Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Adele og skolen i Mali
Alken Gedemarked
Håndtryk
Folk i Alken 2014
Folk i Alken 2013
Folk i Alken 2012
Folk i Alken 2011
Folk i Alken 2010
Folk i Alken 2009
Folk i Alken 2008
Folk i Alken 2007
Atma fra Alentejo
2019 Peter Gregersen
2021 Perma Eva
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
test nyheder
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Folk i  Alken  2011

29. dec. 2011 * 60 år under hatteskyggen. Murerkasket, omvendt mumitroldepose eller bredskygget solhat. Søs Due Nielsen lader sjældent en lejlighed gå fra sig til et artistisk twist i hverdagen - og fylder nu 60 - mandag 9. januar. Alkens festarrangør par exellence er født i Ry og gik som ung på Det Jyske Kunstakademi.
Søs har genem årene haft keramikværksted, drevet butik og undervist på høj- og aftenskole i Ry. Fik Thomas i 1973, mødte Ole, flyttede sammen til København, fik Søren i 1977, rykkede til Boes og i 1980 til huset på Alkenvej 59, og fik i 1984 efternøleren Peter. I Alken har Søs sat sine markante og farverige spor med sommeraktiviteter på legepladsen, som fast aktør i Alken-revyerne, frivillig på Alken Kunstcenter, drivende kraft i Alken Station og siden Alken Mejeri, og ihærdig aktivist i arbejdsgruppen for det børnehus, der også blev hendes arbejdsplads gennem snart 20 år. Senest torvearrangør på Slagterens Mark, tagfest-bagdame samt julemarkeds-tovholder.
Søs, der også synger sopran i Alken-koret, har sin mor - Olga Keis - tæt på, og familien er senest udvidet med svigerdøtrene Cammille og Maiken samt børnebørnene Clara og Malthe.
Søs holder familiefest lørdag 7. januar på Mejeriet, inviterer venner og bekendte til brunch søndag 8. januar kl. 11 og vil af hensyn til indkøb gerne vide, hvem der kommer. Ring 26999959 eller 86577258 senest tirsdag 3. januar. Med dem, der ikke kan komme med så kort varsel, stiller Søs lidt hygge om bålet i haven i udsigt - til sommer.
16. dec. 2011 Skotten fylder - altså 50 år. Uanset om man udtaler hans fornavn, så det rimer på Merry Christmas eller ej, så har han altid haft fødselsdag her op mod jul: Gary Craig, Alkenvej 75, fylder i år 50 mandag 19. december. Estrids sølvgom, Ursula, Ronja og Seans far har boet i Danmark størstedelen af sit liv, men ingen kan vist være i tvivl om hans baggrund i Aberdeen. Fodboldtilhænger? Ja, men Denis Law og Graeme Souness vil hos ham altid have større stjerne end Per Røntved og Michael Laudrup. Og Sean skulle selvfølgelig konfirmeres i kilt. I Alken har den gamle kollektivist og nuværende elektriker kontinuert siden ankomsten i 1991 været en stabil støtte i foreningslivet fra Alken Station, over borgerforeningen til Mejeriet. Nævn en pære et sted på Mejeriet - Gary har garanteret skruet den i. Og så er han den utrættelige forkæmper for, at byfesten ikke foregår i den tredje, men den næstsidste weekend i august. (Se også omtale samt ungdomsfoto i anledning af hans sølvbrylup i 2007 med den løsladte fredsaktivist, der fik ham med til Danmark) 

 

(Foto: Cæcilie V. Petersen)3. dec. 2011
* Pia er flyttet til byen. Pia Mayoh er flyttet til Alken - nærmere betegnet Emborgvej 92, hvor tidligere Mossø Huse havde tømrerværksted. (Foto under julemarkedet på Mejeriet: Knud Abildtrup)
30. nov. 2011 Susanne i radioen. Den nye radiokanal Radio24syv bringer torsdag 1. december kl. 20 en udsendelse med Susanne Emmysdatter Behnke og hendes fortælleværksted, Urmoderens Sang.


29. nov. 2011 * Jan og Tine vandt. Intet mindre end 'Årets Dyreven' kan Jan og Tine Thybo fra Johannesminde på Boesvej nu kalde sig - i den årlige konkurrence i Dyrenes Beskyttelse. Flot klaret og tillykke. Læs mere.
29. nov. 2011 * Lars og Finn i Bolivia. Efter henholdsvis to og tre uger er Lars Christensen og Finn Mathiasen tilbage igen fra et filmprojekt om AC Børnehjælp.

