Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2013
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
 

 


Liv i byen                                                                                            
          Alken Minimarkeds allersidste åbningsdag 27. maj 2011 (Foto: Søren Slebo)

20. okt. 2019 * Hyggelige-uhyggelige historier for de små er en del af konceptet, når bofællesskabet Kirstinelund i Bjedstrup indbyder til Halloween fredag 1. november kl. 15.30-19, skriver Line Klinke Solina. Så luft hallowen-kostumet endnu en gang til bålsuppe, spøgelseshistorier og kage.
  • 15.30 Bålet tændes.
  • 16.30 Line fortæller hyggelige-uhyggelige historier for de små i fællesrummer.
  • 17.30 Bålsuppe og hygge.
 
 
 
  
23. sep.2019 * Illerupperne ryddede gadekæret. Sidst i juni lykkedes det os at samle 11 beboere fra Illerup til at rydde op omkring vores gadekær, skriver nytilflytter Christian Linnemann på vegne af beboerne. Det var efterhånden meget tilvokset med store piletræer, buske og ukrudt. Det blev en rigtig hyggelig dag med masser af arbejde. I løbet af de fem timer, vi arbejdede, fik vi fyldt en container med fældede træer - venligst stillet til rådighed af kommunen. Ja de måtte endda køre en ekstra tur mandag. Vi sluttede af med jernaldersuppe og grill. En god dag for gadekæret og byen. Kig forbi og nyd resultatet.
P.S. Hvordan kommer man af med andemad?

 
  
11. sep. 2019 *  Bjedstrup Børnehus fyldte 25 år. Den første fredag i september ved de store børn på Bjedstrup Skole og Børnehus godt, at man ikke skal spise morgenmad hjemmefra! Og de små børn, ja, de bliver mødt af en noget af en overraskelse: En kæmpe morgenbuffet bestående af lagkagerester fra gårsdagens traditionsrige fødselsdag, skriver Eva Boysen.. I år var det en ganske regnfuld septembertorsdag, der dannede rammen om Børnehusets fødselsdag. Men når man år efter år modtager Grønne Spirer certifikatet fra Friluftsrådet, er en smule regn heldigvis ingen hindring for at holde fest. Allerede fra morgenstunden torsdag mærkede man den særlige stemning, der prægede hele dagen. En duft af friskbagte boller mødte både børn og forældre i den oppyntede café. Alle blev inviteret på en bolle, og mor og far kunne måske også nå en kop kaffe, inden det skulle vinkes farvel? Ingen fødselsdag uden gæster. Først kom de lokale dagplejebørn til formiddagsmad og sang. Senere på dagen var der spil og leg for store og små ved Lars Hazelton, som står bag konceptet Byens Leg, der har det erklærede mål at skabe glæde ved leg og bevægelse hos børn, unge og voksne, og hvis koncept blev til netop her på Bjedstrup skole og børnehus for få år siden. I løbet af eftermiddagen fyldtes skolegården med søskende, forældre og bedsteforældre, som nu kunne kaste sig ind i lege og spil med Lars Hazelton og Børnehusets børn, mens grillen blev tændt. Dagen blev rundet af med det famøse lagkagebord, inden trætte, mætte og glade børn og voksne takkede for endnu en dejlig fødselsdagsfest i Bjedstrup. (Foto af Jack Skotte fra Bjedstrup: Jonas Ebert)

 
3. sep. 2019 * Indbrud og lampetyveri. Vi har haft indbrud, oplyser Leif Grundahl, Anes Høj 3. Vi sover på første sal, og tyven(e) er kommet ind via en terrassedør i stueetagen, hvor de har taget en rude ud og åbnet døren. De stjal to relativt dyre lamper, som vi heldigvis får dækket af forsikringen. Tyveriet blev først opdaget næste morgen. Baggrunden er formentlig, at vi har vores ejendom til salg, så mægleren viser billeder af vort hjem og dermed møblementet.
 
  
23. aug. 2019 * Bijob. Alken Mejeri var mere omsværmet end vanligt torsdag eftermiddag. En af byens unge mænd var uheldig at tabe et fyldt honningglas ved trappen ind til bygningen. På kort tid var stedet omsværmet af bier. De har det med at fortælle hinanden, hvor der er sukkerstads. Da genboen Gary Craig lidt senere kom forbi, var der nærmest et tæppe foran mejeriet. Der var op mod 1000 bier, anslog han. Sammen med den lokale biavler Kurt Viborg begyndte han en oprydning og rengøring, og lidt efter lidt forsvandt bierne. Nogle få blev tilbage og dinglede rundt, velnærede, så Gary spærrede passagen uden for mejeriets vinduer af hensyn til fodgængerne. I den ene ende blokerede han med bænkene. Så satte han bilens advarsels-trekant op ved trappen. Bijobbet var dermed fuldført. Sean Birk Bek Craig studerer her fænomenet.
Kurt Viborg mener, at nogle af bierne kom fra bistaderne hos ham og Anne Grete:
- Men der er andre avlere i Alken, og vi har ikke mærker på bierne, siger han med et smil. Der var også hvepse med til gildet, og så var der slagsmål.
- Hvorfor er bierne på jagt i så store flokke lige nu?
- De er sultne. Der er ikke meget nektar tilbage i naturen, så de finder hurtigt frem, når der ligger en sukkerbunke som den ved Mejeriet. (Foto: Knud Abildtrup)

 
 22. aug. 2019 * Kommunen søger dagplejer i Bjedstrup per 1. oktober. Jeanet Zacho på overmarken er stoppet 'efter 13 gode og sjove år med de bedste kolleger'.Ansøgningsfrist 27. august. Se kommunens opslag.
 
  
19. aug. 2019 * Nu 69 elever på skolen og 37 i børnehaven. Det så i foråret ud til en meget lille 0. klasse, men heldigvis er der med tre tilflytterfamilier kommet flere til, oplyser skoleleder i Bjedstrup Lars Søgaard Andersen. I alt otte, når vi tæller den sidste med, der begynder i november i sidste rul. To nye elever er begyndt på 3. og 5. årgang, så skolen er nu på 69 elever - en lille fremgang. Børnehaven har samme tendens af tilflyttere, så nu er der 37 børn og fra 1. oktober 40. Det er flere år siden, der har været så mange. Lars forventer, elevtallet stiger de kommende år - så vi nærmer os de 85. De nuværende 4., 5. og 6. årgange er forholdsvis små, og med det store antal i børnehaven regner han det ikke for urealistisk. (Foto fra arbejdsdag i maj i år: Medijour)
 
  
31. juli 2019 * Skybruddet tirsdag fik en sommerklædt Niels Stæhr til at vente næsten to timer i tørvejr på trinbrættet, før han spadserede til Svejstrup. Han brugte ventetiden til at lære sit nye fotoprogram at kende. I Mejeriets kælder var der regnvand fra brønde, der ikke kunne klare mængderne, og aktive folk fra bestyrelsen måtte i gang. (Foto: Niels Stæhr)
 
31. juli 2019 * Indbrud på Bjedstrup Skole var der i sidste uge tirsdag før middag, fremgår det af Politirapporten i Ugebladet. Der er knust en rude, opbrudt en kontordør og åbnet tomme pengekaser.
 
  
22. juni 2019 * 'Længe leve mangfoldighed' står der på banneret på Doktorboligens førstesal, hvor folk - ligesom på fotoet - fra Alkenvej og Emborgvej - tog onsdagens opfordring fra Ledvogterhuset op og markerede synlig afstand til højreekstremismen - aktuelt manifesteret ved Mosbjerg Folkefest, som efter tre års pause er begyndt her igen. Ikke færre end 40 betjente var udkommanderet - og kontrollerede bl.a. kajakroere på Mossø og motionister på vejene. Et kamerahold fra DR forsøgte forgæves at komme ind på området ved Mosbjerg - de var ikke velkomne. Ifølge Lars Christensen blev en bilist åbenbart provokeret af skiltet på fotoet ovenfor og snittede det med sin bil - med det resultat, at det så blev vendt 180 grader og nu kunne ses af alle dem, der forlod Folkefesten... Et par timer senere meddelte Lars, at en vred, fuldskægget mand fra bagsædet af en sort Peugeot 104 var ude og tog skiltet med i bilen. Det var åbenbart for skrap kost.
 
