Forside
Mejeri
Borgerforening
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 

     

Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 

   
  
  
18. sep. 2018 * Fermenterings-event på Præstegården. Så er der lagt i den kolde kakkelovn til en sund, sprød og sur vinter, skriver Mads Billenstein Schriver fra Svejstrup Præstegård i anledning af masser assorteret smukt struttende kål, der er ved at være plukkemodent: Årets første fermenterings event/kursus/DYO søndag 7. oktober kl. 10-14: kaffe, rundtur i markerne, fortælling om dyrkningen, pluk-selv kål, urter & kryddersager til krauten. Spisning af lidt let og lækkert. Man laver sin egen fermentering på langbord i laden, der tegnes og fortælles løbende om proces og teknik. Deltagerne får et godt glas syrnende kål under armen og en syden af viden over skuldrene. Pris 200 kr. Tilmelding til madsbillenstein@live.dk
 
  
17. sep. 2018 * Tredje september er navnet på et nyt forlag for dansk og oversat litteratur, som tidligere Alkenborger Frede Møller Gregersen står bag sammen med to gymnasiekammerater. Den allerførste udgivelse er kortprosabogen 'Ingenting skete', som samtidig er den norske forfatter og billedkunstner Inger Wold Lunds debutbog. Den udkommer 21. september, kan købes for 120 kr. hos Købmanden i Alken og kan lånes på Alken Bibliotek(Foto: Knud Abildtrup)
 
 
17. sep. 2018 * Solgt-skiltet pillet ned. Hans Alexandersen fra Støtteforeningen for Kollen oplyser, at solgt-skiltet ved Kollen nu er pillet ned, at mægleren ikke havde noget med det at gøre.
 
 
16. sep. 2018 Fællesspisning torsdag 27. september kl. 18 på Mejeriet. Menu: Mauritius’ Gateaux Piment á la Noel Bergin – karry-grønsagsret med eller uden stærkt chillitilbehør og rom. Æblecrumble med cremefraiche og kaffe/the. Drikkevarer kan købes. Voksne 40 kr. og børn 20 kr. Tilmelding og gerne betaling hos Købmanden i Alken eller Estrid Bek 25 39 35 47 inden midnat 22. september. Husk bestik og tallerkner til to retter, glas og kop. Nye tilflyttere spiser gratis med, første gang de kommer, imod en lille introduktion til salen.
 
  
16. sep. 2018 * Kollen er altså IKKE solgt. Som flere læsere har set, står der nu et solgt-skilt ved Kollen, som Støtteforeningen for Kollen er ved at samle penge sammen til at kunne købe. Hans Alexandersen fra bestyrelsen oplyser til alken.dk at han har talt med ejeren Niels Gylding, og Kollen er altså ikke solgt, og der må være tale om en fejl fra mægleren eller en 'prank' - en practical joke. Vi vender tilbage. (Foto: Knud Abildtrup)
 
 
14. sep. 2018 * Lav brænde til købmanden. I foråret bjærgede brændegruppen en del brænde fra Knud Erik Jørgensens skov. Købmandens masseovn skal have glæde af det. Træet ligger i meter-stykker på fællespladsen. Søndag 14. oktober fra kl 11 saver jeg træet op på fællespladsen, men mangler hjælp til kløvning og stabling i skuret. Har du lyst til at være med til det og/eller bage en kage eller levere lidt kaffe/the og måske lidt most? Så mød glad op på fællespladsen. Så ser vi, hvor langt vi når. Vi har en brændekløver til rådighed samt de flækøkser folk medbringer.
Vel mødt, kh Jan Günther Hansen, Alkenvej 67 (Mobil 25970039)

 
14. sep. 2018 * Små og store opgaver til enhver er der lørdag 10. november, når Mejeriet har arbejdsdag, skriver Edel Laursen fra bestyrelsen. Vi begynder med morgenkaffe kl. 9 - og hygge og godt selskab i forskønnelsens tegn.
 