AC Børnehjælp arbejder bl.a. med at forbedre vilkårene for de mange fattige børn rundt omkring i verden - specielt meget i Bolivia, Colombia, Etiopien og Nepal. - Vi har gennem 1½ år samarbejdet med Finn fra ABCfilm for at lave små videofortællinger til vores hjemmeside, fortæller Lars Christensen.  Det har været en fantastisk lærerig oplevelse. At fortælle en kompleks historie på tre minutter med flere interviews og masser af scener er noget af en udfordring. Vi er jo begravet i det til dagligt, og 'ved det hele'. Men i måske to-tre videoer på tre minutter hver, skal vi forsøge at fortælle om store femårs-projekter og 15 års samarbejde med lokale partnere! Vi lærer at blive præcise! Jeg tror også, at Finn har lært noget om en ekstrem kompleks verden med masser af udfordringer. Resultatet af rejsen bliver nok fem-syv videoer på AC Børnehjælp. Under linket 'Videotek' nederst ligger der allerede mange fra Etiopien, Finn har lavet.18. nov. 2011 * Magnus vinder skæv pris. Magnus Lund Nielsen, Anes Høj, har sammen med Martin Christensen, 9.D på Mølleskolen, fået 'Den Skæve Pris' på 10.000 kr. i filmkonkurrence fra Dansk Industri - overrakt af miljøminister Ida Auken (SF): Se filmen Nitrogen i kunstgødning

18. nov. 2011 * Murersvend og Mettes mand. Murer-Jan Mortensen, Anes Høj fylder mandag 28. november 60 år. Jan er født og opvokset i Aarhus, nærmere betegnet har han trådt sine barnesko blandt ludere og lommetyve i Studsgade.

Så hvem kunne have forstillet sig, at han endte med at bo på landet? Senere flyttede familien dog til Åbenrågade i det dengang nye og flotte bananhus på Langenæs. Jan er den ældste af fire søskende, to piger og to drenge. Så var tiden kommet, hvor han skulle han finde sig en læreplads, og Jan fandt sig en plads hos en af byens murere. Man må sige, at han fandt sin rette hylde, for til foråret har han 40 års jubilæum som murersvend.
Jan har altid dyrket meget sport, i mange år var det på håndboldbanen, han satte sine modstandere på plads, men også badminton har været en stor del af hans sportsliv, hver tirsdag drager han at sted til Annekshallen i Århus, og har der en fast plads i omklædningsrummet. Det er ingen spøg, hvis andre kommer til at hænge deres tøj dér. Det var der, han mødte Mette, og 1989 blev de kærester. I september1990 kom så resultatet af deres kærlighed, hvor Trine kom til verden. Det er jo ingen hemmelighed, at Mette ikke er den første kone, nej hele tre koner er det blevet til, og i alt tre dejlige piger, i alderen 36, 28 og 21 år, én med hver kone.
Jan har altid været i gang med mange forskellige ting i hus og have, han er en dygtig håndværker, som kan sit fag til fingerspidserne. Efter han flyttede til Alken i 2003, er han blevet formand for bestyrelsen i borgerforeningen og i grundejerforeningen på Anes Høj. Han sidder også i folkeoplysningsudvalget i Skanderborg kommune, hvor han er med til at dele penge ud til forskellige foreninger.
Arbejdsmarkedet har han ikke tænkt sig at sige farvel til, men regner med at blive ved et par år endnu. Stort tillykke med de 60 år, man kan jo ikke se det, hvis man ikke lige ved det.13. nov. 2011 * Henri i tv om sin barn- og ungdom. I tv-udsendelsen 'Når rent tøj dufter af paradis' er mangeårig Alken-borger Henri Vivike en af tre tidligere anbragte børn, der i dag hver på sin måde arbejder med at forbedre forhold for anbragte børn og unge.

12. nov. 2011 * Så blev de gift.  Afhentet på flagsmykket Søbjergvej af hvidhandsket Limousine-chauffør og efter at være gledet op ad Alkenvej ankom Anne, Line, Emma og Martin til Aarhus Rådhus. Og de sagde ja.


4. nov. 2011 * Kærlighed ved første blik. Lørdag 5. november bliver Line Sørensen og Anne Kristensen gift på Aarhus Rådhus. Samme dag fylder Anne 40 år. Line boede faktisk de første fire år af sit liv i Aarhus, hvorerefter familien flyttede til Ry. Hun har altid haft sin gang i Alken, da hendes bedsteforældre havde sommerhus på Vædebrovej 26, og hun tog tit cyklen ud til dem. Line kom på højskole i Ribe i 91-92, og hendes forældre flyttede til Søbjergvej i Alken. Selv syntes hun, Alken var for langt ude på landet, og vennerne boede jo i Ry, så efter få måneder flyttede hun til Ry igen.

