Forside
Borgerforening
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Renovering marts 2007
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
2009 06 Arbejdsdag
Mejeri 2016
Mejeri 2015
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 Alken Mejeri                                                                  Sy-din-egen sommerkjole - maj 2014. (Foto: Sanne Dudoret)
 
 
 
8. jan 2020 * Det er på Mejeriet - hvis nogen skulle komme i tvivl: Qigong med Susanne Emmysdatter hver onsdag kl. 17.30-19. Prisen er 1200 kr. for forårssæsonen.
8. jan 2020 * Meditation skifter til mandag. Meditation på Biblioteket begynder nu igen, og her i foråret bliver det hver mandag kl. 19-19.30. Jytte Elleby, Hanne Ravn eller Gitte Møller Madsen passer tiden. Der er stole til dem, der har brug for det, og ellers medbringer man sin pude og tæpper. Alle er hjertelig velkommen.
 
20. nov. 2019 * Guidet afslapning. Asger Jakobsen, Emborgvej, er kontaktperson på et besøg fra Heartfulness Meditation, der besøger 30 steder i hele landet og altså også Alken. Torsdag 28. november kl. 20-21.15 på Biblioteket. Det går ud på at lære at meditere fra hjertet. Kontakt asger.jakobsen@heartfulness.org
3. nov. 2019 * Der er fortsat meditation tirsdage kl. 19-19.30 oppe i biblioteket, skriver Jytte Elleby. Aktuelt kommer fire-seks-syv stykker. Der er stole til dem, der har brug for det, og ellers medbringer man sin pude og tæpper. Der er lidt køligt trods det, at vi tænder for varmen inden. Gitte Møller Madsen, Hanne Ravn eller jeg styrer tiden.
1. nov. 2019 * Bageriet skal gøres færdigt - vær med. Vi er nu så langt, at vi kan invitere til møde om at gøre bageriet i Alken færdigt, skriver Jan Günther Hansen og Mogens Andersen. Vi holder et møde i bagerilokalet mandag 11. november kl. 19 for alle interesserede, dog vil fokus være på at færdiggøre bageriet. Et egentligt bagermøde kommer senere. Vi har nu væggene opsatte og spartlet. Det vi skal videre med vil være: afdampning af tapet, vævopsætning og maling, en dør og lister, opsætning af borde, montering af vask, vand og afløb, opsætning af maskiner, udsugning, lamper, hylder og hvad der ellers måtte komme af småting. Selve planen for indretningen er i grove træk på plads, men der vil være en del beslutninger, der skal tages løbende. Mødet forventes at tage en times tid, hvor vi deler opgaverne imellem os alt efter interesser og formåen. Kontakt Jan på j.gunther.hansen@gmail.com og Mogens på mogensandersen14@gmail.com.

26. okt. 2019 * Alt det blev ordnet under arbejdslørdagen på Mejeriet: Bagtrappen afdækket, så Jan kan støbe. Hængselringe til dør. Biblioteket ryddet op. Fjernsynet sat op. Termostat på radiator i salen. System i baglokalet. Stopklods til skydedør. Beslag bag på køleskabe – skruet fast. Asbestplader paket til aflevering. Dørpumpe på bagdør. Rengøring i køkkenet, bag ovn og komfur. Kælder: limtræ ud, håndvask ned og videre oprydning – til genbrugsplads. Kloakrør køkken. Brændeovn i cafe tætnet bedre. Udearealer. Lys ved bagtrappe. Hovedrengøring i køkkenet. Maling af lister til vinduerne, men desværre for meget regn til at fuge. Der skal lyde en stor tak fra bestyrelsen til alle, der kom. Bare det at kunne tælle 20 fra start varmede, og så stødte der ovenikøbet flere til, skriver Jytte Elleby fra Mejeriets bestyrelse.

 
26. okt. 2019 * 25 kom til arbejdsdag på Mejeriet. Ind og ude. Oppe og nede. (Foto: Jytte Elleby)
 
2. okt. 2019 * Blomsterkummernes tilstand og brugen af biblioteket var nogle af emnerne på mejeribestyrelsens seneste møde. Læs også om varmepumper, lyddæmpning, mørklægning samt ny arbejdsdag lørdag 26. oktober kl. 10-17 med både frokost samt suppe kl. 17. Se også hvilke hængepartier, der er fra seneste arbejdsdag, hvor der ikke kom så mange på referatet.

14. sep. 2019 * Lodtrækning om at få Mejeriet. Hvis man er interesseret i at leje Mejeriet til konfirmationsfest første weekend i maj 2020, så skal man inden 1. oktober melde til booker Edel Laursen, og så trækkes der lod. Sådan lyder det fra bestyrelsen, som på sit seneste møde har drøftet vand i kælderen, arbejdsdag og mørklægning. Se referatet. Og husk at hente glemt tøj i garderoben - ellers går det snart til genbrug.