14. sep. 2018 * Nye priser på Mejeriet. Der er oplagte fordele ved at være medlem af Alken Mejeri, når det gælder udlejning. Men man skal have været medlem i seks måneder først. Se de nye udlejningspriser, der træder i kraft fra 1. januar 2019.
 
12. sep. 2018 * Kollen-bar gav 3700 kroner. Ved seneste fredagsbar indkom 3700 kr. ved et rigtigt hyggeligt og vellykket arrangement med stor TAK til Jette Liborius og Henning Poul Nielsen for dejligt husly, skriver Hans Alexandersen fra Støtteforeninge for Kollen. Derudover har vi fået en underskudsgaranti fra Landsbysamvirket på 15.000 kr. Vi har flere ideer til at skaffe arbejdskapital til projektet og arbejder godt i bestyrelsen med opgaven og har gode folk med på siden - især tak så vidt til Bendt Nielsen. Vi samler støt til huse - der kommer lidt langsommere nu penge ind, men støttebeløb modtages fortsat gerne modtages på hans.alexandersen@viborg.rm.dk og støtteerklæring kan findes her: tilsagnsblanket


 
  
12. sep. 2018 * Ny tomatsort navngivet. Under årets byfest var der mange venlige mennesker med nysgerrige smagsløg, som ville hjælpe mig med at navngive den tomat, som dukkede op af sig selv i mit drivhus for fire år siden, skriver Eva Nikolajsen. Den kom nok fra tomatfrø i kompostjorden og jeg lod tomatplanten stå, så jeg kunne se, hvad det var for én. Det viste sig at være en knaldorange og supersød cherrytomat, som jeg blev helt vild med og tog frø af. Efter et par år med rendyrkning lod den til at ha' fundet sin form og jeg fik brug for at give den et navn. Og til byfesten fik jeg god hjælp af både store og små smagsdommere til at finde et navn. Inspireret af alle de mange fantasifulde navne, er tomaten nu navngivet ’Alken orange sunset cherry’.

 
12. sep. 2018 * Besvar købmands-spørgsmål og vind gavekort på 500 kr. Print spørgeskema ud herfra, aflever inden fredag 21. september og vær med i lodtrækningen.
 
  
  
  
  
9. sep. 2018 * Budcykel, varme, folder og femårs fødselsdag. Osuma har bevilget en budcykel til Købmanden i Alken, og også finansiering af en husstandsomdelt folder i forbindelse med fem-års fødselsdagen fredag 21. september kl. 16-19. forlyder det efter købmandsmødet søndag. Vi hører nok nærmere om fødselsdagen, og vil man give en hånd, kan man henvende sig til bestyrelsenOg så har den kommunale Skøn Pulje bevilget 10.000 kr. til opvarmning af baglokalet. (Foto: Ingvar Kristiansen)
 
   
8. sep. 2018 * Emborgvej overskyllet og afspærret under skybrud. Jordfyldt vand fra markerne skyllede fredag i stride strømme ud over Emborgvej mellem Gammel Alken og ledvogterhuset og dannede en sø, der gjorde vejen ufremkommelig. Kommunens folk spærrede vejen af og fik siden skrabet vejen ren igen for jord. (Video: Jan Mikael Granner)
 
 
8. sep. 2018 * Æblerne vælter ned af træerne, skriver Eva Nikolajsen fra Alken Saftklub, der for tiden får flere medlemmer. Nu kan man se klubbens kontonummer i højre side på klubbens side på alken.dk. Og samme sted - nederst - kan man også finde grundige instrukser med fotos i at bruge og vedligeholde frugtkværn og pakkepresse.
 
