Forside
Mejeri
Borgerforening
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 


Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 

  
  
  
18. feb. 2019 * Miljøgodkendelsen til svinefarmen fik ikke blåt stempel. Miljø- og Fødevareklagenævnet har ikke kunnet godkende Skanderborg Kommunes miljøgodkendelse af udvidet svineproduktion på Østermarksvej 11. Sagen er ophævet og hjemvist til fornyet behandling i kommunen Der er bl.a. tale om en overskreden grænse for, hvor meget nitrat en nærliggende mose kan tåle. 
 
  
18. feb. 2019 * Boes og Grønland. Jan Hjortshøj har i disse måneder delt tilværelsen i to dele. Men hvad er det med ham og Grønland? Hvorfor er det spændende og givende at være chef for en del af rigsfællesskabets forsvarskommando i den store hvide og kolde verden. Læs Folk i Alken.


 
  
18. feb. 2019 * Boes og Alken sammen om fastelavn. Nabo-borgerforeningerne inviterer til fastelavn på Alken Mejeri søndag 3. marts fra kl. 14.
 
  
17. feb. 2019 * Udklip. Historierne om Alken og Omegn er glimrende beskrevet som flimrende skærmbilleder her på alken.dk. Men avis-udklip er ikke at foragte. I forvejen findes en fin scrapbog om Købmanden i Alken. Nu er der fremlagt en ny bog med udklip. De fleste kommer fra en samling, som Marianne Damholdt Bergin fandt i sine nu afdøde forældres gemmer og skænkede til biblioteks-gruppen. Herfra spørger vi, om der er andre i byen og omegnen med lignende samlinger. Må de komme med i mappen, eller må vi kopiere dem? Kom evt. til vores næste møde i biblioteksgruppen på loftet over mejeriets store sal søndag 24. februar kl. 9-11 eller ring til Peter Abildgaard 22898334. På billedet ser Marianne på den nye mappe sammen med Bruno Nielsen, som også optræder på et af de gamle udklip. (Foto: Peter Abildgaard)
 
17. feb. 2019 * De første tre huse aftalt på Anes Høj. Godt 60 naboer og nybyggere var kl. 10 mødt frem til møde 3. februar, hvor Jens Thor bl.a. fortalte, at ansøgningen til udarbejdelse af lokalplan blev genindsendt december 2018. Dertil er der indgået partnerskab med Jakobsen Huse (EGJ Byg ApS) som vil forestå finansiering og byggemodning, når lokalplanen er godkendt. Der er i skrivende stund i nybyggergruppen indgået aftale om opførelse af tre bæredygtige Jakobsen Huse, og flere er på vej. Læs hele referatet på Ny Bosætning i Alken.

 
17. feb. 2019 * Qi gong - gratis prøvetime. Kom og prøv qi gong onsdag 27. februar kl. 18-19 på mejeriet. Susanne Behnke Emmysdatter tilbyder en uforpligtende prøvetime til alle interesserede. Herfra kan vi se, om der er interesse for et lille forløb over flere onsdage. Mød op i tøj, du kan bevæge dig i.                  Anne Mette Granner og Susanne

 
16. feb. 2019 * Seks torsdage med morgenyoga. Torsdagene 21. og 28. februar samt 7., 14., 21. og 28. marts kl. 8-9.30 står Eva Michaelsen for morgenyoga i ABAF-regi på Alken Mejeri. Man medbringer selv yogamåtte og tæpper/pude. 450 kr. for seks gange. Kontant betaling første gang.
 
15. feb. 2019 * Tre tirsdags-meditationer. Hanne Ravn oplyser, at der bliver meditation på Alken Bibliotek tirsdagene 19. februar, 12. marts og 23. april kl. 19.30-20.
 
15. feb. 2019 * Justerede vedtægter på vej i ABAF. Torsdag 28. februar kl.19 er der generalforsamling i borger- og aktivitetsforeningen på Mejeriet. Her er dagsordenen, hvor det bl.a. fremgår, at der er nogle vedtægtsændringer på vej. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal sendes til julieaabildgaard@gmail.com senest 21. februar.
 
