Forside
Borgerforening
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
Biblioteket
Mejeri 2018
Mejeri 2017
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
2009 06 Arbejdsdag
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Renovering marts 2007
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 
 
Mejeri 2013

8. dec. 2013 * Luciaoptog fra hele sognet. Cirka 12 børn fra Alken, Boes, Svejstrup og Bjedstrup holder Lucia-traditionen i Alken i hævd fredag 13. december kl. 16.30Trine Holm fortæller, at flere allerede vil være i Luciatræning fra optog på skolen torsdag. Optoget begynder kl. 16.30 gennem Mejeriets festsal, ned i købmandsbutikken for at ende i salen igen, med sangen 'En stjerne stråler'. 
6. dec. 2013 * Ingen hjertestarter. Trygfonden bevilgede ikke en hjertestarter til Mejeriet i denne omgang, skriver Gitte Møller Madsen. Der havde været rigtig mange ansøgere.
12. nov. 2013 * Forskønnende lørdag. Edel Laursen fra Mejeri-bestyrelsen har sendt opslag om forskønnelses-/arbejdsdag på Mejeriet lørdag 23. november kl. 9-16.

12. okt. 2013
* Nu få billetter tilbage. Spisebilletterne ER solgt, men der er stadig få billetter tilbage til selve koncerten med Ivan Pedersen Trio, oplyser Jan Mortensen fra Alken Mejeri.

30. jun. 2013 * Affalds-sorteringen halter. Bruno sorterer hver uge i emballage-containeren, fordi der ender rigtig meget restaffald i den. Jeg tror, vi kan gøre det bedre. Og som de siger i Renosyds sorteringsvejledning: Hjælp os med at skabe værdi af affald. Se videoen her. Vi skal nok sørge for at lave et sorteringssystem på Mejeriet, der fungerer. Og så håber jeg, at I også vil sortere med glæde :o) Mange værdifulde og venlige hilsner fra Eva Nikolajsen - læs hele hendes indlæg på smalltalken
18. jun. 2013 * Hvad laver de i Mejeri-bestyrelsen? Eric Ballowitz har fremsendt referat fra Mejeri-bestyrelsens seneste møde, så vi kan følge med i planer på kortere og længere sigt. Læs om vinduesparti, øllager, teknikrum, murværk - og rengøring, der nogle gange halter. Læs referatet her.
29. apr. 2013 * Fjerde opvaskemaskine. Mejeriet har nu indkøbt en opvaskemaskine - den fjerde i rækken, fortæller formand Hanne Lisbeth Nielsen. I modsætning til de tre forrige er den fabriksny - og den kører.
20. apr. 2013 * 35.000 kr. til rampe. Nu har vi fået bevillingsskrivelsen fra Lokale-og anlægsfonden om 35.000 kr til kørestolsrampen, så med Landsbysamvirkets bevilling på 20.000 kr. har vi nu 55.000 kr til rampen og færdiggørelse af handicaptoilettet, skriver Jens Jacobsen. Det er Alken Mejeri, Alken Borger- og Aktivitetsforening og Liv i Landsbyen, der i fællesskab søger midlerne til kørestolsrampen. Vi har endnu ikke hørt fra Trygfonden og Nordea. Det er superskønt, når bevillingerne kommer. Nu nærmer den totale indsamling sig 370.000 kr.
13. apr. 2013 * Støtte til rampe. Landsbysamvirket har fra Landdistriktspuljen bevilget en underskudsgaranti på op til 20.000 kr. til handikapadgang, oplyser formand for Alken Mejeri, Hanne Lisbeth Nielsen. Det bliver i form af en rampe ved bagindgangen ud mod p-pladsen ved Købmanden i Alken.
7. apr. 2013 * Conny reddede sin røde læderjakke fra bytning. Fredagens tøjbytte gik med kage, guitarspil og snak. Bytterne slæbte tøjposer både ud og hjem, og Conny Mortensen var tæt på at miste sin elskede røde læderjakke. (Foto: Knud Abildtrup)

26. marts 2013 * Fyraftenscafé med tøjbytte. Fredag 5. april mellem kl. 15 og 18 inviteres alle fredagstrætte Alkenborgere til fyraftenshygge på Mejeriet. Der bydes på boller, kage og kaffe/te - og så skal der byttes tøj!! Alle er velkomne, også dem der ikke har eget genbrugstøj at byde ind med!

Vi har allerede samlet en del sammen oppe i biblioteket og alle, som har genbrugstøj stående, er velkomne til at aflevere her. Dette gælder især, hvis man ikke selv kan komme d. 5. april, men gerne vil ha' sit tøj i spil alligevel.  Vi kører selvfølgelig alt ikke-byttet tøj til genbrug efter arrangementet. Så kom glad, flad og kaffetørstig og få lidt nyt til garderoben.
                                 Mange venlige hilsner fra Søs Nielsen og Eva Nikolajsen.