  

17. juni 2019 * Paludan til Mosbjerg - og demonstration i Skanderborg. Den højreradikale Mosbjerg Folkefest lørdag 22. juni får ifølge arrangørerne også deltagelse af lederen af den identitære bevægelse i Østrig, Martin Sellner, samt ifølge Midtjyllands Avis også af lederen af partiet Stram Kurs Rasmus Paludan, der med deportation af muslimer på partiprogrammet er berygtet for at provokere og skabe konflikt i udsatte boligområder. Så der kan forventes en del politi i området. På Skanderborg Banegård har  'Østjyske Antifascister' på dagen anmeldt en demonstration under parolen 'Stop fascist-festen'.
 
  
25. maj 2019 * Fredag 21. juni kl. 15 inviterer Borgerforeningen i Boes til fredagsbar og indvielse af Boes’ nye cykel/rulleskøjtebane, skriver Alice Køppen. Tag dit løbehjul, løbecykel eller rulleskøjter på nakken og kom til Boes og prøv vores nye bane og hyg med dine landsbynaboer. Der vil være aktiviteter for de mindste og øl på køl til de ældste. Der vil være mulighed for at købe hjemmebagt kage, grillpølser og en vegetarret - så kom og nyd din aftensmad på fællesarealet ’Trekanten’. Arrangementer starter kl. 15 og slutter når den sidste gæst er gået hjem. Vi glæder os og håber at se rigtig mange. Venlig hilsen Borgerforeningen i Boes.
 
19. maj 2019 * Møg for en skilling.Jeg skal hilse fra Birgit Bastholm med araberhestene og sige, at man igen i år kan hente møg bag ridebanen, skriver Eva Nikolajsen. Hun har fodret på hestene hele året, og nu kvitterer de med næringsrig og haveforbedrende møg. Send hende gerne en skilling på 51541331, som tak for hjælpen.
 
  
17. maj 2019 * Værdifuld tradition. Knap 100 børn og voksne troppede op den solrige eftermiddag onsdag 15. maj og gav Bjedstrup Skole og Børnehus’ store naturgrund et forårsløft. Med hamre, save, river og spader blev køkkenhaven klargjort til bønner og kartofler, træværk blev malet og børnehavens nye sandkasse fik sand. Selv granhyttens halvtag og stern blev fikset. 'Arbejdsdagen er en værdifuld tradition, fordi den bidrager til en følelse af, at det er et sted, vi i sammen bygger op og værner om. Det er en god måde at lære børnene, at de selv kan være med til at skabe og påvirke de rammer, de bevæger sig i hver dag,' sagde Else Sørensen, leder af Børnehuset, som var overvældet over fremmødet til dagens arrangement. Ud over en lækker legeplads styrker arbejdsdagen også fællesskabet i forældregruppen ifølge en mor: 'Vi forældre får talt sammen på en anden måde, når vi står og graver et hul, end når vi sidder rundt om et kaffebord eller når vi henter og bringer børn. Det skaber sammenhold og fællesskab forældrene imellem,' sagde Ida Gundersen i færd med at luge et højbed. (Foto af Eske på to år, der hjælper far Viktor Reddersen med at anlægge ny trækant til sandkassen: Medijour)
 
15. maj 2019 * Jan og Tine Thybo til Djursland. Efter at være stoppet med Johannesminde opdræt og butik på Boesvej er Jan og Tine Thybo flyttet til Djursland, hvor de har fået nye job. Fagmediet Økologisk fortæller, at den nye ejer, Kurt Møller, der er direktør i kødfirmaet Delika Food Group, har ansat en ung økologisk landmand, der skal opbygge en større produktion af økologiske limousinekvæg. Læs
 
6. maj 2019 * Overflod af gode skoleideer. I sidste uge var bestyrelsen for Bjedstrup Skole og Børnehus værter for en udvidet udgave af det årlige årsberetningsmøde - Taletid & Tapas, skriver Lærke Lilholt Hansen fra Kirstinelund. Det blev en strålende aften med 45 fremmødte forældre, stort engagement og en overflod af gode ideer og ikke mindst god mad fra Mads Billenstein Schriver på Præstegården. Bestyrelsens ønske var at blive klogere på, hvordan forældrene oplever skolen og børnehuset, og hvordan vi sammen kan gøre det til et endnu bedre sted for vores børn. Der opstod mange gode og vigtige snakke mellem forældrene. Nogle opfordrede til eftertanke, mens andre fordrede helt konkrete handlinger. Men en ting gik igen: Det er OS - ansatte og forældre, der skaber vores børns hverdag, og vi har alle et ansvar for at byde ind i det på bedst mulig måde. Målet er at skabe verdens bedste børnefællesskab, og det glæder vi os til at arbejde videre med - sammen.

 
  
3. maj 2019 * To rådyr påkørt. Her er højre forskærm, efter at en bilist fra Alken torsdag aften i skumringen ramte et rådyr. Læg mærke til resterne af dyrets pels. Bilisten blev forskrækket, men slap uskadt. Men i mørket kunne hun ikke se, hvad der var sket med dyret. Hjemkommet lidt senere ringede hun til 1812, dyrenes vagtcentral Herfra gik der en melding til Alkens schweisshundefører, Henri Vivike, som hurtigt foretog en eftersøgning sammen med hunden, dog uden resultat. Heller ikke fredag var der spor af rådyret. Påkørslen skete på Skanderborgvej mellem motorvejsudfletningen og Christiansmindevej. Næsten samme sted var Henri Vivike og hunden på eftersøgning onsdag aften, og her fandt de det påkørte dyr. Landets schweisshundeførere blev i 2018 kaldt ud til 7108 eftersøgninger af påkørte dyr.
 
22. april 2019 * Nationalkonservative vender tilbage til Mosbjerg. Efter tre år uden Mosbjerg Folkefest ved Mossø vender den nationalkonservative kreds tilbage til udgangspunktet. Datoen for den ultranationalistiske antiislambevægelses sommertræf er lørdag 22. juni. Blandt talerne er britiske Tommy Robinson, tidligere English Defence League, og Lars Hedegaard.
 
31. mar. 2019 * Drøm i opfyldelse. På byrådsmødet onsdag kom landsbyerne et stort skridt nærmere en drøm, idet der for 2019-2020 blev fastlagt regler for en pulje på 5 mio. kr. til nye initiativer i landsbyerne. Det var et enigt byråd, der udmøntede tankerne fra budgettet, således at de blev til helt konkrete retningslinjer for Landsbypuljen. Puljen skal administreres af Landsbysamvirket efter ansøgning fra landsbyerne. Man kan søge til projekter på 150.000 kr. eller derover, og det foregår efter det princip, at man selv skal lægge mindst halvdelen eller mere på bordet. Det vil styrke en ansøgning, når der samarbejdes på tværs, så forskellige grupper og landsbyer kan skabe en udvikling sammen. Landsbysamvirket har givet anbefalinger til landsbypuljens anvendelse, hvor de bl.a. lægger vægt på landsbyernes bæredygtighed, infrastruktur og udbud af varierede boformer.
- Der er blevet lyttet til os i den grundige proces, som byrådet og dets udvalg har været igennem frem til vedtagelsen, fortæller formanden for Landsbysamvirket, Knud Erik Elmann Jensen. Nu er vi meget spændte på hvilke ansøgninger, der kommer i den første ansøgningsrunde med frist d. 1. juni. Hvis landsbyerne kan finde andre supplerende fondsmidler, er der basis for rigtig store og nytænkende projekter. Se
Retningslinjerne for Landsbypuljen.
 
27. mar. 2019 * Gå ikke glip af den traditionsrige skolefest på Bjedstrup Skole torsdag 11. april, hvor Orgelkalle i 34 år har spillet op til dans, skriver Lærke Lilholt. I år opføres Odyseen, og som noget nyt er alle skolebørn med i forestillingen. Det bliver vildt! Sæt kryds i kalenderen.
 
