Forside
Borgerforening
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
Biblioteket
Mejeri 2018
Mejeri 2017
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
2009 06 Arbejdsdag
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Renovering marts 2007
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Mejeri 2007

22. dec. 2007 * Poul Erik kom forbi. Med et sigende foto og et til lejligheden kreeret digt sætter Poul Erik Mønsted fokus på en mejeri-bagside:

Der er et yndigt land / Det ligner tit en skraldespand.

Glædelig jul, Poul Erik.


14. dec. 2007 * Firebandens og gruppernes arbejde. Planer og overslag fra mødet 6. december om en tiårig renoveringsplan for mejeriet er nu at læse her. Se en gennemgang af bygningen, der bl.a. handler om skorstenen, der skal ned, og tagrender, der skal renses. Læs om brandinspektionens krav. Se et finansielt idekatalog med tre niveauer for renovering - fra en halv til to millioner. Og læs Eva Nikolajsens mødereferat.
12. dec. 2007 * Hallo: Nybyggeri-debat op til overfladen. Med "fire-banden" i spidsen blev der pået møde 6. december drøftet tiårsplan, energi i mere end én forstand og helt nybygget forsamlingshus på legepladsen. 18 aktive medlemmer af mejeriet snakkede brug af førstesalen, masseovn, støttemuligheder - og så blev ideen om et nybyggeri vendt officielt - bl.a. efter en af firebande-grupperne har besøgt det nye Vinding Beboerhus. Læs Eva Nikolajsens fyldige referat.
28. nov. 2007. * Salsa - og mere kontrol. To indlæg på smalltalken handler på hver sin måde om mejeriet. Edel Laursen efterlyser folk til at danse salsa i foråret. Poul Erik Mønsted efterlyser under overskriften "Mon ikke vi kan gøre det lidt bedre?" mere betaling, kontrol og tovholderi. Læs mere.
25. nov. 2007 * Mulighedernes rum eller tomt klasseværelse? Tove Nyholm reflektererer over indretningen af mejerisalen - vejrmøller, stearinlys - og borde/stole. Læs mere på smalltalken.

20. nov. 2007 * I gang med overetagen. Et idéudvalg er begyndt at tænke indretning og købe genbrugsmøbler til førstesalen: Atma Skytte, Thorbjørn Herrik, Maibritt Ravn m.fl. - Vores idé er bl.a. at få et rum, hvor vi kan male, tegne - og bytte bøger og dvd'er. Men hvordan der skal indrettes, er ikke endeligt besluttet, understreger Maibritt. Vigtigst er, at vi er i gang. Kontakt Maibritt Ravn, 86 57 74 01.

4. nov. 2007 * Alle kreative idémagere og andre med skøre idéer til vores nye lokaler - SE HER! Idéudvalget for 1.salen på mejeriet samles mandag 5. november kl. 16-17, hvor Eva N. vil vise rundt og koge op under gryden med kreativitet! Kom blot, hvis du tror, det er noget for dig at deltage i processen med at få idérne til lokaleindretning til byens nuværende og kommende behov. Der er ikke tale om praktisk arbejde! Det er bare op til udvalget at få de helt rigtige idéer! Du må gerne ringe på 8657 7980 (Eva N.) og få flere detaljer. Og ellers ses vi bare mandag! Venlige idéhilsner fra Eva N.
21. okt. * Frem med ideerne til mejeriet. Planlægningsgruppen bag mejeriets store tiårsplan, der skal ligge klar 1. dec., er fyldt med energi og har delt sig op på fire ansvarsområder. Nu efterspørger de alles ideer. Læs hele budskabet fra planlægningsgruppen. (Foto: Sidsel Marie Olsen)

21. okt. 2007 * Der er ikke penge til at gøre rent på mejeriet. Ingen er længere ansat til det, og der er gennemgående for beskidt. Hvad gør vi? Hanne L. Nielsens skyder en rengørings-debat i gang på smalltalken. Der er forskellige bud - og flere umiddelbare skud fra hoften bringer os måske nærmere et renere mejeri. Kom trygt til tasterne.

