Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 


 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 
   
  
4. aug. 2021 * Med madpakken på styret og frisk sengehalm i barnevognen var Regnbuekanin onsdag på badetur til Vædebro sammen med Ronja og Ebba. (Foto: Sanne Dudoret)
 
4. aug. 2021 * Puttevenlig øvetid for koret. Alkenkoret starter op igen søndag 5. september kl.19.30-21.30. Den nye tid er ment som en mulighed for unge sangere med småbørn, der skal puttes inden korsangen, skriver korleder Ingrid Robak. Så kom frisk, unge som gamle! Der er plads til både uøvede og øvede, nodeglade og “på øret”-syngende. Jeg skal selv lige sparkes i gang, så send mig gerne en god sang, du vil synge. Måske kan vi bruge den, og måske vil jeg bare være glad for input.... Send mig et vink, så jeg ved om du er med. ingridrobak@gmail.com, tlf 21629594.
 
  
4. aug. 2021 * Dameholdet vandt - til gavn for Hedeager Krog. Ikke kun Victor vandt tirsdag. Dameholdet vandt en runde i naturkonkurrencen på TV2, "1 døgn, 2 hold, 3 dyr", og skænkede 20.000 kr. til Foreningen til fremme af biodiversitet, skriver Thorbjørn Herrik.
 
31. juli 2021 * Europa-parlamentariker skal høre om Alken Enge. Medlem af Europa-Parlamentet Niels Fuglsang (S) skal under en midtjysk cykeltur besøge borgmester Frands Fischer (S), hvor han bl.a. vil høre om kommunens initiativer med at kombinere sikring af kulturarv ved Alken Enge og Illerup Ådal med klimasikring, skriver Ugebladet Skanderborg.
 
31. juli 2021 *  Husk at se: Et døgn, to hold, tre dyr på TV2 tirsdag 3. august kl. 20 og hep på dameholdet og Foreningen til fremme af biodiversitet, skriver Thorbjørn Herrik.
 
  
31. juli 2021 * Brug trampestierne langs Emborgvej. Der er fine trampestier langs Emborgvej fra Sandvejen til Alkengårde samt fra Enggården til Dakbjerg, skriver Anne Mette Lykke. Lodsejerne har givet tilladelse til at anlægge dem, så vi kan undgå at gå PÅ vejen. Men, det er vigtigt at de bliver brugt for at de ikke skal forsvinde igen. Derfor vil jeg anbefale at de to stier benyttes når man går Skolestien og Enggårdsstien. Man kan også gå fine små ture frem og tilbage fra Enggården til Dakbjerg eller fra Sandvejen til Alkengårde.
 
  
29. juli 2021 * Vejboden og køkkenhaven på Alkengård. I køkkenhaven på Alkengård har vi lidt forskelligt grønt, der løbende vil blive sat til salg i vejboden, skriver Rikke Munksgaard. - Vi har forsøgt os med aspargeskartofler i år, men må erkende, at de endnu ikke er store nok. Lige nu er der godt gang i squash, salat, bladbeder, løg, rødbeder og flotte store fennikel. Det vil komme i vejboden, som vi nu får det høstet. Derudover har vi en del gamle høns, som ikke lægger så mange æg længere, men af Carl Johan Bruun Hansen på Johannesminde har jeg købt nogle unge høns, som snart begynder at lægge æg, så der vil komme flere i vejboden i løbet af sensommeren. Alt er dyrket uden kemi og med gødning fra egen besætning af høns og heste, samt vores nye uldgødningspiller.
Såvidt Rikke, hvis mand, Per Nielsen, driver Hedegaard Lam. Så deraf det med uldgødningen.

