Forside
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Renovering marts 2007
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
2009 06 Arbejdsdag
Biblioteket
Mejeri 2015
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 

Alken Bibliotek
 
 
11. aug. 2016 * Litterær Lounge på tur - til Alken. I samarbejde med OFF TRACK 2017 tager 'Litterær Lounge på tur' uden for Aarhus. Arrangementet foregår lørdag 27. august kl. 15-17 på Biblioteket over Alken Mejeri, er gratis og alle er velkomne. De medvirker: Forfatterne Anna Klahn, Daniel Boysen og Louise Juhl Dalsgaard. HØST spiller inderligt og iørefaldende dansksproget 'lyrikpop' med referencer til kunstnere som Søren Huss og Tue West. Læs mere på Facebook-begivenheden.

 
19. aug. 2015 * Filmkyndig søges til Biblioteket på Alken Mejeri. Vi har fået en masse spændende videoer, som trænger til at blive sorteret. Er du filmelsker og har lyst til at give en hånd med dette, kan du kontakte:
Hanne Nielsen, 2574 4905, Inge Nørgård, 2280 9542, Atma Skytte, 5049 6047.

12. okt. 2014 * Bog-orden. Bøgerne på biblioteket er nu ordnet alfabetisk inden for kategorierne spænding og romaner, skriver Inge Nørgård. Så find det rigtige sted, når du sætter en bog tilbage efter endt læsning.
17. sep. 2014 * Biblioteket kalder. Hvem vil være med til at ordne bøgerne, så de kommer til at stå i alfabetisk orden? Henvend dig til Inge (Nørgård), hvis du gerne vil give et nap. Så finder vi en dag, hvor vi kan løfte i samlet flok. Send mail til: ingealken104@gmail.com eller sms til 2280 9542
16. apr. 2014 * Biblioteket savner hjælp. Hanne 'Pax' Nielsen minder folk om at benytte sig af biblioteket på Alken Mejeri, og beder samtidig folk, der vil donere bøger, om at være kritiske: Altså ikke stille kassevis af gamle bøger derop, men gerne udvalgte bøger, man gerne vil anbefale.  Hanne efterlyser samtidig nye kræfter til biblioteks-gruppen - der skal sorteres, kategoriseres og køres væk. Hun kan kontaktes pr. mail larsoghanne@mail.tele.dk.

7. okt. 2013 * Husk biblioteket i den mørke tid. Hanne Nielsen fra biblioteks-gruppen opfordrer til at bruge Biblioteket over Mejeriet, f.eks. når man er nede og handle. Der er flere nye bøger på hylderne - og en voksende samling af film på dvd, der ligesom bøger er rare at ha' i den mørke tid.

2. dec. 2012 * Alken-biblioteket byder også på filmoplevelser. De fleste hylder på Biblioteket oven på Mejeriet rummer romaner, biografier og faglitteratur. Men man kan også redde sig en god DVD-film til en stille decemberaften. Hvorfor ikke rydde op på DVD-hylderne hjemme, lægge nogle af dem op i ind-kassen - og selv lade sig inspirere til at se en god film? (Foto: Knud Abildtrup)
24. nov. 2012 * Hele tiden nye bøger. Jakob Ejersbo, Susan Moody, Stephen King, John Irving. Blot et udpluk af de forfattere,  der forleden var repræsenteret i 'indbakken'' på biblioteket i Alken. Der kommer løbende nyt på hylderne. Tjek selv.

12. sep. 2012 * De første 500  titler. Århus Stiftstidende har også skrevet om vores nye bibliotek, og om en lille by, hvor der ikke er så langt fra tanke til handling. Se selv (det var før åbningen).

4. sep. 2012 * Så er udlånet i gang. Der er nu åbent for udlån og afleveringer i Alken Bibliotek, skriver Atma Skytte. De aktuelle genrer er Astrologi, Biografi, Digte, Fag, Filosofi, Historie, Hobby, Krop, Kunst, Mad, Myter, Planter og dyr, Psykologi, Religion, Romaner, Spænding, Teater og musik, Udland, Udenlandske bøger.
28. aug. 2012 * Alkens fælles bogsamling åbnet. Omkring 30 bogorme og læseheste mødte op ved Alken Biblioteks åbningsreception og tog hylderne med litteratur i nærmere øjesyn. Samt kurven oven for trappen, hvor man kan lægge bøger, man gerne vil donere til samlingen. Lånte bøger stiller man selv tilbage igen - og følger systemet med genre-mærkater på bogens ryg. Kig selv efter - måske bliver du overrasket over, hvad du vil finde. Atma Skytte og Holger Vig klippede åbningsbåndet. (Foto: Sanne Dudoret)

- Jeg har læst en masse af Cecil Bødker, men aldrig den her, sagde Inge Nørgaard med et fast greb om Cecil Bødkers 'Tavs' under det nye biblioteks åbningsreception. - Og nu har jeg masser af tid til at læse. (Foto: Knud Abildtrup)
12. aug. 2012 * Uden lånerkort og bøder. Alken Bibliotek er nu en realitet og åbner dørene tirsdag 28. august kl. 17, hvor du er meget velkommen til at tage det alsidige udvalg i øjesyn og få en lille genstand. Herefter er dørene åbne til udlån uden lånerkort og bøder. Du finder de bøger, der falder i din smag og sætter dem selv tilbage der, hvor du tog dem – det lille klistermærke på bogryggen viser dig vej. Biblioteket modtager gerne bøger, men aflever KUN bøger i god stand, som du selv har lyst til at læse, og andre også kan få glæde af. Vi forbeholder os ret til at sortere og kassere, så udvalget bliver så alsidigt og spændende som muligt. En stor tak til Mejeriet og Borgerforeningen, som har doneret penge til reolerne. Anne Grethe Frøslev, Hanne Nielsen, Carsten Sandberg og Atma Skytte. (Foto: Holger Vig)

Kontaktpersoner:

Hanne Nielsen, larsoghanne@mail.tele.dk

Atma Skytte, atmaskytte@gmail.com 

Astrologi                        

Biografi                           

Digte

Fag                                    

Filosofi

Historie

Hobby

Krop                                  

Kunst                                 

Mad                                   

Myter                                 

Planter og dyr                     

Psykologi                          

Religion                             

Romaner                           

Spænding                         

Teater og musik           

Udland                               

Udenlandske bøger