alle er væk på ferie :-) Tilmeld jer på sms (42438660) og tag gerne 'madrester' med til fællesbord, eller slatter med til min slatbar.
Vi ses! Ohøj fra Lene Bay

 
9. juli 2018 * Kalendervikar søges til alken.dk. Mens Lene Bay er ude at sejle - fra august til marts - vil alken.dk mangle hende som 'kalendervender' - den, der taster arrangementer, åbningstider og vigtige datoer ind i Alken-kalenderen. Det foregår i Google-systemet og kalder både på initiativ, grundighed og lyst til rationalisering. Alder ingen hindring. Henvendelse til knudabildtrup1@gmail.com
 
8. juli 2018 * Endnu en grundejerforening i området er netop dannet. Det er Grundejerforeningen Alken Enge, der har 14 husstande fra Alkenvej 139 til 171 samt Vædebrovej 46 som medlemmer. Foreningen er oprettet 'i forbindelse med tiltag til sikring af arkæologiske interesser i området'. Mie Kjær, Britt Kristensen og Knud Abildtrup er den første bestyrelse.
 
7. juli 2018 * Lurer ved Mossø. To piger gik i vandet mellem Fuldbro Mølle og Vædebro og havde smidt alt deres tøj på stranden, da en mand slog sig ned tæt ved tøjet, oplyser Sydøstjyllands Politi. Manden blev siddende, mens de badede, og da de løb væk for at komme væk fra ham og hen til et par længere henne ad stranden, fulgte han efter dem, men stoppede igen. Politiet blev hidkaldt og har optaget rapport om episoden, der foregik 26. juni.
 
6. juli 2018 * Mere debat om visionspapiret. Mikkel Schwab og Ditte Jensen, henholdsvis næstformand og formand i Liv i Landsbyerne har svaret på indsigelsen (se nedenfor 2. juli) fra Bente Andersen og Karl Ole Jokumsen fra Svejstrup Østergård angående visionspapiret. Og Torben Nielsen, Anes Høj i Alken, har et indlæg om bosætning og øget trafik i Alken. Bege dele finder du på smalltalken dateret 6. juli.
 
4. juli 2018 * Lopper på Præstegården. Svejstrup Gl. Præstegård inviterer til loppemarked lørdag 26. august kl. 10-16. Kom og rod i de mange boder, find de sager, du så længe har manglet, opgrader din garderobe eller køb en gave til din ven. I shoppepausen kan man købe kaffe og lidt ganegodt. Vil du have en stand? Så skriv til Ida Gundersen på Facebook eller på tlf. 2242 8519. Der er begrænset med pladser, så skynd dig. Man skal selv medbringe klapbord eller hvad man måtte have brug for, og man skal rydde op efter sig selv.
  Kh. Alle os fra præstegården

 
  
4. juli 2018 * Ved landsbyens gadekær. Leon Østergaard sætter nu sit hus på Svejstrupvej 46 til salg. Huset er lyst, hyggeligt og ligger idyllisk ned til gadekæret. Naboerne er alle rigtig skønne, skriver han til alken.dk: Huset er på 119m2, og pladsen i huset er ikke udnyttet så godt, og huset passer derfor bedst til den lille familie. Der er en lækker, isoleret garage, med plads til to biler. Jeg har været rigtig glad for at bo her, men som ene forældre har jeg brug for at komme tættere på de to hold bedsteforældre og det er grunden til jeg vil sælge. Billeder, facts og kontaktoplysninger kan ses på http://hus.qaz.dk
 
3. juli 2018 * Nu også kyllinger fra Johannesminde. Så har vi slagtet vores første hold kyllinger, skriver Tine Thybo fra Johannesminde Gårdbutik. Det er gået rigtig godt med dem; måske skulle vi have slagtet dem lidt før, da de er blevet lidt tunge – de vejer ca. 3 kg pr. stk. Racen er Franske skovkyllinger, og de er 12 uger gamle.
 
3. juli 2018 * Juni-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i maj op i 69.039 kr., og 206 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til butik-drift.
 
2. juli 2018 * Så er det tid til en gangs kvartalsrengøring i Købmanden i Alken, - nemlig søndag 8. juli kl. 10 -12 i købmandsbutikken. Måske mange er taget på ferie, - men vi når det vi når, og det vi når er godt, skriver Estrid Bek.
 
