Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 

 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 
 
 
22. jan. 2022 * Til mine dages ende. Fotojournalist Tor Birk Trads fra Svejstrup har interviewet og fotograferet ni gamle mennesker mellem 92 og 99 år. Han udstiller i Kulturhuset frem til 20. februar og udgiver fotobogen med titlen Til mine dages ende. Han skriver, at han har været drevet af en nysgerrighed på, hvordan man kan blive mæt af dage og afklaret med døden. Det er blevet til en poetisk hverdagsfortælling, fuld af visdom, nostalgi og kærlighed til livet. Se mere på Tors site.
 
22. jan. 2022 * Hus i Bjedstrup til salg. Flemming Skotte Møller oplyser, at huset på Bjedstrupvej 41 med 1.295 kvm. grund er til salg. Se mere.
19. jan. 2022 *  Opdatering fra Købmanden. Vi får nu varer fra COOP mad, som har opkøbt Osuma, og det er på andre vilkår. Det er derfor i øjeblikket ikke muligt for kunderne selv at bestille varer fra COOP mad til levering hos Købmanden. Men HUSK, hvis du mangler bestemte varer, kan du altid bede Købmanden bestille dem hjem, skriver Gitte Trenckner.
Det er stadig muligt at bestille friske, lokale varer fra Jeksen Grønt til levering hos Købmanden tirsdag og fredag, og det er uden leveringsgebyr. Bestil på jeksengronthandel.dk.
Fiskemanden kommer også fortsat hver tirsdag fra 16 til 16.30 og holder udenfor Købmanden. Vi får ikke længere mælk og brød fra Hertha, men har jo frisk brød eller kage fra eget bageri de fleste af ugens dage. Og så har vi fået en pakkeboks uden for butikken, hvor man kan vælge afhentning af pakker fra PostNord, Bring og DHL.
 
19. jan. 2022 * NOAH på besøg. Miljøforeningen Dover Sogn får onsdag 26. januar besøg af repræsentanter for miljøorganisationen NOAH, skriver Ann Bertelsen fra Miljøforeningen Dover Sogn.
NOAH er en del af det globale netværk Friends of the Earth og arbejder blandt andet for den nødvendige omstilling af lokale og globale produktions-, transport- og forbrugsmønstre, og de arbejder for at landbruget fremover skal producere sunde og bæredygtige fødevarer, samtidig med at biodiversitet, vandkvalitet og jordfrugtbarhed forbedres. Vi vil sammen med NOAH kigge nærmere på vores lokalområde og vi inviterer til et møde kl. 19 samme aften på Mejeriet i Alken, hvor folkene fra NOAH vil fortælle mere om deres arbejde. Alle er velkomne.
 
18. jan. 2022 * Mørke og lys. Når vi forhåbentlig snart igen kan mødes i større tal i mejeriets store sal, vil I kunne se nye gardiner samt mulighed for mørklægning hele vejen rundt. Dermed er der føjet endnu en kvalitet til huset. I forvejen kan vi tilbyde orkestre og andre kunstnere et fint lys- og lydanlæg. Til kloge møder i salen er der mulighed for på stort lærred at vise live-streaming fra internettet samt fremviser til pc og power point m.m. Der kan laves utallige opstillinger af borde og stole, og vores fællesspisninger har for længst vist, hvor mangfoldigt køkkenet er. Som Hans Hornbek fra mejeri-bestyrelsen siger, så venter vi kun på, at de sidste corona-regler bliver ophævet. På billedet er Benjamin Hoff Skovgaard fra mejeriets bestyrelse ved at studere den fine kvalitet i gardinerne. Her ses også forskellen på mørklægningen (til venstre) og udsigten til Alkenvej bag de nye gardiner til højre. (Tekst og foto: Peter Abildgaard)
18. jan. 2022 * Pil har fået en lillebror. På Alkenvej 77 var der natten til søndag familieforøgelse. Pil på to har fået en lillebror, som ifølge forældrene Andreas Ohrt Jensen og Sif Skovsen har fået navnet Bille. Alle har det godt. Stort tilllykke.
 
15. jan. 2022 * Jan Mikael klar med nyt firma. Efter fem år med efteruddannelser inden for personlig udvikling men også forretningsudvikling har jeg stiftet IT COACH som mit firma og er i gang med at hjælpe i øst og vest, skriver Jan Mikael Granner. Jeg har fået god feedback her fra starten af året og det giver motivation til at gøre mere.
Jeg tilbyder rådgivning inden for blandt andet udvikling eller design af websites, apps og plugins samt virtuel assistance i forbindelse med social media. Læs mere.
Som it-psykoterapeut anvender jeg en psykoterapeutisk tilgang til din business, så du får dig selv meget mere med. Jeg tilbyder blandt andet online sessions, hjælper med at udvikle online forløb og tilbyder naturterapeutisk refleksion. Læs mere.