 I hjemmeværnet mødte hun og Jan hinanden, blev gift og fik to dejlige børn, Emma og Martin. Efter nogle år i Tranbjerg vile Line dog til Alken igen - en dejlig by i naturskønne omgivelser, hvor folk har et godt sammenhold. Noget, der tiltalte dem meget! Efter et år i Alken blev de dog skilt. 
1. januar havde Line en aftale om en snak med en pige fra Hornslet. Det var Anne. Da hun åbnede døren, var det kærlighed ved første blik. Nu har de taget beslutningen om at skulle leve sammen i medgang og modgang resten af livet. 
Anne har haft sin opvækst på Sjælland i en lille by - ikke meget større end Alken - syd for Køge. Familien med fem børn boede på en idyllisk bondegård med alt, hvad dertil hører. Efter handelsskolen måtte Anne ud og have luft under vingerne. Det blev til et år i Kibbutz i Israel med mange spændende oplevelser  fra beduintelte til bomber over Gaza.
Tilbage i Danmark tog hun en uddannelse som Edb-assistent i Esbjerg, og uden udsigt til arbejde igen et år til Israel. Denne gang som frivillig i Haifa, hvor man så kunne have 'fornøjelse' af bomber fra Libanon. Vel hjemme igen ville Anne arbejde med noget praktisk, så hun fik en læreplads i Herning som møbelsnedker. Efter mange år i den profession tog hun arbejde på en skumfabrik i Aarhus, hvor de bl.a. laver skum til madrasser og puder.  Anne elsker at bo i Alken, som minder om hendes barndomstid i Vallø, og kunne godt tænke sig et arbejde i cykel-afstand.


1. nov. 2011 * KODA-penge til Lips. En uropførelse af et af vores egne numre på en scene med plads til hele 30.000 tilskuere gav en særlig KODA-ydelse, fortæller Frederik Ravn fra Lips. Bandet fik dermed 25.000 kr. til sammen oven på årets Smukfest.


1. nov. 2011 * Rasmus udlært murer. Rasmus Bay har nu været udlært murersvend i en måned. Han blev arbejdsløs efter sin svendeprøve, men skaffede sig selv fast arbejde efter et par dage og er nu ansat hos en murermester i Odder. I lørdags fejrede han det med et stort svendegilde på Føla.

27. okt. 2011 * Inge fyldte 60 forleden. Under en ferie i Spanien fyldte Inge Nørgaard, Emborgvej104, tre snese mandag 25. oktober. Teamlederen fra PPR i Aarhus Kommune stammer fra Fyn, hvor hun voksede op på et drengehjem.
Hun og Jens flyttede til Alken i 2003, kunne fejre sølvbryllup i 2008 og dyrker sammen et aktivt familieliv med børn og børnebørn. Inge er aktiv i Amnesty og gør sig p.t. gældende i udløberen fra købmandsgruppen, der står for fredags-torvedagene på Slagterens Mark.   

15. okt. 2011 * Eric på guitarkursus. I Granada i Andalusien lærer Eric Ballowitz for tiden at bygge en guitar hos Stephen Hill: - Knalddygtige, professionelle lærere, rigtig rare medkursister og de bedste materialer, skriver han, to arbejdsuger før instrumentet skal være færdigt.
8. okt. 2011 * Alken Vinimport. Fra laden på Alkenvej 32 driver Knud Erik Jørgensen nu på sjette år Alken Vinimport med især sydfranske - stadigt flere økologiske - vine, portvin og druebrændevinen Armagnac. Ofte hjemme om lørdagen. (Videoshot fra julemarkedet 2009: Bastian Thuesen) 


7. okt. 2011 * Nye folk spiste gratis. Camilla Mørk og Bjarke Jørgensen bor på Boesvej og var for første gang til fællesspisning i Alken i torsdags, da der var torsk. De blev præsenteret, slap gratis som nytilflyttere og gav en stor hånd med oprydningen. (Foto: Knud Abildtrup)
7. okt. 2011 * Højskoleleder til Illerup. Claus Marquart er flyttet ind hos Eagleroad i Illerup og vil gerne gøre opmærksom på HÖJSKOLENDK - Danmarks globale højskole, der har specialiseret sig i  højskoleophold i udlandet - bl.a. Indien/Nepal, US Virgin Islands i Caribien, Latinamerika, New Zealand og Togo.