  
13. feb. 2019 * Olga skal fejres. Søs Nielsen & Co. inviterer til Olga Keis' 101-års fødselsdag lørdag 23. februar - husk at ringe i forvejen.
 
13. feb. 2019 * Adele på forsiden. Så kom Adele Boe på forsiden af Uge-Bladet Skanderborg med sin livshistorie. Se Adeles sprælske fortid: Playboy Bunny'en der blev antropolog om tiden som dj, sygeplejerske og ny formand for integrationsrådet i Skanderborg.
 
  
12. feb. 2019 * Kobberbryllup. Marianne Damholdt Bergin og Noel Bergin, Alkenvej 67B, fejrede kobberbryllup 5. februar. Deres naboer fra Sandvejen havde beviklet en halv-høj bryllupsranke, som de her beundrer sammen med datteren Sofia, da morgengæsterne sang og spillede ’Morning Has Broken’. (Foto: Peter Abildgaard)
 
12. jan. 2019 * Ros til Mejeriet har der været efter de seneste forbedringer med lys, lyd og garderobe. Generalforsamlingen foregår tirsdag 5. marts kl. 19, og af selve indkaldelsen fremgår det, at Gary Craig og Benjamin Hoff Skovgaard er på valg til bestyrelsen. Begge genopstiller, og det samme gør Edel Laursen og Poul Ravn - som suppleanter. Der skal bl.a. vedtages nogle mindre ændringer i vedtægterne - se forslaget til vedtægtsændringer, hvor det nye er streget under.
 
10. feb. 2019* Der er plads i bestyrelsen i Købmanden i Alken, der holder generalforsamling torsdag 14. marts kl. 19-21, skriver Estrid Bek. Se selve indkaldelsen, hvor det fremgår, at Ingvar Kristiansen og Pernille Benzon er på valg og begge genopstiller, mens Søren Slebo ikke stiller op som suppleant igen. Bestyrelsen kan rumme mellem fem og syv medlemmer.
 
9. feb. 2019 * Appel om mindst mulig røg fra brændeovne. Lise Kirketerp fra Søbjergvej har en anmodning til Alkens brændeovnsejere - om at være omhyggelig med at regulere ilttilførselen korrekt ved optænding og genpåfyldning for at få forbrændingen så røgfri som muligt. Hun henviser til Miljøministeriets rygestop-guide for brændeovne og peger på, at omkring 70 procent af partikelforureningen i Danmark fra danske kilder stammer fra brændeovne.
 
  
8. feb. 2019 * Privat-skilte, hensyn til vildtet - og reglerne for at færdes i naturen. Liv i Landsbyernes Naturgruppe er blevet gjort opmærksom på tre skilte (fx ‘Privat’ og ‘Privat vej, Færdsel forbudt’), som fornylig er kommet op på nogle af de gode gåture omkring Alken, skriver Anne Mette Lykke og Eva Nikolajsen. Naturgruppen har snakket med ejer Hans Hansen fra Alken Vestergård, som fortæller, at han ønsker at beskytte vildtet i begge områder. Han oplever alt for ofte, at folk går udenfor vejene eller går med hunden løs, hvilket ikke er lovligt på privat ejendom. Naturgruppen anbefaler at man følger reglerne for at færdes i natur og mark, men også at lodsejere lader være med at sætte skilte op, da det giver forvirring og dårlig stemning. Naturgruppen ønsker en god dialog, som sikrer de bedste oplevelser for alle, derfor har vi lavet en miniguide med regler for adgang på privatejede områder: Der gælder forskellige regler for veje og stier i det åbne land, privatejede udyrkede arealer, privatejede skove. Find også reglerne for hunde og hvor ejeren kan forbyde med skiltning - på Natur. 