2. sep. 2019 * Meditation på Alken Mejeri. Hver tirsdag aften kl. 19-19.30 på biblioteket på Alken Mejeri. Første gang tirsdag 10. september. Alle er velkommen til at være med, og vi sidder i stilhed. Hver gang er der en tovholder, der har til opgave at tænde lys og holde tiden. Har du lyst til at være med til at være tovholder for en aften eller flere, så skriv til Gitte Møller Madsen mail@hospitalsklovnen-trudi.dk, Jytte Elleby elleby19@gmail.com eller Hanne Ravn privat@hanneravn.dk. Vi laver derefter en Doodle, hvor man kan skrive sig på de tirsdage, hvor det er muligt at være tovholder.
 
31. juli 2019 * Kælderen under Mejeriet, nærmere betegnet Træværkstedet, blev tirsdag igen oversvømmet af opstigende vandmasser efter skybruddet, skriver Eric Ballowitz, der blev hidkaldt som forstærkning af Gary Craig: - Der stod vi så i en halv time og fejede vand ud af kælderen mens vi sang sømandsviser, indtil det ebbede ud... Vi mødtes dog et kvarter efter dernede igen, da vi begge ved et kig ud af ruden kunne 'regne' ud, at der ville blive behov for en ny tørn ved kostene. Denne gang i næsten en time, akkompagneret af Hans Honbek, der også var blevet hidkaldt.

1. juli 2019 * Gavlmaleri, skilt og arbejdsdag er noget af det fra Mejeri-bestyrelsens referat, du kan studere nærmere, hvis du tjekker siden Bestyrelse og finder det seneste referat fra 12. juni i spalten til højre. Arbejdsdagen bliver lørdag 14. september, hvor bl.a. bagtrappen og afløbshul i køkkenet skal laves, skriver Jytte Elleby. Så en lille opfordring til folk med den slags håndværksevner om at notere datoen. Der bliver helt sikkert også mange andre opgaver af forskellig størrelse.

 
1. maj 2019 * Cykelskur og køleskabe er noget af det fra Mejeri-bestyrelsens referater, du kan studere nærmere, hvis du tjekker siden Bestyrelse og finder de to seneste referater fra marts og april i spalten til højre. Brandsikring, børnehule og bagtrappe er andre punkter på det aktuelle tapet.
16. april 2019 * Køkkenet mangler lidt. Mejeriet kalder: På forskønnelsesdagen blev vi ikke helt færdige, skriver Jytte Elleby. Hvis du har en time til overs på fredag 19. april kl. ca.14.30 er du meget velkommen til det sidste rengøring i køkkenet.
 
20. mar. 2019 Det er tid til forskønnelse af vores dejlige Mejeri. Tid til hovedrengøring og andet for at gøre huset smukt og skinnende til konfirmationer og andre fester i foråret. Kom søndag 31. marts kl. 9.30, hvor der er kaffe på kanden og en bid brød til og sidenhen frokost til det arbejdende folk. Vel mødt. Hilsen bestyrelsen.
15. mar. 2019 * Mejeriets økonomi. Hvordan 2018 på Alken Mejeri er gået kan studeres nærmere på Generalforsamling 2019, hvor man både kan se referat, en økonomisk oversigt for 2018/2019, regnskab for 2018 og budget for 2019 - på samme side.
6. mar. 2019 * Et år med gode investeringer. 2018 var et år på Alken Mejeri med store forbedringer og fornyelser: Nyt gulv - i to omgange - nye borde og stole, ny opvaskemaskine, ny lysring, bordtennisbord (sammen med ABAF), projektor, skærm og storskærm i café - bare for at nævne de største investeringer. Formand Gary Craig glædede sig på generalforsamlingen tirsdag over høj aktivitet og god opbakning til arbejdsdage. Kælderen, mere udnyttelse af mejeriet i dagtimerne, ny tiårsplan, fortsat finisharbejde og energioptimering bliver arbejdsområder i 2019. Kasserer Hans Hornbek afleverede et regnskab, hvor egen opsparing og kommunale rentefrie lån har gjort investeringerne mulige. Der var genvalg i bestyrelsen til Gary Craig og Benjamin Hoff-Skovgaard og til suppleanterne Edel Laursen og Poul Ravn. Ole Nielsen er ny revisorsuppleant. Bestyrelsen konstituerede sig, så Gary fortsætter som formand, Hans som kasserer. Søren Slebo er ny næstformand, Jytte Elleby sekretær og Benjamin menigt medlem. Edel fortsætter med at stå for udlejning.
  