12. okt. 2007 * Nye møbler skal blive. Mejeribestyrelsen har netop bestemt, at de nye møbler ikke må fjernes - eller bruges udendørs. De gamle møbler kan derimod godt lejes ud separat - det koster halv pris af mejerilejen. Læs hele referatet.


12. okt. 2007 * Nu må vi bruge den øverste etage. Mejeribestyrelsen har afgjort, at førstesalen frit kan bruges til borgerforenings-aktiviteter af medlemmer af begge foreninger - men ikke bestilles. En gasvarmer kan bruges. Læs hele referatet.17. sep. * Hjælp til stænger og strøm søges. Mette Yde og Vibeke Overgaard er ved at lægge sidste hånd på gardiner til salen på mejeriet og efterlyser hjælpere, der sammen med Erik vil sætte gardinstænger op. De har også købt lamper til cafeen og har brug for hjælp til at sætte dem op. Kontakt Mette Yde på tlf. 86577766 for at aftale tid.


 


14. sep. * Tiårsplan for mejeriet. Alkens to bestyrelser har nedsat en gruppe til at lave et udkast til en ti-årig renoveringsplan for mejeriet: Mogens Andersen, Benjamin Hoff, Jens Jacobsen og Eva Nikolajsen. De skal få eksterne

eksperter til at vurdere og komme med idéer, sætte delprojekter op og sætte andre udvalg igang med lån- og fondssøgning. I det hele taget få sat gang i en udvikling, som kan føre til ”mere mejeri” til hele byen. Læs hele referatet.

12. sep. * Solid opbakning til mejeriets bestyrelse. Udlejning til Håndtryk på en tiårsaftale er rykket et vigtigt skridt nærmere. Omkring 30 ud af 33 rakte armen i vejret, da der på den ekstraordinære generalforsamling i aftes skulle stemmes om at give bestyrelsen grønt lys til at forhandle en aftale på plads.


12. sep. * Bjarne Toudahl lettet og rørt. Efter et tidligere møde med naboerne var Bjarne Toudahl spændt på stemningen på general-forsamlingen. Bagefter var han både lettet og rørt over fremmødet på 33 - og den markante opbakning. Han fortalte bl.a., at der i første omgang bliver tale om fem-seks unge udviklingshæmmede - senere måske otte-ti, halvanden til to ansatte og en arbejdsdag fra 9-16.

12. sep. * Dyrt eller billigt? 3000 kr. om måneden i leje for Håndtryk - meget for lidt lousy lokaler, sagde Lene Bay på generalforsamlingen. - Sindssygt billigt sammenlignet med andre erhvervslejemål, sagde Bruno Nielsen.
Kasserer Ole Keldorf havde det godt med at lægge sig midt imellem, og formand Bo Elkjær Madsen prioriterede, at der kommer god, fast leje i kassen til at sætte mejeriet i stand - og til nemmere at opnå lån.12. sep. * Musiklokale skal ikke syltes. Bl.a. Helle Petersen og Bruno Nielsen talte på generalforsamlingen for at få fundet en hurtig erstatning for det nuværende øvelokale i garagen. Ingrid Robak forklarede, hvordan instrumenterne p.t. går til i den klamme garage, og hvordan inddragelsen af garagen i det kommende lejemål bl.a. kan komme naboerne i nr. 44 i møde mht. evt. støjgener. Øverum på førstesalen blev drøftet, og bestyrelsen lovede at prioritere det højt.