 
8. feb. 2019 * Endnu tre Fabulas-møder. Michael Eberhard fra Fabulas bebuder i den nærmeste fremtid et udkast/forslag til, hvorledes det nye bofælleskab projekt kunne se ud, skriver han på smalltalken. Han vil samtidig indfinde sig i cafeen igen torsdag 14. og 21. februar samt onsdag 27 februar kl. 16-18, for at snakke om ideer og planer.
 
  
7. feb. 2019 * Søndags-brunch på Mejeriet. Februars fællesspisning bliver søndag 24. februar kl. 11-14 på Mejeriet. Pandekager, grøn smoothie, hjemmebagte boller og knækbrød, pestoer, frugt og andre lækkerier. Pris: 50/25 kr. Tilmelding senest tirsdag 19. februar på liste på disken i Købmanden i Alken. Spiser du glutenfrit, skal det venligst noteres på listen.
Husk eget service og bestik. Nytilflyttere spiser gratis mod en lille præsentation af sig selv for salen. (Foto fra brunch i 2014: Jan Mikael Granner)

 
  
4. feb. 2019 * Ingen navlepilleri. Årets kvindefest på Alken Mejeri begynder lørdag 9. marts kl. 17, skriver Eva Boysen. Og bemærk der er sidste frist for tilmelding mandag 18. februar. 
 
  
4. feb. 2019 * Helle holder tegnekursus på Mejeriet. Helle Kjærsgard, Emborgvej, inviterer til tegnekursus for begyndere og let øvede: 'Klassisk tegning med et tvist' seks torsdage på Alken Mejeri - første gang 7. marts. Se Opslagstavlen.
 
4. feb. 20189* Januars Osuma-omsætning i Købmanden i Alken løb op i 68.402 kr. 203 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
 
30. jan. 2019 * Ræven har taget seks ænder på Anes Høj. Torsdag eftermiddag var ræven forbi og tog seks af vores syv løbeænder, fortæller Gunvor Karlsen, Anes Høj 14. Så da jeg kom ud for at lukke dem ind i deres hus, sad der kun en and og rystede inde i huset. Vores hund nærmest fløj rundt og gøede i hele haven, men ingen ænder dukkede op. Derfor ønskes en eller flere løbeænder, hvis nogen har overskud, da vores andrik føler sig meget alene. Skriv til  gunvorkarlsen@live.dk
 
30. jan. 2019 * Dover Gymnastikforening inviterer til generalforsamling tirsdag 26. februar kl.19-21 på Bjedstrup Skole.
 
  
29. jan. 2019 * Jytte i Samvirke. Også COOPs blad Samvirke har nu en god historie om Købmanden i Alken. Under overskriften 'Frivilig bag disken' fortæller Jytte Elleby i februar-nummeret om historien, baggrunden, det frivillige arbejde og om fremtiden.
 
29. jan. 2019 * Invitation til Alken-Alken-Alken-træf i Belgien. Den mangeårige venskabsby-tradition mellem belgiske, tyske og danske Alken - læs mere på Alken-Alken-Alken - har nogle år ligget mere eller mindre i dvale for den mindste Alkens, altså vores vedkommende. Men belgiske Alken har sendt en invitation til næste træf 5.-7. april 2019 til ABAF, skriver Julie Abildgaard. Se invitationen. Interesserede kan henvende sig til Julie på julieaabildgaard@gmail.com og høre nærmere.
 
29. jan. 2019 * Svær beslutning. Jeg har truffet en svær beslutning, skriver Krestine Aaen, Alkenvej 58: Nemlig at sælge mit vidunderlige hus på Alkenvej 58 (Lone Grøns hus). Jeg skal flytte tilbage til Aarhus for at flytte sammen med min kæreste Thomas. Alle vores fire børn er i Aarhus, så derfor hænger det bedst sammen for os. Huset er endnu ikke på nettet, men Danbolig Ry kan kontaktes, hvis man er interesseret i en fremvisning. Tlf. 40 18 85 03. Prisen er 2.395.000 kr.
 