  
25. mar. 2019 * Johannesminde lukker. Efter lidt over ti år med øko-gårdbutik stopper Tine og Jan Thybo fredag 26. april, der bliver sidste dag. Tine skriver, at 'både Jan og jeg kan med stor glæde se tilbage på mange fantastiske år. Vi har arbejdet med mange forskellige, både med to ben og fire ben. Vi har haft mange oplevelser og glæder - med lige præcis det, vi drømte om.'
Torsdag 28. marts bliver sidste gang, der er fersk kød. To nyopskårne Limousine ungdyr-køller og -ryg kan ikke bestilles, men sælges efter først-til-mølle. Fra tirsdag 2. april kl. 10 er der 50 pct. rabat på alle varer, så længe lager haves. Det er ejeren Kurt Møller, som har besluttet, at butikken lukker, og det bliver ikke holdt åbent hus mere. Den mangfoldige produktion i form af grise og kyllinger fortsætter ikke, der vil blive ved at være Limousine-kvæg. Jan og jeg flytter ved udgangen af april, skriver Tine.

 
  
20. mar. 2019 * Vi åbner Boes Kaffehus for denne sæson søndag 31. marts 11-16. Der vil på åbningsdagen være kage fra de lokale bagere, Karen Husted og Christian Funder, skriver Anne Mette Martinsen og Karina Grøngaard Mose. Vi tilbyder skøn kaffe, økologisk is fra Hansen Is, saft og sodavand fra Naturfrisk og øl fra Møn Bryghus. Derudover forhandler vi den danske, økologiske hudpleje serie fra Ecooking. Som noget nyt har vi fået et lille udpluk af skønt børnestrik fra Bolivia, som Chola står bag. Der er også altid et fint lille udvalg af fine loppefund og keramik. Kaffehuset har åbent første og sidste søndag i måneden, fra 11-16. Udover kaffehuset, bliver huset også brugt som bed & breakfast, som er åben for gæster hele året.
 
21. feb. 2019 * Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. En af de mange gode traditioner vi har i Alken, er at byens børn går rundt og synger til fastelavn. Normalt gør de det mandagen efter fastelavnssøndag, men i år er vi nogen, der har talt om at ændre den tradition og kopiere, hvad de gør i Boes, skriver Winnie Pohle. Så derfor vil byens børn gå rundt og synge til fastelavn søndag 3. marts før tøndeslagning på mejeriet. Så har dit barn lyst til at være med så lad os mødes udenfor købmanden søndag 3. marts kl. ca 12.20, så har de kære børn små to timer at gå rundt i, inden det går løs med fest på mejeriet.Vi tænker, at børnene nok inddeler sig i lidt mindre grupper alt efter alder, da de store nok gerne vil gå rundt alene, og de små nok har brug for et par voksne med.
 
9. feb. 2019 * Appel om mindst mulig røg fra brændeovne. Lise Kirketerp fra Søbjergvej har en anmodning til Alkens brændeovnsejere - om at være omhyggelig med at regulere ilttilførselen korrekt ved optænding og genpåfyldning for at få forbrændingen så røgfri som muligt. Hun henviser til Miljøministeriets rygestop-guide for brændeovne og peger på, at omkring 70 procent af partikelforureningen i danmark fra danske kilder stammer fra brændeovne.
 
30. jan. 2019 * Ræven har taget seks ænder på Anes Høj. Torsdag eftermiddag var ræven forbi og tog seks af vores syv løbeænder, fortæller Gunvor Karlsen, Anes Høj 14. Så da jeg kom ud for at lukke dem ind i deres hus, sad der kun en and og rystede inde i huset. Vores hund nærmest fløj rundt og gøede i hele haven, men ingen ænder dukkede op. Derfor ønskes en eller flere løbeænder, hvis nogen har overskud, da vores andrik føler sig meget alene. Skriv til gunvorkarlsen@live.dk
 
  
19. jan. 2019 * Nedrivning. Den bondegård, som bærer byens navn, bliver decimeret i disse dage. To af Alkengaards længer bliver revet ned. Der er ikke brug for dem, og deres tilstand gør det urentabelt at renovere. Forbipasserende kan følge med, for der er tale om længen langs Emborgvej og en længe bag den, vinkelret på den forreste. Der bliver ikke opført nyt, meddeler gårdens ejerskab, Bente Andersen og Karl Ole Jokumsen, Svejstrup Østergaard. (Foto: Peter Abildgaard)
 
23. dec. 2018 * Johannesminde er blevet solgt og fortsætter. Johannesminde Gårdbutik på Boesvej er blevet solgt og kører dermed videre som et selskab 'Johannesminde ApS'. Det betyder, at vi begge to bliver ansat i firmaet og bor til leje. Det er vi meget glade for, mest af alt fordi Johannesminde fortsætter. Så godt nyt år og glædelig jul til alle i Alken og omegn herfra. Tak for den støtte og opbakning, som vi har mødt i den seneste tid. 
Mvh Jan og Tine Thybo

 
22. dec. 2018 * Dansk- og musiklærer søges. Hvis I har nogle seje lærerbekendte, der ønsker sig et nyt job i julegave, så prik dem lige på skulderen, for Bjedstrup Skole og Børnehus søger en ny dansk- og musiklærer fra marts, skriver Lærke Lilholt fra skolebestyrelsen. Frist for ansøgning onsdag 9. januar. Se opslag
 
  
14. dec. 2018 * Lene lukker X & Tværs på Emborgvej. Lene Breumlund oplyser nu, at hun efter godt fire år på Emborgvej 102 lukker sin butik, da omsætningen ikke har været som forventet. Der vil fra foråret være salg fra værkstedet på privatadressen på Anes Høj 1. Og indtil da efter aftale på 21 42 48 46. Sidste åbningsdage i butikken torsdag-fredag 20.-21. december kl. 14-17. (Foto fra august 2014: Knud Abildtrup)
 
28. nov. 2018 * Johannesminde konkurs. Nordea har lukket Johannesminde ved at trække lønnen tilbage, skriver Tine Thybo til alken.dk om sin og Jans gårdbutik og griseopdræt på Boesvej:
- Så den eneste mulighed for at sørge for vores medarbejdere var at melde os selv konkurs, således at de kunne få deres løn igennem Lønmodtagernes Garantifond.
Ellers så er vi ved at sælge det, hvor det indgår, at vi driver det videre. Både butik og landbrug. Vi har igennem de seneste 10 år været nødt til at tjene ca. 1 million årligt til banken, og kunne vi tjene mere, var det til driften af ejendommen. Det har været utrolig hårdt - især de sidste to år. Så det er også en forløsning nu. 
Gårdbutikken holder fortsat åbent under den videre proces.

 
  
3. nov. 2018 * Kanon. På en kold novemberaften lunede gæsterne sig ved varm suppe fra en stor og dampende gullasch-kanon i gården hos Jill van der Maase og Johannes Thomsen. De to sagde farvel til Alken og flytter til en landlig idyl uden for Østbirk. (Foto: Peter Abildgaard)
 
31. okt. 2018 * Indbrud på Boesvej var der i søndags. Johannesminde fik stjålet et kontant beløb, oplyser politiet.
 
3. okt. 2018 * Pædagog og børnehaveklasseleder søges. Bjedstrup Skole søger en ny pædagog til børnehaven og ny børnehaveklasseleder til skolen, skriver Anne Marie Thierry og Lærke Lilholt, der sammen udgør det nye formandsskab i bestyrelsen på Bjedstrup Skole.
 
2. okt. 2018 * Cpr-lækage i svinefarmsagen. I forbindelse med sagen om udvidelsen af svinefarmen på Østermarksvej 11 kom en ansat ved kommunen til at sende 101 cpr-numre til en af de naboer, der har klaget. Afdelingsleder i Natur og Miljø Hans Brok-Brandi oplyser til alken.dk, at kommunen har indberettet hændelsen til Datatilsynet og bedt modtageren slette dokumentet med alle cpr-numrene. Det har vedkommende telefonisk lovet at gøre. Alle, der har fået lækket deres cpr-nummer, har fået besked, og den famøse liste er slettet fra sagen.
 
1. okt. 2018 * Vådeskud på Bavnebjergvej. En 52-årig kvinde på Bavnebjergvej blev lørdag ramt af et projektil, skriver Horsens Folkeblad. En jæger, der var ved at skyde en riffel ind, er nu sigtet i sagen. Læs hele historien.
 
