Forside
Borgerforening
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
Biblioteket
Mejeri 2018
Mejeri 2017
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
2009 06 Arbejdsdag
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Renovering marts 2007
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Mejeri 2009
28. dec. 2009 * Juleaften på mejeriet. Vi holdt juleaften på mejeriet i år, fortæller Søren Christensen fra Doktorboligen. Vi var 19, som alle overnattede hos os. Så er det godt at have et stort hus! Maden blev lavet både her og der, og træet - og det var stort - blev pyntet efter alle kunstens regler og med vished om at det skulle ned igen dagen efter, hvilket faktisk gav en ekstra dimension. Her varer julen ikke til påske, men er overstået på et døgn. Pyha! Eneste minus er den uundgåelige renden frem og tilbage, men selv det kan vendes til et plus. Det giver luft, motion og aktivitet til de ellers rimeligt lade teenagere.
18. dec. 2009 * Et hus med liv og go' stemning. I mejeribestyrelsens julehilsen er der begejstring over indsatsen året igennem, opremsede projekter undervejs og et par kig ind i 2010. Læs selv.

23. nov. 2009 * Op under og inde bagved. Trang til et renere og skønnere mejeri forsødet med kaffepauser prægede 14 menneskers søndag. Her Lene Bay. Se Sanne Dudorets fotoreportage.
14. nov. 2009 * Rent i krogene. Nåede du ikke at være med på arbejdsdagen, kan du stadig nå at gøre en indsats, skriver Søs Nielsen og Atma Skytte fra mejeribestyrelsen: Forskønnelsesdag søndag 22. november kl. 9–13.
Formålet med en forskønnelsesdag hver halve år er at få gjort ekstra rent i krogene og talt op i skabene. Er vejret til det, evt. også få pudset vinduerne udvendigt. Kort sagt: Det, det faste rengøringshold ikke får gjort. Vi starter med at spise morgenmad sammen, som vi plejer. Vi ses.

7. nov. 2009 * Gips og grundrens. Hele 30 medlemmer var med til arbejdsdag og fik onduleret masser af arbejdsopgaver. Der blev savet, kørt, ryddet, renset, skruet, klistret, gravet, spist, spartlet og malet. Se Liv i byen.

11. okt. 2009 * Fliser og facade, trappe og toilet. De to bestyrelser står for en fælles arbejdsdag på mejeriet lørdag 7. november kl. 9-16 med morgenboller, en liste af arbejdsopgaver - og beværtning i løbet af dagen. Se opslag. (Foto af Gitte Møller Madsen ved juni-arbejdsdagen: Sanne Dudoret)6. sep. 2009 * Dagbog på mejeriet. I entreen på mejeriet ligger nu en dagbog, hvor alle byens aktiviteter på mejeriet løbende skal noteres op, siger Gary Craig: Yoga, kor, billard, reparationer, det hele. Det handler om at kunne dokumentere aktivitetsniveauet.
14. aug. 2009 * Billard og bestyrelsesmøder. Mejeri-bestyrelsens nyhedsbrev handler bl.a. om ekspertgrupper, taget, billard og bestyrelsesmøder.

20. juni 2009 * Sommerhilsen! Tak for go' opbakning til arbejdsdagen på Alken Mejeri, skriver mejeri-bestyrelsen - læs smalltalken - bl.a. om en anerkendende kommentar fra en forbicyklende Joachim Steen.


 

20. juni 2009 * Bibliotek på Mejeriet. Der er ved at blive etableret et bibliotek på 1. sal på Mejeriet, oplyser Atma Skytte. Så hvis du har bøger stående (eller liggende i kasse) som er for gode til at smide ud, men som du ikke har plads til i reolen, modtager vi dem gerne, så de kan indgå i biblioteket og komme andre til gode. Du kan ringe til mig på tlf. 86577114, så kan vi aftale, hvordan du kan få afleveret bøgerne. Hvis alt går vel, vil det blive muligt at låne bøger fra begyndelsen af juli. Der kommer til at ligge et hæfte ved bøgerne, hvor du kan skrive titlen på bogen, dato og dit navn.