  
2. juli 2018 * Uheldig udstykning, tankeløse parkeringer og lukket proces. Bente Andersen og Karl Ole Jokumsen fra Svejstrup Østergård har sendt en indsigelse til kommunen i forhold til visionspapiret indsendt fra foreningen Liv i Landsbyerne. De finder en skitseret udstykning i Svejstrup meget uheldig og uacceptabel, de har stigende problemer med at passere igennem Bjedstrup og Alken på grund af parkerede biler, de ønsker styr på spildevandsudledningerne i det åbne land og finder processen med visionspapiret i Liv i Landsbyerne meget lukket. Se hele indsigelsen på smalltalken 2. juli.
 
1. juli 2018 * Kano drevet i land. Jeg har fundet en forladt kano, som er drevet ind hos os på Emborgvej 74, skriver Bo Kokholm Pedersen, der kan kontaktes af ejeren på tlf. 41280343. 
 
1. juli 2018 * Nye møbler til Mejeriet. Mejeribestyrelsen har som fremlagt ved sidste generalforsamling arbejdet på at forbedre møbelsituationen i store sal, skriver Hans Hornbek fra mejeri-bestyrelsen: Udgangspunktet har været, at det eksisterende møblement er nedslidt, tungt og uhåndterligt, hvorfor vi har kigget på mobile systemer, så borde og stole fra salen nemt kan køres i opbevaringsrum. Sammen med kunstudvalget har vi kigget på mange forskellige løsninger og er kommet frem til en balance mellem, hvad vi ønsker, og hvad vi har råd til. Se på Mejeri, hvad det har givet mulighed for at sammensætte. 

 
1. juli 2018 * Forsikringen dækker vandskaden. Orientering om vandskade m.m. på Mejeriet. For nogle uger siden var vi så uheldige, at vi fik en større vandskade på det nye linoleumsgulv i salen, skriver Hans Hornbek fra mejeri-bestyrelsen. Skaden opstod fordi tilslutningen til et af blandingsbatterierne i køkkenet pludselig lækkede, og vandet sivede ud på køkkengulvet, hvorfra det løb under væggen og sivede ind under det nye gulv og begyndte at dryppe ned i kælderen i gangen ved udlejningsburene. Tilfældigvis var der ingen aktivitet i Mejeriet pågældende weekend, og først da Holger undrede sig over dryppene i kælderen. blev problemet opdaget, og vandet stoppet, men da var skaden sket. Det nye gulv bulede op, og vi tilkaldte først gulvfirmaet og senere en taksator fra forsikringen for at finde ud af skadens omfang. Mejeriet er forsikret mod skader som følge af udløbende væsker, så forsikringen dækker, selvom det pga. af underpladernes samlinger er nødvendigt at skifte hele gulvet i salen. Læs mere på Mejeri om prisen, selvrisikoen, arbejdet med nyt gulv og forebyggelse af gentagelser.

 
  
28. juni 2018 * Gammelt søkort. Alken Bibliotek har fået en gave, et sjældent kort over Mossø med opmålinger fra 1929. Giveren er Poul-Erik Mønsted. Han solgte for nylig sit sommerhus på Olesbjerg ikke langt fra søen, og han bestemte til sidst, at det interessante søkort skulle blive i Alken. Selv købte han det for mange år siden fra en familie på egnen. Kortet forklarer mange detaljer, først og fremmest om søen, vanddybder og navne på banker og stenrev. Når du måske falder i staver over den nye ophængning på biblioteket, vil du også se, at Alken by er aftegnet med den gamle station, mejeri og nogle ganske få huse. Faktisk ser det ud til, at Boes er lidt større. Den nuværende vej langs østbredden ses kun i brudstykker, formentlig som hjulspor til nogle husmandssteder, fiskerhytter og tørvegrave. Der er ingen sommerhuse. Mossøbrå omtales som Mossøbrue. (Foto: Peter Abildgaard)
 
24. juni 2018 * Flere og flere studenterhuer i alle farver. Carlos Vivike, Alken, Thomas Hvelplund Danielsson, Svejstrup, Kalle Birk, Bjedstrup, Maya Antonia Wendt, Kirstinelund, Anna Siegfredsen, Boesvej, og tidligere Alken-borger Anna Keldorf bliver student i denne uge. Skriv til knudabildtrup1@gmail.com, hvis flere unge i og omkring Alken skal nævnes.
 


