Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Historie
Byfest 2014
Byfest 2013
Byfest 2012
Byfest 2011
Byfest 2010
Byfest 2009
Byfest 2008
Byfest 2007
Byfest 2006 * 1
Byfest 2006 * 2
Byfest 2005
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Referat Trafikgruppen
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 
 

 Byfest 2014

 
6. sep. 2014 * Så' der byfestfotos for alle pengene.  Under Alken Byfest 2014 knipsede Søren Slebo løs: Glæd dig til at finde dig selv, din mor og den nye nabo i dyb banko-alvor, vådt trillebørløb og diverse løse skud som her, hvor Lars Christensen, Holger Vig og Johannes Thomsen er dybt optagede af et eller andet, mens Inge Nørgaard smutter ubemærket forbi. Se Søren Slebos 62 fotos i super-opløsning og god billedkvalitet her på Flickr-settet ''alkenby'.
4. sep. 2014 * Flot overskud på 6.946 kr., hvis ellers prisen på en fadølsfustage er som i januar 2014, skriver kasserer Erik Overgaard fra ABAF efter byfesten. Og i indkøbet til baren er der endda noget vin og spiritus som er gået til lager og ikke realiseret i penge.
 
31. aug. 2014 * Svejstrup vandt. Hvad der efterhånden igen er  blevet en byfest-tradition - bydyst - blev i år en dyst mellem Svejstrup, Bjedstrup og Alken. Tre tapre hold stillede op i det våde vejr og dystede i styltegang, langsom-kørsel på cykel og trillebørløb. Et engageret Svejstrup-hold løb af med sejren og scorede en orange kaffekande - med ret til at få værdigheden indgraveret, og muligheden for igen at sætte den på spil ved et lokalt arrangement. (Foto: Søren Slebo)
 
Fællesspisningen blev i år delt op mellem mejeri og asfalt. Her Henri Vivike netop hjemme fra Mongoliet i snak med Mischa Belinson, mens Estrid Bek gestikulerer med Jacob Gewitz, og Steffen og Maj-Bitt Frommelt samt Ninna Gewitz så til - foran Café 'Den Våde Drøm'. (Foto: Søren Slebo)
 
At Bruno Nielsen leverer spidstegt gris og lam er blevet en klassiker ved byfester, så fra morgenstunden duftede der af røg, svær og byfest langs banen - og knap150 benyttede sig af være med til fællesspisningen. Et aktivt snitte-hold stod for fyldige salater, så der var rigeligt til alle. (Foto: Søren Slebo)
 
Ikke mindst aftenen blev tør og lun, og om ikke andet fik ejere af diverse pavillloner og partytelte om eftermiddagen testet, om de kunne holde vand. Til aftenfesten sluttede bl.a. kunstnerholdet fra Vædebro og en gruppe Arriva-konduktører sig til - og de fleste bilister fandt sig i vej-afspærringen uden brok. En 96-årig bil-passager blev inspireret til at se, hvad der foregik, så hun spadserede mellem boderne, mens chaufføren kørte udenom, fortæller Hanne Ravn. (Foto: Søren Slebo)
 
Fem nervepirrende bankospil blev det til i år, før det noget hurtigere amerikanske lotteri fik gjort kål på de mange gevinster og sidegevinster. De fleste holdt styr på, at lotteriet til byfesten ikke gjaldt lodderne, der sælges hos Købmanden i Alken til fordel for ny skiltning, men de ligner uhjælpeligt ...  Og Maiken Wang Larsen stod for det obligatoriske 'banko' på det forkerte tidspunkt, men tog kort efter revanche og scorede en fuldgyldig pladen fuld. Birgit Pohle var opråber for tredje år  i træk - og denne gang med Erik Overgaard og Torben Nielsen som gevinst-drenge.  (Foto: Søren Slebo)

 
 
24. aug. 2014 * Læssevis af bankogevinster fra Skanderborg, Ry og Alken. Gevinst-gruppen fra byfesten har i år bestået af Max, Winnie og Birgit Pohle sammen med Ulla Helm-Petersen og Eva Nikolajsen. De har aftalt og afhentet masser af bankogevinster fra venlige handlende, behandlere og andre firmaer. Se hele listen over de mange glade givere - og gør gerne gengæld med noget handel.
 
