Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Historie
Byfest 2014
Byfest 2013
Byfest 2012
Byfest 2011
Byfest 2010
Byfest 2009
Byfest 2008
Byfest 2007
Byfest 2006 * 1
Byfest 2006 * 2
Byfest 2005
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Referat Trafikgruppen
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Byfest 2011                                                                                                               (Fotoreportage: Sanne Dudoret) 
22. aug. 2011 * Gary sejest til brændekast. Med bare 24 cm. kom Gary Craig i år længst ned i den sammenlagte afstand fra tre af de hæderkronede brændestykker til pinden. Han vandt foran vinderen fra byfesten i 2008, Beat Staehli, og Lisbeth Nikolajsen, der i en periode lå bedst.
 


Det blev på mange måder en anderledes og mindeværdig byfest i år. Men at holde styr på Litra G og C og farvenuancer under det amerikanske lotteri - som her Mette og Stine Mandrup udfoldede sig i - var uomgængeligt.

Bordet nærmest døren blev den store gevinstmagnet. Bodil Hansen styrede hele seks plader - men siges at kunne klare 12, hvis det skal være - og også Ingo Pohle bidrog til gevinsthøsten. Den obligatoriske klapsalve efter den godkendte plade blev ekstra lang for hans vedkommende.

Lars Christensen blev meget glad.

Med Margit Szlavik i spidsen havde mange anstrengt sig for at gøre pladsen festlig og fyldt med boder. Og i år med Morgana-ballon-kæde som et oplagt byfest-blikfang. 

Lykkehjulet kom til ny ære og værdighed som et bedre casino, og Katrine Mengel Nielsen kom i hvert fald halvvejs med den magnetiske drillemaskine uden at få ringeklokken til at gi' lyd. 

Hanne Nielsen gav Hanne Nielsen massage, men også til mange andre, der ikke hedder Hanne Nielsen. For de er der jo også.

    

    

 

 

           

Lotta Schmidt hamrede søm i, mens Carlos Vivike måske synes, at et af sømmene blev lidt bøjet?

Mejeri-kasserer Eric Ballowitz benyttede lejligheden til at fortælle folk på pladsen, om de egentlig havde betalt kontingent til Mejeriet. Det tog mange imod. Også folkene fra ABAF kigger i denne tid langt efter kontingentindbetalinger. Lørdag morgen havde kun omkring 25 pct. af medlemmerne fra 2010 betalt.

Michael Schmidt fik Marlie Szlavik Johansens yngste - Egil - på skødet. 

               

Anne Mette Lykkes afrikanske gæster gjorde sig gældende i den ædle brændekastekonkurrence.

Og det gamle grisehus gjorde sig igen som velforsynet bar.Med en grøn-rød farvekomposition udgjorde Bolette Olsen en flanke i bodrækken - med rygen til Dover GF's flytbare boldbane.

Vejret var ganske enkelt lige, som det skulle være og tiltrak endda en havørn, der skulle se, hvad der foregik på legepladsen.

Mette Yde havde fundet på det med kræmmermarked og fortæller her Majbritt Ravn, at hele 15 havde boder, at det var nemt, fordi de selv sørgede for bordene, at mange kom fra Boes, Svejstrup og Bjedstrup - og at det da var værd at gøre igen.

Britta Boisen forsøgte sig på et tidspunkt - mens der var hul i køen - ved Thomas Berthelsens hit: En kartoffel-smadre-prøve. Fik de mon kartoffelsuppe hjemme hos Berthelsens om søndagen?


Eva Nikolajsen gjorde det til en særlig kunstart at få det hele med fra en lammeknogle. Og Bruno Nielsen stod for tredje år i træk for spid, flammer og udskæring. Al maden blev spist - af 142 - og gav et overskud på 2380 kr. 

Af flere grunde bringer alken.dk ingen fotos fra aftenfesten, som udviklede sig på pladsen efter lammeorgiet. Med tændte bålfade og borde rykkede folk sammen om en danseplads foran baren, og de, der altid hænger længst ud til Alken-fester, festede løs sammen med alle dem, der i år ville prøve at være blandt de sidste. Og så blev det søndag, hvad dertil hører af oprydning, udveksling af glemte sager og minder fra byfesten - og studier af den årlige byfest-fotoreportage på alken.dk


18. aug. 2011
*
Dansefesten aflyst. Vi må desværre aflyse dansefesten på Mejeriet lørdag efter byfesten, da arrangøren fra Århus har trukket sig fra projektet, skriver Louise Jørgensen fra Boes: - Vi beklager meget og ønsker alle en strålende og skøn byfest, og håber at I danser videre på Mejeriet på eget initiativ til den lyse morgen!

