Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2013
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
 

 


Liv i byen                                                                                            
          Alken Minimarkeds allersidste åbningsdag 27. maj 2011 (Foto: Søren Slebo)

  
  
29. dec. 2017 * Freddie, Charlie, Julie og Rasmus Abildgaard Arentsen er med i DR K-udsendelsen 'Hjem til jul', der blev vist lillejuleaften. Med vanillekranse og and og historiske og nutidige strejf om juleforberedelser og -traditioner - bl.a. som det foregår på Emborgvej i Alken.
 
14. dec. 2017 * Hærværk på to biler. Helle og jeg har her i weekenden fået begge vores biler punkteret, skriver Steven Russell. Nogen har sat søm i baghjulene, mens bilerne holdt i carporten.
 
  
4. dec. 2017 * Nødt til at udvide. Søndag blev julen både sunget ind ved julemarkedet, spist og drukket. Alken-koret (billedet) og Holger Vig hævede stemningen, stadeholderne solgte stort og småt til julegaverne og den hjemlige julehygge. I køkkenet fremtryllede Jill van der Maase og hendes køkken-nisser både æbleskiver, gløgg og risalamande. Desuden skulle hun som tovholder for boderne sørge for aftaler og omsorg. - Vi bød velkommen til en række nye ansigter i år, og mange af dem var så tilfredse, at de vil komme igen. Jeg tror, at vi bliver nødt til at udvide næste år, sagde Jill. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
3. dec. 2017 * Nordic Christmas Quartet var en del af underholdningen under julemarkedets første dag: Ingrid Robak, Lena Gregersen, Trine Holm og Henrik Franck i en pop-up-gruppe, der forsvinder igen lige så hurtigt, som den dukker op, men Per Billes film kan man derimod blive ved med at se igen og igen - find din nabo, søn eller kone blandt publikum.

 
  
2. dec. 2017 Julemanden åbnede lørdag julemarkedet i mejeriet og havde juleknas med til børnene. Markedet er åbent til kl. 17, søndag kl. 11-17. Bemærk, at Købmanden i Alken og X og Tværs har ekstra åbent i anledning af julemqrkedet. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
 28. nov. 2017 * X & Tværs støtter selvfølgelig op om julemarkedet her i weekenden, og holder derfor åben både lørdag og søndag fra kl. 11-16, skriver Lene Breumlund. Du kan finde både julepynt, julegaver, delikatesser, gavekurve og øl fra Klosterbryggeriet.
 
  
 4. nov. 2017 * Bed & Breakfast hos Jens og Inge. Et dobbeltværelse på 11 kvadratmeter med fælles bad og morgenmad udlejes nu i Alken hos Jens Jacobsen og Inge Nørgaard på Emborgvej 104 via Booking.com. De reklamerer bl.a. med, at 'vi taler dit sprog'.
 
  
29. okt. 2017 * Lidt nyt fra X & Tværs Nu kan du også få øl fra Klosterbryggeriet - og jeg har selvfølgelig Sorte Alken - brug den som værtsgave, når du skal på besøg rundt i landet. Jeg har også flere forskellige gavekurve, når du skal til reception, jubilæum, fødselsdag mv. Kik ind og bestil, hvis du har brug for flere, skriver Lene Breumlund.
 
25. okt. 2017 * Lige en advarsel. Vi har haft indbrud i går mellem kl 15.45 og 22.15. Var til fødselsdag hos Thilde. Vores naboer har intet bemærket. Vær opmærksom på 'mystiske' personer, det er ikke sjovt at komme hjem til et gennemrodet hjem. Mvh Poul Westesen.
 
3. okt. 2017 * Brand hos Poul og Marie. Mandag morgen kl. 7.10 bimlede røgalarmen og vækkede Poul og Marie Westesen, Alkenvej 52. Der var røg og flammer i bryggers og baggang, fortæller Poul. Brandfolkene kom 5-10 minutter efter, fik slukket ilden og vurderede, den var opstået ved et ældre komfur. Måske havde katten, der kom ind kl. 6, ramt en kontakt og fået tændt komfuret, så nogle sivkurve kunne fænge. Det gode råd? Røgalarmer. Westesens havde også brandvæsenet på besøg nytårsaften 2000, da en vildfaren raket satte ild i baghuset, og hvor naboer nåede at slukke ilden, før brandfolkene fandt adressen. Poul og Marie selv havde fejret nytår udenbys.
 