23. aug. 2014 * Bliv danseklar til aftenbal. Til byfesten vil der kunne afprøves fodfizzes fra kl. 14-16.30 for en flad ti'er på terassen hos X & Tværs. Hvad er fodfizzes ? - ren velvære for dine fødder.
K.h. Lene Breumlund

 
20. aug. 2014 * To bands til byfest. Alle i og omkring Alken indbydes i disse dage med brev i postkassen til byfesten. Se indbydelsen med programmet og læs bl.a. om bankospil, loppemarked, boder, petanque, minigolf, kagekonkurrence, bydyst mellem de lokale landsbyer, og asfaltbal med hele to bands:  Kruhøffer/Vejs Duo og Frederik Ravns 5-mands band.

 20. aug. 2014 * Saftklubben stiller en bod op til byfest med saftpressergrejet. Vi sælger saft af sommeræbler, så vi kan få råd til en ny saftpresse. Vi håber, Saftklubbens medlemmer kan hjælpe os ved at stå ved boden på skift, så vi alle får noget ud af byfesten. Og man må gerne ta' sommeræbler med! Både nedfaldsfrugt og vilde æbler kan bruges.
Safthilsner fra Eva Nikolajsen og Bruno Nielsen

20. aug. 2014 * Salatsnittere søges. Til byfesten ønsker jeg igen i år et madhold til salater. Jeg tilbereder kødet over bål, men skal gerne bruge fem-seks selvstændige og fantasifulde salatsnittere.Alt bli'r købt ind fredag og står klar i Mejeriets køkken. Der skal koges ris, pasta og kartofler fredag, så det kølet af inden lørdag. I løbet af lørdagen laves salaterne færdige. Vi holder et kort møde tirsdag 26. august efter fællesspisningen - ca. kl. 20. Alle kan deltage, så jeg håber der bli'r et godt hold!
Hjertelige hilsner Bruno Nielsen, 40 53 32 98, bruno-nielsen@hotmail.com.

 
18. aug. 2014 * Man ved aldrig til en byfest. Under byfesten i 2010 afslørede Bruno Nielsen over for bl.a. Max Pohle, hvem der i 1997 stod bag aktionen med de mystiske trafik-dæmp på Emborgvej. Hvad sker der mon i år? Gå  ikke glip af Alken Byfest lørdag 30. august. (Foto: Sanne Dudoret)
 
28. juli 2014 * Frederik Ravn og hans fem-mands-band spiller til byfesten lørdag d. 30. august. Det fremgår af det nyeste opslag fra Jens Langkjær og byfestgruppen - læs om program, boder, hjælpende hænder og ideer på 'Byfesten nærmer sig'.
 
1. juni 2014 * Byfesten tager form. Byfesten lørdag d. 30. august bliver en rigtig gadefest!, skriver Jens Langkjær. Alkenvej spærres af fra banen til Emborgvej fra kl. 12 til kl. 24, så hele dette område vil danne rammen om en masse festaktiviteter. Læs mere på Borgerforeningen, hvor langt byfestgruppen er nu - og om et nyt møde mandag 16. juni kl. 19.30 på Mejeriet. Alle er velkomne.
På fotoet er der flytte-vand-konkurrence under byfesten i 2005, som netop også foregik på en afspærret Alkenvej, som den skal i år. Det gjorde den sådan set i flere år - læs Jens Langkjærs gennemgang fra 2006 af Alken Byfests historie. (Foto: Pernille Benzon)

 
14. maj 2014 * Et brag af en byfest skal vi ha' i år. Og det er lørdag 30. august. Banko, spil, leg, madkurv, kaffe, kolonihavegadefest, kage, pølser, fadøl, kulørte lamper, konkurrencer, mad, musik, vin, hygge, loppemarked, rødternede duge, lammekølle, asfaltbal….? Kom til idé-, planlægnings-, tovholdermøde om byfesten tirsdag 27. maj kl. 19.30 på Mejeriet. Vil du være med til at lave en dejlig byfest, bidrage med stort eller småt eller bare komme med et par friske ideer, så mød op og få en kop kaffe eller en øl!
På vegne af Alken Borger- og Aktivitetsforening, Jens Langkjær. (der også ses i trillebøren t.v. under byfesten 2012)