8. sep. 2018 * Vil du være med til at meditere? Gratis workshop i Heartfulness Meditation. De fire kommende onsdage er du velkommen til at komme og prøve Heartfulness Meditation kl. 20-21 på biblioteket på Alken Mejeri. Onsdage 12.9, 19.9, 26.9 og 3.10. En enkel og effektiv meditationsform, der tager udgangspunkt i hjertet. Alle er velkommen og du kan komme den/de onsdag/e der lige passer dig, skriver Asger Jakobsen, der er instruktør i den meditationsform. Det kræver ingen forudsætninger, andet end din nysgerrighed. Tag evt. lidt varmt tøj eller et tæppe med. Du kan sidde på den måde, der passer dig bedst. På biblioteket er der lidt stole og en sofa. Kom gerne fem minutter inden det starter :) Læs mere her.
 
   
5. sep. 2018 * Svinefarmen på Østermarksvej har fået miljøtilladelse. 'Det ansøgte vurderes at leve op til kravene i loven og, med de stillede vilkår, ikke at påvirke natur og miljø væsentligt.' Sådan hedder det i den miljøtilladelse, gårdejer Karl Ole Jokumsen, Svejstrup Østergård, netop har fået af Skanderborg Kommune til at udvide svineproduktionen til noget i nærheden af det dobbelte. Læs hele den 81 sider lange tilladelse, hvor bl.a. en lang række naboindsigelser er med - sammen med forvaltningens kommentarer. Læs om gylle, trafik, støv og luftrensning, læhegn og klagemuligheder m.m.m. Linket åbner i PDF-format.
 
5. sep. 2018 * Maria er formand for nyt kommunalt bæredygtighedsudvalg - og Ditte er med. Skanderborg Kommune har nedsat et særligt udvalg for bæredygtighed og cirkulær økonomi. Politikere, erhvervsfolk og aktive borgere skal samle de grønne løsninger og inspirere virksomheder og borgere til CO2-reduktion, genanvendelse og deleøkonomi. Byrådsmedlem Maria Temponeras (EL) fra Bjedstrup er formand, og formand for Liv i Landsbyerne Ditte Jensen fra Svejstrup, er også med i udvalget. Mandag 17. september kl. 17-18.30 inviterer udvalget alle borgere til foredrag i Kulturhuset, Skanderborg med overskriften 'Sammen om bæredygtighed: Når lokale fællesskaber skaber forandring' med amerikanske Tina Clarke – en anerkendt foredragsholder og certificeret konsulent i bæredygtig omstilling, som gennem årene hjulpet mere end 200 lokalsamfund med at omstille sig til bæredygtighed og grøn økonomi. Læs mere.
 
   
4. sep. 2018 * Allerede heftig aktivitet med billetter til Young Flowers, oplyser Julie Abildgaard fra ABAF, der på julieaabildgaard@gmail.com modtager billetbestillinger til koncerten med det gamle danske rockband på Alken Mejeri torsdag 18. oktober kl. 20. 
 
3. sep. 2018 * Næste vandregning først i januar. Nu hvor vi er kommet ind under Ry Vandværk, ændrer betalingsterminerne sig også. I stedet for flere a-conto-beløb i løbet af året, bliver der fremover én a-conto-betaling i juni og så en årsopgørelse i december med forfald i januar, oplyser Knud Rasmussen fra vandværket. Så næste regning bliver først til betaling 10. januar.
 
3. sep. 2018 * August-omsætningen. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i maj op i 64.361 kr., og 199 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
 
   
1. sep. 2018 De lettede i god tid, disse nervøse kræ. Kendere af fuglelivet ved Mossø vil vide, hvilken slags gæs jeg skræmte på min tur søndag eftermiddag. Vi taler om stien til det gamle landingssted. De mange hundrede gæs holdt hvil, indtil jeg åbenbart kom for tæt på. (Foto: Peter Abildgaard)

 
1. sep. 2018 * Majbritt tilbyder nu zoneterapi. Efter endt uddannelse tilbyder Majbritt Frommelt på Vibelunden, Alkenvej 37, nu zoneterapi. Behandlingerne er tilskudsberettigede under Sygesikringen Danmark - og man bestiller tid på tlf. 2664 0020.
 
