Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 


Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 

  
  
20. mar. 2019 * Vi åbner Boes Kaffehus for denne sæson søndag 31. marts 11-16. Der vil på åbningsdagen være kage fra de lokale bagere, Karen Husted og Christian Funder, skriver Anne Mette Martinsen og Karina Grøngaard Mose. Vi tilbyder skøn kaffe, økologisk is fra Hansen Is, saft og sodavand fra Naturfrisk og øl fra Møn Bryghus. Derudover forhandler vi den danske, økologiske hudpleje serie fra Ecooking. Som noget nyt har vi fået et lille udpluk af skønt børnestrik fra Bolivia, som Chola står bag. Der er også altid et fint lille udvalg af fine loppefund og keramik. Kaffehuset har åbent første og sidste søndag i måneden, fra 11-16. Udover kaffehuset, bliver huset også brugt som bed & breakfast, som er åben for gæster hele året. 

 
  
20. mar. 2019 * Hanne vil sikkert sige, at det var der en mening med: Bedst som redaktøren ledte i de digitale mapper efter et egnet foto til at illustrere forskønnelsesdagen på Mejeriet søndag 31. marts, dukkede et foto af Hanne Ravn op i færd med at tørre et mejeri-gelænder af - og vupti, det passer jo lige med, at Hanne fylder 60 lørdag 23. marts.
I 2009 kunne alken.dk bl.a. skrive i 50-års-omtalen, under overskriften Målrettet udemenneske og holist, at Hanne er kompromisløs, i stadig udvikling og vil videre. Hun er selektiv med sin tid, og filmen skal være god, før hun slænger sig foran skærmen. At sumpe foran tv siger hende intet, på sengebordet ligger derimod faglitteratur – gerne om personlig udvikling og menneskets psyke.' Det var i 2009, nu skriver vi 2019, og gelænderet på fotoet er der ikke mere - det var nede i hjørnet af salen.

 
20. mar. 2019 * Det er tid til forskønnelse af vores dejlige Mejeri. Tid til hovedrengøring og andet for at gøre huset smukt og skinnende til konfirmationer og andre fester i foråret. Kom søndag 31. marts kl. 9.30, hvor der er kaffe på kanden og en bid brød til og sidenhen frokost til det arbejdende folk. Vel mødt. Hilsen bestyrelsen.
 
  
18. mar. 2019 * 32 portrætfotos fra G20-topmødet på mejeriet. Gruppefotoet på Kvindefest afslører, at der var op mod 50 med i år, og en god del af dem lod sig portrætfotografere som her Lotta Schmidt og Helle Jørgensen fra Vietnam, Adele Boe fra Afrika og Ingrid Robak fra Mexico. Se de 32 enkelt- og gruppeportrætter på Alkens flickr-univers. (Foto: Peter Abildgaard)

 
18. mar. 2019 * Sangtimerne bliver fremover spontane. Kresten Warming og jeg vil stadig gerne stå for sangtimer hos købmanden, fordi det er super dejligt, skriver Martin Elleby, men det bliver ikke længere første fredag hver måned men mere spontant. Vi begynder med sangtime fredag 29. marts kl. 16. - ikke kl.16.30 som det var før. Vi spiller halvanden time. Alle er velkommen til at synge og hvis man kan spille et instrument, er man endnu mere velkommen.
 
  

16. mar. 2019 * Ny byfestdato. Vi har været nødsaget til at flytte datoen for byfesten, skriver Julie Lindegard fra ABAF. På generalforsamlingen oplyste vi ellers 24. august, men det kan desværre ikke lade sig gøre. Så ny dato: Lørdag 17. august 2019.

 
15. mar. 2019 * Mejeriets økonomi. Hvordan 2018 på Alken Mejeri er gået kan studeres nærmere på Generalforsamling 2019, hvor man både kan se referat, en økonomisk oversigt for 2018/2019, regnskab for 2018 og budget for 2019 - på samme side.
 
  
14. mar. 2019 * Blaffersteder, delebiler og kør-med-ordninger. Skanderborg Kommune inviterer i samarbejde med bl.a. Blaffernationen til inspirationsmøde om bæredygtig transport tirsdag 19. marts kl. 17-20 i byrådssalen på Fælleden, skriver Julie Bune. Mødet gælder blafferstoppesteder, dele-el-biler og kør-med-kampagne. Man kan foreslå placeringer for officielle blafferstoppesteder over alt i kommunen på aftenen - og nu, hvis man ikke kan komme.
 