14. aug. 2011 * Husk opstilling, kontanter og parasoller. Byfesten nærmer sig, og Holger Vig fra ABAF melder om opstilling på legepladsen fredag 19. august fra kl. 16 - og oprydning søndag fra kl. 10. Uden købmand gælder det også om at sørge for kontanter i god tid, og under bankospillene fra kl. 10-12 kan man melde sig til aktiviteter og barliste. Spisningen - lam og salater - koster 60 kr. og 40 kr. for børn og vegetarer.  Man må huske bestik og stole og parasoller - og så kan man jo blive på legepladsen, mens der er dansefest på mejeriet fra kl 20.

(Eric Ballowitz med lam under byfesten 209. Foto: Sanne Dudoret) 

10. aug. 2011Bankogevinster fra arbejdspladserne. Gevinsterne til byfest-banko drysser ind i en jævn strøm fra både Ry og Skanderborg - og det er jo dejligt! Men for at peppe årets banko lidt op, fik jeg en idé: Alle jer Alken-boere, som arbejder steder, hvor man kunne få en dims eller et gavekort, kan I ikke ta' noget med og få vores byfest-banko endnu mere op i gear? Jeg tror mange af jer har mulighed for at komme med sjove og gode ting og sager fra det virkelige liv :o)
Det kunne være så skægt! Eller den håndværker I har - eller har haft - rendende derhjemme i årets løb, vil måske støtte med et gavekort eller en spand søm og skruer? Nytænkning efterspørges med andre ord! Og så har Line Sørensen lovet at ringe rundt til alle jer lokale, som gerne støtter med en gave eller et gavekort. Så kan I være klar, når hun ringer!  Desuden skal I vide, at jeg endnu ikke rigtig har fået en hovedgevinst. Det kunne jo være den kunne komme endnu... Mange banko-hilsner fra Eva Nikolajsen

8. aug. 2011Kræmmermarked til byfesten. Nu har du chancen for at få at få solgt dine gamle ting og sager. Legetøj, møbler, tøj, sko eller andet godt kram. Alle er velkomne. Medbring selv et bord eller tæppe, til dine ting. Håber rigtig mange har lyst til at gøre byfesten til et sted med hygge og samvær. Så find din indre kræmmer frem og meld dig til hos, Mette Yde tlf. 21830737. Vi ses på legepladsen lørdag 20. august.

8. aug. 2011Dansefest på Mejeriet efter byfesten. Efter byfesten lørdag 20. august tænder vi op under fest-ilden på Mejeriet, skriver Louise Jørgensen fra Boes. Dørene åbnes kl. 20, hvor hvor folk vil strømme til fra storbyen for at danse natten lang til beats af skønne aarhusianske danse-dj's. Til lejligheden vil vi forvandle cafeen til en lunefuld lounge, og der vil være smug-kro og folkekøkken natten lang i en spraglet og eksotisk sensommerlig atmosfære. Entre: 50 kr. Vi glæder os til jer! 
3. aug. 2011 * Stafet til byfest igen. Så er der program for byfesten lørdag 20. august, melder Margit Szlavik: Kl. 9-10 Morgenmad på Mejeriet. Kl. 10-12 Banko. Kl. 13.30-17 Store Legedag på legepladsen: Sømmet i bund * Puste båd * Kaste ring * Mønt i spand * Ram kartoflen * Den elektriske orm * Minikroket * Petanqueturnering  og andet sjovt. Kl. 14.30 Stafet - byen dyster. Kl. 15.30 Fodboldturnering. Salg af kaffe, kage, øl, vand, ristede pølser. Bruno Nielsen steger gris/lam over bål. Kl. 18 Fællesspisning - steg og salat. Tag din havestol, parasol, tæpper, bestik og tallerken med. Forberedelsesmøde søndag 14. august kl. 19 på Mejeriet, hvor alle er meget velkomne. (Foto fra byfesten 2005: Pernille Benzon)

29. juli 2011 * Alligevel ikke Alken-Bladet. Det lykkedes ikke at få annoncetegningen i gang, melder Line Sørensen. Så, i år ikke noget Alken-Bladet alligevel.

6. juli 2011 Tegn en annonce i Alken-Bladet. Efter et år uden Alken-Bladet forbereder ABAF nu igen den mangeårige tradition. Nye og gamle annoncører bedes henvende sig til Line Sørensen, 86 57 00 15. Knud Abildtrup redigerer, Atma Skytte layouter, og Bjarne Toudahl trykker. Alken-Bladet husstandsomdeles i skoledistriktet i begyndelsen af august.
2. juli 2011 Byfest i år? Ja da. Lørdag 20. august er der byfest i Alken, forsikrer Holger Vig fra ABAF efter mødet onsdag: Banko, 'store legedag' og lam på legepladsen om aftenen. Line Sørensen og Anne Kristensen tegner annoncer, Eva Nikolajsen står for morgenbanko, Bruno Nielsen står for lammene. Ikke noget telt, så hvis vejret bliver dårligt, bliver spisningen på Mejeriet.