13. jan. 2022 * Femte gang Nada-café - i januar, ikke marts. Karin Fosdal oplyser, at der igen bliver Nada-café på en række mandage og torsdage kl. 17-18.15 på Alkenvej 67c. Se nærmere om, hvad det går ud på, på opslaget. Første gang mandag 24. januar - sidste gang torsdag 10. marts. Udover Karin er også Vibeke Sandberg, Hanne Ravn og Estrid Bek Nada-behandlere. (Ved en fejl stod der i første omgang startdato i marts ...)
 
12. jan. 2022* Nærboks. Alken er nu med på landkortet hvad angår levering af varer fra nethandel. Skabet med lågerne har stået og ventet et par uger, men nu er det registreret i det landsdækkende system på nettet. Derfor kan du, når du har afsluttet en nethandel, i mange tilfælde søge og beslutte en levering i Alken. Det grå skab med lågerne står i hjørnet ud til vejen ved købmanden. Følgende pakkepost firmaer kan levere, Post Nord, DHL og BRING. Måske skal du første gang, du prøver, søge hjemmesiden nærboks.dk for at lære arbejdsgangen. På billedet ses købmand Jytte Elleby vise, hvor tæt skabet står ved butikken. (Tekst og Foto Peter Abildgaard)

12. jan. 2022* Nyt fra Fredes forlag. Som redaktør og forlægger i mit forlags-foretagende ’Tredje september’udgiver jeg her i januar 2022 bogen ’Nye mytologier’ skrevet af den danske forfatter Andreas Vermehren Holm. Jeg har lagt et eksemplar på biblioteket i Mejeriet og tænker, at det måske kunne interessere læsende alken-boere. Det meddeler Frede Møller Gregersen, og han tilføjer, at han er meget stolt af bogen og sender en nytårshilsen til alle i Alken.
12. jan. 2022 * ABAF ser helst solceller langs motorvejen. Der er i kommunen en overordnet plan på vej for placering af energianlæg. Bestyrelsen i ABAF finder, at kommunens udkast til "Kriterier for etablering af solceller" indeholder en række positive elementer. Det gælder gælder både de skitserede kriterier om miljøhensyn (beskyttelse af grundvand, øget biodiversitet, rekreative områder mv.), og de kriterier der handler om visuel påvirkning af landskab og naboer. Det er desuden positivt, at muligheden for lokalt medejerskab vil blive prioriteret højt ifm. behandling af ansøgninger. Det er dog væsentligt, at kriterierne i det hele taget præciseres yderligere. Det skal f.eks. stå klart, hvilke krav der er til afstanden mellem boligmæssig bebyggelse og solcelleanlæg. Ligesom at det bør fremgå, at eksisterende rekreative områder og natur ikke må forringes eller afvikles for at give plads til solceller. I forlængelse heraf bør der til kriterierne for etablering af solceller tilføjes, at det overordnet prioriteres, at solceller opstilles i eller i tilknytning til allerede industrialiserede områder, herunder ved motorvej o. lign."
 
11. jan. 2022 * Kobberbryllup. Mange Alkenborgere var med til at hylde Julie Abildgaard og Rasmus Arentsen denne morgen på deres tolv og et halvt års bryllupsdag. De to har da også siden ankomsten til landsbyen og omegnen i august 2014 med flid og interesse arbejdet for det lokale. Rasmus er fra Stilling og Julie fra Skanderborg. Her tændte varme følelser i julen 2007. Men Julie skulle tilbage til en kokkeuddannelse i London, og så fulgte Rasmus med. I 2008 landede på Nørrebro i København. Julie arbejdede i de følgende år i branchen og sluttede i den nyskabte niche, GRØD-restauranten. Rasmus fandt et interessant job i Det Ny Teater som scene- og computerdirigent ved mange af de store musicals. En julidag i 2009 blev de gift på Københavns rådhus og kørt i en udsmykket cykeltaxi ud til lejligheden på Nørrebro. Men de vil hjem til Østjylland. Sønnen Charlie var født i november 2010, og de kunne mærke på ham, at besøgene hos de to hold bedsteforældre skabte følelser om at vinke farvel til trafikken og de store bygninger på Nørrebro. Så han blev begejstret, da han så huset i Alken. En måned efter flytningen blev Freddie født. Foruden den nye familie på fire, huset og haven engagerede de sig hurtigt i de lokale foreninger, og Julie blev formand for borgerforeningen ABAF. Det er hun stadig. Rasmus gik ind i samvirket mellem områdets fine landsbyer, og sammen var de meget ivrige i kampen for at bevare Bjedstrup Skole. I februar 2020 fik de den tredje søn, lillebror Bosse. Også på den måde bidrager de til skolens og børnehusets fremtid. (Foto og tekst: En morfar.)
 
