Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Referat Trafikgruppen
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 


Borgerforening 2010
30. nov. 2010 Så sneen sprøjtede. ABAF's årlige juletræstænding på slagterens mark samlede kredsevis af børn og unge til varmende julesang. Sidste år foregik arrangement på snefrit græs, men i år var det helt autentisk. (Foto: Søren Slebo, som iøvrigt har fødselsdag i dag)

27. nov. 2010 Træ-tænding og julesang. ABAF's juletræ over for Alken Minimarked tændes søndag 28. november kl. 17, fortæller Eva Nikolajsen. Godteposer, gløgg og musik.
26. nov. 2010 Rummelighed og accept. Carina Josefine Schøt Thomsen er med til at stå for et ryghold i samarbejde med ABAF - og har sendt en ros af sine 12 deltagere, der har et par gange tilbage - læs smalltalken.
24. nov. 2010 Billigere at være medlem. Borgerforeningens kasserer meddeler: På fredag til lamme-fællesspisning kan man betale sit medlemskontingent! Jeg har medlemslisterne med, så man kan se efter, om man har fået betalt for i år. Ikke-medlemmer betaler 25 kr. mere pr. person – eller medlemskontingentet for 2010 ved døren :o) Det gælder faktisk helt til 1. marts 2011!
30. okt. 2010 Brug af Mejeriet som medlem af Borgerforeningen. Der har været snak mellem de to foreninger i byen, dvs. mellem Mejeri-foreningen og Borgerforeningen (ABAF) om brugen af Mejeriet. Borgerforeningen betaler hvert år Mejeri-foreningen, for at byens borgere kan lave aktiviteter og arrangementer for og med hinanden på Mejeriet. Vi føler dog i ABAF, at det er svært at holde styr på, hvem og hvor mange, der booker Mejeriet i ABAF's navn. Vil man derfor fremover gerne bruge Mejeriet til en aktivitet eller et arrangement under Borgerforeningen, skal man kontakte Borgerforeningens formand, Jan Mortensen, INDEN man booker Mejeriet. Desuden skal Borgerforeningen bruge et time-regnskab med antal deltagende børn og voksne, samt hvilke lokaler, der er brugt. Dette skal bruges til at beregne ABAF's lokaletilskud, men er også vigtigt i forhold til, hvor mange timer Borgerforeningen egentlig bruger i Mejeriet hvert år. Timeregnskabet skal afleveres til ABAF ved kalenderårets slutning. Grundkravet for at kunne benytte Mejeriet i ABAF's regi er stadig, at alle deltagende er medlemmer af Borgerforeningen! Og det betyder, at de har betalt kontingent :o) Håber I forstod og at vi sammen kan hjælpes ad med at nyde Mejeriet - og hinanden i det!
Venlige hilsner fra ABAF's bestyrelse, Jan, Erik, Bruno, Knud-Erik og Eva.
25. okt. 2010 177 medlemmer. Vi er nu 177 medlemmer i Borgerforeningen, hurra, lyder det venligt fra Eva Nikolajsen, der nok skal sørge for at hænge girokort og 'huskesedler' op ved købmanden og ved Mejeriet, så alle kan nå at være med, også i år. Vi mangler jo stadig at slå medlemsrekorden fra 2008, hvor vi var 235 betalende medlemmer. Måske tror mange, at de allerede har betalt, og hvis man er i tvivl, kan man altid maile til eva.nikolajsen@gmail.com eller ringe 26962880. Jeg har næsten altid opdaterede medlemslister.
10. okt. 2010 Gratis ryg-kursus til medlemmer af ABAF . To psykomotorikstuderende tilbyder nu et forløb, 'Bevæg din ryg' på Mejeriet - otte torsdags-eftermiddage. Gratis for medlemmer af ABAF og 100 kr. for alle andre. Se opslag. 

26. aug. 2010 Så' der fotos fra byfesten. Sanne Dudoret og Søren Slebo fotograferede banko, tegnekonkurrence, grill, børnebands og propkamp - som her Gustav Rother fra Boesvej uforfærdet kaster sig ud i. (Foto: Søren Slebo) Byfest 2010
25. juni 2010 * Sankthans-bål-og-skål. Søren Slebo havde den store telelinse fremme, da han var til sankthansbål ved Vædebro. Her Jens Zacho Böye og Lone Grøn i al gemytlighed. Se flere fotos. OG DER VAR SUPER RYDDET OP BAGEFTER.