 
 
  
24. juni 2018 * Kølig sankthans. Det blev en meget kølig sankthansaften ved Vædebro, men en standhaftig skare holdt ud. Paradokset var, at myndighederne havde forbudt bålafbrænding på grund af forsommerens tørke. Borgerforeningen havde dog indhentet tilladelse til at fyre op i bålfad og grill. Alken Sankt Hans Orkester bidrog til at holde varmen. (Foto: Peter Abildgaard)
 
24. juni 2018 * Henrik fik solgt til prisen. Henrik Mortensen fra Horsens har fået solgt sit sommerhus, Emborgvej 163, efter det siden 2008 har været sat til salg i lange perioder. Der var hele to om buddet, og det blev solgt til prisen til en familie fra Ejer.
 
  
23. juni 2018 * Fra natklubberne i Bamako til byfest i Alken. Programmet for hele byfesten lørdag 18. august kommer senere, men det er sluppet ud, at musikken til aftenfesten leveres af den dansk-malinesiske afrobeat-gruppe Faratuben, hvis hovedbeskæftigelse er at spille på natklubberne i Bamako i Mali hvor de lokale samles og danser til solopgang. Samtidig er Winnie og Birgit Pohle begyndt at indsamle gevinster til banko. Kontakt Winnie på winniepohle@gmail.com, hvis du eller dit firma vil donere gevinster.
 
23. juni 2018 * De første 11 klar til smuk oprydning. Husk tilmelding til Liv i Landsbyernes årlige oprydning efter SmukFest. Alle indsatser er vigtige - fra en aften til to hele dage - se de første 11, der har meldt sig, og meld dig selv til på Doodlen her.
 
23. juni 2018 * Eric redder and fra ræv. Drama i Svejstrup Enge. Fredag aften observerede en gæst hos Erik Ballowitz og Vibeke Sandberg pludselig en ræv med en and i flaben på vej ud i engen. Eric og Vibeke løb resolut ud efter rovdyret, og det lykkedes Eric - i kinasko - at løbe ræven op, og råbe og klappe så meget, at den slap anden og forsvandt. Forinden havde den nået tage en høne, mens resten af fjerkræholdet var flygtet til alle sider. Anden overlevede - noget tummelumsk.
 
  
23. juni 2018 * De første tilsagn om at købe Kollen nu på 101.000 kr.
Torsdag 14. juni var Havestuen på Bjedstrup Skole godt fyldt op med folk fra lokalområdet, der var interesserede i fælleskøb af Kollen, skriver Ditte Jensen. Der blev talt om, hvordan området kan rumme både vandrestier, stier til mountainbikes, ridestier, et shelter, dyrehold, skovhave, yoga, amfiscene, frugttræer og meget, meget mere. For at projektet kan blive en realitet, skal der rejses i alt 300.000,- kr. ud af de 1.1 mio. kr. som området kosterLæs mere på Liv i Landsbyerne om finansiering, samarbejde med den almennyttige fond, der ejer Lyngbakkerne, og den nye forening, som blev stiftet på mødet, Støtteforeningen for Kollen, Kollens Venner. 

 
18. juni 2018 * Visionsarbejdet er sendt til kommunen. Foreningen Liv i Landsbyerne har nu sendt visionspapiret, der er skrevet sammen efter forarbejde i otte arbejdsgrupper, til kommunens aktuelle planarbejde. Det blev til 14 sider med visioner om dagligvarer, erhverv, ældre, skole, bosætning, trafik, kultur/fritid og teknik/miljø. Læs visionspapiret - der er mange guldkorn og fremsynede forslag at finde.
 
20. juni 2018 * Rotter på loftet? Borgerforeningen har taget initiativ til alternativ rottebekæmpelse, fortæller Eva Nikolajsen. Skanderborg Kommune har været inspiration til at forsøge at gøre Alken lækker og indbydende for natugler. Det gøres ved at sætte flere redekasser op rundt om i landsbyen. Natugler er nataktive og rigtig gode til at fange mus og rotter om natten. Uglekasserne sættes op i 5-7 meters højde i et højt træ med god plads til indflyvning. Kasserne produceres af Skanderborg Kommunes Udehold i Fiirgårde.
 
  
19. juni 2018 * Ib og Birthe vil sælge. Så har også Ib og Birthe Madsen sat deres hus til salg. Se opstilling, fotos og video hos Home om huset på Emborgvej 110. Som der står: Storvilla med fantastiske omgivelser og masser af plads.
 