 
11. jan. 2022 * Fakkelfest. Forleden blev Anja Budde overrasket med hyldest. Tirsdag morgen bevægede et nyt festligt lyshav sig igennem det morgen-mørke Alken til kobberbryllup hos Julie Abildgaard og Rasmus Arentsen på Emborgvej. Familie, venner og godtfolk fra landsbyen overraskede med sang, musik og et velbesøgt stående kaffebord i baghaven. (Foto: Peter Abildgaard)
11. jan. 2022 * Legeplads, Dylan og vilde haver. Læs hvad bestyrelsen i ABAF for tiden beskæftiger  sig med i to referater fra december og januar. Find dem øverst på datoerne i højre spalte her på Bestyrelse.
 
 Foto: Tor Birk Trads
10. jan. 2022 * Alle prognoser sprængt. Bjedstrup Skole har sprængt alle prognoser og forudsigelser, når det gælder elevtal, fortæller skoleleder Lars Søgaard Andersen:

 • Skoleår 2018/19: 69 elever
 • Skoleår 2019/20: 69 elever
 • Skoleår 2020/21: 83 elever
 • Skoleår 2021/22: 100 elever

Det er en stor stigning. I efteråret 2020, hvor vi var lukningstruede, blev der lavet forhåndsindskrivninger til skolen, og selv ikke her kunne vi spore så stor en stigning. Mine egne optimistiske gæt er også blevet overhalet. Det ser ud til, at vi også til kommende år kan se endnu en stigning. Vi har i 8 elever i 6. klasse, og jeg regner med, at der til den kommende 0. klasse indskrives 20 børn. Det giver med lidt hovedregning 112 børn til kommende år. Der er flere årsager. Først og fremmest er der flyttet rigtig mange børnefamilier til området. Samtidig har vi oplevet en lille stigning i børn fra andre skoledistrikter, og endelig vælger en større og større andel af distriktets børn skolen til. Tidligere har op mod hver tredje familie fra vores distrikt valgt andre skoler. Både naboskoler og friskoler.

Lokalsamfundet har gjort et stort stykke arbejde for skolen i forbindelse med skolelukningen, og vi arbejder hårdt på, at Bjedstrup Skole skal være det naturlige første valg for børnene i vores distrikt, så jeg er naturligvis meget glad for denne udvikling. Og så viser tallene, at Bjedstrup Skole er levedygtig og bæredygtig. Af de 100 børn er ca. 85 indmeldt i SFO/Klub. Også vores dagtilbud er vokset. Hvor vi for få år siden havde en børnehave med 35 børn, har vi nu Naturbørnehave med 20 børn og Bjedstrup Børnehave med 46 børn, hvoraf 11 er vuggestuebørn. Så alt i alt er de seneste års udvikling i børnetal bare en rigtig god historie.


10. jan. 2022 * NOAH på besøg. Miljøforeningen Dover Sogn får onsdag 26. januar besøg af repræsentanter for miljøorganisationen NOAH, skriver Ann Bertelsen fra Miljøforeningen Dover Sogn.
NOAH er en del af det globale netværk Friends of the Earth og arbejder blandt andet for den nødvendige omstilling af lokale og globale produktions-, transport- og forbrugsmønstre,  og de arbejder for at landbruget fremover skal producere sunde og bæredygtige fødevarer, samtidig med at biodiversitet, vandkvalitet og jordfrugtbarhed forbedres. Vi vil sammen med NOAH kigge nærmere på vores lokalområde og vi inviterer til et møde kl. 19 samme aften på Mejeriet i Alken, hvor folkene fra NOAH vil fortælle mere om deres arbejde. Alle er velkomne. 
10. jan. 2022 * Seks foredrag. Hjernen. Flagermus. Grin. Hanne Lisbeth Nielsen oplyser nu, hvilke foredrag fra naturvidenskab på Aarhus Universitet, foråret byder på. Foredragene livestreames på Alken Mejeri, og ABAF arrangere Nærmere info kommer løbende her på alken.dk og hos købmanden. Du kan også læse mere om de enkelte foredrag på ofn.au.dk/sted
 • ti 08-02-2022 Fremtidens natur
 • ti 22-02-2022 Den sovende hjerne
 • ti 01-03-2022 Klimaforandringerne
 • ti 15-03-2022 Ekstrem fordøjelse
 • ti 29-03-2022 Flagermus
 • ti 26-04-2022 First laugh, then think