2. okt. 2011
* Han sagde ja. Efter 28 år sammen - deraf over 20 i Alken - blev Margit Szlavik og Kaj Pedersen strikket sammen fredag, hvor vejret ikke kunne være smukkkere. Så nu er de også gift - og kunne lade sig hylde med æresport på trappen på Emborgvej. (Mobilfoto:  Søs Nielsen)
26. sep. 2011 * Grejs er udlært. Grejs Madsen fik fredag overrakt sit svendebrev som udlært tømrer 'med ret til at bære sabel'. Han var i lære ved Det Grønne Hus, et økologisk byggefirma i Vrads. Han vil nu ud i verden - dog ikke på valsen - ud og opleve og arbejde, skriver Lene Kjeldsen.


25. sep. 2011 * Luna på vej mod EM. Vi hentede Luna i går på banegården i Skanderborg, med kæresten, flag og det hele, en stolt, glad og tilfreds pige, nylig hjemkommet fra Riga / Letland efter tre flotte EM kvalifikations-kampe med U 19 landsholdet i fodbold, skriver Jacob Gewitz.
De første to kampe blev let vundet 8-0 og 9-0 over henholdsvis Grækenland og Letland. Gruppefinalen torsdag aften mod Rusland var vildt spændende, Ninna og jeg kunne føloge med på Uefa.com og Facebook herhjemme, og blev heldigvis vundet 1-0 på mål af - ja gæt hvem :-) Målscoreren blev tilmed valgt som kampens spiller. Pigerne gjorde det så godt, at  Danmark er i første seedningslag, når der til november trækkes lod til anden og sidste kvalifikationsrunde til April. EM spilles i Tyrkiet, juli  '12. Lidt sjovt sidder vi lige nu og ser Luna s gamle klassekammerat fra Gl. Rye, Christina Siggård vinde bronze i cykling ved juniornes VM i København.
24. sep. 2011 * Qi Gong i BrugZen. Lisbeth Simba Klarlund står i de kommende måneder for Qi Gong kursus i løbet af ni gange i BrugZen i Bjedstrup - se opslag.

19. sep. 2011 * The beauty and the beast. De to Alken-unge, Lisbeth Nikolajsen og Oskar Hoff Skovgard Olsen, er begge hyret ind som rollespillere til DR's Barda-arrangementer, fortæller Benjamin Hoff Skovgaard. Sammen med Johan Harding, Peter Dahlsgård og andre rollespillere fra hele landet er de i gang en række weekends i Sorø, Svendborg, Haderslev, Rebild og på Kalø. 
19. sep. 2011 * The beauty and the beast. De to Alken-unge, Lisbeth Nikolajsen og Oskar Hoff Skovgard Olsen, er begge hyret ind som rollespillere til DR's Barda-arrangementer, fortæller Benjamin Hoff Skovgaard. Sammen med Johan Harding, Peter Dahlsgård og andre rollespillere fra hele landet er de i gang en række weekends i Sorø, Svendborg, Haderslev, Rebild og på Kalø. 

12. sep. 2011 * Nomineret som Årets Dyrevenner. Jan og Tine Thybo fra Johannesminde på Boesvej er blandt de fem nominerede til Årets Dyreven 2011 i Dyrenes Beskyttelse. Og man kan stemme på dem frem til 30. oktober her.

2. sep. 2011 * En oase i hverdagen. Eva Michaelsen tilbyder et forløb med meditation og mindfulness seks onsdage på Svejstrup Gl. Præstegård. Se opslag

27. aug. 2011 * Steen Nørgaard død. Tidligere Alkenborger, Steen Nørgaard, døde torsdag eftermiddag, 54 år gammel. Steen, der døde pludseligt efter en bristet hovedpulsåre, boede i sin tid i Alken på Søbjergvej med daværende kæreste Lis Norlander. Han var underviser på VUC Horsens i matematik og religion. Han var igennem en del år elev hos Bob Moore, og sidenhen hos Jes Bertelsen, Vækstcenteret. Udover meditation / spiritualitet var hans store interesse at spille violin, hvilket vi bl.a. oplevede med Forellen kvartet. Steen bisættes fra Serridslev kirke, tirsdag 30. august kl. 14. 

24. aug. 2011 * Hensyntagende Yoga. Troels Dilling-Hansen fra Brugzen i Bjedstrup tilbyder nu hensyntagende yoga om torsdagen. Læs mere.
21. aug. 2011 * Nye folk på Søbjergvej. Morten og Hanne Brauner (ikke Bräuner!) er netop flyttet til Alken - de har overtaget deres gode ven Søren Slebos hus på Søbjergvej - og ses her til byfest. Søren Slebo er selv flyttet sammen med Hanne Ravn. Velkommen til.
1. aug. 2011 * Nye folk i Mossøhus. Eller nye og nye. Martin Hauberg-Lund og Azadeh Ghavamrad har i tretten måneder boet i Mossøhus ved Vædebro, hvorfra Martins mormor, Marit Hauberg-Lund nu er flyttet på plejehjem efter en årrække ved søen. (Foto: Sanne Dudoret)
9. juli 2011 * Estrid har fået nyt arbejde. Pædagog Estrid Bek, Alkenvej, er nu ansat som bostøtte i Socialpsykiatrien i Favrskov Kommune. Det gælder 18-30-årige i Hammel.