 
 
 
23. sep. 2017 * Det nye hus kom med blokvogn. I mandags kom tilbygningen hos Maiken Wang Larsen og Thomas Tjørnehøj, Emborgvej 109, omsider på plads. Bygningen er fremstillet efter mål - og altså ikke som elementbyggeri - i en fabrikshal i Langå, og transporteret til Alken pr. jernbane og blokvogn. Produktionsformen medfører foruden en lavere pris også den fordel, at hele byggeriet er sket i tørvejr og stuetemperatur. På grund af adskillige uforudsete og uforudsigelige vanskeligheder har projektet strakt sig over flere år, og prisfordelen er i sidste ende skrumpet gevaldigt. Og så kan tilbygningen, der indeholder badeværelse, gang og værelse, endda ikke tages i brug endnu. Ikke før om et par uger, når den er blevet forbundet med den oprindelige bygning via et trappehus, skriver Thomas.
STOR tak til mange gode naboer og genboer, som overværede den temmelig spektakulære forestilling med mobilkran og andet tungt grej, og som kvitterede med udlån af diverse værktøj samt biler til 'skolebus-erstatningskørsel' (fordi bussen p.g.a. blokvognen ikke kunne komme til Boes) og værktøjstransport (fordi murerens bil brød sammen - én ulykke kommer i sandhed sjældent alene)...
 
  
18. sep. 2017 * En kraftig kran og to mænd fik sat tilbygningen endelig på plads en tåget septembermorgen. En glad og lettet familie er nu tæt på at flytte ind i de fine nye gemakker. Tillykke til Thomas Tjørnehøj og Maiken Wang Larsen! (Foto: Anne-Mette Granner)
 
  
16. juli 2017 * Alba, Helena, Toni og Carlo på vej mod Italien. Efter sidste år at have taget turen Italien-Sverige til fods og med æslerne Alba og Toni til at bære den største del af oppakningen, er svenske Helena og italienske Carlo nu på den modsatte vej ned gennem Jylland og satser på at nå Italien inden vinter - afhængigt af sne-situationen i Alperne. Lørdag rastede de ved alken.dk's redaktion, hvor de rolige dyr gnaskede plænegræs og efterlod en pose æselpærer som minde og havegødning.
 
12. juli 2017 * Listetyv stjal fra Winnie og hendes piger. Onsdag eftermiddag skrev Winnie Pohle på Facebook: 'PIS OG LORT Hvis nogen ser en ung mand mørk i huden, med sort hår, en blå sportsjakke, sportstaske og som snakker engelsk så har har lige stjålet 2200 fra mig. Han kom ud af huset lige som jeg kom hjem og jeg talte med ham, men opdagede det desværre ikke selvom jeg så i hans taske. Pigernes og mine hårdt optjente sparepenge til ferien. For helvede også. Har lige meldt det til politiet og hvis nogen ser ham må de meget gerne ringe til dem.' Winnie uddyber over for alken.dk, at manden havde sagt, at han ledte efter sin søster, bagefter forsvandt hen mod stationen og iøvrigt var en 'pæn ung mand'.
 
22. maj 2017 * Fra nu af går det fremad. Vi har en stor 6. klasse på 22 elever, som går ud til sommer. Der er i øjeblikket 13 på vej til den nye 0. klasse, så vi kommer til at opleve en nedgang i elevantallet i år, skriver den nye skoleleder i Bjedstrup, Lars Søgaard Andersen, til alken.dk. Det skulle så efter alle beregninger være det foreløbige lavpunkt. Prognoserne ser bedre ud de kommende år, når vi ser på antallet af børn i børnehaven.
 
6. maj 2017 * X & Tværs har igen hjemmelavet italiensk is fra Okkels fra store bededag, skriver Lene Breumlund. I bededagsferien er der derfor ekstra åbent: Fredag kl. 14-18, lørdag og søndag kl. 13-16.
 