18. juni 2018 * Inspiration fra og til Feldballe. Feldballe på Djursland, som blev årets landsby i 2016, har ønske om at komme på inspirationstur her til vores område. Vi er derfor i gang med at planlægge en dag, lørdag 15. september kl. ca. 10-16, hvor en busfuld folk fra Feldballe og omkringliggende landsbyer kommer her til en dag med foredrag om landsbyudvikling, fælles frokost og snak i grupper om relevante emner som Købmand, Mejeri, skole, børnehus, Dover GF, rollespilsforening, aktiviteter i borgerforeningerne og Liv i Landsbyerne, alken.dk og hvad der ellers er af tiltag i vores lokalområde, skriver Gitte Trenckner. Alle vil være velkomne til denne dag. Feldballe er en aktiv landsby med friskole og - børneinstitution, indeholder bl.a. økolandsbyen Friland med vegetarrestaurenten Moment, der dyrker egne grøntsager. De har også oprettet en skaterbane. Selvom det er dem, der gerne vil inspireres af os, tænker vi, at det nok også vil gå den anden vej, at vi kan blive inspireret af dem. Måske vi på et senere tidspunkt kan besøge dem? Der vil senere komme en invitation med program. Hvis I har ideer til dagen/ gerne vil være med i planlægningen, henvend jer til Gitte Trenckner 21 25 21 06 / gitte.trenckner@gmail.com 

 
  
10. juni 2018 * Maria mit Auszeichnung. Tidligere Alken-borger Maria Sandberg Ballowitz er nu færdiguddannet violinlærer på Kärntner Landeskonservatorium Klagenfurt. Forleden afsluttede hun fire års uddannelse med 'Auszeichung' - som vel betyder udmærkelse. Tillykke! (Foto: Bruno Campo)
 
10. juni 2018 * Vandskade på mejeriet. Det nylagte gulv på Mejeriet har været ude for en vandskade - fra et rør ved en køkkenvask. Hans Hornbek oplyser, at taksatoren fra forsikringsselskabet har accepteret skaden, og vi har fået en foreløbig godkendelse af reparation af ca. halvdelen af gulvet. Hvis mere er påkrævet, skal vi have dem ud igen til et nyt møde. Gulvfirmaet kommer onsdag og tager stilling til, hvad de vil gøre ved skaden. Den store sal er ude af drift i et uvist antal uger her i sommerperioden, hvor der heldigvis traditionelt ikke er megen aktivitet i huset.
 
  
10. juni 2018 * Kommunen støtter Kollen-køb. Foreningen Liv i Landsbyerne har modtaget 25.000 kr. fra Skanderborg Kommune til Kollen-projektet, oplyser formand Ditte Jensen. Pengene skal gå til projektledelse ved Bendt Nielsen, Alken. Fotoet er fra 1975, hvor Olga Keis og Søs Nielsen med lille Thomas på armen nød udsigten fra Kollen ned over engen og søen og deres lille bindingsværkshus (hvor nu Peter Rasch bor). Der var jordbær på skråningen, og de måtte gerne plukkes - og det kan der komme igen, skriver Søs. Husk mødet om fælles-køb af naturarealet torsdag 14. juni kl. 19. på Bjedstrup Skole. Læs mere her på siden (24. maj 2018) (Foto: Ole Nielsen)
 
  
10. juni 2018 * Syng sammen. Det blev en varm og musikalsk fredag eftermiddag, da spillemændene Lene Bay og Jacob Hogrebe på købmandstorvet genopfandt en række klassiske syng-med-sange lige fra den gamle gartner til ’Med hænderne siger vi klap-klap’. Så var der både til bedstefar og børnebørnene. Her går Lene Bay i en tæt duet med Ingo Pohle, en stjernestund. (Foto: Peter Abildgaard)
 
 