 
  
24. juli 2021 * Gangbroer og klatrestammer. Arkitekt Louise Drengsgaard Jørgensen fra Søbjergvej har lavet denne illustration (hvor teksten kan læses) af vores foreløbige ideer til en legeplads på fællespladsen, skriver Asmund Bertelsen fra legepladsgruppen, der meget gerne vil høre, hvad byens borgere tænker om de foreløbige ideer. Alle former for input er velkommen og kan sendes til asmundbertelsen@gmail.com - gerne inden tirsdag 10. august. Næste møde i legepladsgruppen er netop tirsdag 10. august kl. 20 på fællespladsen, og alle er inviteret til at deltage.
 
20. juli 2021 * Svejstrup Gl. Præstegård inviterer til loppemarked søndag 22. august, og i shoppepausen kan man købe kaffe og lidt ganegodt. Vil du have en stand? Så skriv til Mette Schriver på messenger eller på tlf. 51902325. Der er begrænset med pladser. Følg eventet på præstegårdens facebook.
 
  
19. juli 2021 * De fem nye i Alken. Go’daw. Jeg er den bedste tyr i Alken. De kalder mig Boss. De fire kvier her er mine forlovede. De hedder Isabella, Elfriede, Alba og Daisy. Muuuli’vis får vi børn sammen. Det håber vores mennesker også, Jonas og Anna. Egentlig skulle vi bo på deres gård ved det andet byskilt. Men i disse uger græsser vi på marken ved Henrik i det, de gode mennesker kalder Alken West End eller Alken-haverne. Om få dage skal vi hjælpe dem med at græsse på en anden mark ved Dakbjerg. Til sidst skal vi hjem til Jonas og Anne. Hvorfor, at vi ikke må være hjemme lige nu? Det er noget med, at om sommeren gror der sjældne blomster på deres mark, Maj-gøgeurt. Jonas og Anne har lovet kommunen at passe på urterne. Vi fem har lovet at hjælpe, og det gør vi ved at græsse på denne særlige mark om foråret og efteråret. Så bliver der plads til gøgeurten.

Men om sommeren, når blomsterne er der, er det bedst, at vi holder os væk. Ellers kunne vi muuuuli’vis tage fejl og spise en blomst. Vi synes nemlig, at de smager godt. Vi er af den skotsk-engelske race Galloway, men vi fem er født i Danmark. De fire piger har samme far, siger Jonas, men de har ikke samme mor. Jeg er ældre end dem, og vi er ikke søskende.
Vores store familie af Galloway-kvæg kan have andre farver. Som du ser, er vi lyse. Læg mærke til vores store klove. Vi er gode til at gå i pløre på engen eller ved mosen. Vi kan lide at være ude hele året. Om vinteren får vi en fin pels af uld. Jonas og Anna har to drenge, Emil og Anton. Vi kan godt lide, når de besøger os, for så har de gulerødder med. (Interview og foto: Peter Abildgaard)


 
  
16. juli 2021 * Drone over påfuglefjeren. Endnu en gang har Rasmus Arentsen været ude med dronen og skriver: "Hvis I er hjemme og mangler formål eller destination til aften-slentreturen efter en varm dag,  så bør I unde jer selv en gåtur ud blandt de mange farver i Alken Fælleshave ved Enggården. De grønne hvidkløverstier i påfuglefjeren må gerne betrædes. Se flere fotos på facebookgruppen Alken Have". (Foto: Rasmus Arentsen) 

 
 
15. juli 2021 * Julejazzen er sikret. Efter det faste og mangeårige hold bag julejazz på Alken Mejeri meldte ud, at der nu måtte nye folk til, er der sket noget. Thomas Tjørnehøj og Ingrid Robak har meldt sig og har allerede fire-fem emner til at spille på tapetet - og vil vende tilbage, når der er mere nyt. De får helt sikkert brug for hjælp til bl.a. lys, lyd, scene, billetter, bar og oprydning.