25. juni 2010 * Sidste udkald for Alken-Bladet i år. Hvis ikke der inden en uge har meldt sig annoncefolk til årets Alken-Bladet, udkommer det ikke. Giv lyd til atma@email.dk eller knudabildtrup@macalken.dk.

20. juni 2010 * Sankthans ved Vædebro. ABAF's sankthans bliver i år på det nyindrettede Vædebro. Onsdag 23. juni kl. 19 grill til medbragt mad og 20.30 bål. Brænde kan lægges ved det sydlige bålsted - ring evt. søndag til Troels Larsen for afhentning mandag. Tlf. 20934333.
20. juni 2010 * Tid at tænke på byfest. ABAF indbyder nu til tovholdermøde tirsdag 22. juni kl. 19.30 på Mejeriet. Står du, vil du gerne stå for noget eller give en hånd under byfesten, så mød frem. 

6. juni 2010 * Vædebro har fået et ordentligt ryk. Kørestolsvej, langbord og -bænke, grillsted, to bålsteder og tre faste borde-bænkesæt. 30 frivillige i Det Grønne Partnerskab gav den en skalle grundlovsdag. Var du selv med eller ej, så lev med og Se foto-reportage. (Foto: Bendt Nielsen)
31. maj 2010 * Snegle-bust. De første snegle er observeret, og medlemmer kan hente Ferramol, oplyser snegle-buster Helle Petersen, Emborgvej 121. Og husk at betale kontingent, så der bl.a. er penge til gift.

4. maj 2010 * Nu er vi 136 betalende. Nu er medlemstallet i ABAF oppe på 136 personer, 43 børn og unge, 85 lidt ældre og 8 pensionister, JUBII hvor er det godt, mere af den slags!!, melder kasserer Eva Nikolajsen.

2. maj 2010 * Hver anden mangler at betale. Kassereren i Borgerforeningen, Eva Nikolajsen, beretter: I 2009 havde borgerforeningen et underskud på 15.000 kr. Og det selv om der var et rekordstort overskud fra Byfesten på over 20.000 kr.! Et stort minus i regnskabet var, at kun 200 af Alkens borgere havde fået betalt kontingent. Det betød at foreningskassen manglede knap 9.000 kr. Borgerforeningen er meget afhængig af, at så mange som muligt er medlemmer, da kommunens tilskud er afhængigt af medlemsantallet. Jo flere medlemmer, jo flere penge - sådan er det.
MEN! I år skulle vi gerne få gjort alle i byen klart, at Borgerforeningen kun kan løbe økonomisk rundt, når alle i byen støtter op om det! Tænk, hvis vi kunne få overskud i år!!
Så her i maj kommer bestyrelsen rundt til dem af jer, som ikke har fået indbetalt kontingent for 2010 endnu. Hvis I ikke er hjemme, lægger vi en seddel i postkassen med kontonummer m.m. VI ER ALLEREDE 120 MEDLEMMER i år, så vi mangler da bare den sidste halvdel! Mange af jer fik først betalt ret sent sidste år, så I føler nok at I har betalt og alt er i orden. Men nu opkræver vi altså kontingent for 2010, så I må nok til lommerne igen :o)


1. maj 2010 * Flere villaer eller mindre boliger? I Kommuneplan 09 er der bl.a. udlagt byggefelter bag ved Anes Høj. På generalforsamlingen i februar var debatten igen oppe, om der er mulighed for at påvirke, hvad der en gang bliver bygget?
Bestyrelsen i ABAF vil gerne lodde stemningen i Alken – og stiller bl.a. spørgsmålene:
 

* Er der behov for flere villaer til familier – eller er der behov for mindre boliger til unge, enlige og ældre?

* Efterspørger du selv en mindre bolig i Alken?
* Synes du, borgerforeningen skal arbejde for en mere mangfoldig bolig-sammensætning i byen – eller blande sig udenom?

