Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Referat Trafikgruppen
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Bhutan-gruppen

19. sep. 2011 Støtte til Pandeys. Karin Fosdal skriver på smalltalken, om hvordan det går hos familien Pandey. Karin efterlyser bl.a. kørselshjælp - og har to forslag til Alken og Borgerforeningen.
 
24. feb. 2011Tak til Alken fra Pandeys. Fredag mødtes Jens Jacobsen, Adele Boe, Søs Nielsen, Anne Mette Nielsen og undertegnende med familien og tolken Rupa i deres nye hjem:

(Foto: Adele Boe)

Chresten Kolds vej 19, 2. sal tv. 8660 Skanderborg. Vi fra gruppen havde en masse spørgsmål og informationer, som vi regnede med at skulle igennem, det viste sig, at familien også havde en dagsorden: De ønskede at sige TAK. De fortalte - meget berørte (dette er Rupas oversættelse):
'at vi var så utrolige kede af, at flytningen var gået så hurtigt, så vi ikke har fået sagt farvel og tak til alle de meget rare og hjælpsomme mennesker, som vi har mødt i Alken.
'
at der ikke var gået lang tid før følelsen af: 'at komme hjem', når vi havde været væk fra Alken.'
'at vi har været meget mere kede af flytningen fra Alken, end da vi blev tvunget til at rejse fra Bhutan eller flytningen fra Nepal til Danmark.'
'at I (Alken) tog os til jer, så vi ikke fik mulighed for at savne Nepal, vores familie og venner.'
Jeg tror godt, jeg må sige, at vi alle var berørte og kan måske bedre forstå, at de gerne vil komme til Alken til forskellige arrangementer. Vi har stadig lidt penge fra kommunen til at lave integrationsarbejde, derfor vil vi fortsat invitere familien til fællesarrangementer i Alken.
Hans Hornbek, Eric Ballowitz, Eva Nikolajsen og Knud Abildtrup fortsætter som lektie-hjælpere, og vi vil være kontaktperson for Shrijeean til det efterskoleophold på Frijsenborg Efterskole, som kun er kommet i stand - med fuld støtte – pga. af vores arbejde. Samt vi vil gøre alt for at hjælpe dem i gang med et nyt netværk i Skanderborg. Men Alken, jeg tænker: vi kan godt være stolte og glade for, hvad vi formår som et lille samfund at gøre for integration af flygtninge. Vh Karin Fosdal


 


5. feb. 2011Pandeys flytter. Kære Alkenborgere. Jeg har lovet at skrive denne seddel for den nepalesiske familie Pandey, da de gerne vil fortælle at: De flytter 16. februar 2011 til Chresten Kolds Vej 19. 2. sal t.v, Højvangen, Skanderborg.

De er rigtig kede af, at de bliver nødt til at flytte, da de har oplevet en utrolig åbenhed og venlighed her i Alken, som de ikke tror, de finder andre steder. Begrundelsen for at flytte er, at kommunen ikke kan finde penge til renovation af huset og derfor har besluttet at sælge det. Chabbi Lal, Radhika, Shrijeean og lillebror Suman vil blive meget glade, hvis nogen kigger ind til dem på deres nye adresse.                                 Vh Karin Fosdal


 

14. sep. 201032 fra Alken til Reepark.  Bhutan-gruppen i Borgerforeningen samlede 32 børn, unge og voksne til busturen til dyreparken ved Ebeltoft. Sean Birk Craig og Shrjeean Pandey var iblandt.  

Regnvejret stoppede ved middagstid, så resten af turen foregik i tørvejr, fortæller Anne Mette Lykke fra Bhutan-gruppen. (Fotos: Anne Mette Lykke) 

4. sep. 2010Endnu pladser til Reepark. De første 30 er tilmeldt, men der er plads til 52, siger Søs Nielsen fra Bhutan-gruppen om busturen lørdag 11. september. Tilmelding kan nås endnu, og det er ikke kun for børnefamilier. Program,og priser. 
28. aug. 2010Bustur til ReeparkDyreparken ved Ebeltoft, Reepark, er målet for en fælles busudflugt lørdag 11. september, oplyser Anne Mette Lykke fra Bhutan-gruppen. Alle er velkomne - det er først til mølle. Læs om program, tilmeldingsfrist og priser. 
18. apr. 2010Bhutan-gruppen på AquaFem privatbiler med ialt 26 børn, unge og voksne var lørdag på Ferskvandscenteret Aqua i Silkeborg.

