Forside
Borgerforening
Mejeri
Tag over Alken
Historie
Bestyrelse
Renovering marts 2007
Vedtægter
Kunst på mejeriet
Generalforsamlinger
2009 06 Arbejdsdag
Mejeri 2016
Mejeri 2015
Mejeri 2014
Mejeri 2013
Mejeri 2012
Mejeri 2011
Mejeri 2010
Mejeri 2009
Mejeri 2008
Mejeri 2007
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Mejeri 2015

24. sep. 2015 * Beboerne i 44 skal betale for skelforretningen. Landinspektørens regning i sagen mellem Mejeriet og Alkenvej 44 på 43.985, 38 kr., skal betales af de tre beboere, der ønskede skelforretningen. Sådan lød hegnssynets kendelse, oplyser formand for Mejeriet, Gary Craig.

10. sep. 2015 * Pris for skelforretningen blev næsten 44.000 kr. Landinspektørens regning for skelforretningen i maj mellem Mejeriet og Alkenvej 44 endte på 43.985, 38 kr., oplyser formand for Mejeriet, Gary Craig. Torsdag 17. september skal der være hegnssyn, hvor regningen skal fordeles mellem parterne. Advokaten for tre af beboerne i nr. 44 anmoder om, at Mejeriet skal betale hele beløbet. Ifølge papirerne i sagen kan der også blive tale om at betale vederlag til hegnssynsmedlemmerne.
- Jeg er skuffet over, at vi først får annekteret jorden og så også risikerer at skulle betale det hele, siger Gary.


13. aug. 2015 * Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 12. september, oplyser Hans Hornbek fra bestyrelsen. Program kommer senere, men sæt kryds i kalenderen.
9. aug. 2015 * Ny kunst på væggene på Mejeriet. Kunstudvalget på Alken Mejeri, Tove Nyholm og Sanne Dudoret, er i færd med at hænge værker af Ry-kunstneren Anna Klindt Sørensen op i den store sal. Senere kommer de til værker af Alken-kunstneren Dominique Campbell. De skal hænge i cafeen. (Foto: Knud Abildtrup)

22. maj 2015 * Nu sker der noget udendørs. Området mellem Mejeriet og banen undergår nu en forvandling, så der kan blive p-pladser og bede. Poul Ravn og Jens Ladefoged er her i gang med en regnvands-rende på vejen ned til Alkenvej 44. (Foto: Knud Abildtrup)
12. maj 2015 * Dampbeholder skåret ned med hjælp fra Aarhus. Et gammelt skrummel af en dampbeholder i Mejeriets kælder er nu skåret fra hinanden af en flok elever fra Aarhus Produktionsskole, der havde påtaget sig opgaven, skriver Johannes Thomsen, selv lærer i metalværkstedet. Nu er der plads til flere opmagasineringsbure - og aarhusianerne blev imponerede over købmanden, flagstænger og grøntsagsboder, der ikke bliver stjålet fra! (Foto: Johannes Thomsen)

8. maj 2015 * Skellet skal gå i bøgehækken.
Landinspektøren har i dag været ude til skelforretning mellem Mejeriet og Alkenvej 44. Den endelige skel-skrivelse kommer indenfor 14 dage, hvor jeg sender den ud, skriver Gary Craig, formand for Alken Mejeri. Udfaldet blev, at skellet bliver lagt i bøgehækken på skrænten ved hokus-krokus-haven og rundt om hjørnet ned til den gamle skellinje.

30. apr. 2015 * Alken Mejeri vil acceptere udfaldet af skelforretning. På den velbesøgte ekstraordinære generalforsamling mandag var der stor opbakning til, at Mejeriet skal acceptere udfaldet af den kommende skelforretning om området ved Alkenvej 44. (Foto: Søren Slebo)

15. apr. 2015 * Ekstraordinær Generalforsamling i foreningen Alken Mejeri mandag 27. april kl. 19.30 på Mejeriet. Foreningen er blevet varslet en skelforretning omhandlende området mellem pladsen foran Købmanden og Alkenvej 44. Datoen for denne skelforretning er fredag 8. maj. Derfor ser Mejeri-bestyrelsen sig nødsaget til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at få fastslået, om foreningens medlemmer ønsker, at vi skal forsøge at vinde sagen eller indgå et kompromis, som vil indebære afståelse af en part af Mejeriets jord til Ejerforeningen 44. Bestyrelsen håber, at mange medlemmer kan komme på trods af den korte frist.
Vi ses 27. april! Bestyrelsen for Alken Mejeri
11. apr. 2015 * Betal i tide. Jeg vil opfordre alle medlemmer til at betale kontingent inden 1. marts hvert år. På denne måde vil man være registreret som medlem før den årlige generalforsamling.
Venlig hilsen - kasserer for Alken Mejeri - Eric Ballowitz

