Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Darios Julekalender 2009
Julemarked 2008
Darios Julekalender 2007
Julemarked 2007
Fastelavnsoptog 2006
Nationalsang Nepal
Dover Kirke
2011 Nytårsaften
Liv i byen 2007
Liv i byen 2008
Liv i byen 2009
Liv i byen 2010
Liv i byen 2011
Liv i byen 2012
Liv i byen 2013
Liv i byen 2014
Liv i byen 2015
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Liv i byen 2013

 
29. dec. 2013 * Nytårsfest på Mejeriet. Nytårsaften kan man være med på Mejeriet med spisning kl. 18.30, skriver Anne Mette Granner. Medbring en ret til det fælles bord og 20 kr. til pynt. Medbring også sjove indslag, leg m.v. og drikkevarer. Tilmelding senest dagen før til Søs Nielsen, 26 99 99 59 eller Anne Mette, 28 43 30 47.

 
December 2013 * Pjevs fik et hjem - og Inge en kat. Denne sort-hvide hunkat havde i nogle måneder holdt til i Inge Schølers carport. Hendes fremlysning her på alken.dk gav resultat. Den viste sig at hedde Pjevs og være en udstødt kat fra Jill van der Maases hus. Inge har nu fået sig en kat og sender en venlig tanke til alken.dk.
 
8. dec. 2013 * Ikke skorsten, men gavl. Det var ikke en skorsten, som først meddelt, som stormen væltede på Bjedstrup Skole. Midtjyllands Avis beretter, at et var en hel gavl, der drattede ned på et tag. Med en intakt skorsten kunne fyres startes og undervisningen blev gennemført fredag som vanligt.
5. dec. 2013 * Bliv hjemme fra skole. I stormen er skolens skorsten blæst ned og dele af den er gået gennem taget og er faldet ned på gangen. Bygningen er ustabil og Beredskabet fra Herning er ude og stive bygningen af. Fyret er indtil videre slukket, så hele Bjedstrup Skole og Børnehus bliver rigtig kold i løbet af natten. Derfor opfordres så mange børn - både fra børnehave og skole - som muligt, til at blive hjemme i morgen fredag. Dette er en helt usædvanlig situation og vi opfordrer til, at alle gør mest muligt for at finde alternative pasningsmuligheder. De børn der dukker op skal tage godt med tøj på, og så løser vi dagen bedst muligt.
 5. dec. 2013 * Storm udsætter skolemødet. Det åbne forældremøde og åbent hus, der skulle være på Bjedstrup Skole  og Børnehus i dag, er udsat en uge til  torsdag 12. december kl. 17-18.30 på grund af storm, fortæller Else Sørensen. Se invitationen.
19. nov. 2013 * På vej mod den ny folkeskole. Bjedstrup Skole og Børnehus holder forældremøde og åbent hus torsdag 5. december kl. 17-18.30. Se invitationen.
15. nov. 2013 * Nyt hus på vej. I morgentågen - med projektørlys - tager et nyt hus  i  disse dage form på sø-grunden, hvor Gunvor Harder tidligere boede. (Foto: Sanne Dudoret)
4. nov. 2013 * Julemarked i Alken på Mejeriet lørdag 7. dec. kl. 10-17. Hvis du vil have en bod på markedet, kan du henvende dig til Søs Nielsen på tlf.: 2699 9959 / 8657 7258 eller Sanne Gry Hansen på tlf.: 2230 2504. Tilmelding senest 25. nov. Prisen for en bod – et bord - er 50 kr. Der er mulighed for at købe flere borde. Først til mølle. Opsætning og pyntning af egne boder fra fredag kl. 16.
29. okt. 2013 * Landsbyens ressourcerFire kandidater fra fire partier og fire landsbyer - Bjedstrup, Voerladegård, Hylke og Alken - drøftede især landsby-ressourcer og samspil med kommunen ved valgmødet tirsdag.  En snes fremmødte snakkede også tog, stier, skole, frivillighed, velfærd og ikke mindst fællesskab. (Foto af Maria Temponeras (EL), Maria Noe Høi (V), Henrik Müller (S) og Adele Davis Boe (R):  Sanne Dudoret)
12. okt. 2013 * Helt ny lejlighed til leje igen. Overetagen på Emborgvej 102 er nu til  leje igen, oplyser Lene og Peder 'Badekar' Nielsen -  se Opslagstavlen.
20. aug. 2013 Indbrud i Bjedstrup. I weekenden var der brudt ind via et vindue i et hus på Bjedstrupvej, hvor beboerne kom hjem til et hus hærget og rodet og med diverse værdigenstande stjålet.