5. juli 2011 * Ib fylder 75. Tidligere kasserer i borgerforeningen, Ib Madsen, Emborgvej, fylder i dag 75 år. Kommis'en fra Nykøbing Sjælland skiftede senere til fængselsvæsenet - bl.a. i Sdr. Omme. Siden blev han socialrådgiver og leder af bistandsafdelingen i socialforvaltningen i daværende Skanderborg Kommune.
Sammen med Birthe flyttede han i 1978 til Alken, hvor Bo og lenette voksede op. Her blev han bl.a. kasserer i borgerforeningen, og er ikke mindst kendt som pølsevender til byfesterne. Ølkenderen, bedstefaren, haveejeren og socialdemokraten var også borgmester i Ry Kommune fra 1990-2002.

29. juni 2011 * Lone Rodt bliver Sølunds nye leder. Lone Bahnsen Rodt, Vædebrovej, afløser fra august Maurits Eijgendaal som leder af landsbyen Sølund. Hun skal stå i spidsen for 237 beboere og 650 ansatte. Sølund er landets største boform og har et årsbudget på en kvart milliard.


27. juni 2011 
* Peter i nyt job. 1. august begynder Peter Gregersen i et nyt job i Projekt Højvang - et samarbejdsprojekt, der skal skabe en positiv og varig forandring for området. 
25. juni 2011 * Adele er begyndt i Filmbyen. Også antropolog Adele Davis Boe fra Access The Energy arbejder nu med udgangspunkt i Filmbyen i Aarhus. Netop hjemme fra Vestafrika arbejder hun på et DANIDA-finansieret projekt QualiTree - med kvinder og træolier som omdrejningspunkt - i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og universitetet i Ouagadougou, Burkina Faso.


11. juni 2011 * Alken-unge bliver studenter. Tid for huer i alle farver: Simon Nyboe Laursen, Ursula Olsen, Ronja Bek Craig, Klaus Vind Abildtrup, Sofie Due Vesterlund og Elias Munk. Giv lyd her, hvis du kender til flere.

11. juni 2011 * Helle skal lede Silkeborg-institution. Helle Stage, Alkenvej, er fra august den nye leder i institutionen Skovstjernen i Silkeborg med både vuggestue og børnehave, vegetarisk/økologisk mad - og bl.a. baggrund i Rudolf Steiner-pædagogikken.


8. juni 2011 * Gert lukker værkstedet efter 19 år. Mekaniker Gert Nielsen i Alken Gl. Smedie stopper 30. juni. Gert, der tidligere arbejdede hos Bloms fabrikker i Skanderborg, har drevet værkstedet siden 1992. Nu får han bl.a. tid til sin egen Nimbus. (Foto: Knud Abildtrup)

6. juni 2011 * Nattevandring. Pilgrim Eva Michaelsen fra Movimento tilbyder nu nattevandring til Himmelbjerget fredag 17. juni og ny Camino-vandring til oktober.


29. maj 2011 * Ole har tre jubilæer. 9. juni er det 45 år siden, jeg fik førerbevis til bus og 'motorvogn' under og over 3500 kg, skriver Ole Nielsen. 12. juni er det 50 år siden, jeg gik ud af Frederikssundsvejens Skole. Til august, er det 60 år siden, jeg begyndte samme sted. Find mig og Kim Larsen på billedet. 13. juni er det 50 år siden, jeg kom i lære som kleinsmed i Rantzausgade 35 over gården på Nørrebro. En baggård i 'Den Sorte Firkant'.

22. maj 2011 * Gårdbutik fra Forlev Mølle til Boesvej. Tine og Jan Thybo har nu flyttet deres økologiske gårdbutik til Johannesminde, Boesvej 11, hvor de har boet og drevet landbrug siden 2003. Butikken lå fra 2008 ved Forlev Mølle. Åben gård og sofari søndag 29. maj k. 10-15.