  
12. mar. 2019 * Dover GF's yngste stormer frem. At det vrimler med børn i de yngste årgange i skoledistriktet kom fysisk til udtryk mandag under DGF's årlige gymnastikopvisning i Bjedstrup Sports Arena, hvor de var på gulvet i de grønne trøjer og mødre med fædre tæt på og under. (Foto: Peter Abildgaard)
 
12. mar. 2019 * Mandefald i kokkerækken er årsagen til, at fællesspisningen i torsdag 28. marts er aflyst, skriver Anne Grete Viborg. Den næste bliver så onsdag 24. april.
 
  
10. mar. 2019 * Køb af Kollen sat på pause. Indsamlingen af penge og processen med at overtage de 7,2 hektar juletræsplantage syd for Svejstrup og bruge det i rekreativ retning er foreløbigt sat på pause. Hans Alexandersen fra foreningen 'Kollens Venner' har skrevet en status om forløbet - om optionsaftale, landbrugspligt, fondskonstruktion samt et godt og ordentligt forhandlingsforløb med ejerne Niels og Rosa Gylding.
 
  
10. mar. 2019 * Kulørt C20-topmøde. Deltagerne til Kvindefest på Alken Mejeri festede med internationalt topmøde som tema, så: bøse sikkerhedsvagter, talerstol og - afrikanske musikere. (Foto: Peter Abildgaard - se det i større format hvis ellers du er Facebook-bruger)
 
8. mar. 2019 * Hæng sammen. Kom til generalforsamling i Liv i Landsbyerne søndag 24. marts kl. 9.30-12 på Bjedstrup Skole. Alle er velkomne. Naturstier, bosætningsmøder og visionspapirer om landsbyernes udvikling er bare et par af de aktiviteter, der er løbet af stablen i foreningen Liv I Landsbyerne det seneste år. Men vi skal nå endnu mere og endnu flere. Foreningen, der har til formål at understøtte aktiviteter og udvikling på tværs af landsby-klyngen Alken, Bjedstrup, Boes, Illerup og Svejstrup, søger nye bestyrelsesmedlemmer med energi og lyst til at sætte vores landsbyer på kommunekortet. Ikke bare for at overbevise politikerne om, at skole, trinbræt og cykelstier er livsvigtige for at opretholde sammenhængskraften uden for de store byer, men også for at værne om den natur og det sammenhold, der lokkede de fleste til området i første omgang. Foreningen vil sørge for forplejning under og efter mødet, og vi håber på at se mange både nye og gamle beboere. Vel mødt.
 
6. mar. 2019 *  Mere cafesnak om byggeplaner ved Enggården. Michael Eberhard fra Fabulas træffes kl. 16-18 tirsdag 12. marts, mandag 18. marts og torsdag 28. marts  i Købmanden i Alken.

 
6. mar. 2019 * Åben sal og fri leg tre søndags-eftermiddage. Dover GF inviterer til tre søndags-eftermiddage - 17. marts, 31. marts og 7. april - med leg og tons for alle i salen på Bjedstrup Skole, skriver Johan Harding. Det er et forsøg for at se, om der er stemning for at lave et hold ud af det senere. Så pak familien sammen og kom med dem til et par hyggelige dage med sved på panden. Vi har åbent fra kl. 15.30-16.30. Vi ses. Ps: Det er gratis :-)

 
6. mar. 2019 * Et år med gode investeringer. 2018 var et år på Alken Mejeri med store forbedringer og fornyelser: Nyt gulv - i to omgange - nye borde og stole, ny opvaskemaskine, ny lysring, bordtennisbord (sammen med ABAF), projektor, skærm og storskærm i café - bare for at nævne de største investeringer. Formand Gary Craig glædede sig på generalforsamlingen tirsdag over høj aktivitet og god opbakning til arbejdsdage. Kælderen, mere udnyttelse af mejeriet i dagtimerne, ny tiårsplan, fortsat finisharbejde og energioptimering bliver arbejdsområder i 2019. Kasserer Hans Hornbek afleverede et regnskab, hvor egen opsparing og kommunale rentefrie lån har gjort investeringerne mulige. Der var genvalg i bestyrelsen til Gary Craig og Benjamin Hoff-Skovgaard og til suppleanterne Edel Laursen og Poul Ravn. Ole Nielsen er ny revisorsuppleant. Bestyrelsen konstituerede sig, så Gary fortsætter som formand, Hans som kasserer. Søren Slebo er ny næstformand, Jytte Elleby sekretær og Benjamin menigt medlem. Edel fortsætter med at stå for udlejning.

