Forside
Mejeri
Borgerforening
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Folk i Svejstrup
Natur og miljø
Vandværk
Svejstrup.dk
Fotalbummet
Svejstrup Borgerforening
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 


Svejstrup lokalsider   
 


 
 
18. sep. 2018 * Fermenterings-event på Præstegården. Så er der lagt i den kolde kakkelovn til en sund, sprød og sur vinter, skriver Mads Billenstein Schriver fra Svejstrup Præstegård i anledning af masser assorteret smukt struttende kål, der er ved at være plukkemodent: Årets første fermenterings event/kursus/DYO søndag 7. oktober kl. 10-14: kaffe, rundtur i markerne, fortælling om dyrkningen, pluk-selv kål, urter & kryddersager til krauten. Spisning af lidt let og lækkert. Man laver sin egen fermentering på langbord i laden, der tegnes og fortælles løbende om processen og teknikken. Deltagerne får et godt glas syrnende kål under armen og en syden af viden over skuldrene. Pris 200 kr. Tilmelding til madsbillenstein@live.dk


19. aug. 2018 * Sensommerfest i Svejstrup. Svejstrup Borgerforening holder sin sensommerfest på præstegården lørdag 1. september oplyser Heidi Larsson. Vandrekagerullen skal sendes videre til vinderen af kagekonkurrencen.


19. aug. 2018 Endnu en fredagsbar til fordel for købet af Kollen. Pengeindsamlingen til at købe de 7 ha. granplantage lige syd for Svejstrup til fælles formål er kørende - efter de første økonomiske tilsagn på 101.000 kr. og 50.000 kr. fra en fredagsbar på præstegården. Nu reklamerer Henning og Jette Liborius, Alkenvej 33, med fredagsbar fredag 31. august fra kl. 16.
Læs mere om projektet på Liv i Landsbyerne - og scrol ned til 23. juni.

 
 4. juli 2018 * Ved landsbyens gadekær. Leon Østergaard sætter nu sit hus på Svejstrupvej 46 til salg. Huset er lyst, hyggeligt og ligger idyllisk ned til gadekæret. Naboerne er alle rigtig skønne, skriver han til alken.dk: Huset er på 119m2, og pladsen i huset er ikke udnyttet så godt, og huset passer derfor bedst til den lille familie. Der er en lækker, isoleret garage, med plads til to biler. Jeg har været rigtig glad for at bo her, men som ene forældre har jeg brug for at komme tættere på de to hold bedsteforældre og det er grunden til jeg vil sælge. Billeder, facts og kontaktoplysninger kan ses på http://hus.qaz.dk

4. juli 2018 * Lopper på Præstegården. Svejstrup Gl. Præstegård inviterer til loppemarked søndag 26. august kl. 10-16. Kom og rod i de mange boder, find de sager, du så længe har manglet, opgrader din garderobe eller køb en gave til din ven. I shoppepausen kan man købe kaffe og lidt ganegodt. Vil du have en stand? Så skriv til Ida Gundersen på Facebook eller på tlf. 2242 8519. Der er begrænset med pladser, så skynd dig. Man skal selv medbringe klapbord eller hvad man måtte have brug for, og man skal rydde op efter sig selv.

  Kh. Alle os fra præstegården

 
29. mar. 2018 * Svejstrup har talent. I disse uger kører programmet Danmark har Talent over skærmen for fjerde gang - på TV2 hver lørdag kl. 20. Blandt talenterne kan man opleve Eva og Jonas Ebert fra Svejstrup. 400 håbefulde acts var mødt op til audition, 35 acts gik videre, heriblandt koret SONO fra Aarhus. Blandt de 24 glade ansigter kan man spotte de to Svejstrupborgere, der mødte hinanden i koret for 10 år siden, sidenhen blev kærester, forældre og ægtefolk. I sommers flyttede de ind på Lundhøjvej 4 med sønnen Birk - og nu endnu en søn på vej. Lørdag 7. april konkurrerer SONO mod seks andre talenter om en af de 10 pladser i finalen 14. april. For at komme videre, kræver det stemmer fra seerne. Man kan enten stemme gratis, ved at downloade app’en ’Danmark har talent’ eller pr. SMS. Link til SONOs optræden til audition

 
6. jan. 2018 * Rival-direktør stopper. Maskinfabrikken Rival i Svejstrup har efter gensidig forståelse sagt farvel til direktør gennem tre år, Carsten Tønnes, der her ses sammen med ejer Henrik Holvad. Bestyrelsen er i gang med at finde en ny direktør, oplyser Rival. Læs mere på Rivals hjemmeside.