 
7. juni 2018 * Smuk oprydning. Foreningen Liv i Landsbyerne inviterer til Smukfest-oprydning 13. og 14. august. Foreningen Liv i Landsbyerne har i år fået mulighed for at tjene 30.000 kr ved at rydde op på campingområdet 'Skovlunden'. Foreningen arbejder for at udvikle og styrke fællesskabet og kendskabet mellem alle os i hele Bjedstrup Skoles skoledistrikt. Bestyrelsen vil rigtig gerne ha' så mange med som muligt fra hele lokalområdet, så derfor sørger vi selvfølgelig for legetanter eller -onkler til de mindste, så forældrene har begge hænder fri. Vi håber at rigtig mange af jer kan komme mellem kl. 12 og 16, hvor vi har Skovlunden for os selv og kan klunse drikkevarer i fred og ro. Sidste år fik vi fyldt en hel trailer, som rakte til fire byfester! Der er masser af andre ting at klunse også, noget for enhver smag faktisk! Pengene vi tjener, skal komme hele området til gode og vi tænkte i år på at betale for at få sat bedre info-skabe op i landsbyerne, hvis borgerforeningerne er med på det. Oprydningen efter Smukfest foregår over to eftermiddage fra kl. 12 indtil ca. kl. 20.30 mandag d. 13. og tirsdag d. 14. august på camping-området bag Vrold Østergård på Horsensvej 4. Man melder sig til i det tidsrum, der passer bedst. Men der er kun pizza til dem, der bli'r til spisetid. Tilmelding på denne Doodle. Igen i år sørger Smukfest for, at der kommer affalds-øer med affaldssortering op på campingpladsen, de sørger for masser af tomme containere til os under oprydningen. Og for vand, øl, rene handsker og skraldesække til alle os opryddere. Kryds fingre for godt vejr og ta' din nabo med - så lærer vi også ham/hende at kende.
Kontakt evt. Jacob Gewitz (20598315 og
jacobgewitz@gmail.com) eller Eva Nikolajsen (26962880 og eva.nikolajsen@gmail.com) for mere info. (Foto: Jacob Gewitz)
 
4. juni 2018 * Arbejds-fredag. Vi havde ikke nok lørdage i vores kalender så: Bestyrelsen har besluttet at prøve noget nyt og inviterer derfor til forskønnelses-/arbejdsaften fredag 24. august fra kl. 15. Man kommer, når man kan efter arbejde, og så giver mejeriet aftensmad til alle de arbejdende. Hilsen Jytte Elleby på mejeribestyrelsens vegne
 
  
20. feb. 2018 * Alken 1989: Egne ryttere, eget festtelt, nye boliger og nyt vand. Med egen rideklub inden for byskiltene kunne man nu se 15 ryttere - og en vogn - i Alkens byfestoptog - for sådan et var der dengang. Sander Jensen var fanebærer. Og med Jørn Damgaard som primus motor fik borgerforeningen sit eget festtelt på 12 gange 12 meter - blåt med hvidt tag og godkendt efter alle kunstens regler. Se næste kapitel i Alken år for år siden 1979.
 
 
 
391 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
Anne-Mette Granner, amgranner@gmail.com

og kalender-bidrag til 
Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

  
Støvet skal væk. Rengøring efter håndværkerne på Alken Mejeri tirsdag 24. juli, henvend dig til Hans Hornbek for nærmere aftale om tidspunkt -  tlf. nr. 22 44 70 74.

 
19 er nu med til oprydning efter SmukFest mandag 13. og tirsdag 14. august på camping-området bag Vrold Østergård på Horsensvej 4. Pizza til dem, der bli'r til spisetid.
Se hvem de første 19 er - og meld dig selv til via denne Doodle.
Det er både hyggeligt, gavnligt og økonomisk indbringende. 
(Foto fra tidligere oprydning: Rasmus Arentsen)

Trafiksikkerhedsmøde. Julie Lindegaard fra ABAF meddeler, at der torsdag 16. august kl. 19-21 er borgermøde om trafiksikkerhed i hele området på Mejeriet - med Trafik og Vej i Skanderborg Kommune og ABAF som arrangører.
 
Byfest i Alken lørdag 18. august. Musikken til aftenfesten leveres af den dansk-malinesiske afrobeat-gruppe Faratuben.
Arbejds-fredag. Forskønnelses-/arbejdsaften på Alken Mejeri fredag 24. august fra kl. 15. Man kommer, når man kan efter arbejde, og så giver mejeriet aftensmad til alle de arbejdende.
Lopper på Præstegården. Svejstrup Gl. Præstegård inviterer til loppemarked lørdag 26. august kl. 10-16. Læs mere på Svejstrup 4. juli. 

Inspiration fra og til Feldballe. Feldballe på Djursland kommer på inspirationstur til vores område lørdag 15. september kl. ca. 10-16. 
Læs mere på  Købmanden i Alken (18. juni)

 
Alken-kalenderen
herunder bestyres af Lene Bay - lenebach.bay@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2014 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007