19. apr. 2017 * Hyggeaften i X og Tværs tirsdag 25. og torsdag 27. april kl. 19-21. X og Tværs er vært ved en lille forfriskning, mens du kan se og prøve to kollektioner fra basics by bornø, begge 100 pct. Øko-Tex certificeret, skriver Lene Breumlund. Bamboo af bambus, og Blusbar af 100 pct. merinould. Da pladsen er begrænset, er tilmelding nødvendig. Vælg en dag og ring 21424846.
 
  
8. apr. 2017 * Nye tage, døre og vinduer. Renoveringen af AB Søbjerg begyndte i marts 2017 og forventes afsluttet ultimo
maj, skriver Jens Krag fra andesboligforeningen . Alle tage og udvendige døre/vinduer bliver udskiftet, så de otte huse i den lille andelsboligforening kommer til at fremstå og virke som næsten nye boliger. Det samlede budget ligger på ca. 2.200.000,-. Vi glæder os til, at det bliver færdiggjort,  og vi beklager naturligvis de gener, det måtte have for de øvrige beboere på Søbjergvej, samt posten,  hjemmehjælpere og andre, som færdes på vejen. (Foto: Jens Krag)

 
 
 
14. mar. 2017 * Topkapper fanget i højden. Bruno var hurtig på aftrækkeren til morgen, da et par trætop-kappere gik i gang overfor trinbrættet med en seriøs lift, for at kunne skære de store ahorntræer til, skriver Eva Nikolajsen. Og det gik også fint et stykke tid, men pludselig sad liften fast i fuld højde med en ensom og beklemt topkapper i kurven. Der blev bakset med liftens motor af flere kyndige kolleger i en halv times tid, inden han igen fik fast grund under fødderne. (Foto: Bruno Nielsen)
 
13. feb. 2017 * Lokalt demokrati i praksis. Landsbyråd og borgerbudgetter. Hvordan opbygger vi et stærkere og mere levende demokrati? Hvordan organiserer vi os, så flest mulig af os får mest mulig indflydelse på vores egne livsvilkår? Med udgangspunkt i erfaringer fra Sønderborg og Porto Alegre i Brasilien, vil Anders K. Brandt give sit bud på hvordan vi kommer i gang. Anders K. Brandt er byrådsmedlem for Enhedslisten og formand for Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune. Sønderborgmodellen er kendt for en stærk organisering af landsbyerne, så borgerne og administrationen har rammer for udviklingen på landet. Landsbyrådene er integreret i den kommunale administration, men på borgernes egne præmisser. Landsbyrådene driver landsbybusser, er med til omstilling til lokale klimavenlige fødevarer, udvikling af CO2-neutrale løsninger. Samtidig er landsbyrådene katalysator for fællesspisninger, landsbydage, krolf og kreativ café mm. Redskaberne er udviklingsplaner, Landsbyforum og borgerbudgetter, som den brasilianske by Porto Alegre har mange års erfaring med. Anders Brandt har været på studiebesøg der, og få et indblik i hvordan det fungerer. Offentligt møde på Alken Mejeri søndag 5. marts kl. 15.30-17.30. Fri adgang. Arr.: Enhedslisten, Skanderborg.
 
  
10. feb. 2017 * Sneplov i grøften. Torsdag formiddag væltede en sneplov på vej fra Svejstrup mod Alken i svinget ca. 100 m før Kildegården, skriver Bruno Nielsen. Ploven var kommet for langt ud i rabatten, da den mødte en modkørende bil. Falck arbejdede i mange timer for at få ploven på ret køl igen, så Alkenvej var afspærret imens. (Foto: Bruno Nielsen)

 
7. feb. 2017 * Hjulspin på p-pladsen - og så var nummerpladerne væk. Mandag aften fik beboerne i Doktorboligen øje på en gammel rød Mazda, der drønede rundt og lavede hjulspin på p-pladsen ved trinbrættet. Senere samme aften opdagede Kræn Kielsgaard, at nummerpladerne på hans bil, der stod parkeret på p-pladsen, var stjålet. 8. feb. 2017: Politiet fandt nummerpladerne i Skanderborg, og de er nu på bilen igen, skriver Sivi Svenning.