 
  
4. mar. 2019 * Viola fra Bjedstrup slår til. Sådan fordelte Boes, Bjedstrup og Alken fastelavns-rovet: En fuld sal med alders-opdelte tønder på Alken Mejeri var rammerne under søndagens tøndeslagning: Dagplejetønde: Noah fra Alken blev konge. Børnehavetønde: Selma fra Boes blev konge. Lily-Marie fra Alken blev dronning. Skoletønde: Aia fra Bjedstrup blev dronning, Charlie fra Alken blev konge. Mandetønde: Nikolaj fra Boes blev dronning, Mathias fra Boes blev konge. Kvindetønde: Søs fra Alken blev dronning, Maiken fra Alken blev konge. Bedst udklædte blev ved afstemning valgt: Charlie fra Alken, som var klædt ud som fin dame, han vandt et gavekort fra købmanden på 10 is.
Se alle Rasmus Arentsens 34 fotos fra tøndeslagningen på Alkens Flickr-univers
 
  
 
 
4. mar. 2019 * Ry Vandværk holder generalforsamling torsdag 28. marts kl .19.30 på Hotel Ry, oplyser Jens Chr. Hansen.

 
4. mar. 2019 * Februars Osuma-omsætning i Købmanden i Alken løb op i 61.571 kr. 204 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
 
3. mar. 2019 * Ny familie i westend. Familien Gerup Adamsen er netop flyttet fra Ry ind på Emborgvej 82, hvor Peter Rasmussen og Lene Andreasen har solgt: Astrid på 19, Nis på 17 og deres for tiden ikke hjemmeboende storebror Eske sammen med deres forældre Lone Gerup Adamsen og Johannes Adamsen. Familien har fået en velkomstbuket fra ABAF og et gavekort til deres første fællesspisning.
 
  
3. mar. 2019 * Sommerfugle-kampagnen i gang. Bruno Nielsen har spottet to citronsommerfugle, og Eva Nikolajsen en nældens takvinge. Hvor mange kan vi sammen registrere i hele vores område i år? Naturgruppen i Liv i Landsbyerne er på vej med ny levering af vildengsfrø til at så, hvor man kan og vil, så vilde blomster kan tiltrække masser af sommerfugle. Se plakaten for bestilling - senest søndag 10. marts.
 
  
  
                           Fra teksten på det kongelige skøde fra 1769: 'Niels Ernstsen i Alchen'
3. mar. 2019 * 250 års selveje: Fra fæstebonden Niels Ernstsen Denche i 1769 til landmand Hans Hansen i dag i 2019. Da Niels Ernstsen i 1769 fik kongeligt skøde på sin gård, var der bare fire gårde i Alken, det nuværende Gammel Alken.
Læs om gården fra Niels Ernstsen født i 1734 blev selvejer, frem til Alken Vestergaard, hvor i dag Hans og Else Marie Hansen er tredje generation, på Historie.

 
  
2. mar. 2019 * En kongelig underskrift. Alken Bibliotek har modtaget et 250 år gammelt skøde på en af de dengang fire ryttergårde i Alken underskrevet af Christian 7. Skødet er udstedt i 1769 til fæstebonde Niels Ernstsen Denche i Alken, er meget udførligt og fylder flere sider. Det slutter med kongens underskrift: 'Christianus'. Et meget fint dokument. Læs hele historien på Historie.
 
2. mar. 2019 Qi gong. Der er qi gong kursus de næste fem onsdage fra kl. 17.15-18.15 på Mejeriet ved Susanne Emmysdatter. Husk tøj du kan bevæge dig i og tykke sokker. Alle er velkomne.
 
  
2. mar. 2019 * Søndag 10. marts går det løs igen i Fafner! Så er vinterpausen forbi og vi mødes til Liverollespil på Bjedstrup Skole fra kl. 11-16, skriver Johan Harding. Alle, store som små, er velkomne, dog anbefales det, at børn under 2. klasse er ifølge med voksne. Så tag mor eller far i hånden. Vi mødes i Fafners lokaler fra kl.11 for at blive klædt ud og blive malet og få varmet sværdarmen lidt op. Kl. 12 starter selve spillet i Granskoven nedenfor skolen. Niebelungen er Fafners fortsatte kampagne-rollespil, som vi spiller anden søndag i måneden. Man kan sagtens hoppe ind og ud og behøver ikke have rollespilserfaring. Der er masser af voksne nørder tilstede hver gang til at giver råd og vejledning. Så kom op og spil med.!! Læs mere på Facebook eller www.fafnerrollespil.dk
 
1. mar. 2019 * Cecilie skal giftes. Tidligere Alken-beboer Cecilie Ravn Andersen skal giftes lørdag 2. marts, oplyser Mogens Andersen. Hun skal giftes med Felix Kyhn Paulsen, og festen holdes på Alken Mejeri - selvfølgelig.
 