  
1. sep. 2018 * Onsdag eftermiddag blev der banket på Winnies dør. Det var seks glade unge mennesker, som var på rustur og boede på Ømborgen, normalt boede de på Sjælland, så noget af en omvæltning for dem at komme så langt ud på landet - og så i Jylland, skriver Birgit Pohle. De fortalte, at de et par timer i forvejen var sat i en bil, havde fået bind for øjnene og kørt rundt i ca. 20-25 min, derefter var de sat af – uden mobiler - med den besked, at de ikke skulle komme hjem, før de havde lavet 10 pandekager. De anede ikke hvor de var, men startede at gå mod Alken. Her spurgte de så forskellige mennesker, om de kunne undvære nogle ingredienser, så de kunne lave dej til pandekager. Da de nåede til Winnie, havde de samlet næsten alle ting og manglede nu kun et sted at få lov til at bage pandekagerne. Winnie skulle ud af døren, men sendte flokken videre til os. Hold da op en anderledes eftermiddag det blev. Det var så søde og friske unge mennesker, der efter bagning af pandekagerne begav sig på gåben til Øm Kloster. Helt sikkert en oplevelse rigere. (Foto: Birgit Pohle)
 
27. aug. 2018 * Så er vi nået til slutningen af august og julen nærmer sig og dermed også årets julemarked i Alken. Julemarkedet foregår i weekenden 1.-2. december, og du kan allerede nu melde dig på en bod, forberedelse og oprydning. Des hurtigere du er, des vildere kan vi planlægge. Boderne koster 200 kr. for de to dage. Det er gratis at hjælpe med forberedelse og oprydning. Du kan kontakte os på mail: jillvondermaase@gmail.com eller telefon 53 55 57 52. De bedste juleønsker Jill van der Maase og Johannes Thomsen.
 
  
26. aug. 2018 * Georginernes dag. Vagn Kristensen (billedet) havde ikke forestillet sig for 13-14 år siden, at disse farvestrålende georginer skulle blive hans store hobby. Nu er han sammen med konen Alice nogle af Østjyllands bedste kendere, og de avler selv blomsterknolde. Søndag var georginernes dag i deres store have i Boes, nu for syvende gang og med over 700 besøgende. Spørgelysten og nysgerrigheden var stor, hvis man da ikke bare kom for at nyde synet. En tavle på pladsen oplyste, at georginer oprindeligt kommer fra Mexico, der er 10 hovedgrupper af blomsten og 10.000 sorter. Selv har de 600 planter i 300 forskellige sorter. Næste store fremmøde bliver lørdag 10. november kl. 10, når parret sætter blomsterknolde til salg. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
26. aug. 2018 * Der var en høflig summen og gammeldags prutteri på et velbesøgt loppemarked i Svejstrup søndag. Beboerne på præstegården lagde gårdsplads og baghave til. Der var legetøj og brugt tøj, vinyl-lp og trævarer, og efter ansigterne at dømme var der mange tilfredse kunder og købere. (Foto Peter Abildgaard)
 
26. aug. 2018 * Terapeut-kursister i sommerfest - med råb - på Fællespladsen. Mellem 50 og 100 kursister fra Human Education Group bruger Fællespladsen med shelters søndag 2. september, fortæller Jan Mikael Granner, der selv går på uddannelsen. I omkring 90 minutter om eftermiddagen vil det larme noget - det handler om råb på mauri. Hvis man kommer og kigger, må man være indstillet på selv at være med.
 
25. aug. 2018 * Svartlöga er sunket - alle er reddet. Træskibet Svartlöga kæntrede i dag efter et kraftigt vindstød ud for Amsterdam, alle 11 ombord nåede på skibets egen redningsflåde og blev reddet af den hollandske kystvagt. Lene Bay og Benjamin Hoff Skovgaard fra Alken var med på skibet, der skulle have været over Atlanten. Skibet er sunket. Læs mere på DR Nyheder og NHnieuws.
 
  
25. aug. 2018 * Åben georginhave hos Alice og Vagn i Boes. Søndag 26. august kl. 10-16 er der åben have på Emborgvej 67 med gæsteudstillere - se hele programmet på Facebook: Boesgeorginer.
 
24. juli 2018 * To heste med ryttere påkørt. Mandag påkørte en bilist to ryttere, der red i skridtgang i rabatten på Mossøvej. Begge heste blev ramt på bugen og den ene også på benet, fortæller Birgit Bune, der var den ene rytter - og selv blev slynget af hesten. Bilen, der var kommet bagfra, fik smadret en siderude, og bilisten påtog sig med det samme skylden og sørgede for at tilkalde en dyrlæge. Hestene blev tilset, og den ene fik syet en flænge i benet. De to ryttere kunne efter påkørslen - noget fortumlet - trække de to ellers så trafikvante arabere hjem til folden ved Alken igen, og Birgit appellerer til alle bilister om at sænke farten og holde god afstand, når man passerer ryttere til hest.
 
8. juli 2018 * Endnu en grundejerforening i området er netop dannet. Det er Grundejerforeningen Alken Enge, der har 14 husstande fra Alkenvej 139 til 171 samt Vædebrovej 46 som medlemmer. Foreningen er oprettet 'i forbindelse med tiltag til sikring af arkæologiske interesser i området'. Mie Kjær, Britt Kristensen og Knud Abildtrup er den første bestyrelse.
 
7. juli 2018 * Lurer ved Mossø. To piger gik i vandet mellem Fuldbro Mølle og Vædebro og havde smidt alt deres tøj på stranden, da en mand slog sig ned tæt ved tøjet, oplyser Sydøstjyllands Politi. Manden blev siddende, mens de badede, og da de løb væk for at komme væk fra ham og hen til et par længere henne ad stranden, fulgte han efter dem, men stoppede igen. Politiet blev hidkaldt og har optaget rapport om episoden, der foregik 26. juni.
 
5. juni 2018 * Promilleuheld. En 33-årig mand fra Skanderborg kørte mandag aften galt i et solouheld ved Vædebro, fremgår det af politirapporten i Ugebladet Skanderborg. Bilen røg i grøften, og han blev anholdt, da han var kraftigt påvirket af alkohol.
 
29. maj 2018 * Nærgående mand. En 25-årig kvinde har anmeldt en nærgående mand til politiet. Manden havde mandag aften ved Vædebro kontaktet hende - nøgen og med erigeret lem, skriver Ugebladet Skanderborg.
 
  
26. maj 2018 * Mossøhus brænder ned. Den stråtækte og nyrestaurerede ejendom Mossøhus på Vædebrovej brød i brand lørdag, og brandfolk fra både Skanderborg, Aarhus og Hørning deltog i slukningen. I flere timer var der voldsom røg ud over søen fra branden, hvis årsag var en ukrudtsbrænder.
- Lige nu regner vi med, at det udbrænder helt. Der er heldigvis ingen personer, som har været i fare under branden, og der er så vidt, jeg ved, heller ingen risiko for, at branden kan sprede sig til andre huse, siger vagtchef hos Sydøstjyllands Politi, Jørn Lindhardt, til TV2 Østjylland. (Foto: Knud Abildtrup og Anne-Mette Granner)
 
  

26. maj 2018 * Trafikuheld på Alkenvej. Torsdag kl. 20.19 stødte en motorcyklist og en personbil sammen i t-krydset Boesvej-Alkenvej lige neden for Svejstrup, oplyser Sydøstjyllands Politi. Der skete 'betydelig materiel skade', og motorcyklisten, der var en 47-årig mand fra Horsens, måtte på hospitalet.
 