 
 

4. feb. 2017 * Børnebar igen. Fredag 10. februar er der børnebar i Mejeriet fra kl. 15-21 (kom som det passer jer), skriver Sivi Svenning. Vi har gjort os ekstra umage med lækker mad denne gang. Børnevenlig daal med diverse tilbehør. 50 pr. voksen og 30 pr. barn. Tilmelding er bindende: mobilepay på 51229433. Pengene går til mad, service, chips, popcorn, saft og mælk. Frist tirsdag 7. februar. Der sælges øl, sodavand og slik.


 
  
1. feb. 2017 * Tirsdags-åbent og suppeben. Gårdbutikken Johannesminde har - selv om det endnu ikke står på skiltet ved Boesvej - nu også åbent om tirsdagen, skriver Tine Thybo. Så åbningstiderne er: Tirsdag kl. 9-16, onsdag-fredag kl. 13-18 samt lørdag kl. 9-14. Her i den kolde tid er der øko-ben til suppe for 20 kr. kiloet, og i uge 7 er der særligt tilbud på hakket øko-grisekød.

 
  
18. jan. 2017 * Hip-hop med baby på maven.

Hej alle skønne mødre og fædre :-) skriver Maria Malmø fra Emborgvej. Dygtige danser Anne-Teresa Njust Høj (på fotoet) fra Dansestudiet i Aarhus vil gerne komme og undervise os i barselshiphop i Mejeriet fredage fra kl. 10.30-12.00 fra 3. marts. Vi starter med fire gange for 350 kr. hvis vi er minimum syv personer (det bliver billigere, hvis vi er flere, så kom glad). Så kan man prøve det og se om det er noget for én ;-). Jeg er ved at undersøge, om Mejeriet er ledigt den tid. Giv gerne en melding om du vil være med på 27575494. Børn op til et år. Tilmelding er bindende. Læs mere om barselshiphop, hvor det bl.a. fremgår, at dansen foregår med de små i bæresele eller slynge på maven.


 
15. jan. 2017 * Nu der skal prikkes. Så er stillingen som leder af Bjedstrup Skole og Børnehus slået op igen, skriver formand for skolebestyrelsen, Mads Bentzen: Det er altid ærgerligt at skulle ud i endnu en runde. Men det siges, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og jeg oplever bestemt, at denne proces har affødt en utrolig vigtig og god diskussion i bestyrelsen og ikke mindst en god dialog med Fagsekretariatet for Børn og Unge, hvor vi er blevet endnu klogere på, hvad der skal vægte i udvælgelsen af den rette profil. Det er nu, der skal prikkes og deles i netværket. Ansøgningsfrist er mandag 30. januar. Ny leder forventes at tiltræde 1. april.
 
   
5. jan. 2017 * Skolen præsenterer sig på video. Se Bjedstrup Skoles nye præsentationsvideo lavet i samarbejde med pressefotograf Henrik Bjerg og musiker Stefan Brask. Forældre til skolestartere i 2017 er inviteret til besøgsdag på skolen onsdag 11. januar kl. 8-16 med mulighed for et kig ind i den nuværende børnehaveklasse mellem kl. 10 og 12, skriver konstitueret skoleleder Mogens Christensen på skolens side.

 
30. dec. 2016 * Tagsten og honninghus. Stormen Urd væltede Alkens juletræ, der dog snart kom op igen. Karin Fosdal oplyser derudover, at Kurt Viborgs lille honning-salgshus væltede, og honningglas lå ud på Sandvejen, ligesom et enkelt vindstød fik 15-20 tagsten på Alkenvej 67C til at løfte sig, men dog blev på taget hulter til bulter. Forsikringen stod for at udbedre den skade med det samme.
 
26. dec. 2016 * Lederstilingen på skolen bliver genopslået. Bestyrelsesformand Mads Bentzen skriver om ansættelsesprocessen på Bjedstrup Skole og Børnehus, at det desværre ikke var muligt for ansættelsesudvalget at blive enige om en kandidat. Børn- og Unge-chef Søren Aalund skriver: 'Jeg er af den klare overbevisning at forudsætningerne for at lykkes som leder dels er den rette profil dels det fornødne ledelsesfundament og opbakning. Min vurdering er, at kandidaterne ikke har/kan få begge dele'. Det er derfor besluttet at genopslå stillingen.
 