 
  
14. juli 2021 * Helene halvt hundrede år. Augusts og Leonoras mor, fotografen bag corona-fotobogen "Alken gennem vinduet", Helene Hennings, Emborgvej 108b, fylder 50 år fredag 17. juli. Helene flyttede i 2015 fra Anholt til Alken og bor nu i det yderste rækkehus på Emborgvej med grøntsager i lange rækker, fugleskræmsel og det hele. Mange familier i byen har ladet sig portrættere af Helene i hendes dokumentariske familiefoto-serier, og sidste år under pandemien satte hun sig et fotografisk spor, der gav genlyd landet over, da mere end 70 Alken-husstande lod sig forevige af hende gennem de vinduer, der skilte os fra hinanden under restriktionerne. Det blev til det tankevækkende portræt af byen, som også Helenes plan var. For tiden nyder den snart 50-årige, der langt fra har sluppet Anholt, sølivets glæder sammen med sin kæreste ved Mossø, Peter Gregersen. (Foto: Henrik Bjerg)
 
14. juli 2021 * Ikke 22 men 20. Strejkestøttekoncerten på Alken Mejeri med David Rovics er lørdag 14. august kl. 20 - og ikke kl. 22 som først udmeldt, oplyser Maria Temponeras fra Enhedslisten.
 
  
12. juli 2021 * Kvindeholdet har kig på natur ved Alken. Det forlyder fra folk i Foreningen til fremme af biodiversitet, at det ene hold - kvinderne - i naturkonkurrencen "1 døgn, 2 hold, 3 dyr" har overvejet at donere den ugentlige gevinst på 20.000 kr. til projektet ved Hedeager Krog - hvis de altså vinder. De to hold dyster om at finde truede dyr i naturen. Det foregår om tirsdagen kl. 20 på TV2. Tilsyneladende hver tirsdag - så hep på kvindeholdet.
 
12. juli 2021 * Peter og Gitte Dalsgaard flytter. Efter 20 år flytter Peter og Gitte Dalsgaard fra Svejstrup og har sat huset på 177 kvm. på Hannesvej 3 til salg. Se mere på Liv i Landsbyernes facebookside - opslag 27. juni.
 
11. juli 2021 * Politi kaldt ud til fest. Helle Petersen beklager på smalltalken, at nogen har følt sig forstyrret af en fest lørdag og ringede efter politiet. Hun ville foretrække en direkte henvendelse og spørger på Alken Facebook Gruppe, om vi fremover skal varsle en fest i Alken på de sociale medier?
På alken.dk følger vi med på de sociale medier - også hvis der kommer gode svar på det med eventuelt at varsle fester - men man er også velkommen til at bruge smalltalken.
Ikke alle bruger Facebook.   

 
11. juli 2021 * Selv i ferien er der frisk bagværk. Bagergruppen i Købmanden i Alken præsterer selv i den mest intense ferieperiode at levere brød og kager - dog ikke alle dage i denne tid - se ude til højre, hvad der er på bakkerne i den kommende uge. Bagerne har i den seneste tid nydt godt af en ny og effektiv røremaskine doneret af Ry Sengefabrik.
 
11. juli 2021 * Blues, kagehus, impro og tyrkisk dansefest. Programmet til sommerrestaurant i Svejstrup Præstegård fra onsdag 4. august til lørdag 7. august er nu klar, og der loves blandt meget andet spillemandsmusik, græsk aften og jazz. Noget kræver tilmelding, andet ikke. Se nærmere her.
 
  
8. juli 2021 * Strejkestøtte-koncert. Lørdag 14. august kl. 20 inviterer Enhedslisten Skanderborg til en musikalsk aften med den amerikanske sanger og sangskriver David Rovics på Alken Mejeri. David, der også er både blogger og podcaster, har med sine moderne protestsange turneret i det meste af Amerika og Europa; fra sociale begivenheder og demonstrationer til mindre venues og store festivaler. Enhedslisten mener, at alle har ret til et aktivt kulturliv, derfor er koncerten en betal-hvad-du-vil-hvis-du-kan begivenhed, hvor alt potentielt overskud går til de strejkende sygeplejersker. Se David Rovics' site.
 