  
17. maj 2018 * Børnene fra Bjedstrup Skole hilser fra Samsø, hvor de har byttet sig ind på Onsbjerg Lilleskole. Her er de dog fotograferet i bakkerne på Nordøen tæt ved Issehoved. Alle har det godt, melder de, og de kommer hjem fredag eftermiddag. Det skal tilføjes, at 16 seje elever klarede turen fra Bjedstrup til færgen i Hou på cykel - og videre hen over Samsø. (Foto: Lars Søgaard Andersen)
 
13. maj 2018 * Rullende indskoling og rullende klasseskifte på Bjedstrup Skole og Børnehus. På Bjedstrup Skole og Børnehus har vi hen over efteråret har arbejdet med en anden tænkning og organisering af overgang fra børnehave til skole og i den måde vi organisere samlæsning af klasser, skriver skoleleder Lars Søgard Andersen. Fra kommende skoleår (2018–19) vil der være rullende indskoling. De kommende elever til 0. klasse vil starte i nuværende 0. klasse á tre omgange. Det første hold er startet her i april, næste hold til august og sidste hold til november. Nogen starter tidligere en sædvanligt og andre venter til efteråret. Hvornår det enkelte barn starter bliver besluttet i samarbejde med forældrene. Målet med den rullende indskoling er, at der i højere grad kan tages individuelle hensyn i overgangen fra børnehave til skole og fritidsklub, og at de nye børn inkluderes i grupper, der allerede er kørende i forhold til rutiner og kultur. I skolen har vi i dag aldersblandede klasser. Fra kommende skoleår vil vi lave 'rullende klasseskift', hvor man som barn hvert andet år er den yngste og hvert andet år den ældste årgang. Konkret har vi her i april ladet den nuværende 6. klasse køre solo frem til sommerferien, hvor de flytter til Mølleskolen. Den nuværende 4. klasse rykker samtidigt op til 5. klasse, og de forbliver sammen til april 2019. Den nuværende 2. klasse rykker op til 3. klassen. Den nuværende 2. klasse, som er forholdsvis stor vil fra april og et år frem køre uden at være sammenlæst. Indskolingsklassen vil fra april bestå af nuværende 0. klasse, hvor de kommende 0. klasser ruller ind i april, august og november. Ud over målet om at alle børn kan opleve at være ældst og yngst, er det et mål, at alle børn oplever at være en del af et større og aldersblandet fællesskab helt fra børnehaven frem til de går ud af skolen. Dette skal gerne medføre, at alle børn kan finde betydningsfulde venskaber på tværs af aldre.

 
16. apr. 2018 * Jo mindre børn - jo mindre trådløs teknologi. Nu hvor det er aktuelt med antennemasten i Alken: Fra Bjedstrup Skole beskriver bestyrelsesformand Mads Bentzen, hvilke principper skolen arbejder efter - og skriver bl.a.: W

HO har klassificeret teknologien som muligt kræftfremkaldende. Vi ser også, at eksempelvis Europarådet anbefaler, at der slet ikke er wifi på steder, hvor der er børn, ligesom vi også kan læse de kraftige advarsler fra Det Europæiske Miljøagentur, lægeforeninger og forskere rundt om i verden. Vi ser, at Frankrig har forbudt wifi i dagtilbud og forbudt mobiltelefoner i skoler, og vi ser mange andre lande indføre restriktioner for at beskytte næste generation mod en mulig helbredsrisiko. Samtidig ser vi, at vores egne sundhedsmyndigheder har egne holdninger på området, og at de kun vedrørende mobiltelefoner har anbefalinger til, hvordan man reducerer eksponering. Vi har valgt at lade tvivlen om helbredsrisici komme børnene til gode og har vedtaget et princip, der skal sikre, at teknologien kun bruges, når det tjener et pædagogisk formål. Alle voksne har desuden et ansvar for at lære børnene en helbredssikker omgang med teknologien. Så - vi er ikke bombet tilbage til stentavler. Men vi forsøger at tage ansvar for børnenes helbred som en del af den digitale dannelse.


 
  
2. mar. 2018 * Alt blev som vi ønskede. Olga blev 100 år den 23. februar - lige før vinteren for alvor kom. 126 voksne og 14 børn var mødt op for at fejre 'Skippertøsen fra Marstal'. Så stor en fest havde vi aldrig turde binde an med, hvis ikke vi boede i Alken. Mor nød festen i fulde drag, skriver Søs Nielsen. Læs det hele på smalltalken.
Maiken Wang Larsen spillede til 'Mor er den bedste i verden'. (Foto: Søren Slebo)

 
2. mar. 2018 * Motorsav stjålet. Vi har desværre haft indbrud i garagen onsdag nat på Bjedstrup Skole, skriver pedel Thorkild Højsgaard. Vi slap med en motorsav, men ved, der også er stjålet traktor/maskiner og værktøj andre steder i kommunen.
 
  
29. dec. 2017 * Freddie, Charlie, Julie og Rasmus Abildgaard Arentsen er med i DR K-udsendelsen 'Hjem til jul', der blev vist lillejuleaften. Med vanillekranse og and og historiske og nutidige strejf om juleforberedelser og -traditioner - bl.a. som det foregår på Emborgvej i Alken.
 
14. dec. 2017 * Hærværk på to biler. Helle og jeg har her i weekenden fået begge vores biler punkteret, skriver Steven Russell. Nogen har sat søm i baghjulene, mens bilerne holdt i carporten.
 
  
4. dec. 2017 * Nødt til at udvide. Søndag blev julen både sunget ind ved julemarkedet, spist og drukket. Alken-koret (billedet) og Holger Vig hævede stemningen, stadeholderne solgte stort og småt til julegaverne og den hjemlige julehygge. I køkkenet fremtryllede Jill van der Maase og hendes køkken-nisser både æbleskiver, gløgg og risalamande. Desuden skulle hun som tovholder for boderne sørge for aftaler og omsorg. - Vi bød velkommen til en række nye ansigter i år, og mange af dem var så tilfredse, at de vil komme igen. Jeg tror, at vi bliver nødt til at udvide næste år, sagde Jill. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
3. dec. 2017 * Nordic Christmas Quartet var en del af underholdningen under julemarkedets første dag: Ingrid Robak, Lena Gregersen, Trine Holm og Henrik Franck i en pop-up-gruppe, der forsvinder igen lige så hurtigt, som den dukker op, men Per Billes film kan man derimod blive ved med at se igen og igen - find din nabo, søn eller kone blandt publikum.

 
  
2. dec. 2017 Julemanden åbnede lørdag julemarkedet i mejeriet og havde juleknas med til børnene. Markedet er åbent til kl. 17, søndag kl. 11-17. Bemærk, at Købmanden i Alken og X og Tværs har ekstra åbent i anledning af julemqrkedet. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
 28. nov. 2017 * X & Tværs støtter selvfølgelig op om julemarkedet her i weekenden, og holder derfor åben både lørdag og søndag fra kl. 11-16, skriver Lene Breumlund. Du kan finde både julepynt, julegaver, delikatesser, gavekurve og øl fra Klosterbryggeriet.
 
  
 4. nov. 2017 * Bed & Breakfast hos Jens og Inge. Et dobbeltværelse på 11 kvadratmeter med fælles bad og morgenmad udlejes nu i Alken hos Jens Jacobsen og Inge Nørgaard på Emborgvej 104 via Booking.com. De reklamerer bl.a. med, at 'vi taler dit sprog'.
 
  
29. okt. 2017 * Lidt nyt fra X & Tværs Nu kan du også få øl fra Klosterbryggeriet - og jeg har selvfølgelig Sorte Alken - brug den som værtsgave, når du skal på besøg rundt i landet. Jeg har også flere forskellige gavekurve, når du skal til reception, jubilæum, fødselsdag mv. Kik ind og bestil, hvis du har brug for flere, skriver Lene Breumlund.
 
25. okt. 2017 * Lige en advarsel. Vi har haft indbrud i går mellem kl 15.45 og 22.15. Var til fødselsdag hos Thilde. Vores naboer har intet bemærket. Vær opmærksom på 'mystiske' personer, det er ikke sjovt at komme hjem til et gennemrodet hjem. Mvh Poul Westesen.
 
3. okt. 2017 * Brand hos Poul og Marie. Mandag morgen kl. 7.10 bimlede røgalarmen og vækkede Poul og Marie Westesen, Alkenvej 52. Der var røg og flammer i bryggers og baggang, fortæller Poul. Brandfolkene kom 5-10 minutter efter, fik slukket ilden og vurderede, den var opstået ved et ældre komfur. Måske havde katten, der kom ind kl. 6, ramt en kontakt og fået tændt komfuret, så nogle sivkurve kunne fænge. Det gode råd? Røgalarmer. Westesens havde også brandvæsenet på besøg nytårsaften 2000, da en vildfaren raket satte ild i baghuset, og hvor naboer nåede at slukke ilden, før brandfolkene fandt adressen. Poul og Marie selv havde fejret nytår udenbys.
 