2. mar. 2019 * Qi gong. Der er qi gong kursus de næste fem onsdage fra kl. 17.15-18.15 på Mejeriet ved Susanne Emmysdatter. Husk tøj du kan bevæge dig i og tykke sokker. Alle er velkomne.
25. feb. 2019 * Fremleje af Mejeriets lejlighed i max to år. Hvis Holger Vig ikke ønsker at flytte tilbage efter de næste to års fremleje må han opsige lejligheden, fremgår det af bestyrelsens februar-referat. Der laves ingen venteliste, men hvis det bliver aktuelt, vil ny udlejning offentliggøres på alken.dk og ved opslag ved Mejeriet, at lejligheden er ledig til udlejning, og man kan indgive sit ønske om at leje til en offentliggjort deadline. For at komme i betragtning kræves medlemskab af Alken Mejeri i minimum et halvt år. Herefter trækker bestyrelsen lod mellem interesserede.
15. feb. 2019 * Biblioteks-meditation. Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek tirsdagene 19. februar, 12. marts og 23. april kl. 19.30-20.
12. jan. 2019 * Ros til Mejeriet har der været efter de seneste forbedringer med lys, lyd og garderobe. Generalforsamlingen foregår tirsdag 5. marts kl. 19, og af selve indkaldelsen fremgår det, at Gary Craig og Benjamin Hoff Skovgaard er på valg til bestyrelsen. Begge genopstiller, og det samme gør Edel Laursen og Poul Ravn - som suppleanter. Der skal bl.a. vedtages nogle mindre ændringer i vedtægterne - se forslaget til vedtægtsændringer, hvor det nye er streget under.
12. jan. 2019 * Mejeriets generalforsamling bliver i år tirsdag 5. marts kl. 19, oplyser Jytte Elleby. Så sæt kryds i kalenderen. 
7. jan. 2019 * Biblioteks-meditation. Gitte Møller Madsen og Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek endnu to gange: onsdag 23. januar og tirsdag 19. februar kl. 19.30-20.
24. nov. 2018 * Debat om svaler på Mejeriet. Folk fra Naturgruppen har bemærket, at Mejeriet forsøger at holde svalepar fra at bygge rede under taget, så trækfuglene, der ellers genbruger deres reder fra år til år, nu bliver forvirrede. Flere har tilbudt at hjælpe med at holde vinduerne rene. Mejeri-bestyrelsen begrunder svale-indsatsen med nødvendig hygiejne ved en fødevarebutik, at det er et stort arbejde at holde vinduerne fri for klatter op til udlejning, og at svalerne godt må bygge rede på bagsiden og ved kælderen. Læs alle argumenter fra begge sider af svale-debatten på smalltalken.
 
13. nov. 2018 * Hattehylde, trappelys og rullegardin. Omkring 15 mejeri-aktivister nåede en masse på arbejdsdagen lørdag. Foreløbig er observeret: Hattehylde i garderoben, som Estrid Bek her afprøver. Trappelys med sensor ved kældernedgangen. Bord i teknikrummet. Rullegardin ved teknikrummet. Påbegyndt skydedør ved billardrum. Lås på franske døre til café. Stativ i salens loft til scenelys. Og sikkert mere endnu. (Foto: Knud Abildtrup)
  
31. okt. 2018 * Asger står for meditation igen. Gratis workshop i Heartfulness Meditation de kommende tre fredage kl. 10-11 på biblioteket i Mejeriet, tilbyder Asger Jakobsen. Alle er velkommen og man kan komme den/de fredage, der lige passer. Det kræver ingen forudsætninger, andet end din nysgerrighed. Tag evt. lidt varmt tøj eller et tæppe med. Du kan sidde på den måde der passer dig bedst. På biblioteket er der lidt stole og en sofa. Kom gerne i god tid.
 
25.okt. 2018 * Husk en fod på. Alken Mejeri har efter det nye gulv også investeret i nye stole og borde. Bordene kan nemt håndteres og transporteres med vogne. Se Hans Hornbek fra bestyrelsen gennemgå hvad man skal gøre - og ikke gøre. (Video: Pernille Benzon)
 
25.okt. 2018 * Nyt stabilt bordtennisbord. Alken Mejeri og Borgerforeningen
har splejset til et nyt og stabilt Stiga-bordtennisbord. For tiden spilles der hovedsagelig double mandag kl. 17-19. Det gamle bord kan også stadig bruges, hvis der bliver behov. (Foto: Ole Nielsen)