7. juli 2021 * Held i uheld. Ved de pludselige stormstød tirsdag eftermiddag - hvor et lynnedslag i en transformator tog strømmen - væltede et træ ind over Alkenvej nær Illerup Ås udløb. Ud af seks biler, der blev stoppet af stormfaldet, var de tre tilfældigvis udrustede med motorsave i bagagerummet, så både stammen og flere mindre træer, der røg med i købet, hurtigt blev savet over og vejen gjort farbar igen.
   
 
7. juli 2021 * Adele klar til valg. Ligesom ved valgene i 2013 og 2017 stiller Adele Davis Boe, Alkenvej, op for De Radikale til byrådsvalget i år. Adele er i denne byrådsperiode formand for kommunens integrationsråd.
 
   
 Svirreflue ved blåhat - en af de lækreste arter fyldt med nektar. (Foto: Bo Kokholm) 
6. juli 2021 * Blomsterflor og kreaturgræsning. Der vil efter sommerferien ske spændende ting og sager omkring det arbejde, som Foreningen til fremme af Biodiversitet har sat gang i på Hede Ager Krog, skriver Bendt Nielsen. Allerede nu kan man opleve et sandt blomsterflor derude, men der er fortsat mulighed for at give en hånd med oprydningen efter seneste træfældninger. Derfor indkaldes til arbejdsdag søndag 15. august for alle, som har lyst til at give en hånd med at skabe lysåbne arealer til gavn for bl.a. blomster og insekter. Hold øje med Facebook-gruppen for nøjagtige tidspunkter senere.
Efter sommerferien vil Skanderborg Kommune også gå i gang med at lave kreaturhegn omkring engen op mod Boes Skov og på selve Hede Ager Krog. Efter aftale med lodsejeren, Fabulas, og kommunen bliver der sat kreaturgræsning på engen og heden, så vilkårene for den vilde flora og fauna forbedres ved dyrenes nedgnavning. Sporet omkring Enggården vil blive frahegnet, så man kun over en strækning på få meter skal ind til de græssende dyr. For dem, som ikke har noget imod at færdes inde i indhegningen, opsættes låger, så man fint kan komme ind og opleve stedet.
 
   
5. juli 2021 * Dagdrømmere til byfest. En af de vigtige aftaler til byfesten i Alken lørdag 21. august er klar. Festband bliver Daydreamers, der her leverer Simon & Garfunkels "Mrs. Robinson". Andreas Bech fra præstegården er med i bandet, der præsenterer sig som et folk/rock tribute band, der med ærefrygt dykker ned i det nærmest grænseløse hav af folk/rock hits fra 70'erne og gør sit ypperste for at gengive numre af blandt andre The Band, Bob Dylan, Crosby, Stills & Nash.

 
   
 (Foto: Steven Russell)  
5. juli 2021 * Alken nævnt i trafikaftalen. I den nye infrastrukturplan, der rækker frem mod 2035, er Alken nævnt - se side 17 her. Om ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg hedder det at "Der gennemføres anlæg af en ny enkeltsporet jernbane mellem Aarhus og Silkeborg, som muliggør en hurtig togforbindelse mellem Herning, Silkeborg og Aarhus. Stationerne Alken, Ry og Laven mellem Skanderborg og Silkeborg bliver fortsat betjent." Det fremgår, at den nye bane skal påbegyndes i 2026 og vil koste over 2,1 mia. kr. Udvalgsformand Claus Leick (SF) opfordrer i Ugeavisen alle til at bruge toget endnu mere for at kunne argumentere for at bevare halvtimesdriften - som Alken og Laven jo i dag blot oplever som gennemkørende tog.
 
5. juli 2021 * Bryghuset opdateret. Så er der opdaterede informationer om Alken Bryghus, også kaldet Alken Brewery Company, ABC, hvor du kan læse om vedtægter, generalforsamlingsreferat, manualer til humlehøst og -tørring samt bryggemanual. Kontaktpersoner er Eric Ballowitz, Erik Overgaard og Lars Christensen. Næste generalforsamling forventes fredag 27. eller lørdag 28. august.
 