19. maj 2011 Salon Solskin snart klar. Torsdag 2. juni - Kristi Himmelfartsdag - åbner Lene Kjeldsen sin nye café i Ry. Tilladelserne er endelig i orden, barrista-kurset også, og Elisabeth, der skrev sangen 'Salon Solskin', kommer en dag og giver koncert i salonen. Facebook-brugere kan følge med her.
16. maj 2011 Kirstin fylder 60. Torsdag 19. maj fylder skoleleder på Bjedstrup Skole, Kirstin Pinstrup Thomsen, Svejstrup, 60 år. Himmerlændingen Kirstin er storesøsteren ud af en søsterflok på fire, der voksede op på Lyngsø Overgård.  
Hun kom på Vegger Friskole og siden Thyland Ungdomsskole og Solhverv Realskole. Senere gik hun på Uldum Højskole og blev læreruddannet på Det Nødvendige Seminarium i Tvind.
Hun var i mange år lærer i Fredericia og lavede beboerarbejde i Korskærparken. Siden kom hun til Mølleskolen i Ry, og sammen med Hans Lyngsgaard rykkede hun ind på præstegården i Svejstrup.
I 1995 afløste hun Gunnar Sørensen som leder på Bjedstrup Skole og har gennem årene været pædagogisk inspirator og drivkraft i skolens udvikling til landskendt udeskole med fokus på bl.a. projektarbejde, tryghed og udfordringer til begge hjernehalvdele. I disse år er det bl.a. klosterkurser - og ombygning - på Præstegården, der fylder.

15. maj 2011 * Qi Gong i Brugzen. Simba Lisbeth Klarlund tilbyder sommerkurser i Qi Gong for både øvede og nybegyndere i Brugzen i BjedstrupSe opslag.

8. maj 2011 
* Ny beboer ved Mossø. Leila Mogensen er flyttet sammen med Hans 'Frisør' Winther. Her i døren sammen med Freja på snart 12, der går i 5. klasse på Bjedstrup Skole. Velkommen til. (Foto: Sanne Dudoret)
8. maj 2011 
* Lone og Peter nye på Emborgvej. Hos Finn 'Badutski' Bech-Nielsen på Emborgvej 111 er Lone Dissing og Peter Dissing flyttet ind - i november. Peter går i 3. klasse på Bjedstrup Skole. Velkommen til. (Foto: Sanne Dudoret)
8. maj 2011 * Nye folk i det gamle trykkeri. På Alkenvej 81 flyttede psykoterapeut Jill von der Maase og produktionsskolefaglærer Johannes Thomsen oktober ind med Jesper på  16, Benjamin på 11 og Camilla på næsten 10. De har bl.a kastet sig ud i en større brolægning. Velkommen til. (Foto: Sanne Dudoret)


8. maj 2011 
* Anne flyttet ind  på Søbjergvej. Anne Kristensen, truckfører hos Carpenter, er flyttet ind hos sin kæreste, Line Sørensen, på Søbjergvej. Velkommen til.
1. maj 2011 * Luna stævnets bedste danske spiller.
Luna Gewitz og de danske U17 piger, kom op imod overmagten, da de i sidste og afgørende kamp om deltagelse i finalestævnet om EM mødte Tyskland.  

Det tyske hold var en flok piger, som stort set alle var på størrelse med Luna, eller større, mens Luna på sit hold er en af de største / stærkeste.... Så nogle af de små danske spillere havde svært ved at modstå de tyske skulderskub, skriver Ninna Gewitz. Resultatet blev 3-0 til Tyskland - måske ikke helt fortjent, da Danmark også havde skud på stolpen, men ind i mål kom bolden ikke. 
Efter kampen blev Luna udvalgt af den danske træner trup til stævnets bedste danske spiller - dette er vildt flot, og hun er selvsagt vældig stolt, og derfor vil hun nok også være at finde på det kommende U19 landshold, selv om hun nu igen vil være en af de små på kun 17 år. Alt i alt en flot præstation af U17 landsholdet.

25. apr. 2011 * Luna har scoret på landsholdet.
Luna Gewitz har i påsken været med U17 landsholdet til 2. runde af EM, på dansk hjemmebane i Varde / Esbjerg, oplyser Ninna Gewitz.
I puljen er Rusland, som Dk slog med så sikker en sejr som 5-0 - og Luna scorede sit første landsholdsmål (se foto), Finland, som Dk slog med endnu en sikker sejr på 3-1 og hvor Luna blev kåret som kampens spiller - SÅDAN!!! - og så mangler de den helt store kamp mod Tyskland tirsdag. Tyskerne er nogle af de bedste (var europamestre i 2008 og 2009) - så det bliver vildt spændende. Skulle pigerne kvalificere sig til finalestævnet, spilles dette i Schweiz til sommer - men kun et hold fra puljen går videre!
22. apr. 2011 * Konfirmationer og en højdefest. Søndag 1. maj er der en længere række konfirmationer i Dover Kirke - se listen her. Asger Bech-Illum bliver konfirmeret fredag 20. maj, og Lisbeth Nikolajsen fejrer lørdag 14. maj, at hun nu er højere end sin mor.