  
28. jan. 2019 * Alken 1990: Olgas sang til Alken, Annas håb for Alken og rideklubben, der kom i tv. 'Mig og mit barnebarn' hed årets dilettantforestilling, mens revyen hed 'Det er bare Alken'. Læs om kulturugen, dambruget og børnedyrskue i Dover GF - på Alken år for år siden 1979, hvor næste kapitel nu er fra 1990. (Stregtegningen fra Alkenvej er Søs Nielsens og den var på forsiden af byfestbladet 1990.)
 
  
27. jan. 2019 * Også legetøjet trængte til en kvartalsrengøring. Kristen Hofgaard Warming og Elia kom blandt andet i bund i den blå legetøjsbænk under rengøringsdagen i Købmanden i AlkenDen tilbundsgående rengøring gjaldt også hylder, skabe, frysere, rengøringsrum og loftshjørner, og nu er der igen knager og garderobe til købmænd og makkere på vagt. Er der nytilflyttede eller længeboende, der har lyst til at være makker eller købmand, er alle mere end velkomne, siger Estrid Bek. Spørg i butikken eller kontakt Estrid på 25 39 35 47, Alkenvej 75. (Foto: Estrid Bek)

 
  
26. jan. 2019 * Jane fra Kirstinelund debuterer som romanforfatter. Fredag 1. februar fra kl. 17 holder Jane Mondrup fra Kirstinelund i Bjedstrup reception for sin debutroman Zeitgeist, hvor genrerne science fiction, fantasy og steampunk blander sig. Romanen udkommer på forlaget Vandkunsten, og receptionen foregår i Vogn 1 på Godsbanen i Aarhus. Alle er velkomne. Se Janes hjemmeside og læs de første tre kapitler gratis.

 
  
 24. jan. 2019 * Bøgerne i Alkens bibliotek: Helle fra Ry. I biblioteket på loftet i Alken Mejeri findes cirka 1000 bogtitler. Krimi fylder mest. Men ellers er mange genrer med på hylderne. Under biografierne findes denne om skuespilleren Helle Virkner fra Ry. Nemlig. Født i 1925 levede hun sin barndoms første fem år hos forældrene i Lille Glentholm, en villa i datidens klassiske stil bygget på bakken oven for kirken. Huset eksisterer stadig, nu som præstegård. Lille Helles forældre blev skilt, og hun flyttede med moderen til Østerbro i 1931. Siden blev hun skuespiller, teaterdirektør, politiker og gift med en statsminister. Læs mere i denne biografi.
Adgang til biblioteks-loftet sker gennem den røde jerndør i gården bag mejeriet og den stejle trappe. Der er altid høflig selvbetjening og ingen regler for udlån.

 
  
23. jan. 2019 * Så er der kvartalsrengøring søndag 27. januar kl. 10-12 i Købmanden i Alken. Alle er velkomne, skriver Estrid Bek. På årshjulet - kreeret af Søs Nielsen - kan man se alle faste fælles gøremål i butikken - lige til at notere i sine egen kalender. 
 
  
20. jan. 2019 Efterlyses: Bibliotekshjælper. Går du med en bibliotekar i maven eller ønsket om at finde din egen plads i Alkens – heldigvis - mange foreninger og arbejdsgrupper, så tænk over dette: Alkens egenartede bibliotek på loftet i Mejeriet mangler hænder og ideer. Efter fraflytning af to gode entusiaster sender vi dette signal. Er der blandt de mange tilflyttere en eller to, som passer til denne efterlysning, så ring til Peter Abildgaard 22898334 eller kom til gruppens næste møde i biblioteket søndag 27. januar kl. 10. Der er adgang gennem den røde jerndør i Mejeriets baggård. (Inge Nørgård og Kirsten Skau i boglig aktion, foto: Peter Abildgaard)
 