14. sep. 2018 * Små og store opgaver til enhver er der lørdag 10. november, når Mejeriet har arbejdsdag, skriver Edel Laursen fra bestyrelsen. Vi begynder med morgenkaffe kl. 9 - og hygge og godt selskab i forskønnelsens tegn.
14. sep. 2018 * Nye priser på Mejeriet. Der er oplagte fordele ved at være medlem af Alken Mejeri, når det gælder udlejning. Men man skal have været medlem i seks måneder først. Se de nye udlejningspriserder træder i kraft fra 1. januar 2019.
8. sep. 2018 * Vil du være med til at meditere? Gratis workshop i Heartfulness Meditation. De fire kommende onsdage er du velkommen til at komme og prøve Heartfulness Meditation kl. 20-21 på biblioteket på Alken Mejeri. Onsdage 12.9, 19.9, 26.9 og 3.10. En enkel og effektiv meditationsform, der tager udgangspunkt i hjertet. Alle er velkommen og du kan komme den/de onsdag/e der lige passer dig, skriver Asger Jakobsen, der er instruktør i den meditationsform. Det kræver ingen forudsætninger, andet end din nysgerrighed. Tag evt. lidt varmt tøj eller et tæppe med. Du kan sidde på den måde, der passer dig bedst. På biblioteket er der lidt stole og en sofa. Kom gerne fem minutter inden det starter :) Læs mere her.
15. aug. 2018 * Noget for enhver smag og evner. Mejeriet har brug for din hjælp - arbejdsdag fredag 24. august fra kl. 15. Der er masser af arbejdsopgaver - noget for enhver smag og evner: Dobbeltdørsproblem med hul i gulvet - der skal laves to låsesystemer på muren og der, hvor den deles. Skifte lameller på de nye stole. Fuge om døre og vinduer. Døren mellem køkken og billiardrum – karm tages ned og dør laves bredere. Male væg i køkkenet med forankringsgrunder – og aftale om, hvem maler færdig. Mattering af dobbeltdøren mellem sal og cafe. Gelænder fortrappe males. Luge udenfor incl. rydde planter omkring bagtrappe – senere mures trin m.m. Lysring opsættes i salen. Oprydning i kælderen. Sålbænk ved mødelokalet. Garderobe i forgang. Opslagskasserne males, og den ene sidder løst.
Mejeriet giver aftensmad til alle, der kommer og giver en hånd med. Er du forhindret og gerne vil hjælpe med noget - henvend dig til Hans Hornbek, tlf. 2244 7074.
7. aug. 2018 * Biblioteks-meditation. Gitte Møller Madsen og Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek endnu to gange: Torsdag 6. september og tirsdag 2. oktober kl. 19.30-20.
20. juli 2018 * Støvet skal væk. Vandskaden i salen og køkkenet er ved at være lavet. Det har støvet, og der skal gøres rent efter håndværkerne inden næste udlejning 27. juli, skriver Jytte Elleby. Så har du tid og lyst til at give en hånd med tirsdag 24. juli, må du meget gerne henvende dig til Hans Hornbek for nærmere aftale om tidspunkt. Jo flere jo lettere og hyggeligere. Hans har tlf. nr. 22 44 70 74.
1. juli 2018 * Nye møbler til Mejeriet. Mejeribestyrelsen har som fremlagt ved sidste generalforsamling arbejdet på at forbedre møbelsituationen i store sal. Udgangspunktet har været, at det eksisterende møblement er nedslidt, tungt og uhåndterligt, hvorfor vi har kigget på mobile systemer, så borde og stole fra salen nemt kan køres i opbevaringsrum. Sammen med kunstudvalget har vi kigget på mange forskellige løsninger og er kommet frem til, at balancen mellem, hvad vi ønsker, og hvad vi har råd til, har givet mulighed for at sammensætte følgende: Borde fra Randers Radius. Modellen hedder 'TUBE', er sammenklappelig og kan findes på deres hjemmeside. Vi har bestilt 16 borde (120 x 80 cm) med stel i matteret krom og bordplader af grå laminat med synlige kanter i krydsfiner samt tilhørende bordvogne. Bordene leveres først på efteråret. Stolene har vi fundet lokalt. Vi har fået et godt tilbud på et restparti stole fra Houe i Ry. De er lette, stabile og stabelbare og man sidder godt i dem. Vi er ikke klar over, hvornår de bliver leveret, men det bliver sikkert engang i august. Tilsammen med det nye gulv vil møblerne give Mejeriet et helt nyt look.
På Mejeribestyrelsens vegne Hans Hornbek