13. dec. 2016 Man kan nå det endnu. I weekenden 17. og 18. dec. kl. 15-18 lukker vi værkstedet Alkenvej 59 op for sidste gang inden jul. Mangler du stadig at købe et par julegaver, så kom og se udvalget. Her er lidt af hvert: Strik, Nisser, Shea Butter, juledekorationer m.m. og så er der kommet helt nye ting ud af keramikovnen, så kig ind. Søs Nielsen & co.
 
   
4. dec. 2016 * Det lugter rart af gran. Hjemmestrik, importerede varer, frikadeller med rødkål, trædrejeri, kædedans og et Ovis-får udenfor. Julemarkedet i Alken har det hele og også åbent i dag søndag til kl. 17. Få en stemningsprøve ved Per Billes foto og video fra den musikalske optræden ved Trine Holm, Lena Gregersen og Line Marie Kajali Madsen. (Foto: Per Bille, Ry Foto) Og se endnu et videoklip - en anden sang - (optaget af Jan Mikael Granner).

 
29. nov. 2016 * X & Tværs holder mere åbent i december. Lene Breumlund fra X og Tværs oplyser, at butikkens åbningstid indtil jul nu er onsdag kl. 13-17, torsdag kl. 13-19, fredag kl. 13-17 og søndag kl. 11-15. I weekenden 3.-4. december er der åbent både lørdag og søndag kl. 11-15 - under julemarkedet på Alken Mejeri.
 
   
 27. nov. 2016 * Søs Nielsen har julehygge i værkstedet på Alkenvej 59 i weekenderne 26.-27. november, 10.-11. & 17.-18. december kl. 15-18. Lær at flette små kurve, nyd skæret fra lysene, når mørket falder på. Anja Budde sælger hjemmegjorte adventskranse.
 
   
25. nov. 2016 * Ho-ho. Folkene bag årets julemarked i weekenden 3.-4. december kl. 11-17 har fået sig sin egen reklamevideo fra Potemkin Film i Aarhus. Se den her.
 
   
15. nov. 2016 * Lederstillingen i Bjedstrup er slået op. Stillingen som leder af Bjedstrup Skole og Børnehus er nu slået op, og skolebestyrelsen ag fagsekretariatet har lagt sidste hånd på stillingsopslaget. - Vi glæder os meget til den kommende ansættelsesproces. Det er en vigtig post i vores lokalsamfund!, skriver bestyrelsesformand Mads Bentzen. Ansøgningsfrist er 4. december kl. 24. Til inspiration, hvis nogen har mulige ansøgere i tankerne, så er skolens vision: Vi vil glæden. Vores vision er at skabe sunde, glade og fagligt stærke børn, som tør gå ud i verden og tage verden ind. Se også det uddybende notat med job- og kravprofil (link til pdf i opslaget).
 
 15. nov. 2016 * Børnetallene bedre end prognosen. Ifølge prognosen for Skanderborg Kommune fra august 2015 skulle 11 børn starte i 0. klasse på Bjedstrup Skole i år. Men der startede 15 børn, oplyser Mads Bentzen. Prognosen for skoleåret 17/18 siger 7. I børnehaven har vi på nuværende tidspunkt 12 børn til den årgang. Prognosen for skoleåret 18/19 siger 10. I børnehaven har vi på nuværende tidspunkt 12 børn til den årgang. Prognosen for skoleåret 19/20 siger 8. I børnehaven har vi allerede 8 børn født i 2013. Der kan komme flere til inden nytår fra dagplejen, det har jeg ikke overblik over. Og er det bare mig - eller er der ikke lidt af et babyboom herude? :-)
 
   
27. okt. 2016 * X & Tværs sælger nu plaider af lokal uld. Ulden er fra får, der græsser på jorder mellem Ry og Skanderborg. Når fårene ikke er på græs, hører de til på Alkengård. Det er Svejstrup-firmaet OVIS ved Per Hedegaard, der har fået ulden fra sine får spundet på Hjelholt Uldspinderi på Fyn og derefter vævet på Acondria i Herning, fortæller Lene Breumlund.
 