   
1. sep. 2018 * Ny korsæson med Ingrids egne og andre sange. Alken-korets nye sæson byder på et repertoire udvalgt mellem korleder Ingrid Robaks egne sange samt andre gamle og nye sange. Både gamle og nye sangere er velkomne. Kontakt Ingrid Robak. Pris: 300 kr. for ti øvegange. Første gang søndag 16. september kl. 17-19, sidste gang 2. december - og mulighed for koncerter i december og januar. (Foto fra julemarked 2012: Dot Ovesen)
 
   
   
28. aug. 2018 * Spastiker godkender Alkens shelter. Peder Stausholm er en af landets kendte spastikere. Sammen med en god ven og en personlig assistent har han i denne uge overnattet i shelterbyen på fællespladsen i Alken, og han vender tommelen op. Peder er aktiv i spastikerforeningen, og da han på nettet læste om Alkens shelter med særlige hjælpemidler, besluttede han af prøve. Dermed blev han også den første handicappede i shelteret. På billedet er han netop blevet hejst op med shelterets lille kran og anbragt på det udtræk, som kan skubbe ham ind i ly. Gruppen kom rejsende fra København med tog, men ikke helt til Alken. Der er nemlig ikke slidske til kørestol på vores ellers udmærkede holdeplads, så de steg af i Skanderborg og gik de seks km til Alken. Samme aften fik shelterbyen besøg af en gruppe fra Horsens og Fruering. På alle måder blev det et godt ophold, mener Peder. Fra venstre den personlige assistent Mikkel Harder, Peder Stausholm og Thomas Stanger. (Foto: Mikkel Harder og Peter Abildgaard)

 
   
   
28. aug. 2018 * Ny smiley-rapport til købmanden. Købmanden i Alken har haft besøg af fødevaremyndighederne, og det resulterede igen i en rapport med en glad smiley. Der var styr på rutinerne, bl.a. varestandarderne, hygiejnen og egenkontrollen. Blot en bagatel med nogle mærker på frugtposer - men ellers som det skulle være. Rapporten kan læses i butikken og her på nettet.
 
27. aug. 2018 * Blues-pris til Shades of Blue. Danish Music Awards Blues har uddelt sine årlige priser. Og Blues Live-prisen gik til bluesbandet Shade of Blue med bl.a. Alken-musiker Morten Brauner på bas. Priserne blev uddelt af JazzDanmark og ROSA.
 
27. aug. 2018 * Så er vi nået til slutningen af august og julen nærmer sig og dermed også årets julemarked i Alken. Julemarkedet foregår i weekenden 1.-2. december, og du kan allerede nu melde dig på en bod, forberedelse og oprydning. Des hurtigere du er, des vildere kan vi planlægge. Boderne koster 200 kr. for de to dage. Det er gratis at hjælpe med forberedelse og oprydning. Du kan kontakte os på mail: jillvondermaase@gmail.com eller telefon 53 55 57 52. De bedste juleønsker Jill van der Maase og Johannes Thomsen. 

 
   
   
26. aug. 2018 * Georginernes dag. Vagn Kristensen (billedet) havde ikke forestillet sig for 13-14 år siden, at disse farvestrålende georginer skulle blive hans store hobby. Nu er han sammen med konen Alice nogle af Østjyllands bedste kendere, og de avler selv blomsterknolde. Søndag var georginernes dag i deres store have i Boes, nu for syvende gang og med over 700 besøgende. Spørgelysten og nysgerrigheden var stor, hvis man da ikke bare kom for at nyde synet. En tavle på pladsen oplyste, at georginer oprindeligt kommer fra Mexico, der er 10 hovedgrupper af blomsten og 10.000 sorter. Selv har de 600 planter i 300 forskellige sorter. Næste store fremmøde bliver lørdag 10. november kl. 10, når parret sætter blomsterknolde til salg. (Foto: Peter Abildgaard) 
 