15. aug. 2013 Podning og presning. Saftpressernyt -  sommerens saftigste nyheder! I vinterens løb var et par medlemmer på podekursus hos Låsbyæblets Venner. På billedet ses eksempel på barkpodning. Det er bl.a. Ingrid Marie-grene fra Ingvar Kristiansen og Bodil Hvelplund i Bjedstrup. Målet er at ha' mange forskellige æblesorter på ét træ. Råd og vejledning - og evt. oplæring - gives til alle interesserede. Der er også plantet flere frugttræer på offentligt tilgængelige steder i Alken, hvor alle med tiden kan høste dejlig frugt. Der er nye træer klar til udplantning i efteråret. Kender du et godt sted? Saftklubben køber i år en god elektriskfrugtkværn. Den er godt nok dyr, men det gør en stor forskel på resultatet af saften. Og vi håber på flere medlemmer, så vi kan få finansieret den. Når æblerne bliver modne, vil Alken Saftklub stå ved købmanden i Alken med kværn og saftpresse hver fredag. Kværn og saftpresse kan også lånes et døgn af gangen. Dette er gratis for medlemmer, andre betaler 50 kr. Medlemsskab koster 200 kr. én gang for alle. Og så er det jo et godt æble-år i år med bugnende træer og masser af frugt!                                                                                  Frugteligt mange saftige hilsner fra Eva Nikolajsen.


15. aug. 2013* Sort-hvid kat død på Emborgvej. 7. august blev en sort-hvid kat påkørt på Emborgvej, kravlede ind i en busk hos os, før den gispede og snart var død, skriver Julie Belinson. Jonas og Jan Mikael Granner begravede den - og kaldte den Zorro - men ingen kender endnu ejeren. (Foto: Jan Mikael Granner) 
9. jun. 2013* Den Sorte Hingst er kommet til Alken; denne gang helt planlagt, skriver Birgit Bune. Hoppen klarede det selv ude på marken, kl. to natten til fredag. De fik dog hjælp til at komme ind i egen fold, så mor og søn kunne få ro. Det er helt vildt heldigt at få et sort fuldblods-araber afkom, mere end jeg havde drømt om. Alle er glade og han skal nok som den eneste mand på marken, sætte fut i alle hopperne. Alle er velkomne til at hilse på den lille ny. (Foto: Anne Mette Granner)
5. jun. 2013 * Stjålen bil ved søen. Ved et ubeboet sommerhus på Vædebrovej er en stjålet, mørkeblå Mercedes parkeret. Politiet har været der. (Foto: Sanne Dudoret)
1. jun. 2013 * Skolen og børnehuset nu på Facebook. Med foreløbig 71 synes-godt-om-tilkendegivelser, billedserier, aktuelle opslag og kommentarer er Bjedstrup Skole og Børnehus kommet på Facebook. Tjek  bl.a. fotos fra sidste skoledag, hvor de gamle elever kom tilbage udklædte med karameller i lommerne her.
 
 26. maj 2013 * Andepar er blevet haveænder i city. To ænder fløj forleden målrettet ned i vores meget lille havedam, hvor de åbenbart har tænkt sig at blive, fortæller Gary Craig. De trænger nok til at være lidt alene.  (Foto:  Sean Birk Bek Craig).

15. maj 2013 * Bådmotor ved brændestabel. Politiet oplyser til Midtjyllands Avis, at en forbipasserende på Emborgvej tirsdag opdagede en 100 HK bådmotor gemt bag en brændestabel. Politiet hentede den og betragter den som stjålet.