 
 
 
23. sep. 2017 * Det nye hus kom med blokvogn. I mandags kom tilbygningen hos Maiken Wang Larsen og Thomas Tjørnehøj, Emborgvej 109, omsider på plads. Bygningen er fremstillet efter mål - og altså ikke som elementbyggeri - i en fabrikshal i Langå, og transporteret til Alken pr. jernbane og blokvogn. Produktionsformen medfører foruden en lavere pris også den fordel, at hele byggeriet er sket i tørvejr og stuetemperatur. På grund af adskillige uforudsete og uforudsigelige vanskeligheder har projektet strakt sig over flere år, og prisfordelen er i sidste ende skrumpet gevaldigt. Og så kan tilbygningen, der indeholder badeværelse, gang og værelse, endda ikke tages i brug endnu. Ikke før om et par uger, når den er blevet forbundet med den oprindelige bygning via et trappehus, skriver Thomas.
STOR tak til mange gode naboer og genboer, som overværede den temmelig spektakulære forestilling med mobilkran og andet tungt grej, og som kvitterede med udlån af diverse værktøj samt biler til 'skolebus-erstatningskørsel' (fordi bussen p.g.a. blokvognen ikke kunne komme til Boes) og værktøjstransport (fordi murerens bil brød sammen - én ulykke kommer i sandhed sjældent alene)...
 
  
18. sep. 2017 * En kraftig kran og to mænd fik sat tilbygningen endelig på plads en tåget septembermorgen. En glad og lettet familie er nu tæt på at flytte ind i de fine nye gemakker. Tillykke til Thomas Tjørnehøj og Maiken Wang Larsen! (Foto: Anne-Mette Granner)
 
  
16. juli 2017 * Alba, Helena, Toni og Carlo på vej mod Italien. Efter sidste år at have taget turen Italien-Sverige til fods og med æslerne Alba og Toni til at bære den største del af oppakningen, er svenske Helena og italienske Carlo nu på den modsatte vej ned gennem Jylland og satser på at nå Italien inden vinter - afhængigt af sne-situationen i Alperne. Lørdag rastede de ved alken.dk's redaktion, hvor de rolige dyr gnaskede plænegræs og efterlod en pose æselpærer som minde og havegødning.
 
12. juli 2017 * Listetyv stjal fra Winnie og hendes piger. Onsdag eftermiddag skrev Winnie Pohle på Facebook: 'PIS OG LORT Hvis nogen ser en ung mand mørk i huden, med sort hår, en blå sportsjakke, sportstaske og som snakker engelsk så har har lige stjålet 2200 fra mig. Han kom ud af huset lige som jeg kom hjem og jeg talte med ham, men opdagede det desværre ikke selvom jeg så i hans taske. Pigernes og mine hårdt optjente sparepenge til ferien. For helvede også. Har lige meldt det til politiet og hvis nogen ser ham må de meget gerne ringe til dem.' Winnie uddyber over for alken.dk, at manden havde sagt, at han ledte efter sin søster, bagefter forsvandt hen mod stationen og iøvrigt var en 'pæn ung mand'.
 
22. maj 2017 * Fra nu af går det fremad. Vi har en stor 6. klasse på 22 elever, som går ud til sommer. Der er i øjeblikket 13 på vej til den nye 0. klasse, så vi kommer til at opleve en nedgang i elevantallet i år, skriver den nye skoleleder i Bjedstrup, Lars Søgaard Andersen, til alken.dk. Det skulle så efter alle beregninger være det foreløbige lavpunkt. Prognoserne ser bedre ud de kommende år, når vi ser på antallet af børn i børnehaven.
 
6. maj 2017 * X & Tværs har igen hjemmelavet italiensk is fra Okkels fra store bededag, skriver Lene Breumlund. I bededagsferien er der derfor ekstra åbent: Fredag kl. 14-18, lørdag og søndag kl. 13-16.
 
19. apr. 2017 * Hyggeaften i X og Tværs tirsdag 25. og torsdag 27. april kl. 19-21. X og Tværs er vært ved en lille forfriskning, mens du kan se og prøve to kollektioner fra basics by bornø, begge 100 pct. Øko-Tex certificeret, skriver Lene Breumlund. Bamboo af bambus, og Blusbar af 100 pct. merinould. Da pladsen er begrænset, er tilmelding nødvendig. Vælg en dag og ring 21424846.
 
  
8. apr. 2017 * Nye tage, døre og vinduer. Renoveringen af AB Søbjerg begyndte i marts 2017 og forventes afsluttet ultimo
maj, skriver Jens Krag fra andesboligforeningen . Alle tage og udvendige døre/vinduer bliver udskiftet, så de otte huse i den lille andelsboligforening kommer til at fremstå og virke som næsten nye boliger. Det samlede budget ligger på ca. 2.200.000,-. Vi glæder os til, at det bliver færdiggjort,  og vi beklager naturligvis de gener, det måtte have for de øvrige beboere på Søbjergvej, samt posten,  hjemmehjælpere og andre, som færdes på vejen. (Foto: Jens Krag)

 
 
 
14. mar. 2017 * Topkapper fanget i højden. Bruno var hurtig på aftrækkeren til morgen, da et par trætop-kappere gik i gang overfor trinbrættet med en seriøs lift, for at kunne skære de store ahorntræer til, skriver Eva Nikolajsen. Og det gik også fint et stykke tid, men pludselig sad liften fast i fuld højde med en ensom og beklemt topkapper i kurven. Der blev bakset med liftens motor af flere kyndige kolleger i en halv times tid, inden han igen fik fast grund under fødderne. (Foto: Bruno Nielsen)
 
13. feb. 2017 * Lokalt demokrati i praksis. Landsbyråd og borgerbudgetter. Hvordan opbygger vi et stærkere og mere levende demokrati? Hvordan organiserer vi os, så flest mulig af os får mest mulig indflydelse på vores egne livsvilkår? Med udgangspunkt i erfaringer fra Sønderborg og Porto Alegre i Brasilien, vil Anders K. Brandt give sit bud på hvordan vi kommer i gang. Anders K. Brandt er byrådsmedlem for Enhedslisten og formand for Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune. Sønderborgmodellen er kendt for en stærk organisering af landsbyerne, så borgerne og administrationen har rammer for udviklingen på landet. Landsbyrådene er integreret i den kommunale administration, men på borgernes egne præmisser. Landsbyrådene driver landsbybusser, er med til omstilling til lokale klimavenlige fødevarer, udvikling af CO2-neutrale løsninger. Samtidig er landsbyrådene katalysator for fællesspisninger, landsbydage, krolf og kreativ café mm. Redskaberne er udviklingsplaner, Landsbyforum og borgerbudgetter, som den brasilianske by Porto Alegre har mange års erfaring med. Anders Brandt har været på studiebesøg der, og få et indblik i hvordan det fungerer. Offentligt møde på Alken Mejeri søndag 5. marts kl. 15.30-17.30. Fri adgang. Arr.: Enhedslisten, Skanderborg.
 
  
10. feb. 2017 * Sneplov i grøften. Torsdag formiddag væltede en sneplov på vej fra Svejstrup mod Alken i svinget ca. 100 m før Kildegården, skriver Bruno Nielsen. Ploven var kommet for langt ud i rabatten, da den mødte en modkørende bil. Falck arbejdede i mange timer for at få ploven på ret køl igen, så Alkenvej var afspærret imens. (Foto: Bruno Nielsen)

 
7. feb. 2017 * Hjulspin på p-pladsen - og så var nummerpladerne væk. Mandag aften fik beboerne i Doktorboligen øje på en gammel rød Mazda, der drønede rundt og lavede hjulspin på p-pladsen ved trinbrættet. Senere samme aften opdagede Kræn Kielsgaard, at nummerpladerne på hans bil, der stod parkeret på p-pladsen, var stjålet. 8. feb. 2017: Politiet fandt nummerpladerne i Skanderborg, og de er nu på bilen igen, skriver Sivi Svenning.