4. dec. 2017 * Svejstrup-vand kan drikkes igen. Kogepåbuddet fra Svejstrup Vandværk er nu ophævet, forlyder det fra vandværksmedlemmer i Svejstrup. Forureningen fra 13. november er tilsyneladende stoppet, og nærmere detaljer følger.


13. nov. 2017 * Vandet i Svejstrup er forurenet og skal koges, før man drikker. Svejstrup Vandværk har en akut forurening, der i weekenden gav grønt vand i hanerne.  Vandværket mistænker, at der er tale om bakterier og anbefaler nu - på embedslægens påbud - at koge vandet, før man bruger det til at drikke, skylle grøntsager o.l. Bestyrelsen undersøger, hvad der er årsagen til forureningen, lyder det i en meddelelse til medlemmerne.


 
1. okt. 2017 * Da der lå en høker i Svejstrup. Svejstrup havde i ældre tid en del små virksomheder. Høkerhuset var en af dem, skriver Lokalhistorisk Kalender 2017, der er udgivet af Støtteforeningen for Ry Lokalarkiv. På billedet står Høker-Ane i døren til butikken på Klokkehøj 18, som hun drev videre, da hendes mand Jens Pedersen var død i 1923. Huset blev omkring 2012 erstattet af et nyt parcelhus. Kalenderen kan bl.a. købes i Købmanden i Alken.

30. aug. 2017 * Sueghestorp, måske opkaldt efter en mand der hed Sveger, fylder 750. I Svejstrup er der bidt mærke i den første omtale af landsbyen i Øm Klosters Krønike af ladegården, nu Præstegården, i 1267. Man regner med, at ladegården efter klosterets nedlæggelse er blevet delt, så landsbyen er vokset med flere huse, halv-og halvgårde sidst i 1500-tallet. Vi ved dog, at der har været bebyggelser helt fra jernalderen syd for Damgården og andre steder, men at denne kultur sandsynligvis uddøde, oplyser formand for Svejstrup Borgerforening Heidi Larsson. Lørdag 2. september markerer borgerforeningen de mange år med aftenfest i præstegårdens lade, kagekonkurrence med vandrekagerulle samt kåring af Svejstrups jubilæumsdrink. Tjek Svejstrup landsbyfællesskab på Facebook.

 2. juli 2017 * Svejstrup holder sommerfest lørdag 2. september, oplyser Heidi Larsson. Tirsdag 4. juli er der møde om festen. Vil du være med - har du ideer eller vil byde ind med noget og ikke kan komme tirsdag, så giv gerne en besked på 61778788. Vi mødes 19.30 - mødested kommer senere.
 
4. apr. 2017 * Forskønnelseshold i aktion i Svejstrup. Gadekæret - eller branddammen - i Svejstrup er under forvandling, og senest tog en flok naboer fat med spader, skovler og sten. Heidi Larsson har lagt fotos på Facebook-gruppen Svejstrup Landsbyfællesskab, hvor der er glæde over støtte fra Liv i Landsbyen på 7.000 kr. til projektet. De penge stammer fra to dages effektiv Smukfest-oprydning, og der er lagt op til en gentagelse i år.

6. mar. 2011Svejstrupperne med til fastelavn. For at få ordentlig slag i frikadellen gik de to nabo-borgerforeninger sammen om tøndeslagning i år. Se stort foto og kattekonger og dronninger på Liv i byen(Foto: Sanne Dudoret)
16. feb. 2011* Svejstrup uden netforbindelse. Fra tirsdag kl. 12.58 fik op til 50 kunder i Svejstrup afbrudt data- og telefoniforbindelse, oplyser TDC. Problemerne skulle være løst onsdag kl. 16. 
3. nov. 2010 * Kjeld bliver 60. Stort tillykke til Kjeld Langballe, der bliver 60 år torsdag 4. november, lyder det kærligt fra Gerda Langballe. Kjeld har rod i Svejstrup Enge og vil nyde sin tredje alder dér, ved at sidde og kigge ud over engene og filosofere og bare nyde livet.
Det glæder han sig til - og han fortjener det om nogen efter over 40 år på arbejdsmarkedet. Vi nyder alle godt af Kjelds sociale væsen og glæder os til at se, hvad der kommer til at ske. 