   
4. juli 2021 * Cafeåbning gav god omsætning. 1. juli åbnede cafeen i Købmanden i Alken igen efter coronaepoken, og det blev en hyggelig dag med øget omsætning i café og butik. Christian Toft holder åbent-skiltet. Bestyrelsen har holdt møde - se referat - og inviterer til fællesmøde for alle frivillige købmænd, makkere, bagere, praktiske, indkøbere m.v. torsdag 9. september kl. 19.30. Ny i bestyrelsen er Birgit Bune(Foto: Peter Abildgaard.)
 
   
4. juli 2021 * Vandvidscyklisme. I kådhed og efter indtagelse af op til flere Sports Colaer fejrer Ole Nielsen her 4-0-sejren over Wales med en tur på en sagesløs barnecykel. Ole er sidst set på vej mod Svejstrup. (Foto: Eric Ballowitz) 

 
23. juni 2021 * KANT Salon hos Helene - ny dato. Da Alken er en vældig kulturel travl by :-) valgte vi at udsætte det opslåede KANT-arrangement til en ny dato: søndag 15. august kl. 15. Vi håber, at I vil tilmelde jer på ny og deltage i en hyggelig salonsamtale med KANT-folket. Læs Kultur.

 
  
   
 Bemærk gavlmaleriet, hvis rester stadig kan anes på gavlen nu 27 år efter, og søjlen ved indgangen, der i opsparingstiden op til købet var perfekt til at måle, hvor mange penge, vi var oppe på.  
 
30. jan. 2021 * Alken 1994: På vej mod at købe mejeriet. ”Købegruppen” etableret. Med eftertidens Alken-briller på er der vist ingen tvivl om, hvad den store begivenhed i 1994 var: Mere og mere håndgribelige planer om at overtage mejeriet, efter at kunstcenteret var nedlagt i 1991 og foreningen Alken Station kom til i 1992. Læs Alken år for år siden 1979.

 
Han begyndte med en postkasket. Bladet rummede i 1994 et interview med Ejner og Anna ”Post”, der boede på Emborgvej 100, hvor i dag familien Drost bor. Om at være postbud i Alken og omegn fra 1946-1984 - på cykel og siden i en Morris, og i nogle år med pakkeudlevering fra privaten. Om kaffe hver eneste dag i 24 år i træk hos Agnes i Emborg, og forvekslet post, fordi der ikke var noget der hed gadenavne og husnumre på landet dengang.
Historien begynder: "En vinterdag i 1946, hvor det var et grimt snevejr, var Ejner Nielsen gået ned i brugsen i Bjedstrup..."
 
   
   
11. jan. 2020 * 1745-1749 Drik og fylderier, liderlighed og brændevin. I disse måneder brygges der øl i det nystiftede Alken Bryghus - eller ABC, Alken Brewery Company. For 275 år siden kunne de også være med heromkring, især når det gjaldt brændevin, da var det bare ulovligt. Læs om de næste fem år i Alkens historie, hvor en brusten Alken-bonde Jens Rasmussen som tinghører skulle være med til at konfiskere udstyr til destillering - se afsnittet fra 1745-1749 under Alkens første kendte beboere.
 
 
404 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
redaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76 Journalist og fotograf: Peter Abildgaard, 22 89 83 34, alkenvej69@gmail.com 
Send kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bageriet i Købmanden i Alken tilbyder:

Mandag 2. august:
Tirsdag 3. august: Hvedebrød
Onsdag 4. august:

Torsdag 5. august:Hvedebrød
Fredag 6. august: Rugbrød
Lørdag 7. august: 

 
 
Uge 29 2021 * Maj-gøgeurten slipper for at blive gnasket. Den var en gang den mest almindelige orkidé i Danmark, men er gået stærkt tilbage. Den er fredet og må ikke plukkes, graves op eller ødelægges. Hos Jonas Petersen og Anna Krämer på Alkenvej 32 græsser kvæget derfor ikke på dens levested om sommeren, men på andre marker ved Alken. 