13. maj 2013 * Efterlyst igen. De tre rumænere fra Vædebro-svindelsagen, der blev løsladt lige efter grundlovsforhøret, er nu igen efterlyst ved Interpol, oplyser Midtjyllands Avis. De fire andre er idømt seks måneders fængsel med seks års indrejseforbud bagefter. De er dømt for forsøg på databedrag.

5. maj 2013 * Folk søger til Alken for tiden. På  Opslagstavlen er der efterhånden en del opslag fra folk, der specifikt søger bolig i Alken-området - bemærk at folk bevidst søger 'nært landsby-miljø'' og 'nært landsby-fællesskab'. I Alken er jo flere huse til salg, men knapt så meget til  leje, og det er tilsyneladende det, der p.t. bliver efterspurgt. Men nogle er der jo - husk at gennemsøg hele siden.

 

11.  april  2013Vi går langt for folkeskolen! Gå med! Tirsdag 16. april kl. 10. Vi mødes ved Alken Mejeri. Turen tager ca. to timer med indlagte kaffe- og Gajolpauser - og slutter igen ved mejeriet. Alle er velkomne. Venlig hilsen de lock-outede lærere fra Bjedstrup Skole.
 

 

 

 

 


8. apr. 2013 * Lockoutede lærere og elever på Mejeriet. Fredag kunne skolebørn og forældre / bedsteforældrekomme hen på Mejeriet til en omgang billevæddeløb, undervisning i at brug en naturnøgle og velforberedt suppe. Man kunne også smage den uforberedte suppe a la Ziegler, som ingen dog følte sig fristet af. De lockoutede lærere fra skolen stod for undervisning, fortæller Anne-Mette Granner.  Lockoutede lærere ikke bare fra Bjedstrup Skole, men også Voerladegård, Ejer Bavnehøj og Knudsøskolen holder til på Mejeriet under lockouten.
 6. apr. 2013 * Konfirmandliste. I Dover Kirke er der konfirmation søndag 5. maj kl. 10. Se konfirmandlisten her.
   6. apr. 2013 * Karens cykel. Karen Jensens cykel blev snuppet fra garagen forleden - og opdaget igen af hendes veninde, der så den ved et brændestabel i Boes Skov. Fremover bliver den låst.

7. april 2013 * Ræven på spil. To hønsehold i midtbyen har haft besøg af ræv de seneste uger. Bo Høilund Martinsen mistede fire høns og Poul Ravn tre.1. apr. 2013 * Invitation til åbent hus på Emborgvej 102 st. Foråret er lige om hjørnet, og alt er klar til at åbne sig og springe ud. Jeg slår dørene op lørdag 20. april kl. 14 – ca.17 og inviterer alle Alkenborgere til åbent hus. Jeg vil gerne kvittere med en øl/vand og en snack for den gode modtagelse, jeg har fået her i slagterens gamle hus, som nu er helt nyt og forvandlet.

Håber vi ses! Trine9. mar. 2013 * Araberføllet tilbage til Alken. Nu er mor og føl kommet hjem og står på marken, fortæller Birgit Bune i forlængelse af den overraskende oplevelse, hvor hun uventet opdagede en hoppe i fol. (Se Liv i byen 20. jan. 2013) Alle har det godt, trods kulden. Og faderen, ham har vi fundet via dna-match fra den hollandske fuldblods-araber-forening. Så velkommen ned og kigge på et sundt, glad og livskraftigt hoppeføl. På billedet ses Joy - seks uger gammel.


9. mar. 2013 Shamanbesøg. Enestående mulighed for at møde to dygtige shamaner fra Altai og Mongoliet, hvor der stadig er en stærk shamanistisk tradition, skriver Birgit Bune. Jeg får snart besøg af shamanen Ahamkara fra Sibirien igen, han er kommet jævnligt de senere år, og flere i Alken kender ham. Denne gang har han en kvindelig shaman fra Mongoliet med, Bulgan, og hun skulle være en dygtig healer. De skal begge lave workshop på Eagleroad 5.-7. april, og gruppen er fuld. Men torsdag 4. april kl. 18-22 er det muligt at deltage i en lille workshop med dem også på Eagleroad i Illerup.