 

 

 


16. juni 2009 * Smarteste måde at stable borde på, som Jacob Gregersen her præsenterer, var noget af det, mejeriets arbejdsdag bød på udover bl.a. ny skillevæg, rengjort førstesal, ryddet depot, malede fliser og rene ruder. (Se Sanne Dudorets fotoreportage)
12. juni 2009 * Ikke noget med at glemme. Fra bestyrelsen lyder via Pernille Elkjær Madsen en kraftig opfording til at bakke op om arbejdsdagen på mejeriet søndag 14. juni kl 10 - donationer til auktionen kunne f.eks. være en behandling - se opslag.
31. maj 2009 * Møbler uden ejermænd. Lørdag var vi atter i gang med oprydning i møbelopbevaringen på mejeriet, oplyser Søs Nielsen. Et par stykker hentede deres ting, og der blev flyttet rundt og sat sedler på sagerne. Der er desværre en del endnu, vi ikke ved noget om. Så kære ven, læs denne liste, måske kommer du i tanke om, at noget af det er dit: Afsyret karlekammerskab, chatol, sengebund, gavl og sider, rødbrunt sofabord, seng, lille reolmøbel, poser & kasser, trekanthylder, flueforhæng, par smalle tunge hvide døre/låger. Husk! På arbejdsdagen søndag 14. juni vil de møbler/ting, der ikke er sat navne på, blive solgt på auktion/loppemarked.
27. maj 2009 * Arbejdsdag rykket frem. På grund af Sportsfest er mejeriets arbejdsdag rykket til søndag 14. juni, oplyser Estrid Bek.
27. maj 2009 * Møbelop(bevaring)rydning. Vi blev ikke overrendt i depotet i søndags, men fik alligevel mere overblik over situationen og en del af ABAF's ting. Det er synligt, at der allerede er nogen, der har fjernet ting og sager. Der er dog stadig mange ting uden navn på. Vi skal gætte os frem, så det vil være smart at rette op på dette snarest. Vi skal have om-arrangeret alt og vil bygge lageret op fra bunden i venstre side, dvs. at vi skal ende op med, at den højre halvdel af rummet er helt ryddet. Man kan komme hen på mejeriet og få styr på sin ting lørdag 30. maj kl. 10-12. Vær OBS på, at efter arbejdsdagen(ny dato: søndag 14. juni) vil genstande uden afklaret ejerforhold blive bortskaffet, evt. via loppemarked. Hilsen fra Søs Nielsen og Benjamin Hoff Skovgaard.

17. maj. 2009 * Nye planer for overetagen. Mejeri-bestyrelsens nyhedsbrev gælder: Tag-projektet, udlejning af en del af overetagen, depotet, bibliotek, billard og anretning af forretter.
12. maj. 2009 * Ekstra dag til depot-tjek. Søndag 24. maj kl. 10-12 er Benjamin Hoff på mejeriets depot, så folk med pik-pak også den dag kan få ryddet ud og aftalt, hvad der skal ske. Søs Nielsen er der fortsat søndag 30. maj kl. 10-12. Alt ryger ud 6. juni...
12. maj. 2009 * Pernille i bestyrelsen. Det lykkedes at finde et femte medlem til mejeriets bestyrelse: Pernille Elkjær Madsen, og Atma Skytte er ny suppleant. Se hele bestyrelsen.

3. maj. 2009 * Ingen parkering ved øl-lem. Trafiknisse Bruno Nielsen har forskønnet den skrammede øl-lem, der iøvrigt også er mejeriets nødudgang. Biler må parkeres på den store p-plads, så naboerne i mejeribestyrerboligen kan komme ind og ud af garagen. (Foto: Bruno Nielsen)
3. maj. 2009 * Tom stol skal besættes. mandag 11. maj kl. 20 er der ekstraordinær generalforsamling i Alken Mejeri, for der mangler én til bestyrelsen. Se indkaldelse og giv det en overvejelse. Det er ingen forudsætning at have boet i Alken i 10 år.