 
 

4. feb. 2017 * Børnebar igen. Fredag 10. februar er der børnebar i Mejeriet fra kl. 15-21 (kom som det passer jer), skriver Sivi Svenning. Vi har gjort os ekstra umage med lækker mad denne gang. Børnevenlig daal med diverse tilbehør. 50 pr. voksen og 30 pr. barn. Tilmelding er bindende: mobilepay på 51229433. Pengene går til mad, service, chips, popcorn, saft og mælk. Frist tirsdag 7. februar. Der sælges øl, sodavand og slik.


 
  
1. feb. 2017 * Tirsdags-åbent og suppeben. Gårdbutikken Johannesminde har - selv om det endnu ikke står på skiltet ved Boesvej - nu også åbent om tirsdagen, skriver Tine Thybo. Så åbningstiderne er: Tirsdag kl. 9-16, onsdag-fredag kl. 13-18 samt lørdag kl. 9-14. Her i den kolde tid er der øko-ben til suppe for 20 kr. kiloet, og i uge 7 er der særligt tilbud på hakket øko-grisekød.

 
  
18. jan. 2017 * Hip-hop med baby på maven.

Hej alle skønne mødre og fædre :-) skriver Maria Malmø fra Emborgvej. Dygtige danser Anne-Teresa Njust Høj (på fotoet) fra Dansestudiet i Aarhus vil gerne komme og undervise os i barselshiphop i Mejeriet fredage fra kl. 10.30-12.00 fra 3. marts. Vi starter med fire gange for 350 kr. hvis vi er minimum syv personer (det bliver billigere, hvis vi er flere, så kom glad). Så kan man prøve det og se om det er noget for én ;-). Jeg er ved at undersøge, om Mejeriet er ledigt den tid. Giv gerne en melding om du vil være med på 27575494. Børn op til et år. Tilmelding er bindende. Læs mere om barselshiphop, hvor det bl.a. fremgår, at dansen foregår med de små i bæresele eller slynge på maven.


 
15. jan. 2017 * Nu der skal prikkes. Så er stillingen som leder af Bjedstrup Skole og Børnehus slået op igen, skriver formand for skolebestyrelsen, Mads Bentzen: Det er altid ærgerligt at skulle ud i endnu en runde. Men det siges, at intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Og jeg oplever bestemt, at denne proces har affødt en utrolig vigtig og god diskussion i bestyrelsen og ikke mindst en god dialog med Fagsekretariatet for Børn og Unge, hvor vi er blevet endnu klogere på, hvad der skal vægte i udvælgelsen af den rette profil. Det er nu, der skal prikkes og deles i netværket. Ansøgningsfrist er mandag 30. januar. Ny leder forventes at tiltræde 1. april.
 
   
5. jan. 2017 * Skolen præsenterer sig på video. Se Bjedstrup Skoles nye præsentationsvideo lavet i samarbejde med pressefotograf Henrik Bjerg og musiker Stefan Brask. Forældre til skolestartere i 2017 er inviteret til besøgsdag på skolen onsdag 11. januar kl. 8-16 med mulighed for et kig ind i den nuværende børnehaveklasse mellem kl. 10 og 12, skriver konstitueret skoleleder Mogens Christensen på skolens side.

 
30. dec. 2016 * Tagsten og honninghus. Stormen Urd væltede Alkens juletræ, der dog snart kom op igen. Karin Fosdal oplyser derudover, at Kurt Viborgs lille honning-salgshus væltede, og honningglas lå ud på Sandvejen, ligesom et enkelt vindstød fik 15-20 tagsten på Alkenvej 67C til at løfte sig, men dog blev på taget hulter til bulter. Forsikringen stod for at udbedre den skade med det samme.
 
26. dec. 2016 * Lederstilingen på skolen bliver genopslået. Bestyrelsesformand Mads Bentzen skriver om ansættelsesprocessen på Bjedstrup Skole og Børnehus, at det desværre ikke var muligt for ansættelsesudvalget at blive enige om en kandidat. Børn- og Unge-chef Søren Aalund skriver: 'Jeg er af den klare overbevisning at forudsætningerne for at lykkes som leder dels er den rette profil dels det fornødne ledelsesfundament og opbakning. Min vurdering er, at kandidaterne ikke har/kan få begge dele'. Det er derfor besluttet at genopslå stillingen.
 
13. dec. 2016 Man kan nå det endnu. I weekenden 17. og 18. dec. kl. 15-18 lukker vi værkstedet Alkenvej 59 op for sidste gang inden jul. Mangler du stadig at købe et par julegaver, så kom og se udvalget. Her er lidt af hvert: Strik, Nisser, Shea Butter, juledekorationer m.m. og så er der kommet helt nye ting ud af keramikovnen, så kig ind. Søs Nielsen & co.
 
   
4. dec. 2016 * Det lugter rart af gran. Hjemmestrik, importerede varer, frikadeller med rødkål, trædrejeri, kædedans og et Ovis-får udenfor. Julemarkedet i Alken har det hele og også åbent i dag søndag til kl. 17. Få en stemningsprøve ved Per Billes foto og video fra den musikalske optræden ved Trine Holm, Lena Gregersen og Line Marie Kajali Madsen. (Foto: Per Bille, Ry Foto) Og se endnu et videoklip - en anden sang - (optaget af Jan Mikael Granner).

 
29. nov. 2016 * X & Tværs holder mere åbent i december. Lene Breumlund fra X og Tværs oplyser, at butikkens åbningstid indtil jul nu er onsdag kl. 13-17, torsdag kl. 13-19, fredag kl. 13-17 og søndag kl. 11-15. I weekenden 3.-4. december er der åbent både lørdag og søndag kl. 11-15 - under julemarkedet på Alken Mejeri.
 
   
 27. nov. 2016 * Søs Nielsen har julehygge i værkstedet på Alkenvej 59 i weekenderne 26.-27. november, 10.-11. & 17.-18. december kl. 15-18. Lær at flette små kurve, nyd skæret fra lysene, når mørket falder på. Anja Budde sælger hjemmegjorte adventskranse.
 
   
25. nov. 2016 * Ho-ho. Folkene bag årets julemarked i weekenden 3.-4. december kl. 11-17 har fået sig sin egen reklamevideo fra Potemkin Film i Aarhus. Se den her.
 
   
15. nov. 2016 * Lederstillingen i Bjedstrup er slået op. Stillingen som leder af Bjedstrup Skole og Børnehus er nu slået op, og skolebestyrelsen ag fagsekretariatet har lagt sidste hånd på stillingsopslaget. - Vi glæder os meget til den kommende ansættelsesproces. Det er en vigtig post i vores lokalsamfund!, skriver bestyrelsesformand Mads Bentzen. Ansøgningsfrist er 4. december kl. 24. Til inspiration, hvis nogen har mulige ansøgere i tankerne, så er skolens vision: Vi vil glæden. Vores vision er at skabe sunde, glade og fagligt stærke børn, som tør gå ud i verden og tage verden ind. Se også det uddybende notat med job- og kravprofil (link til pdf i opslaget).
 
 15. nov. 2016 * Børnetallene bedre end prognosen. Ifølge prognosen for Skanderborg Kommune fra august 2015 skulle 11 børn starte i 0. klasse på Bjedstrup Skole i år. Men der startede 15 børn, oplyser Mads Bentzen. Prognosen for skoleåret 17/18 siger 7. I børnehaven har vi på nuværende tidspunkt 12 børn til den årgang. Prognosen for skoleåret 18/19 siger 10. I børnehaven har vi på nuværende tidspunkt 12 børn til den årgang. Prognosen for skoleåret 19/20 siger 8. I børnehaven har vi allerede 8 børn født i 2013. Der kan komme flere til inden nytår fra dagplejen, det har jeg ikke overblik over. Og er det bare mig - eller er der ikke lidt af et babyboom herude? :-)
 
   
27. okt. 2016 * X & Tværs sælger nu plaider af lokal uld. Ulden er fra får, der græsser på jorder mellem Ry og Skanderborg. Når fårene ikke er på græs, hører de til på Alkengård. Det er Svejstrup-firmaet OVIS ved Per Hedegaard, der har fået ulden fra sine får spundet på Hjelholt Uldspinderi på Fyn og derefter vævet på Acondria i Herning, fortæller Lene Breumlund.
 