Lille Solvejg Bhudatoki havde lige overstået sine skoldkopper og klarede både ferskvandsoplevelser og riskiks i fin stil.(Foto: Sanne Dudoret)

Se mere på Liv i byen.

11. apr. 2010Fælles tur til Aqua. Lørdag 17. april tager alle, der har lyst, til Ferskvandscenteret Aqua i Silkeborg sammen med de tre bhutanesiske familier fra Alken og Hørning, oplyser Søs Nielsen. Kørsel i private biler fra p-pladsen ved trinbrættet kl. 13. Bring evt. kaffe/kage med.28. dec. 2009Familien Budathoki er flyttet. For at komme tættere på institutionerne er familien Budathoki  flyttet til Hørning, fortæller Estrid Bek. Læs smalltalken.

27. dec. 2009Kontakt til virkeligheden? Vil  politikerne endnu en gang forbedre integrationsprocessen uden dialog med den virkelighed, hvor integrationen foregår, skriver Estrid Bek og Karin Fosdal fra Bhutan-gruppen. Se smalltalken.

7. dec. 2009Én kontaktperson i kommunen udpeget. Fremover skal chef for Socialcentret i Hørning, Anne Marie Kruuse, være fast kontaktperson for Bhutan-gruppen i Alken, skriver Midtjyllands Avis. De frivillige får en klar og éntydig indgang til os i kommunen. Uanset hvad det drejer sig om, skal de ikke spekulere på at finde frem til den rigtige medarbejder, siger beskæftigelses- og borgerservicechef Jørgen Erlandsen til avisen. Dermed er et ellers bebudet møde med de frivillige åbenbart udsat.


3. dec. 2009Magna Søndergaard indkalder til møde om flygtninge-svigt. Byrådsmedlem og medlem af familieudvalget Magna Søndergaard (S) tager nu ifølge Uge-Bladet Skanderborg initiativ til et møde mellem Bhutan-gruppen, medarbejdere og politikere for ikke at køre de frivillige trætte.

27. nov. 2009Legekammerater og lektiehjælpere søges. Fem måneder har de været her, familierne Pandey og Bhudathoki. Bhutan-gruppen fortæller, hvordan det hele går - og hvilke opgaver og aktiviteter, der kan bruge flere hænder. Bl.a. til leg, ture, samvær og lektier. Jens Jacobsen skriver om Aktiviteter sammen med vore bhutanske familier.
9. nov. 2009En håbløs kamp.  Hvorfor skal flygtningebørnene gå i skole helt i Hørning, er bare et af mange væsentlige spørgsmål, Estrid Bek og Karin Fosdal rejser. Se smalltalken.

17. sep. 2009 80 til Bhutan-Alken-aften. Efter sød the med sprøde nepali-snacks samt Nepals nationalsang live så 80 børn og voksne sammen dokumentaren 'The Forgotten Refugees' på mejeriets store skærm. Beretningerne fra lejrene om flygtningenes fastlåste situation gjorde indtryk, og bagefter hjalp en tolk med dialog om familieforhold, religion, lejrlivet og alt det nye i Alken og Danmark. En god aften. (Foto: Steven Russell)6. sep. 2009 Integration mangler koordination. Over for Midtjyllands Avis kritiserer Adele Davis Boe og Karin Fosdal den kommunale integrationsindsats over for de to Alken-familier fra Bhutan. Læs resumé. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bhutan-gruppen
Søs Due Nielsen,
86577258 (udflugt, familieweekend), Adele Davis Boe, Anne Mette Lykke, Karin Fosdal, 86577237 (svømmehals-ture), Estrid Bek, 86577347 (legekammerater), Hanne Vivike Nielsen, Inge Nørgaard, Jens Jacobsen, 30702093 (lektiehjælp).
Andre tovholdere
Eva Nikolajsen
, 26 962880 (bhutansk-dansk pigegruppe), Gary Craig, 86577347 (køkkenhaver).
Dokumentaren 'The Forgotten Refugees' - dvd fra flygtningelejrene i Nepal - kan lånes hos Estrid Bek.