Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Bestyrelse
Kollen - tilsagnsblanket
2018.09.30 Stormøde referat
2019.03.10 Kollen status
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 

 


Status på Kollen projektet

2019.03.08

Som mange vil vide har der over det seneste år været et projekt, lokalt forankret, med at købe Niels og Rosa Gyldings juletræsplantage syd for Svejstrup. Området blev udbudt til salg via ejendomsmægler til en pris på 1,1mio kr . For nuværende er det meste af jorden tilplantet med juletræer og en mindre del af det er fredskov .

I alt er der tale om 7,2 hektarer. Området har over de seneste mange år været åbent for de lokale. Nogle af disse fik ideen om at købe området i fællesskab og ændre brugen i rekreativ retning: mange ideer har været i spil, men en endelig afklaring har vi besluttet måtte vente til et køb kunne realiseres.

Der har været indsamlet tilsagn om støtte gennem vores forening ” Kollens venner” der blev stiftet ved en generalforsamling juni 2018. Der er indsamlet tilsagn om støtte på 200.000 kroner, og der er via støttearrangementer , fredagsbarer og kommunale tilsagn en fornuftig økonomi i projektet.

I processen har der vist sig 2 vanskelige forhindringer: for at kunne købe området, der har landbrugspligt, skal man enten være landmand eller etablere en fond med at alment sigte. Det blev hurtigt klart, at det var en fondskonstruktion vi skulle arbejde efter at etablere. Der skulle indsamles et beløb på ca. 300.000 kr. og derfra søge fondsmidler til resten af købesummen.

Bestyrelsen i foreningen har i hele processen ment, det var realistisk at nå målet på de 300-000 kroner og indsamle via finde den resterende købesum på 1.1 million. MEN: for at kunne søge fondspenge skal der foreligge en optionsaftale : en aftale hvor sælger giver foreningen en tidsbegrænset eneret på at købe området. Dette tidsvindue skulle vi bruge til dels at søge landzonetilladelse til skille området ud fra Niels og Rosa ´s ejendom på Klokkehøj i Svejstrup , dels til at rejse de 300.000 kroner lokalt og derefter søge fondsmidler til resten af købesummen. Denne helt centrale optionsaftale er det imidlertid ikke lykkedes at få sælger til underskrive.

Og efter mange, i øvrigt ordentlige og positive kontakter til sælger og dennes advokat, har vi måttet erkende, at det spor ender blindt. Vi har betrygget sælger i, at foreningen fortsat er interesserede i at købe området, men at vores proces er helt afhængig af en købsoption. Vi sætter nu processen med at købe Kollen på pause, og indkalder til generalforsamling i juni.

Bestyrelsen har undersøgt flere andre muligheder for erhverve området, gennem køb af andre der har landbrugspligt, men den mulighed har vi måttet se bort fra : risikoen for atde pågældende selv hæftede for området blev for høj.

Vi vil gerne takke alle, der har bidraget med fredagsbarer, tanker, pengebidrag og særskilt sige en stor tak til Bendt Nielsen, der har prøvet den er type projekter før og vedholdende givet os troen på, at det måske en dag kan lykkes. Vi håber, det vil vise sig at kunne lade sig gøre, men lige nu må vi altså udruste os med tålmodighed.