   
 24. okt. 2016 * Fredagsmarked ved købmanden. Vi har lyst til at genoptage det udendørs fredagsmarked, hvor alle frit kan komme og sælge lopper eller kræmmervarer i købmandens åbningstid. Det bli'r den første fredag i måneden, altså fredag 4. november kl. 16-19 første gang. Vi håber, at der også vil komme nogen og lave pandekager, koge suppe eller grille en pølse. Mange venlige hilsner fra Eva Nikolaisen og Bruno Nielsen. (Fotoet er fra juli 2011 i en periode med markedsdage på 'Slagterens mark': Winnie Pohle, Marie Westesen, Birgit Pohle og Gitte Møller Madsen med bod)

 
   
17. okt. 2016 * Leg, grin og snak. Otte mødre med småbørn dukkede op  første gang i den nye mødre-fædregruppe, fortæller Maria Malmø fra 'La Vie', der tog initiativet og fotoet af: Sivi med lillepigen fra Alken på 1 uge, Line med Sebastian på tre måneder fra Kirstinelund, Lærke fra Kirstinelund med Otto i maven, højgravid, Stine med Viola på seks måneder fra Bjedstrup, Malene med Asger på tre uger fra Alken, Maria selv og Noa Bjørk på seks måneder, Kirstine fra Mossøvej med Ena på tre uger, Betina fra Svejstrup med sin lille pige på fire uger - fire piger og fire drenge.
 
16. okt. 2016 * Efterårsevent i X & Tværs betyder udvidet åbningstid samt gode tilbud på bluser og hjemmefutter, fortæller Lene Breumlund. Se mere på facebook.
 
6. sep. 2016 * God sag og flot resultat. Søndag var Lena Gregersen og jeg ude at samle ind til Red Barnet, skriver Gitte Dalsgaard. På fire timer i Svejstrup og Alken blev det til 3.816 kr. - I Skanderborg var der andre indsamlere, der også gik i fire timer og 'kun' nåede 400 kr., så det er et meget fint resultat. Tak til alle, der gav.
 
   
 28. aug. 2016 * Hytten kom tættere på Alkenvej. Hvor kom den lige fra, spurgte flere sig selv forleden. Efter at have været 'ungdomsbolig' gennem en årrække har Hanne Ravn og Søren Slebos træhytte nu fået nye funktioner - og ved hjælp af en kran en ny plads på grunden. (Foto: Søren Slebo)
 
   
 18. aug. 2016 * Powwow på Eagleroad. Powwow med indianske danse og festligt samvær foregår fredag 19. og lørdag 20. august, skriver Johanne Eagleroad fra Illerup. Der er adgang for publikum fredag kl. 18, og dansene starter kl. 19. Se mere.
 
   
6. aug. 2016 * Ildskabte skaller og sarangi spil. Adam Yogesh og Atma, Emborgvej 145, inviterer til deres årlige bazar søndag 21. august kl. 10.30-18. Se opslaget om keramik, smykker, collager, Rumi-digte og sarangi spil.
 
12. juli 2016 * Voldsepisode ved studenterfest - men intet spark. Lørdag aften var der studenterfest på Alken Mejeri, og som man har kunnet læse i et lokalt medie, endte den med en træls episode, hvor en af de unge gæster efter noget skubberi gav en anden et slag mod hovedet, mens de stod udenfor. Pernille Benzon overværede episoden og tog med den ene unge mand på skadestuen i Horsens. Pernille har sammen med flere deltagere afgivet vidneforklaring til politiet - og har siden præciseret, at der ikke var tale om noget spark, som det åbenbart var fremgået af døgnrapporten og dermed i første omgang også af lokalavisen. Det er siden blevet rettet i døgnrapporten - og lokalavisen.
 
10. juli 2016 * Andelsboligforeningen Søbjerg skal renovere i år. Vi forventer en større renovering af alle otte huse i AB Søbjerg her i 2016, skriver Jens Krag til alken.dk. Foreningen vil stadig have en god økonomi, hvor 'lejen' efter renovering vil ligge på gennemsnitlig ca. 2.800 kr. per måned. - Ikk' så ring' endda, skriver Jens. AB Søbjerg, som blev stiftet i 1988, regner med, at renoveringen skal bestå af nye tage, efterisolering og udskiftning af samtlige udvendige døre og vinduer.

 
10. juli 2016 * Nyfødte og gravide er der en del af, hvilket er godt nyt for dagplejen, børnehuset, skolen og os allesammen. Dagplejer Jeanet Zacho fra Overmarksvej beretter efter at have studeret Bjedstrup Skoles skoleintra om den generelle småbørns-situation, at der ved skolestart vil være 15, 19, 11 og 12 børn i de fire yngste klasser, mens de to følgende børnehaveårgange lige nu rummer 11 og 12 børn. Så det er da deropad, skriver Jeanet, der også glæder sig over, at der hele tiden kommer tilflyttere. Dagplejen sender denne sommer fem børn videre i børnehave - og kan fra 1. august byde en ny kollega velkommen, Anette Liin på Overmarksvej. Så bliver de seks i dagplejegruppen, der lige nu er fyldt op med fire børn til hver.

 
 
5. juni 2016 * Veteranknallerter vil igen i år komme gennem Alken med 100 tilmeldte veteranknallerter, skriver Jens Christensen..
Vi vil komme gennem byen lørdag 11. juni mellem 14.30 og 15 og køre ind i byen fra Boes-siden og svinge ud af byen ad Alkenvej ned mod Mossø. Se mere på Mossø Open.

 
10. maj 2016 * Sol, sommer og is. I X & Tværs, Emborgvej 102, sælger Lene Breumlund hjemmelavet italiensk is fra sin sommercafé med torsdagskage. Butikken åbner i pinsen lørdag kl. 14-20 og søndag-mandag kl. 13-16.
 
   
26. apr.  2016 * Pludselig en helt anden dag. Store bededag var der åbenbart konfirmation på mejeriet, skriver Birgit Pohle.
Pludselig fornemmede jeg at lige ovre på 'Peters Mark' måtte der skulle foregå noget, her blev pludselig rullet nogle kæmpe måtter ud, og der var et leben af unge mennesker. Pludselig kom et festklædt publikum op og samlede sig om 'marken', og der kom gang i de unge mennesker, som lavede en virkelig flot opvisning.
Jeg fik at vide at det var et hold fra Tilst , hvor også konfirmandinden plejer at gå.
Jeg kan stærkt anbefale at bruge dette hold, hvis man vil se en opvisning, der sprudler af energi, livsglæde og godt kammeratskab. Det blev pludselig en hel anden dag. (Foto: Birgit Pohle)

 
   
8. apr. 2016 * De var med til Mosbjerg Folkefest. Researchkollektivet Redox, som beskæftiger sig med at dokumentere aktiviteter på den yderste højrefløj, har publiceret en historie med fotos, der giver et indblik i, hvilke politiske strømninger, der var repræsenteret på folkefesten i 2015. (Foto: Redox)

 
   
21. mar. 2016 * Lene anbefaler cykel-ordning. Jeg har ryddet op og slap af med med to gamle cykler via kommunens hente-ordning, skriver Lene Bay. På et cykelværksted sætter frivillige og flygtninge brugte cykler i stand. Så har du en cykel, du vil forære til værkstedet, så kontakt Gert Dahl Pedersen, 6049 2499, cirkuspedersen@mail.dk - så bliver cyklen hentet og sat i stand til glæde for vores mange nye medborgere.
 
12. mar. 2016 * Indbrud hos Kurt og Anne Grete. Vi har i går fredag den 11. marts haft indbrud, mens vi har været hjemmefra, skriver Anne Grete Viborg. Tyvene har brudt et vindue op i stueplan. Der er stjålet alle værdifulde smykker af guld og sølv. Måske blev tyvene overraskede, da vi kom hjem kl. 21.15, og er flygtet ud af hoveddøren, for den stod pivåben. Træls. Der kom politi med hundepatrulje og tog rapport.

 
8. feb. 2016 * Stjålet elcykel fundet igen. Den sorte dame-elcykel, der 16. januar blev efterlyst på Opslagstavlen, er fundet igen. Det blev meldt til politiet, at den stod på Vædebrovej, skriver Claus Reimann fra Kirstinelund i Bjedstrup. Cyklen har ikke taget skade, selv om det er en el cykel, der har stået ude i al slags vejr i fire uger.