 Overskriften bliver 'Power places and totems'. Det foregår på let forståeligt engelsk. Det vil også være muligt at booke en individuel tid med en af shamanerne, for en 'reading' eller healing her i mit hus, Alkenvej 73. Der er stadig ledige tider onsdag 3., torsdag 4. og fredag 5. april. Hvis nogen er interesseret i at deltage, er de velkomne til at kontakte mig for tid, pris og mere info. Se Shamankvinden.


11. feb. 2013 * Indbrud i Tyrolerhuset. Torsdag aften eller nat havde vi indbrud på Alkenvej 66 - 'Tyrolerhuset' - fortæller Jesper Nielsen. Der blev brudt ind gennem et kældervindue, huset var rodet igennem og et pengebeløb stjålet. Jesper opdagede først indbruddet fredag morgen og kan ikke udelukke, at tyven(e) var i huset, da han kom hjem kl. 23, og ventede med at gå, til der blev stille            2. mar. 2013 * Fængsel og udvisning. Fire af rumænerne fra svindelsagen ved Vædebro fik fængsel i seks måneder og efterfølgende seks måneders udvisning, oplyser Evald Jensen, der vidnede i sagen.


6. feb. 2013 * På børnenes præmisser. Dagplejen i Bjedstrup og Omegn, der udgøres af en erfaren gruppe: Berit Jepsen, Hemstok, Myrna Berthelsen, Alken, Jeanet Zacho, Bjedstrup, Karen Johannesen, Svejstrup Enge, og Susanne Nielsen, Illerup, har nu fået egen pjece med beskrivelser af kost, tværfagligt samarbejde, legestue og gæstepleje, overgangen til børnehave, hverdag og traditioner. 

27. jan. 2013 * Annettes hus til salg. Annette Uhrenholts hus på Emborgvej 137 er nu sat til salg. Annette har haft huset siden 1992. Tjek annoncen hos Danbolig.

Emborgvej 137

20. jan. 2013 * Birgits ene araberhoppe har folet. I foråret købte Birgit Bune en ny araberhoppe, mørkebrun. Den kom fra Holland, og jeg købte den gennem et stutteri i Silkeborg. Jeg skulle jeg have en bedækning med i købet, men det lykkedes ikke at få denne hoppe i fol, men så prøvede jeg med min anden araberhoppe, og det lykkedes. Så jeg venter et føl i juni måned, fortæller Birgit, der sidst i november opdagede, at hendes nye hoppe allerede var i fol og snart skulle have føl, midt i isvinteren. Ingen vidste noget om det, hvilket er lidt uhørt, da den slags er nøje kontrolleret med papirer og stamtavler. Der må være sket et 'uheld' i Holland. Så vi kendte ikke faderen eller dato for termin for fødslen. Jeg måtte flytte hoppen til Silkeborg på stutteriet, hvor hun har stået i en varm boks. Det går ikke at få barn nede på min mark, det er for råt.  
Fredag aften kom der så et fint rødt hoppeføl til verden, alt gik godt. Nu skal der laves DNA, og faderen skal findes i Holland, så vi kan få papirer på det nye føl, som helt sikkert er en ægte araber. Så snart vejret er mildere, vender mor og barn hjem til marken i Alken, sammen med de andre. Til glæde for alle borgere i byen, som synes at føl er skønne at kigge på. Som skrevet kommer der jo så et mere i juni, så der bliver liv på marken. Ikke helt planlagt fra min side, men livet kan jo overraske.

19. jan. 2013 * Udvisning. Fire af de syv rumænere fra sommerhuset ved Vædebro kræves nu af anklageren udvist i seks år, skriver Midtjyllands Avis om svindelsagen, der skal for retten i april.


2. jan. 2013 * Skolens børnetal risikerer at falde. Et forslag er på vej i høring i det kommunale system:  Om at lade de dele af Kildebjerg-udstykningen, der hidtil har hørt under Bjedstrup Skole, gå til Mølleskolens distrikt, skriver Morten Lundgaard fra bestyrelsen i Bjedstrup Nyt-dyt. I rene elevtal kan det betyde en nedgang fra 135-140 til ca. 110 i 2015 og bare 100 i 2017. Skolen prøver at få  politikerne i tale og forbereder sig på ny branding af skolen.