26. aug. 2018 * Der var en høflig summen og gammeldags prutteri på et velbesøgt loppemarked i Svejstrup søndag. Beboerne på præstegården lagde gårdsplads og baghave til. Der var legetøj og brugt tøj, vinyl-lp og trævarer, og efter ansigterne at dømme var der mange tilfredse kunder og købere. (Foto Peter Abildgaard)
 
25. aug. 2018 * Svartlöga er sunket - alle er reddet. Træskibet Svartlöga kæntrede i dag efter et kraftigt vindstød ud for Amsterdam, alle 11 ombord nåede på skibets egen redningsflåde og blev reddet af den hollandske kystvagt. Lene Bay og Benjamin Hoff Skovgaard fra Alken var med på skibet, der skulle have været over Atlanten. Skibet er sunket. Læs mere på DR Nyheder og NHnieuws.
 
 
   
25. aug. 2018 * Saftklubbens grej er betalt ud, skriver Eva Nikolajsen, der opfordrer medlemmerne til at bruge booking-kalenderen ved siden af saftpressen, hvis man vil sikre sig at kunne bruge den bestemte dage. Læs mere på Alken Saftklub.
 
25.aug. 2018 * Server-nedbrud på alken.dk. I denne uge var der teknisk krise i nogle døgn, hvor hele sitet først var utilgængeligt, så blev sat tilbage til, som det så ud sidst i juni og derefter gradvist fik al ny tekst og siden fotos tilbage igen. Webmaster Jan Mikael Granner fixede det, så vi er kørende igen.
 
20. aug. 2018 * Rasmus er blevet far. Tidligere Alken-borger Rasmus Bay har sammen med Susan fået en lille pige - Sigrid. Tillykke!
 
   
19. aug. 2018 * Flyvende fest. Byfesten 2018 kom flyvende fra start, da der måtte stole og borde i alle hjørner til banko - og kaskader af gevinster regnede ned på en fyldt sal med koncentrerede spillere. Bestyrelsen i ABAF glædede sig over mange aktive før og under byfesten, og småregn forhindrede ikke bydysten på Fællespladsen, hvor Thomas Glud (herover) bl.a. sås galoppere med Jytte Elleby på ryggen. Jazz al Dente gav en smoothe baggrund til aftensspisningen - hvor nogle måtte spise udenfor for at få plads. Faratuben med hele syv og otte spilleglade musikere på scenen fik fra første inciterende marimba-nummer masser af dansende i gang til afrobeat version Alken - flere var kommet fra bl.a. Ry, Tåning og Vrads. Musikerne var også på gulvet og vrikkede for, speedede folk op og nød tydeligvis, at der blev danset intenst. Oprydningen søndag var på flere måder også flyvende - mange fulgte bestyrelsens opfordring til, at selvfølgelig hjælper vi hinanden med at rydde op igen.  (Fotos: Peter Abildgaard)  
   
19. aug. 2018 * Mie jubilerer i børnehuset. Pædagogisk assistent i Bjedstrup Børnehus Mie Nielsen fejrer torsdag 25 års jubilæum.

 
17. aug. 2018 * Togfører med promille på 1,95. En lokomotivfører er i byretten i Silkeborg dømt for at føre tog med spiritus i blodet, skriver Midtjyllands Avis. Det foregik i april 2017 i et Arriva-tog fra Aarhus til Silkeborg, hvor kontrolcenteret så, at toget tabte hastighed, kaldte togføreren op og fik mistanke. Han blev anholdt - med en thermokande med vin i førerhuset. Promillen var 1,95. Han forklarede i retten om posttraumatisk stress efter flere gange at have oplevet selvmord eller selvmordsforsøg på sit arbejde - og at han intet husker fra turen. Han fik 30 dages betinget fængsel, skal gå i alkoholbehandling og mistede retten til at føre tog i et år. Han er nu fyret fra Arriva.
 