  
1. mar. 2019 * Underskud i borgerforeningen. ABAF kom ud af året 2018 med et underskud på 14.589 kr. – efter en nedgang i indtægterne på 9.083 kr.. Udgifterne steg i forhold til 2017 med 11.144 kr. Er det farligt, blev kassereren spurgt på generalforsamlingen. Nej, lød svaret fra Asmund Bertelsen, kun hvis det fortsætter. Han pegede ved gennemgangen af regnskabet på, at der har været tre afgørende ændringer i forhold til året før. En nedgang i kontingentet – minus på 4.050 kr. - som følge af medlemsnedgang og sene indbetalinger af kontingent. En del af dette beløb vil derfor ses i 2019-tallene. Der er nedgang i lokaletilskud fra kommunen, et minus på 6.410 kroner på grund af, at huslejen til Mejeriet falder. Overskud ved arrangementer er faldet og giver minus på 970 kr. Bestyrelsen er indstillet på at arbejde hårdt i det nye år på at skaffe alle slags indtægter, men man håber på mindst lige så meget hjælp til arrangementer som i 2018. Desuden vil det batte, at der kommer flere medlemmer ind og helst alle tilflytter-familier. På grund af kommunens støtteregler er det en ekstra fordel med børn og unge under 25 år. Alken Byfest, fastelavn, kvindefest og koncerten med Young Flowers var succes. Til koncerten var 15 pct. af gæsterne fra Alken og 85 pct.udefra. Den slags skal prøves igen, og ABAF har allerede hyret en anden profil fra dengang i 1967, nemlig Stig Møller Trio til fredag 10. maj. Alle valg var genvalg. To suppleanter afgik, Holger Vig og Mai-Britt Ravn. Nyvalgte blev Helle Kjærsgaard og Karin Fosdal. Se udførligt referat under ABAF-bjælken her på siden fra 4. marts. Der var 23 mødt til generalforsamlingen.
Forrest ses formand Julie Abildgaard og kasserer Asmund Bertelsen. (Foto: Peter Abildgaard )
 
25. feb. 2019 * Sommerfestival og -restaurant på præstegården. I uge 30 - 22.-28. juli - arrangerer bofællesskabet på Svejstrup Præstegård sommerfestival og -restaurant, fremgår det af kirkebladet - og blev det yderligere bekræftet under søndagens brunch på Alken Mejeri.
 
25. feb. 2019 * Fremleje af Mejeriets lejlighed i max to år. Hvis Holger Vig ikke ønsker at flytte tilbage efter de næste to års fremleje må han opsige lejligheden, fremgår det af bestyrelsens februar-referat. Der laves ingen venteliste, men hvis det bliver aktuelt, vil ny udlejning offentliggøres på alken.dk og ved opslag ved Mejeriet, at lejligheden er ledig til udlejning, og man kan indgive sit ønske om at leje til en offentliggjort deadline. For at komme i betragtning kræves medlemskab af Alken Mejeri i minimum et halvt år. Herefter trækker bestyrelsen lod mellem interesserede.
 
  
24. feb. 2019 * Hjemmepresset juice var en del af konceptet ved søndagens fællesspisning, hvor 60 blev bespist og mødte nye naboer - bl.a. en god flok store og små fra Svejstrup. Her Ann Bertelsen og Sanne Dudoret fra brunch-holdet i færd med juiceproduktion. (Foto: Ane-Mette Granner)

 
 
  
23. feb. 2019 * Oven på jernalderens husMaria-Louise Buhl og Kasper Duus bygger et nyt hus lige øst for Boes. Det kommer til at ligge oven på aftegningerne af et par huse fra jernalderen for cirka 1600 år siden, altså et foretrukket sted dengang og nu. Forleden afdækkede arkæologerne fra Skanderborg stedet og påviste placeringen af jernalderens huse. De fandt også et såkaldt hus-offer i et stolpehul, nemlig denne lille krukke, som nybyggerne viser et billede af. Lige bag dem, hvor den nye grundmur danner et hjørne, ligger de gamle stolpehuller tildækket nede i jorden. For Marie-Louise Buhl er der tale om at vende hjem til stedet. Hun voksede op på gården Højlund lige overfor. (Foto: Peter Abildgaard) Læs mere om jernalder-bebyggelser og bronzealder-gravhøje i området på Historie