19. apr. 2009 * Denne gang var der ikke så beskidt. At der også var forskønnelsesdag i efteråret, kunne mærkes under dagens rengøring, fortæller Hans Hornbek. Der var ikke så meget at komme efter, så to gange årligt er fint. Otte-ti medlemmer rev, fejede, sværtede, pudsede, vaskede, talte op og ryddede op. De behandskede gule hænder er Atma Skyttes.
6. apr. 2009 * To frister til at få ryddet op på depotet. I 'møbelopbevaringen' bagerst i mejeriet har en del Alkenborgere, og sikkert også tidligere byboere, deponeret møbler og andet grej. Meget har nok stået der af gammel vane, - noget til bedre eller sløjere tider om man vil, men ens for alle disse depotindehavere er, at det jo faktisk koster 25 kr. pr. kvm. pr. måned, så det kan jo være løbet op gennem årene, hvis man ikke har fulgt op på indbetalingerne til Mejeriet. Vi vil i første omgang være at finde i depotet lørdag 30. maj kl.10-12, hvor vi sammen med jer, får et overblik over jeres opbevaring. Hvis du ikke kan møde op denne dag, så ring til en af os inden, så vi kan få styr på det. Sidste frist for at cleare af med os er arbejdsdagen lørdag 6. juni, hvor vi vil rydde kraftigt ud i de effekter, der ingen ejermand har. Mange forårshilsner, Søs Nielsen 86577258/26999959, og Benjamin Hoff, 86577901/23473901.
1. apr. 2009 * Ingen nye i bestyrelsen. De fire tilbageværende i mejeri-bestyrelsen afgør, hvad der nu skal ske, for ingen meldte sig til den ledige bestyrelsespost. 16 kom til generalforsamling.
1. apr. 2009 * Nyt tag. Mejeri-bestyrelsen planlægger med nyt tag på hele bygningen og en kampagne for at rejse 100.000 kr. oveni en kapital på 100.000 kr. og et lån på ca. 300.000 kr. Nærmere følger.
1. apr. 2009 * Sund økonomi. Mejeriet havde i 2008 overskud på 52.000 kr. og en éngangsindtægt på 43.000 kr. i retur-el. Det er bl.a. lykkedes at kontrollere udgifterne, sagde en tilfreds kasserer, Ole Keldorf, på generalforsamlingen. Ingen finanskrise her.
1. apr. 2009 * Dyrere at leje mejeriet. Ikke-medlemmer skal bløde mere for at leje mejeriet, men også priser for medlemmer får et nøk opad fra september. Det er fortsat mega-billigt. Takster følger.
1. apr. 2009 * Oprydning i møbeldepotet. Folk med møbler o.a. på depot på mejeriet bedes rykke ting sammen og helst fjerne mest muligt. Garagen skal nemlig ryddes, så Håndtryk kan komme til.
1. apr. 2009 * Højere kontingent. Fra 2010 hæves kontingentet fra 50 til 100 kr. Pensionister fortsat 50 kr.
29. mar. 2009 * Benjamin og Finn holder. På generalforsamlingen tirsdag 31. marts kl. 20 skal der snakkes om nye priser på udleje, nyt tag og trykkeriet. Så vil du høre og blive hørt, er det vigtigt at møde frem. På valg er Benjamin Hoff, Ole Keldorf og supppleanterne Finn Bech-Nielsen og Hans Hornbek. Hans og Ole stiler op igen - Ole som kasserer med begrænset arbejdsindsats, hvis ikke der melder sig andre. Så bestyrelsen håber, der mindst er én, der vil stille op til bestyrelsen, og én som suppleant.
19. mar. 2009 * Ny forskønnelses-dato. Glem alt om en dag i marts - forskønnelsesdagen på mejeriet bliver søndag 19. april kl. 13-16, oplyser Søs Nielsen fra mejeriet.

9. mar. 2009 * Mindst én ledig plads. Der er generalforsamling i Alken Mejeri tirsdag 31. marts kl. 20. Forslag til dagsorden til formand Hanne Lisbeth Nielsen, sskahln@sosuaarhus.dk senest én uge før. Der er chance for at gøre sin indflydelse gældende, da der bliver minimum én ledig plads, oplyser bestyrelsen.


 

21. feb. 2009 * Køkkenet skal ha' ny udsugning op onsdag 11. marts kl. 16 og torsdag 12. marts kl. 19, så der er brug for mange hænder, oplyser Estrid Bek og Gary Craig. Se opslag

11. jan. 2009 * Varme på igen. Fyret på mejeriet har været løbet tør, men nu er der olie på igen, oplyser Bruno Nielsen.