12. sep. * Det er Håndtryk, mejeriet vil leje ud til. På generalforsamlingen spurgte flere til, hvor bred en brugergruppe, Skanderborg Kommune mon vil visitere til Håndtryk. Karin Fosdal foreslog at indflette en passus i kontrakten om, at evt. ændringer i den nuværende brugergruppe skal genforhandles. Bjarne Toudahl forklarede, at Håndtryk og kommune visiterer i fællesskab, og at Håndtryk ikke er gearet til f.eks. brugere med dom. Bo Elkjær Madsen delte bekymringen, og bestyrelsen tog det med.

12. sep.
* Alle fik lov at stemme. Poul Westesen og Karin Fosdal skulle være stemmetællere, da mejeribestyrelsen skulle have sit mandat i aftes, og tjekke, om alle rent faktisk var medlemmer. De valgte dog at gi' alle tilstedeværende stemmeret. Også ham, der troede, hans kone havde betalt, ham, der mente, at årskontingentet på 50 kr. var pr. husstand (det er det ikke) - og ham, der ikke var medlem - men blev det bagefter.

7. sep. * Musikrum får mejeri-formand til at ændre mening. Formanden for Alken Mejeri, Bo Elkjær Madsen, er positiv over for at leje ud til Håndtryk: - Jeg har fået at vide, at musiklokalets brugere IKKE er tilfredse med forholdene. Denne melding var kraftigt medvirkende til, at jeg har skiftet holdning til lejemålet, idet det ellers var min holdning, at vi


ikke skulle smide nogen af de eksisterende brugere ud af deres nuværende rum – herunder musik og møbelopbevaring. Men da brugerne altså er utilfredse med lokalet, synes jeg det er en god ide at få noget aktivitet flyttet op i den gamle lejlighed på 1. sal. Derfor finder jeg det i orden, at vi tjener lidt penge til istandsættelse af lejligheden ved at udleje et lokale, som ingen alligevel er tilfredse med. Det er altså meningen, at både billard og musik skal op i lejligheden, og det gælder efter min mening også paraboldklubben og fjernsynet i det hele taget, siger formanden.


27. aug * Mejeriet på vej med tiårs-kontrakt til Håndtryk. På en ekstraordinær generalforsamling tirsdag 11. september kl. 20 er en udlejning af garage, rengøringsrum og billardrum på dagsordenen. (Foto fra informationsmøde 10. maj: Håndtryk) Læs indkaldelse. Se skitseforslag. Læs mere om baggrunden på Håndtryk.

22. juli * ABAF foreslår overetagen indrettet. Bestyrelsen i borgerforeningen foreslår nu første-salen på mejeriet indrettet til aktiviteter med op til 20-25 deltagere. Rummet skal isoleres, så det kan bruges i vinterhalvåret. Så vidt ABAF, hvad siger mon mejeribestyrelsen? (Foto fra filmfestivalen: Pernille Elkjær Madsen) Læs referat.

16. juni * Jens og Ingrid på opkrævning. Jens Jacobsen for ABAF og Ingrid Robak for mejeriet var lørdag rundt på cykel for at kradse kontingenter ind. Mejeriet var nede på 129 medlemmer i 2006. Hvad når vi op på i år? (Foto: Sanne Dudoret)

