Forside
Borgerforening
Bestyrelse
Historie
Generalforsamlinger
Vedtægter
Sankthans 2007
Organiseringen af ABAF's aktiviteter
Tovholdere
Fællesspisning
Byfest
Historie
Byfest 2014
Byfest 2013
Byfest 2012
Byfest 2011
Byfest 2010
Byfest 2009
Byfest 2008
Byfest 2007
Byfest 2006 * 1
Byfest 2006 * 2
Byfest 2005
Bhutan-gruppen
Borgerforening 2018
Borgerforening 2017
Borgerforening 2016
Borgerforening 2015
Borgerforening 2014
Borgerforening 2013
Borgerforening 2012
Borgerforening 2011
Borgerforening 2010
Borgerforening 2009
Borgerforening 2008
Borgerforening 2007
Fastelavn 2011
Alken-Alken-Alken
Referat Trafikgruppen
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Indlæg i Byfestbladet 2006 - af Jens Langkjær


Byfesten flytter hjem!

 

Fra værkstedshal til kantine, sportspladsen, Mejeriet - og nu sportspladsen igen

Alken byfest er en fast, god og lang tradition. Det er lige så sikkert som både påske og pinse og jul, at byfesten står for døren, når vi kommer til august. Derimod har rammerne om festen ikke ligget fast, og den alkenske kreativitet med hensyn til at banke en god fest op har gennem årene udfoldet sig en del forskellige steder.


Hvis vi checker de sidste 25 år, så blev der i en årrække frem til midten af 80’erne holdt byfest i Oves hal, altså Mossø Huses værkstedbygning på Emborgvej, nu bedre kendt som Pernille og Bos hus. Det var et stort arbejde at holde fest her, blandt andet fordi værkstedshallen først skulle ryddes, før man kunne komme i gang, og bagefter skulle alt på plads igen.

Derefter kom et par år, hvor aftenfesten rykkede ind i det, der i dag er Alkenvej 44, lejlighedsfløjen bag Mejeriet. Før de fem lejligheder blev bygget og stod færdige i 1989 havde der blandt andet været kantine for Hoptimistfabrikken, som fremstillede plastikfugle på mejeriet i 1970’erne.

Fra 1989 og frem til 1994 samledes hele byfesten på sportspladsen med både morgenbanko og aftenfest med revy i teltet.

I 1995 overtog byen Alken Mejeri. Efter flere ugers intenst renoveringsarbejde stod Mejeriet klar til at være den naturlige ramme om årets festlige højdepunkt. Samtidig fostredes den gode idé at søge om tilladelse til at lukke Alkenvej fra banen til købmanden i tidsrummet fra middag til midnat. På denne måde var der skabt en både udendørs og indendørs ramme om aktiviteterne.

Denne model har fungeret godt i en tiårig periode, men nu skal vi prøve noget nyt igen. Eller rettere ... noget gammelt, for man kan sige, byfesten flytter hjem igen – til sportspladsen. Det vil sige, at på nær morgenbanko, som også i år foregår på Mejeriet, er hele festen henlagt til sportspladsen. Der bliver sat telt op på flisearealet mellem huset og petanquebanen. Teltet bliver på 135 m2, så det bør kunne rumme os alle sammen.

Som det fremgår af programmet, åbner festpladsen kl. 13 og den lukker ikke ned, før den sidste gæst er gået hjem henad morgenstunden søndag. Aktiviteterne på festpladsen slutter ganske vist kl. 17, men baren er åben, og alle er velkomne til at blive på pladsen. På denne måde glider eftermiddagens program ligeså stille over i aftenprogrammet. I skal bare slå plat og krone om, hvem der skal rende hjem efter kartoffelsalaten og pølserne til grillen... Bemærk, at spisningen i år begynder kl. 18!

Kl. 19.30 til 21 står der Showtime, og hvad det går ud på.... ja, det får I at se! Bemærk også her, at der kun er én afdeling af underholdningen.

Vi er sikre på, at det bliver en rigtig god byfest, som dermed smukt vil lægge sig ind rækken af forrygende Alken Byfester gennem de seneste årtier, så vi om mange år med glade minder vil smile indforstået til hinanden, når vi siger: Ka’ du så huske byfesten i 2006.....?!

Jens Langkjær