1. juli 2018 * Forsikringen dækker vandskaden. Orientering om vandskade mm på Mejeriet. For nogle uger siden var vi så uheldige at vi fik en større vandskade på det nye linoleumsgulv i salen. Skaden opstod fordi tilslutningen til et af blandingsbatterierne i køkkenet pludselig lækkede, og vandet sivede ud på køkkengulvet, hvorfra det løb under væggen og sivede ind under det nye gulv og begyndte at dryppe ned i kælderen i gangen ved udlejningsburene. Tilfældigvis var der ingen aktivitet i Mejeriet pågældende weekend, og først da Holger undrede sig over dryppene i kælderen. blev problemet opdaget, og vandet stoppet, men da var skaden sket. Det nye gulv bulede op, og vi tilkaldte først gulvfirmaet og senere en taksator fra forsikringen for at finde ud af skadens omfang. Mejeriet er forsikret mod skader som følge af udløbende væsker, så forsikringen dækker, selvom det pga. af underpladernes samlinger er nødvendigt at skifte hele gulvet i salen. Et arbejde til ca.100.000 kr. Heraf betaler vi kun selvrisikoen på ca. 7.500 kr. Dette arbejde med at lægge nyt gulv starter på mandag og fortsætter de første par uger af juli afhængigt af, hvor hurtigt nyt linoleum kan fremskaffes. Det er ikke på lager, og skal først produceres. Men gulvfirmaet regner med at være færdige senest omkring 20. juli. For at vandskaden ikke kan gentage sig, har Mejeribestyrelsen sat gang i diverse tiltag i køkkenet. Gipspladerne under glasvæggen ud mod salen skiftes, og der lægges en kraftig fuge, så vand ikke kan sive under væggen. Samtidig får vi lavet et afløb i køkkengulvet på et strategisk sted, så evt. større vandmængder kan løbe væk. Dette arbejde bliver først færdiggjort i august, men køkkenet bliver funktionsdygtigt samtidig med at det nye gulv er færdigt.
På Mejeribestyrelsens vegne Hans Hornbek

10. juni 2018 * Vandskade på mejeriet. Det nylagte gulv på Mejeriet har været ude for en vandskade - fra et rør ved en køkkenvask. Hans Hornbek oplyser, at taksatoren fra forsikringsselskabet har accepteret skaden, og vi har fået en foreløbig godkendelse af reparation af ca. halvdelen af gulvet. Hvis mere er påkrævet, skal vi have dem ud igen til et nyt møde. Gulvfirmaet kommer onsdag og tager stilling til, hvad de vil gøre ved skaden. Den store sal er ude af drift i et uvist antal uger her i sommerperioden, hvor der heldigvis traditionelt ikke er megen aktivitet i huset.
4. juni 2018 * Arbejds-fredag. Vi havde ikke nok lørdage i vores kalender så: Bestyrelsen har besluttet at prøve noget nyt og inviterer derfor til forskønnelses-/arbejdsaften fredag 24. august fra kl. 15. Man kommer, når man kan efter arbejde, og så giver mejeriet aftensmad til alle de arbejdende. Hilsen Jytte Elleby på mejeribestyrelsens vegne