8. apr. 2015 * Skelforretning. Alken Mejeri er blevet varslet en skelforretning omhandlende et jordstykke på nordsiden af grunden. Medlemmer af Mejeriet, som har betalt kontingent i indeværende år, har fået besked på mail eller per brev og kan her læse om sagen. Hvis vi har overset medlemmer, hører vi gerne fra jer.
På foreningens vegne. Hans Hornbek, Emborgvej 115, Tlf. 86577376

21. mar. 2015 * Gary ny formand. Mejeri-bestyrelsen har
konstitueret sig: Gary Craig valgtes enstemmigt til ny formand, Eric Ballowitz fortsætter som kasserer, og Søs Due Nielsen fortsætter som næstformand, skriver Hans Hornbek.
15. mar. 2015 * 'Mount Brænde'. Til Brændedagen lørdag mødte 10 friske personer frem, som med kløvere, økser og save gik til angreb på 'Mount Brænde', skriver Hans Hornbek. Vi kom et godt stykke, men der er stadig et stort arbejde at udføre.
13. mar. 2015 * Conny ind i Mejeri-bestyrelsen. Hanne Lisbeth Nielsen stillede ikke op igen i Mejeriets bestyrelse, og i stedet for hende blev Conny Mortensen valgt ind. Jan Mortensen og Gary Craig var også på valg og fortsætter. Læs Hans Hornbeks referat fra generalforsamlingen om bl.a. energiplanen, køkkenrenovering og et lille driftsoverskud.

8. mar. 2015 * Den bedste opbakning til de frivilliges arbejde er at møde op til generalforsamlingerne. Husk også det på onsdag! Der er i øvrigt nu en chance for at komme med i Mejeriets bestyrelse, da jeg trækker mig efter ni år i bestyrelsen, skriver Hanne Lisbeth Nielsen. Borgerligt ombud er der jo ikke, men jeg håber, nogen vil gå ind i arbejdet omkring Mejeriet. Uden et velfungerende Mejeri, forsvinder eller blegner de fleste andre aktiviteter i vores dejlige Alken. De bedste hilsener Hanne. Se indkaldelsen.
(Foto fra forskønnelsesdag i 2010: Sanne Dudoret)
1. mar. 2015 * Brændeflytning i morgen mandag for dem, der tilfældigvis har tid en mandag formiddag. Kom kl. 9.30 på legepladsen. Vi skal primært flytte brænde op til Mejeri, så kom gerne med bil og trailer, skriver Jytte Elleby.
22. feb. 2015 * Store Brændedag lørdag 14. marts. Vi har masser af dejligt brænde til de kommende fyringssæsoner både hos Købmanden og på Mejeriet. Det er skønt!! Men der er stadig meget, der skal kløves og stakkes. Kom og hyg dig med en aktiv udedag, og gør en indsats for din by! Vi mødes kl. 10 og slutter kl. 16. Mindre kan også gøre det. Vi vil gerne høre, hvem der kommer, så kan vi nemlig sørge for noget godt til pauserne (mad og drikke). Du kan enten skrive dig på listen eller give besked til en af os. Varme hilsener Jytte Elleby (30297495) og Hanne Lisbeth Nielsen (86577376 / 25192417).
15. feb. 2015 * Hanne stopper i mejeri-bestyrelsen. Der er generalforsamling i Alken Mejeri onsdag 11. marts kl. 19.30. Jan Mortensen, Gary Craig og Hanne Lisbeth Nieelsen er på valg til bestyrelsen, og Hanne, der er formand, stiller ikke op igen.
6. feb. 2015 * Mejeriets nye ovn under bugsering - Hans Hornbek, Eric Ballowitz og Rasmus Abildgaard Arentsen. (Foto: Pernille Benzon)