 
  
23. feb. 2019 Holger flytter. Farvel og tak, Alken. Holger Vig forlader i denne weekend vores fine landsby for at flytte til, hvad han mener er Nordvestsjællands svar på Alken. Holger Vig har i flere omgange pendlet mellem Jyderup Højskole og Alken og har haft et godt job som pedel og musikant siden 2015. Nu vil han prøve at tage fast ophold på egnen, nemlig i et lille skovløberhus i landsbyen Bjergsted få kilometer fra skolen. Holger kom til Alken i 2001 og har i sidste omgang haft bopæl i lejligheden øverst i Mejeriet. Den fremlejes af Oskar Hoff Skovgaard Olsen, hvis far, Benjamin, dermed får både søn, svigerdatter Kristina og barnebarnet Atlas tættere på. På billedet nyder Holger udsigten fra vest-balkonen en sidste gang. (Foto: Peter Abildgaard.)
 
  
21. feb. 2019 * Da en snedig hævert skaffede drikkevand til Svejstrup. Under overskriften 'En interessant detalje om Svejstrups tidligere geniale vandforsyning' skriver 90-årige Kjeld Jensen, der er vokset op på Kirstinelund i Bjedstrup og i dag bor i Herlev, til alken.dk: Jeg skriver kun om, hvad jeg fik fortalt af mine forældre i 1930'erne, når vi kørte der forbi i jumbe på vej til familien i Boes. Ved Alkenvej fra Svejstrup ned mod Svejstrup Enge lige neden for Boesvej var der et meget fugtigt område med kildevæld. Derfra fik Svejstrup sin vandforsyning. Der løb temmelig meget vand ud af kilden. Så meget, at det gav energi nok til, at vandet ved en snedig anordning automatisk kunne pumpe lidt af vandet hele vejen op til vandtårnet øverst i Svejstrup by. Mine forældre kaldte det ’hæverten’, og vi kunne høre dens pulsslag, når vi kom forbi. 
Læs Kjeld Jensens detaljerede forklaring på, hvordan hæverten virkede - på 1930'erne Da en snedig hævert skaffede drikkevand til Svejstrup.

 
21. feb. 2019 * Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. En af de mange gode traditioner vi har i Alken, er at byens børn går rundt og synger til fastelavn. Normalt gør de det mandagen efter fastelavnssøndag, men i år er vi nogen, der har talt om at ændre den tradition og kopiere, hvad de gør i Boes, skriver Winnie Pohle. Så derfor vil byens børn gå rundt og synge til fastelavn søndag 3. marts før tøndeslagning på mejeriet. Så har dit barn lyst til at være med så lad os mødes udenfor købmanden søndag 3. marts kl. ca 12.20, så har de kære børn små to timer at gå rundt i, inden det går løs med fest på mejeriet.Vi tænker, at børnene nok inddeler sig i lidt mindre grupper alt efter alder, da de store nok gerne vil gå rundt alene, og de små nok har brug for et par voksne med.
 
18. feb. 2019 * Nybyggergruppen beder om at blive prioriteret i lokalplanarbejdet. Sammen med Borgerforeningen og Liv i Landsbyerne har nybyggergruppen (på Anes Høj) i Alken skrevet til borgmester Jørgen Gaarde (S)og beder 'indtrængende om, at du vil tage indholdet af denne henvendelse med dig til økonomiudvalgsmødet på onsdag, hvor vi kan forstå at bl.a. lokalplansopgaverne for 2. kvartal skal prioriteres. Vi har brug for din hjælp!' Læs hele brevet på smalltalken.
 
  
18. feb. 2019 * Miljøgodkendelsen til svinefarmen fik ikke blåt stempel. Miljø- og Fødevareklagenævnet har ikke kunnet godkende Skanderborg Kommunes miljøgodkendelse af udvidet svineproduktion på Østermarksvej 11. Sagen er ophævet og hjemvist til fornyet behandling i kommunen. Der er bl.a. tale om en overskreden grænse for, hvor meget nitrat den nærliggende Stormose kan tåle. 
 