 
13. maj 2018 * Fra Knud Eriks skov til varme i mejeri og butik. En flok på otte varme-aktivister samlede, slæbte, kørte og stakkede forleden brænde fra Knud Erik Jørgensens skovstykke til fælles brug i den kolde tid. Vi fik flyttet ca. 2/3 eller mere, af det brænde, som lå på Knud Eriks eng, op til fællepladsen. Det var et dejligt solskinsvejr, rigtigt godt at arbejde i. Vi havde lånt traktorer af de søde folk på præstegården i Svejstrup og af Vagn Stensig i Boes. Tak for det! Nu mangler der bare resten! Så I hører nærmere, skriver Tara Djernis. Eric Ballowitz ved vognen og Knud Erik med hænderne i siden. (Foto: Gitte Trenckner)
23. apr. 2018 * Nye datoer for meditation i biblioteket på mejeriet: Tirsdag 15. maj kl. 19-19.30, mandag 11. juni kl.19.30-20,ingen i juli, torsdag 2. august kl. 19.30-20. Uguided meditation, vi styrer tiden, skriver Hanne Ravn og Gitte Møller Madsen.
30. apr. 2018 * Husk brændedag på lørdag 5. maj fra kl. 9.30. Vi har lånt to traktorer, men mangler chauffører til at køre brændet fra engen til Fællespladsen og hænder til at læsse, skære op, kløve. Vi serverer lidt forfriskninger. Vel mødt, skriver Gitte Trenckner.
20. apr. 2018 * Brændedag lørdag 5. maj fra kl. 9.30. Købmandens og Mejeriets brændestabler skrumper ind, så der er brug for mere brænde. Thomas Holm har fældet en del træer på engen bag Knud Erik Jørgensens gård. De skal saves op og transporteres til Fællespladsen, hvor de skal deles yderligere og kløves og stables. Alle, der har tid og lyst er velkomne, også selvom det bare er for en time eller to. Jo flere vi er, jo før bliver vi færdige. Medbring gerne sav, motorsav eller kløver, hvis du har. Vi starter kl. 9.30 på engen: tag markvejen lige efter indkørslen til første gård på venstre hånd på vej fra Alken mod Svejstrup, gå til højre nede ved jernbanen. Så er det lige på den anden side af ellesumpen. Eller kom ned på Fællespladsen lidt senere, når første læs er læsset af. Hilsen Brændegruppen.
4. apr. 2018 * Fæld og slæb træ lørdag. Hermed en invitation til at være med på lørdag 7. april fra kl 9.30 til at hjælpe med at fælde træ og slæbe træ sammen med Thomas Holm i Knud Erik Jørgensens skov. Træ til Købmand og Mejeri. Skal fra skoven til fællespladsen/ legepladsen. Hvis nogen har traktor med vogn og sav, må det gerne medbringes. Hvis du vil være med, må du gerne kontakte tlf 30297495, så jeg kan forklare hvordan man finder vej til skoven. Jeg kan desværre ikke selv være med men fin vejrudsigt. Kh Jytte Elleby.
1. apr. 2018 * Meditationsstund på Alken Bibliotek for dem der har lyst. Vi tager hermed initiativ til meditation på Alken Bibliotek. Vi tænker, det kunne være en gang om måneden på skiftende dage og tidspunkter, foreløbig har vi booket to gange. Meditationen er uden guide - og ingen tale før eller efter. Vi tænder lys og styrer tiden. Medbring selv stol, pude, tæppe eller hvad du har brug for. Tirsdag 17.april kl. 20 og tirsdag 15.maj kl.19. De bedste hilsner Hanne Ravn og Gitte Møller Madsen.
24. mar. 2018 * Ansvarsfordeling og forskønnelsesdag. Bestyrelsen for Alken Mejeri har holdt sit første møde efter generalforsamlingen og konstitueret sig: Formand: Gary Craig, næstformand og sekretær: Jytte Elleby, kasserer: Hans Hornbek, menige bestyrelsesmedlemmer: Søren Slebo og Conny Mortensen, suppleanter (som er aktive): Benjamin Hoff Skovgaard, Poul Egebjerg Ravn og Edel Laursen. Edel står fortsat for udlejning. Og så er der fastsat en rengørings / forskønnelsesdag, efter at det nye gulv er lagt, til lørdag 21. april. Så huset kan blive klar til konfirmationer og andre fester. Starter som altid med en kop morgenkaffe kl. 9.30 og senere serveres frokost til alle aktive. En god måde at få snakket med din nabo og alle de andre dejlige brugere af huset.

 
8. mar. 2018 Gode tider for mejeriet. En beskeden, men engageret skare mødte til generalforsamlingen i Alken Mejeri. Der gøres i denne tid en stor indsats for at forny og forskønne bygningen, og det prægede debatten og beretningerne. Der var opbakning til bestyrelsen. Først og fremmest skal den store sal, cafe og forgang have nyt gulv. Arbejdet begynder 11. marts og sluttes med udgangen af uge 15. Nye møbler udvælges i den periode. Andre små og store nyheder er på vej, så byens samlingssted i løbet af i år vil fremstå som en smuk svane. Året 2017 var, hvad aktiviteter og udlejning angår, et godt år. Regnskabet viser, at der er dækning for de kommende fornyelser. Mejeriets forening har p.t. 113 medlemmer, som er rekord i nyere tid. Formand Gary Craig og kasserer Hans Hornbek fortsætter. Nyvalgt til bestyrelsen blev Poul Ravn, Jytte Elleby og Søren Slebo (ses på billedet fra venstre). Alle detaljer vil inden længe kunne læses i mejeriets eget link her på alken.dk. (Foto: Peter Abildgaard)
 
11. feb. 2018 * Mejeriforeningen har generalforsamling onsdag 7. marts kl. 19 på Alken Mejeri. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen,
skal være bestyrelsen i hænde senest tirsdag 28. februar. Der bliver ledige pladser i Mejeri-bestyrelsen, så overvej lige, om det skulle være noget for dig, skriver Hans Hornbek fra bestyrelsen. Vi ses!

 

15. jan. 2018 * Mejeriet skal have malet lofterne i salene og i forgangen, inden der kommer nyt gulv til april. Vi tænker os at lave arbejdshold et par dage i uge 6 og uge 7. Hvis du vil være med, så henvend dig til Jan Mortensen 29 45 52 87 eller Hans Hornbek 22 44 70 74, så du kan være med til at bestemme hvilke dage, der skal arbejdes. Hilsen Mejeri-bestyrelsen.