 

4. apr. 2013 * Hjertestarter. Vi vil prøve at ansøge Trygfonden om en hjertestarter til Alken, skriver Gitte Møller Madsen. Pernille Benzon vil lave ansøgningen. I ansøgningen skal der bl.a. stå navne på en flok mennesker fra byen, som vil oplæres i brug af hjertestarteren, så vi har brug for nogle navne. Hvis du vil være en af dem, så kontakt Gitte på mobil 23457418. 
14. marts 2013 * Tre forskønnelsestimer lørdag. OBS OBS OBS. Der er forskønnelsesdag på Mejeriet på lørdag 16. marts kl 10-13. Morgenkaffe m.m. kl. 9.30. Vi sprang over i efteråret, fordi kræfterne gik til købmandsprojekt, men der trænger hårdt til en ordentlig omgang inden forårssæson med konfirmationer, bryllup mm. Vi håber, MANGE af jer kan afse tre timer, så vi kan få stedet shinet op. (Poul Erik Mønsted har klaret gulvet).
                                                    MVH Bestyrelsen12. marts 2013 * Nye kræfter i Mejeri-bestyrelsen. Jan Mortensen er nu med i Mejeriets bestyrelse, og  Edel Laursen er ny suppleant. Pernille Benzon og suppleant Atma Skytte stopper, Gary Craig og suppleant Hans Hornbek fortsætter. 
Ved generalforsamlingen var der bl.a. ros til de aktive bag biblioteket ovenpå, de nye opmagasineringsrum nedenunder samt den seneste gulvpolering. Både udgifter og indtægter balancerede i 2012 omkring 190.000 kr. Opvaskemaskinen er igen en af de praktiske udfordringer.


4. marts 2013 *
1667 kr.  fra renteafkaldspulje. Mejeriet er blevet tildelt midler fra Merkur Banks renteafkaldspulje, skriver kasserer Eric Ballowitz. Og det uden at have søgt om det!
Kriterierne for at blive tilgodeset er, at låntageren skal have været igennem en vanskelig periode og have gjort en indsats for at rette op på situationen, og/eller at der udføres et stort frivilligt arbejde på stedet. Merkurs indlånskunder har mulighed for at vælge en lavere eller ingen rente på visse opsparingskonti end den, de ellers ville være berettiget til. Den rentebesparelse som disse indlånskunder er årsag til, samles i en særlig pulje, som en gang om året fordeles til en række udlånskunder.
3. marts 2013 * Generalforsamling i Mejeriet. Mandag 11. marts kl. 19.30 er der generalforsamling i foreningen Alken Mejeri, oplyser formand Hanne L. Nielsen, der skal have eventuelle forslag senest lørdag 9. marts.

29. jan. 2013 * Garagegulvet  er støbt. Købmandsbutikken er et stort skridt nærmere. Nu med støbt gulv ;-), skriver Peter Gregersen fra istandsættelsesgruppen. Via en stige er det muligt at tage det glatte lag i nærmere øjesyn. Næste skridt bliver masseovnen wekenden 22., 23. og 24. februar.  (Foto:Søs Nielsen)
27. jan. 2013 * Gulv og ovn i sigte. Så blev vi færdige til betongulv, skriver Peter Gregersen fra istandsættelsesgruppen. Der er lagt isolering, gulvvarmerør, el og kobberrør til/fra masseovn og afløb/kloakering. Jens Ladefoged lægger nyt betongulv i den kommende uge. Både ovnsætter Thyge Hansen fra Tåning, Misha Belinson og jeg kan bygge ovn wekenden 22., 23. og 24. februar - hvis ikke der er frost. Hvis I kender nogen, der vil være med, er det gratis at få kurset i at bygge masseovn. Der er også brug for at nogen vil lave frokost ;-) Kontakt: Peter Gregersen.
6. jan. 2013 * På vej mod en varmere garage. Brønden blev fyldt op og isolerende flamingo lagt ud med varmerør under arbejdsweekenden.  Alt i alt nye gode skridt på vej mod et varmt rum, der kan rumme Alkens kommende butik. (Foto: Peter Gregersen)Mejeri-boking * Hanne Lisbeth Nielsen, Emborgvej 115, 86 57 73 76, sskahln@sosuaarhus.dk er udlejer - se i kalenderen ovenfor, hvornår Mejeriet er booket og kontakt altid Hanne angående booking.Årskontingent er 100 kr. pr. medlem.

Bankforbindelse: Merkur - den almennyttige andelskasse
Reg. nr: 8401

Konto: 11 28 794.


Priser for at leje Mejeriet - se listen her.

Nyt tag over Alken
Bestyrelsens julehilsen december 2009

Bestyrelsens nyhedsbrev august 2009.

Bestyrelsens sommerhilsen juni 2009.

Bestyrelsens nyhedsbrev - maj 2009.


Fortegnelse over område-ansvarlige - også kaldet ekspertgrupperne.

Mejeriets vedtægter - fra 1994

Bliv medlem og få medlemsfordele:

* Lej mejeriet til medlemspriser.

* Få hjemmeside og andet godt vist på alken.dk-siden 'Folk i Alken'

Årskontingent er 100 kr. pr. medlem.

Bankforbindelse: Merkur - den almennyttige andelskasse
Reg. nr: 8401

Konto: 11 28 794.

 

 

Se hvem, der er i bestyrelsen.