   
 24. okt. 2016 * Fredagsmarked ved købmanden. Vi har lyst til at genoptage det udendørs fredagsmarked, hvor alle frit kan komme og sælge lopper eller kræmmervarer i købmandens åbningstid. Det bli'r den første fredag i måneden, altså fredag 4. november kl. 16-19 første gang. Vi håber, at der også vil komme nogen og lave pandekager, koge suppe eller grille en pølse. Mange venlige hilsner fra Eva Nikolaisen og Bruno Nielsen. (Fotoet er fra juli 2011 i en periode med markedsdage på 'Slagterens mark': Winnie Pohle, Marie Westesen, Birgit Pohle og Gitte Møller Madsen med bod)

 
   
17. okt. 2016 * Leg, grin og snak. Otte mødre med småbørn dukkede op  første gang i den nye mødre-fædregruppe, fortæller Maria Malmø fra 'La Vie', der tog initiativet og fotoet af: Sivi med lillepigen fra Alken på 1 uge, Line med Sebastian på tre måneder fra Kirstinelund, Lærke fra Kirstinelund med Otto i maven, højgravid, Stine med Viola på seks måneder fra Bjedstrup, Malene med Asger på tre uger fra Alken, Maria selv og Noa Bjørk på seks måneder, Kirstine fra Mossøvej med Ena på tre uger, Betina fra Svejstrup med sin lille pige på fire uger - fire piger og fire drenge.
 
16. okt. 2016 * Efterårsevent i X & Tværs betyder udvidet åbningstid samt gode tilbud på bluser og hjemmefutter, fortæller Lene Breumlund. Se mere på facebook.
 
6. sep. 2016 * God sag og flot resultat. Søndag var Lena Gregersen og jeg ude at samle ind til Red Barnet, skriver Gitte Dalsgaard. På fire timer i Svejstrup og Alken blev det til 3.816 kr. - I Skanderborg var der andre indsamlere, der også gik i fire timer og 'kun' nåede 400 kr., så det er et meget fint resultat. Tak til alle, der gav.
 
   
 28. aug. 2016 * Hytten kom tættere på Alkenvej. Hvor kom den lige fra, spurgte flere sig selv forleden. Efter at have været 'ungdomsbolig' gennem en årrække har Hanne Ravn og Søren Slebos træhytte nu fået nye funktioner - og ved hjælp af en kran en ny plads på grunden. (Foto: Søren Slebo)
 
   
 18. aug. 2016 * Powwow på Eagleroad. Powwow med indianske danse og festligt samvær foregår fredag 19. og lørdag 20. august, skriver Johanne Eagleroad fra Illerup. Der er adgang for publikum fredag kl. 18, og dansene starter kl. 19. Se mere.
 
   
6. aug. 2016 * Ildskabte skaller og sarangi spil. Adam Yogesh og Atma, Emborgvej 145, inviterer til deres årlige bazar søndag 21. august kl. 10.30-18. Se opslaget om keramik, smykker, collager, Rumi-digte og sarangi spil.
 
12. juli 2016 * Voldsepisode ved studenterfest - men intet spark. Lørdag aften var der studenterfest på Alken Mejeri, og som man har kunnet læse i et lokalt medie, endte den med en træls episode, hvor en af de unge gæster efter noget skubberi gav en anden et slag mod hovedet, mens de stod udenfor. Pernille Benzon overværede episoden og tog med den ene unge mand på skadestuen i Horsens. Pernille har sammen med flere deltagere afgivet vidneforklaring til politiet - og har siden præciseret, at der ikke var tale om noget spark, som det åbenbart var fremgået af døgnrapporten og dermed i første omgang også af lokalavisen. Det er siden blevet rettet i døgnrapporten - og lokalavisen.
 
10. juli 2016 * Andelsboligforeningen Søbjerg skal renovere i år. Vi forventer en større renovering af alle otte huse i AB Søbjerg her i 2016, skriver Jens Krag til alken.dk. Foreningen vil stadig have en god økonomi, hvor 'lejen' efter renovering vil ligge på gennemsnitlig ca. 2.800 kr. per måned. - Ikk' så ring' endda, skriver Jens. AB Søbjerg, som blev stiftet i 1988, regner med, at renoveringen skal bestå af nye tage, efterisolering og udskiftning af samtlige udvendige døre og vinduer.