 
2. jan. 2018 * Håndbajere og peanuts. Hvis nogen vil følge nytårs-traditionen op, så er det næste år ikke nødvendigt at dække borde, for folk står bare op, siger Jan Mikael Granner. 50 mennesker var forbi Alken Mejeri til en håndbajer, peanuts, en nytårssnak og en skål og til at springe over lys kl. 24. Efter sigende udviklede aftenen sig med klaverspil og fri dans.
31. dec. 2017 * Nytårs-skål på Mejeriet. Alken Mejeri er åbent fra kl. 23 i aften, så man kan skåle og ønske hinanden godt nytår, skriver Jan Mikael Granner.
 
28. nov. 2017 * Mejeri og købmand i TV2 Østjylland som eksempel på at holde ud. I anledning af et aktuelt indslag om Ørsted Kros Venner, var tv-stationen forbi Alken Mejeri og Købmanden i Alken i dag for at skildre, hvordan man holder gejsten år efter år. Se Jens Jacobsen, Mogens Andersen og Søs Nielsen give deres besyv med - og så nogle gamle klip med bl.a. Birgit Bune, Holger Vig og Søren Slebo. Indslag med Ørsted 3.09 og det med Alken 5.04.
 
29. okt. 2017 * 20 til arbejdsdag. Hele købmandsbutikken blev lørdag gjort ren, der kom lydisolering op både i cafeen og i entreen på Mejeriet, der blev vasket vinduer og bragt i orden i rengøringsgrejet med nye reoler - og arbejdet på ny bardisk, som Jan Andreasen og Thorbjørn Herrik ses i færd med. Den kombinerede arbejds- og rengøringsdag mellem mejeri og købmand samlede 20 til fælles indsats. (Foto: Hanne Lisbeth Nielsen)
 
 
15. okt. 2017 * Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 28. oktober kl. 10, morgenkaffe kl. 9.30. Arbejdsopgaver: Teknikrum males - opsætning af akustiske plader i entreen - udeområdet ordnes - køkkenrengøring - muring af sålbænke - skæv skorsten - mm. Vi ses. Mejeribestyrelsen. (Foto fra arbejdsdag i juni 2014: Søren Slebo)

1. okt. 2017 * Nyt gulv på mejeriet. Gulvet i den store sal på Alken Mejeri skal skiftes ud til foråret, oplyste Hans Hornbek fra bestyrelsen ved den seneste fællesspisning. Det ligger fast, at det skal foregå i marts, og hvilket nyt gulv, der bliver tale om, er for tiden til overvejelse i bestyrelsen.
 
13. sep. 2017 * I grønt selskab - og på forsiden. Søren Slebos foto fra optoget fra Købmanden i Alkens åbning i september 2013 pryder nu Folkeavisen - Et bæredygtigt Danmark, skrevet af 36 grønne foreninger og aktive folk fra civilsamfundet. Den rummer en lang række konkrete forslag til, hvordan vi kan skabe bæredygtighed inden for ni områder og er tænkt som en grøn dagsorden op til kommunalvalget. Det er forslag, der er afprøvede i praksis, enkle og ligetil at gennemføre, som det hedder. Hans Hornbek har skrevet en artikel om 'Fællesskab i Alken!' på side 22-23. Find hele Folkeavisen her.
31. maj 2017 * Den nye akustik i salen på Mejeriet blev afprøvet - med held - af en fyldt sal til onsdagens fællesspisning. Arbejdsholdet er netop færdige med at skrue plader op og fik en velfortjent klapsalve fra de spisende, der kunne glæde sig over, at man nu bl.a. meget lettere kan føre en samtale - også med mange snakkende mennesker tilstede.
 
24. apr. 2017 * Fordybelsesaften er overskriften for, hvad der sker på Mejeriet onsdag 17. maj kl. 18-21, hvor Lars-Elias Arno Ørrild fra Optimal Livsenergi i Skanderborg står for en aften med spisning, meditation, behandling og fordybelse. Læs mere også om pris og tilmelding.
23. mar. 2017 * Alle tre fortsætter i Mejeri-bestyrelsen. På generalforsamlingen i Alken Mejeri blev der bl.a. orienteret om svaleværn, varmepumpe på biblioteket og el til legepladsen. De tre på valg til bestyrelsen fortsætter: Conny Mortensen, Gary Craig og Jan Mortensen. Læs Hanne Lisbeth Nielsens referat.