9. jan. 2022 * Fester med mere i 2022. Vi har, i bestyrelsen, samlet datoer for arrangementer i 2022, som man jo lige kan notere i kalenderen, skriver Julie Abildgaard. Vi glæder os til at vi igen må samles til musik, fællesspisning og fest - forhåbentlig i en ikke alt for fjern fremtid!
 • 12. februar: workshop: Vilde plante-oste, Udsolgt!
 • 27. februar: Fastelavn! Efter samme princip som sidste år, med en udendørs rute, feststemte børn og rigelige mængder snoller.
 • 12. marts: Kvindefest
 • 23. april: Julejazz
 • 23. juni: Sankt Hans
 • 20. august: Byfest
 • 1. oktober: Bob Dylan tribute koncert med foredrag

Hold derudover øje med foredragsrække fra Eva Nikolajsen om Vilde Haver. Streaming fra Det Naturvidenskabelige fakultet og meget mere!


 
7. jan. 2022 * Søs 70 søndagHun har levet aldeles aktivt med i Alkens liv siden 1980 - Søs Nielsen, Alkenvej 73, der søndag 9. januar fylder 70. I dag er Søs ikke mindst indkøber og bestyrelsesmedlem i Købmanden i Alken - og tager på sin fødselsdag på udflugt med den nærmeste familie. Læs også "60 år under hatteskyggen" her på Folk i Alken 2011(Foto: Henrik Bjerg)
 
3. jan. 2022 * Kviktest ved købmand - og nu med link til vejledning. Spar køretur og kø. Købmanden i Alken sælger kviktest. Æske med 5 stk. Koster 135 kr. 1 stk. test for 30 kr. På foranledning af Bende Riis kan man nu finde vejledningen her.
 
 
3. jan. 2022 * Pernille har solgt hus og flytter ind i smedens. Pernille Benzon har nu fået solgt sit hus på Emborgvej 92, der tidligere var tømrer Ove "Mossø" Jensens værksted. Hun skriver, at de nye ejere overtager 1. marts og begynder 1. februar med at gøre klar til indflytning. Samtidig håber hun, at alle vil tage godt imod de nye folk.
- Vi er jo selv glade for Alken og området og har været så heldige, at vi sammen med et ægtepar fra Gl. Rye har fået mulighed for at leje os midlertidigt ind på Emborgvej 80, skriver hun. Det er "smedens ejendom", som Fabulas overtog i november 2020.

 
  (Foto fra Kvindefesten 2016: Sanne Dudoret)
1. jan. 2022 * Kunstner med nål og tråd, blomsterbinder - og købmandsnissens højre hånd. På den første dag i det nye år fylder Anja Budde, Søbjergvej, 50. Men koen-Rona har stukket en kæp i hjulet. For Anja ville have holdt en fest. Et brag af en fest. For Anja elsker samvær og sam-tale, hun elsker latter og musik, og hun elsker at danse til den lyse morgen, skriver Kristina Louise Bliksted og Bo Høilund Martinsen.

Mon ikke Anja allerede havde sit sociale væsen, da hun kom, men opvæksten på Vandel Ungdomsskole med forældre som forstanderpar har helt sikkert også formet hende. Sikkert er det i hvert fald, at Anja har en iboende omsorg og nysgerrighed for de mennesker hun omgiver sig med, og at den har været hendes drivkraft både i hendes arbejdsliv, men også i familie- og venskabsrelationer og som aktivt engageret i Alkens landsbyliv.

Anja har arbejdet i både Wales, Skotland og Norge. Herhjemme i Danmark på Sølund i Skanderborg. En dedikeret pædagog med et stort hjerte.

I dag er hun et aktivt bestyrelsesmedlem i organisationen Social Sundhed, hvor hun arbejder for at skabe et mere menneskeligt og rummeligt sundhedsvæsen. Hun er ligeledes ”Underviser med Bruger-erfaring” i psykiatrien. De kampe Anja selv har måttet kæmpe, de erfaringer og den sårbarhed, bruger hun aktivt for at hjælpe andre.