4. feb. 2015 * LAN-party og fredagsbar foregår på Alken Mejeri fredag 13. februar fra kl. 14 (og 20), skriver Jan Mikael Granner. Se opslaget herover.
28. jan. 2015 * Mejeri i kage og glasur. En tro og spiselig kopi af Alken Mejeri - i brunt og hvidt - studeres før fortæringen af Kaj Pedersen og mejeri-formand Hanne L. Nielsen, der selv havde været med til at bage. Edel Laursen og Søs Nielsen havde bygget. (Foto: Søs Nielsen)
25. jan. 2015 * Our House. 'Velkommen i vores hus' hedder en fem minutters foto-kavalkade fra fester og aktiviteter på Mejeriet i anledning af 20 års jubilæet. (Kreeret af Morten Due Jørgensen)
25. jan. 2015 * 101 til brunch. Fødselsdagsfesten for og på Mejeriet blev et tilløbsstykke fra morgenstunden, hvor 101 var meldt til brunch. Brunch-holdet præsenterede lækkerierne - og Alken-koret sang en kokosnød-sang. (Fotos: Søren Slebo)

22. jan. 2015 * Husk service og bestik til både brunch og festmiddag lørdag, sms'er Conny Mortensen.
22. jan. 2015 * Gamle aviser ind i mejeri-murene. Mikael Leth fra Leth Isolering sprøjter i disse dage papiruld ind i mure og etageadskillelse på Alken Mejeri. Til gavn for både temperatur og lyd. Alene facademuren fik de første 17 sække papiruld. (Foto: Knud Abildtrup)
18. jan. 2015 * Tøjbytte på lørdag. Jeg vil bede folk tage lidt tøj-bytte-tøj med til mejeriets fødselsdagsfest lørdag 24. januar, så vi har noget at tøj-bytte med, sms'er Eva Nikolajsen. Dagen kommer til at byde på mange klassiske mejeri-aktiviteter, bar, sang, yoga, brunch, fest, spillebule, dans. Se programmet.

17. jan. 2015 * Vådt og tørt brænde. Lørdag fik vi båret en del brænde ind til købmand og mejeri, sms'er Bruno Nielsen. Alle Ingvars paller blev skåret op - de er dog våde af regnen - og ligger til tørre i det mobile brændeskur. Endvidere fik vi kørt det kløvede brænde - vådt - fra Jens og Brittas træ til mejeriets skur. Der mangler nu at blive kørt tørt brænde fra legepladsen til mejeriet. Der er god plads i skuret, så jeg håber, nogle vil tage det initiativ.
15. jan. 2015 * Foreninger i samme retning. Bestyrelserne i henholdsvis Borgerforeningen, Mejeriet og Liv i Landsbyen havde igen i denne uge fælles bestyrelsesmøde. Det giver så meget mening at koordinere aktiviteter og arbejde sammen, at det fremover skal foregå hvert halve år, oplyser Estrid Bek.
14. jan. 2015 * Kræver ingen stor uddannelse. Så er det tid til at få kørt brænde til brændeskure lørdag 17. januar, skriver Bruno Nielsen på skilt ved købmanden. Vi mødes hos købmanden til morgenkaffe kl. 10. Husk, at alle kan deltage - det kræver ingen stor uddannelse - bare en time.
11. jan. 2015 * Hjemmebag, chili-kakao og bobler. Mejeriets 20 års fødselsdag lørdag 24. januar betyder bl.a. brunch kl. 10.30-12.30 med hjemmebag, grød med toppings, pestoer, pandekager, frugt, baked beans med små pølser, boblevand, chili-kakao, skyr med hjemmekogt sirup, hjemmerørt nutella. 50/20 kr. Tilmeld hos Købmanden i Alken eller pr. mail til Jørgen-Ulrich Raunskov senest onsdag 21. januar. En omgang boller vil være velkomne og kan tilbydes til Helle Petersen.

9. jan. 2015 * Kom og gå som du vil. Mejeriet har inviteret til 20 års fødselsdag lørdag 24. januar. Se invitationen i stort format.
4. jan. 2015 * Så er Alkens Mobile Brændeskur en realitet. Nu er det meget nemmere at hente tørt brænde på legepladsen, så det kan køres til Mejeriet og Købmanden efter behov, skriver Bruno Nielsen. Vi har gratis brænde til mange år, og alle opfordres til at bære til ovnene, så vi kan få det brugt.