16. juni * Informationsmødet om Håndtryk 10. maj - læs mere fra mødet.
4. juni * Mejeriet dyrere at leje for virksomheder. Bestyrelsen i mejeriet har netop vedtaget differentierede priser for udlejning, så både time-, dags- og weekendpriser bliver dyrere for virksomheder. De nye priser træder i kraft nu - bortset fra allerede indgåede aftaler. Se referat.
19. maj * Mejerigulvet er nu skrubbet og poleret. Ikke mindre end fire gange polish fik det. Og skrammel i baggangen er ryddet og kørt væk. Hurra for de aktive i og omkring bestyrelsen.
29. apr. * Informationsmøde 10. maj om Håndtryk. Værkstedet har i de sidste 6 år holdt til på et bofællesskab for udviklingshæmmede og ønsker nu at træde ud i verden og blive en del af lokalsamfundet. Hvis byens borgere ønsker det, kunne det blive i Alken.
25. apr. * Rentefrit lån til mejeriet en mulighed. Formand for mejeriet, Bo Elkjær, oplyser, at det er muligt at få et rentefrit lån fra kommunen til f.eks. nyt tag på mejeriet. Det er et af resultaterne af møderne med folk fra Skanderborg Kommune. Tidligere har banker og kreditforeninger afvist at give byggelån.
19. apr. * Tre fra mejeri-bestyrelsen tager nu en måned hver med det praktiske omkring udlejningen. Hanne L. Nielsen står fortsat for booking, og så skiftes hun med Mogens Andersen og Ingrid Robak til at være kontaktperson. I april er det Ingrid. Se ang. resten af 2007 på siden under mejeriets bestyrelse.
18. apr. * Nye gardiner og lamper i cafeen. Efter malerarbejdet og den generelle upshining på mejeriet er turen kommet til gardiner og lamper i cafeen. Vibeke Overgaard og Mette Yde Sørensen fra Aneshøj udvælger, måler, hæfter og syer. Dejligt!
18. apr. * Råd til rengøring? De nye økonomiske realiteter er på tapetet, når 10-12 Alken-borgere fra bestyrelserne i ABAF og Mejeriet holder fællesmøde på søndag. Er der mon fortsat råd til at betale byens unge for at gøre rent? Ifølge Bo Elkjær Madsen er netop mejeri-rengøringen en udgift, der er oplagt at spare på. Men de frivillige skrubbehold fra et par år siden kørte jo døde, så - spændende!
18. apr. * Nye stole og borde på mejeriet må vente. Pengene er lidt små i mejeriet for tiden. Vandvarmer og cirkulationspumpe har kostet ca. 8500 kr., og også ombygningen kostede. Bestyrelsen har derfor aftalt at holde igen med indkøb og ved bl.a. ikke, hvor mange penge, der er til rengøring.
New Cell

17. apr. * En hyggelig og koncentreret hønsegårdsstemning. Sådan beskriver med-arrangør gennem flere år, Gitte Møller Madsen, søndagens tøjbyttedag. I starten lå tøjet flot, efterhånden noget rodet. Omkring 25 dukkede op og fik gode bytter med hjem. Og det kostede ikke noget! (Foto: Noa Nørgaard Harel)

6. apr. * Opråb: Service savnes! Har du lånt et par kander eller snuppet en skål til en madrest, så kom tilbage med servicen. Hellere sent end aldrig. Hanne Lisbeth Nielsen fra mejeri-bestyrelsen oplyser, at man kan leje al servicen ud af huset for halv pris. Og at alle lån skal aftales med én fra bestyrelsen.