  
18. feb. 2019 * Boes og Grønland. Jan Hjortshøj har i disse måneder delt tilværelsen i to dele. Men hvad er det med ham og Grønland? Hvorfor er det spændende og givende at være chef for en del af rigsfællesskabets forsvarskommando i den store hvide og kolde verden. Læs Folk i Alken.


 
  
17. feb. 2019 * Udklip. Historierne om Alken og Omegn er glimrende beskrevet som flimrende skærmbilleder her på alken.dk. Men avis-udklip er ikke at foragte. I forvejen findes en fin scrapbog om Købmanden i Alken. Nu er der fremlagt en ny bog med udklip. De fleste kommer fra en samling, som Marianne Damholdt Bergin fandt i sine nu afdøde forældres gemmer og skænkede til biblioteks-gruppen. Herfra spørger vi, om der er andre i byen og omegnen med lignende samlinger. Må de komme med i mappen, eller må vi kopiere dem? Kom evt. til vores næste møde i biblioteksgruppen på loftet over mejeriets store sal søndag 24. februar kl. 9-11 eller ring til Peter Abildgaard 22898334. På billedet ser Marianne på den nye mappe sammen med Bruno Nielsen, som også optræder på et af de gamle udklip. (Foto: Peter Abildgaard)
 
16. feb. 2019 * Seks torsdage med morgenyoga. Torsdagene 21. og 28. februar samt 7., 14., 21. og 28. marts kl. 8-9.30 står Eva Michaelsen for morgenyoga i ABAF-regi på Alken Mejeri. Man medbringer selv yogamåtte og tæpper/pude. 450 kr. for seks gange. Kontant betaling første gang.
 
15. feb. 2019 * Tre tirsdags-meditationer. Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek tirsdagene 19. februar, 12. marts og 23. april kl. 19.30-20.
 
29. jan. 2019 * Invitation til Alken-Alken-Alken-træf i Belgien. Den mangeårige venskabsby-tradition mellem belgiske, tyske og danske Alken - læs mere på Alken-Alken-Alken - har nogle år ligget mere eller mindre i dvale for den mindste Alkens, altså vores vedkommende. Men belgiske Alken har sendt en invitation til næste træf 5.-7. april 2019 til ABAF, skriver Julie Abildgaard. Se invitationen. Interesserede kan henvende sig til Julie på julieaabildgaard@gmail.com og høre nærmere.
 
  
28. jan. 2019 * Alken 1990: Olgas sang til Alken, Annas håb for Alken og rideklubben, der kom i tv. 'Mig og mit barnebarn' hed årets dilettantforestilling, mens revyen hed 'Det er bare Alken'. Læs om kulturugen, dambruget og børnedyrskue i Dover GF - på Alken år for år siden 1979, hvor næste kapitel nu er fra 1990. (Stregtegningen fra Alkenvej er Søs Nielsens og den var på forsiden af byfestbladet 1990.)
 
 
 
411 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
Anne-Mette Granner, amgranner@gmail.com

og kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

  
 
 
Uge 11 * Kyhn kom forbi hos købmanden. Lørdag fik Købmanden i Alken besøg af landskabsmaleren Vilhelm Kyhn. Han gjorde et lille holdt i Alken inden han skulle med toget videre til Ry for at være med til ferniseringen på en udstilling på Ry Bibliotek i anledning af hans 200 års fødselsdag. Udstillingen er åben i de næste 14 dage. (Foto: Søren Slebo)
 
Uge 10 * Hawaii-tema til fastelavn på Alken Mejeri.(Foto: Rasmus Arentsen)


Liv i Landsbyernes generalforsamling bliver i år søndag 24. marts kl. 9.30-12 på Bjedstrup Skole.
Cafesnak om byggeplaner ved Enggården. Michael Eberhard fra Fabulas træffes kl. 16-18 torsdag 28. marts i Købmanden i Alken.
Sangtime i Købmanden i Alken fredag 29. marts kl. 16.
Forskønnelsesdag på Mejeriet søndag 31. marts kl. 9.30.
Boes Kaffehus åbner for denne sæson søndag 31. marts 11-16.
Fællesspisning på Alken Mejeri onsdag 24. april.
Kvartalsrengøring søndag 28. april kl. 10-12 i Købmanden i Alken. Alle er velkomne.
Byfest lørdag 17. august.
Virksomhedsbesøg på Thisted Bryghus fredag 20. september 2019. 
Læs mere på ABAF. (20.dec. 2018)

 
Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2014 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007