18. juli 2010 Hjerte og omtanke for både børn og miljø. August sidste år startede Bodil Lysebjerg Lund, Østermarksvej 5, sin private dagpleje op med tre børn. Hvad der startede det hele var bl.a. lysten til at give familier i lokalområdet mulighed for selv at vælge pasning til deres barn. Nu er der plads til nye børn. Læs mere.


 

16. april. 2010 Affald i sækkevis  blev indsamlet, da Svejstrup Borger-forening gik på vejene omkring Svejstrup og tømte grøftekanterne for dåser, flasker, knallertskærme, slikpapir, cigaretpakker og meget andet svineri, der slet ikke høre hjemme i naturen. Tommys trailer var tæt på overlæs, da skidtet belv kørt bort.


11. april. 2010 * Årets konfirmander i Dover kirke konfirmeres søndag den 2. maj kl. 10. På Dover kirkes hjemmeside finder du en komplet liste over konfirmanderne. Læs mere
11. april. 2010 * AFLYST PÅ GRUND AF FOR FÅ TILMELDTE: Lopper i Landsbyen. For 4. år i streg afholder Svejstrup Borgerforening loppemarked og garagesalg søndag den 16. maj kl. 10-14.
Du rydder selv op og du laver din egen bod hjemme i din egen garage, på din terrasse eller i din indkørsel. Læs mere 

11. april. 2010 * Husk affaldsindsamlingen søndag den 18. april deltager Svejstrup Borgerforening i Danmarks Naturfredningsforenings affaldsindsamling. Vi mødes kl. 10 ved HyggeDammen Læs mere 
3. mar. 2010 * Kvindefest med Svejstrup-islætLørdag den 27. februar blev den traditionelle kvindefest afviklet i Mejeriet. Festudvalget var i år med stærke kvindekræfter fra Svejstrup; Ellen Abildgaard, Lundhøjvej, Vibeke Freising Nielsen, Klokkehøj og Gitte Dalsgaard, Hannesvej. Læs mere 


 28. feb. 2010 Nyt tidspunkt for vandreture. Gitte Dalsgaard oplyser at tidspunkterne for fælles traveture er ændret til tirsdage og torsdage kl.9 med afgang fra glasskabet overfor Klokkehøj.

Lokale historier, indlæg og opslag
modtages gerne:
peter@eventsupport.dk

Kalenderen:


  


 


28. feb. 2010 Generalforsamling i Borgerforeningen. Kom og vær med til at drøfte årets aktiviteter - og masse af andre forhold af betydning for vores lokale samfund. Læs mere
21. feb. 2010 Nye børn i Svejstrup. Det er altid dejligt, når der kommer nye børn til byen. Nu får Janne og HP ved Hyggedammen to nye af slagsen, idet de er blevet plejefamilie for tvillinger. Se "Folk i Svejstrup" 21. feb. 2010 Fastelavn er mit navn. Ca. 30 børn og voksne mødte vel op, da Svejstrup Borgerforening inviterede til fastelavnsfest i Marianne og Peters lade på Alkenvej 2. Se de mange fotos og find ud af hvem der blev kattekonger og -dronninger på Folk i Svejstrup

16. feb. 2010 Briketter og salt. DER SKAL HANDLES:  Vinteren bliver ved, og Alken Minimarked sælger gode træbriketter for 29,95 kr. pr. pakke og 100 for fem.  En spand vejsalt på 10 kg for 39,95 kr.

11. feb. 2010 Svejstrup får nu sine egne sider på alken.dk.  Med Peter 'Tigermand' Dalsgaard som lokalskribent bliver Svejstrup nu for alvor repræsenteret på alken.dk - med egne sider. Læs mere

11. feb. 2010
* Fastelavnsfest. Søndag den 21. februar bør du finde udklædningen frem og komme med, når Svejstrup Borgerforening inviterer til fastelavnsfest i Peter og Mariannes lade på Alkenvej 2. Se invitation


11. feb. 2010 *Affaldsindsamling. Nu er det snart tid til at gribe affaldssækken igen, når Dansk Naturfredningsforening afholder den femte landsdækkende affaldsindsamling søndag den 18. april 2010. Svejstrup Borgerforening er med. Læs mere 
11. feb. 2010 *Gå ud og gå en tur. Gitte fra Hannesvej 3 opfordrer vandrefæller til at træde til.... Har du tid i dagtimerne og trænger du til at få dig rørt? Så gå med os. Vi mødes hver tirsdag og torsdag kl. 11 ved glasskabet og går en times tid. Kom og vær med.