* Vil du være med i et udvalg, der arbejder for at undersøge mulighederne, etablere de relevante kontakter og påvirke, hvad der kommer til at ske?
Debatten foregår på smalltalken – og får evt. sin egen underside. Hvem lægger ud? Mail debatindlæg til
knudabildtrup@macalken.dk


18. apr. 2010 Nu 94 medlemmer. Kasserer i ABAF, Eva Nikolajsen, melder nu efter forårsrocken om 94 medlemmer, deraf 28 børn og unge, 62 voksne og 4 pensionister. 
14. apr. 2010 Betal ved rock-døren. Ved Forårsrock vil jeg igen sidde ved døren og tage imod kontingent til Borgerforeningen, skriver kasserer Eva Nikolajsen. Så husk 200 kr. ekstra og kom ind til medlemspris resten af året!
30. mar. 2010Betal ved døren. Flere Alken-boere har fulgt opfordringen og lavet årlige faste overførsler på deres medlemskontingent til ABAF, skriver kasserer Eva Nikolajsen. Derfor er vi allerede 52 medlemmer! Tælleapparatet tæller fra marts til marts, og indtil videre er 14 børn/unge, 36 voksne og 1 pensionist tikket igennem. Men der er faktisk flere, som har betalt 2009-kontingentet meget sent, så de skal jo nok desværre snart til lommerne igen, hvis de vil undgå at ryge ud af medlemslisten!
Derfor en opfordring: Hæv lidt ekstra penge inden fællesspisningen og betal dit kontingent ved døren! Kassereren sidder glad og ta'r imod.
13. mar. 2010Jan og Eva fortsætter. Erik Overgaard beretter fra konstitueringen i ABAFs bestyrelse, at Jan Mortensen og Eva Nikolajsen fortsætter som formand og kasserer.

4. mar. 2010Brugttøjsmarked: Ryd op i dit skab og få plads til nyt. Tag dit brugte tøj med og få nyt brugt med hjem. Kom til tøjmarked på mejeriet søndag  28. marts kl. 13-16. Hygge, snak og kaffe. Vi ses, skriver Gitte Møller Madsen og Søs  Nielsen. 

3. mar. 2010Referatet fra generalforsamlingen færdigt. Erik Overgaard er klar med ABAF's generalforsamlings-referat. Få det hele med her.
1. mar. 2010For 196.345 kr. borgerforening. Det afsluttede 2009-regnskab for ABAF kan nu beses. Det balancerer med 196.345 kr., og kasserer Eva Nikolajsen fik på generalforsamlingen klap for endnu et år at holde styr på alle tallene og bilagene. Eva jubler p.t. over, at de første faste bankoverførsler af kontingentet til ABAF er registreret i banken! Udbredt jubel i kassererens lille hjem :o) Og selv om det kun er tre styk her pr 1. marts, er det alligevel dejligt.
25. feb. 2010Baren gav godt. Hverken annoncer eller kontingenter gav så godt som året før. Men byfestbaren - den gav godt, berettede kassererer Eva Nikolajsen ved ABAF's generalforsamling.


25. feb. 2010Knud Erik ny i ABAF-bestyrelsen. Gary Craig stopper, og Knud Erik Jørgensen er nyvalgt til bestyrelsen i ABAF, hvor Bruno Nielsen og Jan Mortensen var klar igen til en ny periode. Benjamin Hoff Skovgaard erstatter Jan Andresen som suppleant. Erik Overgaard og Troels Larsen byttede kasket som suppeant og medlem af bestyrelsen.

14. feb. 2010Dødning, heks og spidermænd. Thomas Berthelsen hentede hele tiden nye tønder frem, Rickard Rother smadrede en kølle og Aske Christoffersen blev både dronning og konge i sin vægtklasse. Se Liv i byen.
9. feb. 2010Så skal der slås til! Tønder at slå på, og hvad mon der er i tønderne? Borgerforeningens fastelavn på mejeriet foregår søndag 14. februar kl. 14, oplyser Thomas Berthelsen, der godt kan bruge hjælp fra kl. 12.30.
 
30. jan. 2010 * Noget at holde i og af? Alken er en aktiv by - ja, og afhængig af tovholdere. Bestyrelsen i ABAF har ajourført sine mange tovholdere. Tjek, hvor du er nævnt og de ledige tove at holde i: F.eks. hejse flag, samle annoncer, stå for skydetelt -  eller find på noget nyt.