6. apr. * Mejeri-booking. Nu kan alle tjekke, hvornår og til hvad, mejeriet er booket. Undgå sammentræf. Planlæg i god tid. Tjek mejeriets booking og book selv via Hanne Lisbeth Nielsen, 86 57 73 76 - (Gælder også drevne brugere... )
28. mar. * 25 kom til generalforsamling - se det officielle referat her
30. mar. * Male-sted i overetagen? Majbritt Ravn ville på mejeriets generalforsamling gerne vide, om det er i orden at sætte sig op i den lyse overetage for at male. Bestyrelsen lovede et snarligt svar.
30. mar. * Kassererne kommer på rundtur igen. Som tidligere vil kassemestrene fra ABAF og mejeriet i år komme rundt ved dørene for at aflevere girokort til kontingenter. Mejeriet fik sidste år en medlemsnedgang fra 147 til 124 - sandsynligvis fordi girokortene "blot" blev omdelt med byfestbladet. Se ref. fra generalforsamling.
28. mar. * Mejeriet gældfrit i år. Det var en af de positive nyheder fra generalforsamlingen, hvor 25 medlemmer deltog. Bestyrelsen fik grundige klapsalver for et godt år og ikke mindst den seneste renovering. Formand Peter Gregersen, der ikke genopstillede, fik også klap for sin indsats. Kasserer Ole Keldorf modtog genvalg, og Benjamin Hoff Skovgaard er ny i bestyrelsen.
28. mar. * Husvært - nok ikke lige nu. Forslaget om en lønnet husvært på mejeriet - finansieret af overnatnings-udlejning på førstesalen bliver næppe til noget lige nu. Bl.a. overskygger økonomiske problemer pga. lavere kommunetilskud til borgerforeningen. Men tidligere "husvært" Poul Egebjerg Ravn er stærkt savnet, og bestyrelsen arbejder nu videre med ideen om at medlemmer parvis og i en turnus kan aflaste bestyrelsen - og samtidig være med til at skabe liv og aktivitet i f.eks. en måned ad gangen.
28. mar. * Rygereglerne fik fronterne op. En ryger bad om større hensyn og foreslog bl.a. udluftning for ikke at være henvist til regn og sne. Og en ikkeryger frabad sig rygning under tv-fodbold i cafeen, hvor mange børn er med. Bestyrelsen lægger ikke op til at ændre rygereglerne, men vil gennemgå dem igen - så brugere af mejeriet nemmere kan finde dem, forstå dem og håndhæve dem. Lejlighedsvise røgfri fredagsbarer blev nævnt som en mulighed, ligesom den nye dør fra entré til café gør det oplagt at spærre glasdøren mellem sal og café under fester med røg i cafeen. ... alken.dk opfordrer rygere og ikkerygere til at bruge smalltalken til debat og forslag om god, fortsat sameksistens.
28. mar. * Kontingentet på vej til at stige. Om en markant kontingentstigning fra de nuværende 50 kr. om året vil øge aktiviteten og bevidstheden - eller få mange til at falde fra - prægede debatten i aftes. En privat støtteforening og to slags medlemsskaber var også oppe. Samtidig var der bred enighed om ikke at øge udlejningen til folk udefra. Tolerancen fra mejeriets nærmeste naboer over for fest-gener er nemmere at udvise over for folk, man kender. Alkens to bestyrelser vil nu sammen drøfte den pressede økonomi - og en evt. kontingentstigning fra 2008 kommer op på en ekstraordinær generalforsamling.
28. mar. * Hydraulik-udvalg søges. En rampe til kørestole skal være umanerlig lang for at leve op til regler om hældning. På generalforsamlingen blev en hydraulisk løsning luftet. Bestyrelsen efterlyser aktive til et kørestolsudvalg, der kan udtænke løsninger og søge relevante fonde. Alken har de første to kørestolsbrugere - mejeriet har handicapvenlige toiletter - nu mangler bare adgangsvejen.
29. mar. * Ingen afgørelse om trykkeri før medlemsmøde. Mejeri-bestyrelsen er i dialog med Bjarne Toudahl, Håndtryk, om muligheden for at etablere trykkeri-virksomhed i bygningerne - for egen regning. Samtidig forsikrede bestyrelsen på generalforsamlingen, at en permanent udlejning af den størrelse vil komme op til fælles drøftelse, inden der skal forhandles realiteter. Materiale om Håndtryk medlemsblad nr. 3 - kan fås ved købmanden eller hentes på Folk i Alken. Se også referat fra mødet.
28. mar. * Ikke godt nok til udlejning. På generalforsamlingen i mejeriet fik bestyrelsen kritik for i nogle uger i efteråret at have lejet overetagen ud til beboelse. Ole Nielsen tog sagen op, og alle i bestyrelsen var enige: Det duer ikke en anden gang.
28. mar. * Flere glemmer at betale for møbelopbevaring på mejeriet. Kasserer Ole Keldorf vil ikke ud og opkræve pengene fra medlemmer, der har pikpak stående i depotrummet. Folk må selv se at få betalt, hvad de skylder, og iøvrigt klart markere navn på kakkelborde og papkasser.