   
17. aug. 2018 Et flot fremmøde til trafikmødet. Tre udsendte fra kommunen og mange deltagere fra Bjedstrup, Alken, Svejstrup, Boes og alle de veje, der binder byerne sammen, skriver Julie Abildgaard. Der er nedsat en trafikgruppe, der kobler sig på Liv i Landsbyernes trafikgruppe. (Foto: Julie Abildgaard)

 
16. aug. 2018 * Ideerne skal føres ud i livet. Foreningen Liv i Landsbyerne vil afholde et stormøde på skolen søndag 30. september, hvor vi vil ha' nogle af alle udvalgenes gode idéer hentet ud af det flotte visionspapir og ind i virkeligheden. Derfor bli'r hvert udvalg bedt om at beslutte sig for én eller to konkrete handlinger, der kan følges til dørs over det næste år eller to. Idéerne skal være bestyrelsen i hænde senest lørdag 1. september, og vi glæder os allerede nu til at se, hvor mange fra vores dejlige lokalområde, der vil komme til stormødet og være med til at sætte ting i værk og få resultater. Stormødet varer fra kl. 10-13 med traktement af en slags! Sæt kryds i kalenderen! Man kan forøvrigt melde sig ind i foreningen ved at kontakte et bestyrelsesmedlem eller udfylde en indmeldelsesblanket ved Købmanden i Alken.

Mange venlige hilsner fra Eva Nikolajsen (Alken), Jens Thor (Hemstok), Mikkel Schwab (Bjedstrup), Gitte Røn Dalsgaard (Svejstrup), Alice Køppen (Boes), Ditte Jensen (Svejstrup), Jacob Gewitz (Svejstrup Enge), Rasmus Arentsen (Alken), Hans Alexandersen (Svejstrup).


 
7. aug. 2018 * Biblioteks-meditation. Gitte Møller Madsen og Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek endnu to gange: Torsdag 6. september og tirsdag 2. oktober kl. 19.30-20.

 
   
20. feb. 2018 * Alken 1989: Egne ryttere, eget festtelt, nye boliger og nyt vand. Med egen rideklub inden for byskiltene kunne man nu se 15 ryttere - og en vogn - i Alkens byfestoptog - for sådan et var der dengang. Sander Jensen var fanebærer. Og med Jørn Damgaard som primus motor fik borgerforeningen sit eget festtelt på 12 gange 12 meter - blåt med hvidt tag og godkendt efter alle kunstens regler. Se næste kapitel i Alken år for år siden 1979.
 
 
 
391 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
Anne-Mette Granner, amgranner@gmail.com

og kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

  
Fem års fødselsdag i Købmanden i Alken, fredag 21. september kl. 16-19.
Fællesspisning torsdag 27. september kl. 18 på Mejeriet. Tilmelding og gerne betaling hos Købmanden i Alken eller Estrid Bek 25 39 35 47 inden midnat 22. september.
 
 
Uge 37 * Efter skybruddet fredag måtte en gravko fra kommunen til Emborgvej for at samle jorden, der skyllede ud på kørebanen fra markerne, op i dynger langs vejen. Lindalsbækken var også fyldt - og ligeledes bækken i Langdal, der også overskyllede Alkenvej - ved Sporet i Landskabet. (Foto: Jytte Elleby)

 


Stormøde i Foreningen Liv i Landsbyerne  på skolen søndag 30. september kl. 10-13.
 
Søndag 14. oktober fra kl 11 brændesavning, -kløvning og -stabling på fællespladsen. Kontakt Jan Günther Hansen, Alkenvej 67 (Mobil 25970039)
 
Young Flowers spiller koncert på Alken Mejeri torsdag 18. oktober kl. 20. Læs Kultur.

 
Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 10. november. Vi begynder med morgenkaffe kl. 9 - og så små og store opgaver til enhver samt godt selskab.
 
Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2014 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007