 
 
11. feb. 2017 * Mejeriet afholder forårs-forskønnelses-dag lørdag 25. marts kl. 10-13. Morgenkaffe fra 9.30. Vi ses! Mejeribestyrelsen. (Søs Nielsen under forskønnelsesdag i april 2010. Foto: Sanne Dudoret)

11. feb. 2017 * Husk Foreningen Alken Mejeris generalforsamling på Mejeriet onsdag 15. marts kl. 19.30.
Mangler du at indbetale kontingent på 100 kr for 2017 på 84011128794, kan du sagtens nå det inden mødet. Hilsen Mejeribestyrelsen.
11. feb. 2017 * Fællesspisningsholdet til onsdag 29. marts mangler et par hænder. Vi holder møde tirsdag 14. marts kl. 19 på Emborgvej 115. Kontakt Hans Hornbek på 22 44 70 74, hvis du vil være med.
25. feb. 2017 * Altid mindst tre voksne - under hele festen. Udlejningsansvarlig ved Alken Mejeri, Edel Laursen, beder om at få placeret prisliste, tjekliste og særlige vilkår for ungdomsfester et synligt sted. Læs om voksenansvar, inviterede gæster, rengøring og sluttidspunkt - og find altid dokumenterne øverst i højre spalte her på siden:

 
14. feb. 2017 * Pandekagen der løb væk hjemmefra. Kære Alken, jeg holder fortælleforestilling for børn og deres voksne på Mejeriet lørdag 4. marts kl. 15-16, skriver historiefortæller Line Klinke fra Kirstinelund i Bjedstrup. Gratis entré.
31. jan. 2017 * Mejeriets generalforsamling foregår onsdag 15. marts kl. 19.30, oplyser Conny Mortensen. Punkter til dagsordenen skal være bestyrelsen i hænde senest tirsdag 21. februar.
 
15. jan. 2017 * Fælles fodslaw. Sådan har fotografen kaldt billedet fra det årlige møde mellem folk i bestyrelserne Liv i Landsbyen, Mejeriet, ABAF og styregruppen fra Købmanden i Alken. Det gælder gensidig orientering om aktiviteter og evt. fælles planer. (Foto: Pernille Benzon)
 
8. jan. 2017 * Tøbrud mellem siv hedder et af otte nyophængte malerier i cafeen på Alken Mejeri. Annette Pedersen fra Annettes Galleri, Vædebrovej 38, udstiller, indtil akustikudvalget på Mejeriet, skal i gang. Se flere smagsprøver.

 
Uge 31 2019  * Kælderen under vand. Gary Craig i vand til anklerne efter skybruddet tirsdag tvang vand op i værkstedet under Mejeriet. (Foto: Eric Balllowitz)
 

Årskontingent er 100 kr. pr. voksent medlem.

Kontingentet betales årligt senest 28. februar. 

Bankforbindelse: Merkur - den almennyttige andelskasse
Reg. nr: 8401

Konto: 11 28 794.
Edel Laursen, Boesvej 3, er  udlejningsansvarlig for Alken Mejeri.

Kontaktmuligheder: Mobil - 42241112 eller mail - alkenmejeri@gmail.com


 
Se i kalenderen herunder, hvornår Mejeriet er booket - og kontakt altid Edel angående booking.
 
 


 

 
 
 
 Uge 43 2017 * Det går fremad med at få bragt skik på teknikrummet på Mejeriet. Hans Hornbek hvidter vægge - og senere skal loftet sænkes. (Foto: Hanne Lisbeth Nielsen)
 
Uge 30 2016  * No-go. Gary Craig og Jan Andreasen i gang med at rense motoren ved Mejeriets kloak-brønd, der stoppede i sidste uge. Ret ulækkert. Klude, vatpinde, små plastikposer, gazebind m.m., som er puttet i toiletterne og får motoren til at gå i stå. Det er bare no-go. (Foto: Estrid Bek)
 
 
Uge 5 2015 * Du blæser mig i gang, du er min champagne-løftestang. Berit Werner Hansen holdt festtalen under 20-års festen på Mejeriet. Læs hele hendes hyldest til den unge med den mangfoldige familie på smalltalken. (Foto: Gitte Møller Madsen)
 Kode til netværk: 2006 1067 / Mejeriet

Årskontingent er 100 kr. pr. medlem.

Bankforbindelse: Merkur - den almennyttige andelskasse
Reg. nr: 8401

Konto: 11 28 794.


Priser for at leje Mejeriet - se listen her.

Nyt tag over Alken
Bestyrelsens julehilsen december 2009

Bestyrelsens nyhedsbrev august 2009.

Bestyrelsens sommerhilsen juni 2009.

Bestyrelsens nyhedsbrev - maj 2009.


Fortegnelse over område-ansvarlige - også kaldet ekspertgrupperne.

Mejeriets vedtægter - fra 1994 - ændret lidt i 2014.


Bliv medlem og få medlemsfordele:

* Lej mejeriet til medlemspriser.

* Få hjemmeside og andet godt vist på alken.dk-siden 'Folk i Alken'

Årskontingent er 100 kr. pr. medlem.

Bankforbindelse: Merkur - den almennyttige andelskasse
Reg. nr: 8401

Konto: 11 28 794.