Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Adele og skolen i Mali
Alken Gedemarked
Håndtryk
Folk i Alken 2014
Folk i Alken 2013
Folk i Alken 2012
Folk i Alken 2011
Folk i Alken 2010
Folk i Alken 2009
Folk i Alken 2008
Folk i Alken 2007
Atma fra Alentejo
2019 Peter Gregersen
2021 Perma Eva
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
test nyheder
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

9. maj * Det blev én prinsesse!

 

Store Gededag.

Breaking Kid News fra Alken Gedemarked.                         

 

Gurli var først med en trillingefødsel i fredags, Store Gededag. ”Det blev én prinsesse og to små prinser, hvor vi godt kan røbe at navne som Prins Ib og Prins Ibsippernip er under overvejelse”,

udtaler His Royal Highness Præmiebukken Dario Fo(gh) og virrer med skægget, mens han holder hof med sit harem af mere eller mindre drægtige geder.

 

Dagen efter nedkom Rufine med endnu en lille prins samt en desværre dødfødt lillesøster, der nu må formodes at være en engel (spiser Mikkel Ræv engle?), så nu er besætningen oppe på 16.

 

 

 

Jeg har spurgt lidt til flokkens ve og vel, og da talen falder på presseveer, svarer Dario indigneret, at den slags beskæftiger han sig ikke med ” Sådan noget hø! Hvad skal de her? Verdenspressen kan nøjes med at gå til Dylan koncert,” vrænger han, tydeligt ærgerlig over, at han ikke selv kunne være der i lørdags. Selv om man hedder Dario, kan man jo godt have ambitioner. Og stemmen fejler ikke noget! 

 

I mens hører man en babyagtig brægen og de små er allerede i fuld gang med at undersøge verden, patte på hinanden og springe over hvor gærdet er lavest, mens svalerne styrtdykker ud og ind af rustne staldvinduer.

 

”Må man have lov til at gætte på navne til den lille prinsesse?” spørger jeg forsigtigt. Dario tygger i lang tid på det. Så lang tid, at jeg lige skal til at spørge igen. ”Egentlig har jeg ingen kommentarer, ” kommer det så, ”men når du nu spørger, så må jeg hellere sige det som det er. Traditionen tro opererer vi med både fornemme, royale og internationale navne her i flokken. Min forgænger, som er far og nu også morfar til flere, hed jo som bekendt Muhammed. Det er der jo mange, der hedder ude i den store verden. Men ellers kan vi jo sige, at det bliver offentliggjort, når vi har overblik over alle nyfødte kid.”

 

Man kan formode at navne som Ingrid, Margrethe, Elisabet, Hanna Alfrida eller såmænd Mary vil blive taget i brug til den lille prinsesse, men det vides ikke. Foreløbig mangler Heidi, Yrsa og Skrige-Louise at nedkomme, og vi regner stærkt med, at det sker inden for den næste uges tid.

 

Jeg takker og bukker, men Dario har allerede gang i andre gøremål, som for eksempel at overvinde sin angst for trolde. Ja, som buk må man også kunne agere Bukke Bruse, når man spankulerer over broen ved det lille vandløb, for at komme ud på den store sæter. Resten af flokken har ingen problemer, men Dario udviser en noget tilbageholdende adfærd. Om trolden er farlig vides ikke, men vi regner med, at når Dario finder ud af, at græsset rent faktisk er grønnere på den anden side, så blæser han på trolden!

 

Der er nu så dejligt ude på landet!

 

kidmostereva

 

(Fotos: Sanne Dudoret)