  
Sommerrestaurant Svejstrup Præstegård fra onsdag 4. august til lørdag 7. august. Se nærmere her.
 
 

Alken Have. Fælles søndags -havepasning på de separate havelodder næste gang søndag 8. august kl. 16. (Foto: Rasmus Arentsen)
 
Næste møde i legepladsgruppen er tirsdag 10. august kl. 20 på fællespladsen, og alle er velkomne. (Foto: Thomas Glud)
 
Strejkestøtte-koncert. Lørdag 14. august kl. 20 inviterer Enhedslisten Skanderborg til en musikalsk aften med den amerikanske sanger og sangskriver David Rovics på Alken Mejeri. Se Kultur.
 
Litterær KANTsalon hos Helene Hennings. Bemærk ny dato: søndag 15. august kl. 15. Læs Kultur.
 
 
Arbejdsdag i Foreningen til fremme af Biodiversitet søndag 15. august for alle, som har lyst til at give en hånd med at skabe lysåbne arealer til gavn for bl.a. blomster og insekter. Hold øje med Facebook-gruppen for nøjagtige tidspunkter senere. (Foto af køllesværmer: Bo Kokholm)
 
Byfest bliver lørdag 21. august.
Arr.: ABAF.

 
Svejstrup Gl. Præstegård inviterer til loppemarked søndag 22. august. En stand fåes via Mette Schriver, tlf. 51902325. 
 
Generalforsamling i Alken Bryghus, også kaldet Alken Brewery Company, ABC, forventes fredag 27. eller lørdag 28. august.
Alkenkoret begynder igen med øvning på Alken Mejeri søndag 5. september kl.19.30-21.30. 
Generalforsamling i Alken Borger- og Aktivitetsforening - ABAFonsdag 8. september.

Fællesmøde i Købmanden i Alken for alle frivillige købmænd, makkere, bagere, praktiske, indkøbere m.v. torsdag 9. september kl. 19.30.
 
Forskønnelsesdag Alken Mejeri lørdag 18. september.
(Foto: Hanne Lisbeth Nielsen) 

 
Alken Have. Efter formen blev ”tegnet op”. I år bliver det en påfuglefjer. (Dronefoto: Rasmus Arentsen)

 
Uge 13 2021 * Levesteder til flagermus er noget af det, de beskæftiger sig med i Foreningen til fremme af biodiversitet. (Foto: Marianne Damholdt Bergin, der stiller en flagermusetur til Hedeager Krog i udsigt til sommer.)
 

 
1490-1667: De første kendte beboere i Alken: Fæstebønderne Søren Christensen og Jost Andersen var de to første navngivne - i 1554 - der knyttes til Alken. Men første gang, man i skriftlige kilder støder på stednavnet Alken, er tilbage i senmiddelalderen – i 1490, da Kong Hans stadfæstede, at Alchen og Illerup skulle være et birk – en retskreds - under Øm Kloster.

Læs otte kapitler - periode for periode - det seneste er: 
1745-1749 Drik og fylderier, liderlighed og brændevin.
   
Kortet er et udsnit fra Plan des Schanderborger Reuter Districts. Af Abraham Christian Willars, 1723. 
Gå selv på jagt i hele kortet hos Det Kongelige Bibliotek.

Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. På alken.dk samler vi alt, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2013 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 5370 Konto nr. 0255650 
(ny konto februar 2021)

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
 
 
Kvindefest 2019 
Skattejagt under byfest 2019 
Byfest 2019 
Fastelavn 2019 
Billedværkstedet fernisering 2018 
Feldballe-besøg 2018 
Skybrud i  september 2018
Købmanden i Alken's fem års fødselsdag 2018 
Sportsfest 2018 
Lammeholdet 2017 
Byfest 2017 
Mossø på bunden 2016 
Kvindefest 2016 
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Bruno Nielsen på Lesbos 2015 
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007