 
10. juli 2016 * Nyfødte og gravide er der en del af, hvilket er godt nyt for dagplejen, børnehuset, skolen og os allesammen. Dagplejer Jeanet Zacho fra Overmarksvej beretter efter at have studeret Bjedstrup Skoles skoleintra om den generelle småbørns-situation, at der ved skolestart vil være 15, 19, 11 og 12 børn i de fire yngste klasser, mens de to følgende børnehaveårgange lige nu rummer 11 og 12 børn. Så det er da deropad, skriver Jeanet, der også glæder sig over, at der hele tiden kommer tilflyttere. Dagplejen sender denne sommer fem børn videre i børnehave - og kan fra 1. august byde en ny kollega velkommen, Anette Liin på Overmarksvej. Så bliver de seks i dagplejegruppen, der lige nu er fyldt op med fire børn til hver.

 
 
5. juni 2016 * Veteranknallerter vil igen i år komme gennem Alken med 100 tilmeldte veteranknallerter, skriver Jens Christensen..
Vi vil komme gennem byen lørdag 11. juni mellem 14.30 og 15 og køre ind i byen fra Boes-siden og svinge ud af byen ad Alkenvej ned mod Mossø. Se mere på Mossø Open.

 
10. maj 2016 * Sol, sommer og is. I X & Tværs, Emborgvej 102, sælger Lene Breumlund hjemmelavet italiensk is fra sin sommercafé med torsdagskage. Butikken åbner i pinsen lørdag kl. 14-20 og søndag-mandag kl. 13-16.
 
   
26. apr.  2016 * Pludselig en helt anden dag. Store bededag var der åbenbart konfirmation på mejeriet, skriver Birgit Pohle.
Pludselig fornemmede jeg at lige ovre på 'Peters Mark' måtte der skulle foregå noget, her blev pludselig rullet nogle kæmpe måtter ud, og der var et leben af unge mennesker. Pludselig kom et festklædt publikum op og samlede sig om 'marken', og der kom gang i de unge mennesker, som lavede en virkelig flot opvisning.
Jeg fik at vide at det var et hold fra Tilst , hvor også konfirmandinden plejer at gå.
Jeg kan stærkt anbefale at bruge dette hold, hvis man vil se en opvisning, der sprudler af energi, livsglæde og godt kammeratskab. Det blev pludselig en hel anden dag. (Foto: Birgit Pohle)

 
   
8. apr. 2016 * De var med til Mosbjerg Folkefest. Researchkollektivet Redox, som beskæftiger sig med at dokumentere aktiviteter på den yderste højrefløj, har publiceret en historie med fotos, der giver et indblik i, hvilke politiske strømninger, der var repræsenteret på folkefesten i 2015. (Foto: Redox)

 
   
21. mar. 2016 * Lene anbefaler cykel-ordning. Jeg har ryddet op og slap af med med to gamle cykler via kommunens hente-ordning, skriver Lene Bay. På et cykelværksted sætter frivillige og flygtninge brugte cykler i stand. Så har du en cykel, du vil forære til værkstedet, så kontakt Gert Dahl Pedersen, 6049 2499, cirkuspedersen@mail.dk - så bliver cyklen hentet og sat i stand til glæde for vores mange nye medborgere.
 
12. mar. 2016 * Indbrud hos Kurt og Anne Grete. Vi har i går fredag den 11. marts haft indbrud, mens vi har været hjemmefra, skriver Anne Grete Viborg. Tyvene har brudt et vindue op i stueplan. Der er stjålet alle værdifulde smykker af guld og sølv. Måske blev tyvene overraskede, da vi kom hjem kl. 21.15, og er flygtet ud af hoveddøren, for den stod pivåben. Træls. Der kom politi med hundepatrulje og tog rapport.

 
8. feb. 2016 * Stjålet elcykel fundet igen. Den sorte dame-elcykel, der 16. januar blev efterlyst på Opslagstavlen, er fundet igen. Det blev meldt til politiet, at den stod på Vædebrovej, skriver Claus Reimann fra Kirstinelund i Bjedstrup. Cyklen har ikke taget skade, selv om det er en el cykel, der har stået ude i al slags vejr i fire uger.