At få Ronja er Anjas største gave og bedrift. Ren magi og en smule trylleri. Og i øvrigt årsagen til at hun landede på Søbjergvej. Anja er et livsstykke af farverige fortællinger med store armbevægelser, de smukkeste blomsterdekorationer, syndigt rod og sirlige syprojekter. Mor med stort M og en rigtig god ven. Tillykke med de 50.


 
 
27. dec. 2021 * Søleg. Et velhængt tov i det store egetræ ved Vædebro gør lange svingture mulige. Her Sanne Dudoret i svingninger. (Foto: Klaus Vind Abildtrup)
 
 

24. dec. 2021 * Snevejen. Som andre steder i den fine landsby oser vores kvarter af idyl med sne og jule-solskin. I den anledning er Sandvejen omdøbt til Sne-vejen. (Foto: Peter Abildgaard)


 
 
Byfestbladet 1995 havde en stregtegning fra Jens Langkjærs hånd på forsiden: Emborgvej set fra vest. 
4. dec. 2021 * Alken 1995: Mossø rundt på cykel og Alken-korets første år. 1995 i Alken var i den periode, hvor der stadig eksisterede to foreninger, der siden smeltede sammen til den nuværende ABAF: Den ældste - borgerforeningen - og den nyeste - Alken Station. Læs mere om hvad der skete i Alken for 26 år siden på Alken år for år siden 1979.
Byfestbladet bragte det år et interview - Med kolpetøj og åleruse - med Casper Jacobsen, der sammen med Helga siden 1950 havde boet på Emborgvej 109, hvor i dag Thomas Tjørnehøj og Maiken Wang Larsen bor. Om fiskeri, rusereparation og fjerkræhold. Om hans stolthed over, at Alken selv havde samlet ind til gadelys - og ærgelse over modstanden mod fortov.

 
29. nov. 2021 * 1749-1755 En Alken-bondes kamp for at overtage en forgældet gård i Forlev. Denne periode af Alkens historie rummer strejf til forståelse af den tids fæstebønders svage retsstilling, men først lidt om familieforholdene på de fire halvgårde - læs afsnittet fra 1749-1755 under Alkens første kendte beboere.
 
 
397 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
redaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76 Journalist og fotograf: Peter Abildgaard, 22 89 83 34, alkenvej69@gmail.com 
Send kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
NOAH på besøg. Miljøforeningen Dover Sogn står onsdag 26. januar kl. 19 for et møde på Alken Mejeri med besøg af repræsentanter for miljøorganisationen NOAH.


 
Bageriet i Købmanden i Alken tilbyder:
 
Mandag 17. januar: Rugbrød
Tirsdag 18. januar: Birkes
Onsdag 19. januar: Glutenfri kernebrød

Torsdag 20. januar: Kage
Fredag 21. januar: Rugbrød
Lørdag 22. januar: RundstykkerFremtidens natur. Streamet foredrag på Alken Mejeri tirsdag 8. februar. Arr.: ABAF.
 
Medarbejdermøde tirsdag 22. februarKøbmanden i Alken.
Den sovende hjerne. Streamet foredrag på Alken Mejeri tirsdag 22. februar. Arr.: ABAF.
 
Kvindefest på Alken Mejeri lørdag 12. marts. 
Julejazz på Alken Mejeri lørdag 23. april. Arr.: ABAF.
 
 
1490-1667: De første kendte beboere i Alken: Fæstebønderne Søren Christensen og Jost Andersen var de to første navngivne - i 1554 - der knyttes til Alken. Men første gang, man i skriftlige kilder støder på stednavnet Alken, er tilbage i senmiddelalderen – i 1490, da Kong Hans stadfæstede, at Alchen og Illerup skulle være et birk – en retskreds - under Øm Kloster.

Læs ni kapitler - periode for periode - det seneste er: 
1749-1755 En Alken-bondes forsøg på at overtage en forgældet gård i Forlev.
   
Kortet er et udsnit fra Plan des Schanderborger Reuter Districts. Af Abraham Christian Willars, 1723. 
Gå selv på jagt i hele kortet hos Det Kongelige Bibliotek.

Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. På alken.dk samler vi alt, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2013 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 5370 Konto nr. 0255650 
(ny konto februar 2021)

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
 
 
Kvindefest 2019 
Skattejagt under byfest 2019 
Byfest 2019 
Fastelavn 2019 
Billedværkstedet fernisering 2018 
Feldballe-besøg 2018 
Skybrud i  september 2018
Købmanden i Alken's fem års fødselsdag 2018 
Sportsfest 2018 
Lammeholdet 2017 
Byfest 2017 
Mossø på bunden 2016 
Kvindefest 2016 
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Bruno Nielsen på Lesbos 2015 
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007