19. apr. 2011 * FrontGATE flytter til Filmbyen. Jan Mikael Granner og frontGATE Solutions flytter nu domicil fra Søren Frichsvej til Filmbyen i Aarhus: Et kreativt miljø af bl.a. journalister, webdesignere, grafikere, fotografer og filmfolk og forlag. 
15. apr. 2011 * Jens og Jakob i Denmark. Min søn Jakob og jeg er i øjeblikket på motorcykeltur i det østlige USA, skriver Jens Jessen. På vores vej sydpå fra udgangspunktet Delaware, kom vi igennem byen Denmark i staten South Carolina.
Beviset er dette billede, vi tog med selvudløser. Denmark er på størrelse med Alken gange to - og på mange måder meget amerikansk - altså lige med undtagelse af navnet.

23. mar. 2011 * Søren Bas fylder 50. Søren Christensen, Alkenvej 63, fylder 50 år 3. april. Søren er født på det inderste Nørrebro i København, dengang der endnu lugtede af frikadeller og kål på trappegangene, og der fandtes tobaksforretninger med skumle baglokaler.

Siden flyttede familien til parcelhus syd for København, og her voksede Søren op og fik pagehår og gabardinebukser. Han kom i gymnasiet, men holdt hurtigt op igen. Han havde altid haft et godt hoved, men skolen interesserede ham ikke, og hvorfor så fortsætte? Han fik job på et lokalt børneteater, flyttede hjemmefra og fik snart en gammel Citroën og en stor pladesamling. Endnu ganske ung tog han på Den Rejsende Højskole i Juelsminde. Her mødte han Per Linderoth, som skulle blive hans gode ven. Efter højskoleopholdet tog de sammen fat på teatret: Jordcirkus-kurser, karneval i København, gadeteatergruppe og optagelsesprøve på teaterskolerne.
Søren kom ikke ind, men tog i stedet på et ni måneders kursus på Claymont i West Virginia, USA. På det tidspunkt fungerede Claymont som ramme for et samfund, der arbejdede med G.I. Gurdjieffs ideer om menneskets mulige udvikling, og opholdet her kom til at forme Sørens videre livsforløb. Hjemme igen i Danmark blev han del af teatergruppen Teaterklanen, hvor han først tog en uddannelse som skuespiller ledet af instruktør Horacio Muñoz, siden spillede et utal af forestillinger, og til sidst fungerede som leder af den gruppe, som videreførte Teaterklanen efter Horacios udtræden og senere alt for tidlige død.  I Teaterklanen mødte Søren Line, med hvem han i 1988 giftede sig og fik børnene Ida Maria (1989) og Mads Emil (1993). Familien boede først på Vesterbro, siden flyttede de til Valby, hvor de boede i hus med Per Linderoth, hans kone Dorte og børnene Mikael og Mona.  
I mange år var Søren kendt for at køre Teaterklanens store gamle, orange kassevogn, også kaldet 'Sørens dore ransje bil'.  Biler har i det hele taget indtaget en markant plads i Sørens tilværelse. I flere år fungerede han sideløbende med skuespillet som taxachauffør i København, og ikke mindst bilerne gjorde jobbet udholdeligt. Midt i 90'erne uddannede han sig som behandler hos Ole og Bent Hartung i Karlslunde, hvorefter han stiftede virksomheden Manuvision sammen med kolleger fra uddannelsen. Her fandt han et nyt fællesskab at dele arbejde og visioner med, og Manuvision er i dag et velfungerende klinikfællesskab med tilhørende uddannelse i pragtfulde lokaler på Frederiksberg i København.
Da Line i 2005 fik en lektorstilling på Århus Universitet, flyttede familien til Alken, og Søren oprettede en Manuvision-filial i Mejlgade. I dag har han klienter i både Århus og København, han skriver fast klumme til Århus Stiftstidende, og driver kursusvirksomhed for bl.a. Aarhus Universitet. Desuden har Alken-koret i lange perioder nydt godt af Sørens gode sangstemme. Gurdjieff-arbejdet fylder stadig hans liv med mening, og spørger man Søren, vil han nok sige, at det vigtigste af alt er oplevelsen af et andet menneskes nærvær.  23. mar. 2011 * Ursula forlænger ophold i Guatemala. Hola alle sammen, skriver Ursula Bek Craig til alken.dk: Lige p.t. nyder jeg livet i Xela, en fantastisk by med masser af dejlige mennesker. Jeg bor hos en rigtig sød familie og føler mig som en del af den.
Hverdagen står på skole fem timer dagligt og mærkeligt nok så kan jeg slet ikke få nok af at lære spansk, og så er mine lærere bare alt for nice :D.
Derudover er der selfølgelig cafébesøg casi hver dag med veninder og venner - som jeg har fået en hel masse af -  byture med masser af baile... Og ikke at forglemme så er der også en masse ture med skolen. Jeg har bl.a. besteget to vulkaner, besøgt alverdens landsbyer, San Simón, Lago Atitlán, badet i varme kilder og en masse mere. Jeg er endda så glad for at være her, at jeg har forlænget mit ophold med to måneder mere... Håber alle har det godt i Alken...                               Muchisimos abrazos Ursula
27. feb. 2011 * Lene åbner café i Ry. Lene Kjeldsen har netop været i Cairo for at købe vandpiber og bestille møbler til en ny café i Ry, skriver Jyllands-Posten, hvor det godt nok fremgår, at Lene kommer fra Galten, men vi ved bedre, og at den navne-forveksling er sket før ... Læs Lenes beskrivelser fra byen, hvor folk nu hilser hinanden med V-tegnet.

26. feb. 2011 * Alkens ældste fylder år. Mandag 28. februar fylder Edith Madsen, Søbjergvej 11, ikke mindre end 96 år, oplyser hendes søn, Ib Madsen.
20. feb. 2011 * Birgitte i Informeren. Birgitte Borch, christianit og Alken-borger, var med, da Højesteret fredag frakendte christianitterne brugsretten over Christiania. Se Information.
 
11. feb. 2011 * Anne-Mette pilates-instruktør. Anne-Mette Granner, Emborgvej, er nu DGI-instruktør i pilates - en rolig træningsform - og drømmer om at få et hold i Alken, har allerede et i Skanderborg sundhedsordning.

30. jan. 2011 * Gert Mortensen er død. Sidst i november døde landmand Gert Mortensen, Boesvej, pludseligt. Han blev 70 år.

29. jan. 2011 * Skifter gymnasium nu efter timedriften. Sara Malling Olsen, Alkenvej, skifter nu gymnasium fra Risskov til Skanderborg - hovedsagelig på grund af togets skift til timedrift, der har betydet, at hun skulle med toget 6.11 for at være i skole kl. 8:
- Jeg har ikke haft noget overskud eller fritid de seneste par måneder - står op kl. 5 og er hjemme kl. 17. Har haft svært ved at finde tid til arbejde, lektier, fodbold og venner, fordi jeg bruger så meget tid på transport.

26. jan. 2011 * Klare tanker og godt udefodtøj. Eva Michaelsen tilbyder kurset 'Meditation og Mindfulness' her i foråret - en oase, hvor det travle sind kan få en pause. Læs om kurset.

17. jan. 2011 * Aktiv mormor. Inge Zakariasen, Alkenvej 60 fylder 70 år søndag 23. januar. Inge er født i Vordingborg.  Som nabo til Gåsetårnet er hun vokset op med luftalarmens uhyggelige lyd, men startede i skolen i Vangede. Som barn mistede Inge en lillebror på 2½, men var heldig et år senere at få en ny lille Jørgen. I 1950 tog familien et kæmpe spring og flyttede ind i et nyopført hus på Kildebakken i Ry. To år senere kom lillesøster Søs.


For knap 30 år siden flyttede Inge og Arnth ind i Hjørnebo på Alkenvej. Inge har været hjemmehjælper i Århus i 18 år, og gennem 15 år har hun været dagplejemor for adskillige af Alken og omegns børn. Inge er sammen med Arnth blevet en del af den frivillige gruppe i Røde kors i Ry. De er begge meget aktive, synger i kor, spiller badminton og danser folkedans, og sammen tager de på store rejser til nogle af verdens smukkeste steder. Sidst fløj de i helikopter gennem Grand Canyon.  

Inge har tvillingerne Betinna og Harry på 46 år fra sit første ægteskab og sammen har hun og Arnth sønnen Morten på 25 år. Derudover er Inge mormor til Daniel og Joachim på henholdsvis 14 og 12 år. Mor Olga glæder sig til at fejre Inge med en lille sluttet kreds af famile og venner lørdag 22. januar.11. jan. 2011 * Ikke mere nattevagt. Efter en lang periode som nattevagt i et af husene på Sølund har Jacob Gewitz fået nyt job. Han tiltræder 15. februar som stedfortræder på Skanderborg Aktivitetscenter.
11. jan. 2011 * Ny lille Pandey. I nat kl. 00.03 fødte Radikha Pandey en lille dreng på Silkeborg Sygehus ved hjælp af kejsersnit. Karin Fosdal vurderer størrelsen til ca. 50 cm og ca. 3600 gram. Mor og barn har det efter omstændighederne godt. Tillykke til familien. (Foto Karin Fosdal)