  
19. jan. 2019 * Visioner - og bekymringer - for nybyggeri ved Enggården. En fyldt sal på Mejeriet blev torsdag for første gang præsenteret for visionen fra Fabulas om et nyt bofællesskab ved Enggården, Emborgvej 97. Ditte Jensen fra Liv i Landsbyerne pointerede, at hensigten med mødet var åbenhed. Op til mødet havde der nemlig været kritik af foreningen fra flere sider: Fra én side for alt for hurtigt at kaste initiativtagerne 'for ulvene', og fra en anden for at være 'i lommen på' kapitalinteressen bag projektet. Michael Eberhard fra Fabulas satte ikke antal på boligerne, men det tidligere nævnte 40-50 vil det ikke blive - det var blot 'det optimale'. Træ som materiale vælges af hensyn til indeklima og CO2-reduktion. Søren Næsborg forpagter nu jorden til økologisk dyrkning, og der skal etableres stiadgang på grunden i samarbejde med naturgruppen i Liv i Landsbyerne. Bofællesskabet skal rumme både børnefamilier og ældre i 60-65, 90-95 og 120-125 kvadratmeter-boliger i 1 og 2 plan samt fælleshus - på begge sider af indkørselen til gården. Alken - og hele området - er valgt pga. aktivt landsbymiljø, trinbræt samt skole og børnepasning. Boform bliver andelsboliger. En konstruktion, der også rummer lejeboliger, overvejes. Arkitekt Klaus Thoustrup fra C.F. Møller var på det rene med risikoen for konflikt mellem fælleshus og Mejeriet, ville undgå 'kannibalisering' og ønskede at integrere bofællesskabet i landsbyen ved bl.a. at lade vådområdet mellem nummer 97 og 107 blive rekreativt område for hele byen.
Bekymringer, der kom op: Mere trafik. Malplacering så tæt på Mossø-fredningen. Alken kan ikke rumme så mange flere tilflyttere. Svært at integrere nyt fællesskab i eksisterende fællesskaber. Naturen forstyrres unødigt. Ros: Godt med dialog tidligt i forløbet, så lokale ønsker kan komme i betragtning. 
Råd: Pas på børnetallet på skolen, der har for få elever for tiden - og lev med ulemperne ved nybyggeri - især fra byrådsmedlem Ole Drøgemüller (S). Det er langt bedre for klimaet at bygge i træ end i beton - fra byrådsmedlem Maria Temponeras (EL). Forslag fra flere: Giv plads til flygtninge og andre uden mange penge. Uklarhed: Om byggeriet vil indebære byzone?
Ditte Jensen samt Julie Abildgaard fra ABAF stillede flere møder i udsigt om udviklingen. Jens Thor mindede om møde om Anes Høj-byggeriet på Mejeriet søndag 3. februar 2019 kl. 10.  
(Foto af Ditte Jensen, Rasmus Arentsen, Michael Eberhard og Asmund Bertelsen: Peter Abildgaard) 

Læs også debatindlæg fra Henri Vivike om Kun folk i panelet med ja-hatten på - og fra Michael Eberhard om Tak for konstruktivt møde - snakken fortsætter i cafeen smalltalken  med tre datoer for cafe-snak om projektet kl. 16-17.45.
 
 
  
19. jan. 2019 * En udkigspost. Enhver, der kører mod Alken fra vest eller fra søen, ser Anes Høj som dominerende over den lille by. Omvendt er der en enestående udsigt fra toppen, når man traver derop. Det har de daværende Alken-beboere i årene 500-600 e. Kr. også syntes. De prøveudgravninger, som Museum Skanderborg nu har afsluttet, kalder på en ny undersøgelse. Der er påvist rester af et stort hus, et mindre hus og et såkaldt grubehus. I de tre lange spor, som gravemaskinen trak på højen i løbet af to uger, er der fundet stolpehuller fra et grubehus i sporet længst nede. I det midterste spor er der tydelige rester af et større hus. I det øverste spor, den seneste udgravning, er der også spor af en bygning. Hustypen og tidstypisk keramik fra stolpehullerne indikerer tidspunktet for den gamle bosætning.
- Det er interessant, siger lederen af museets arkæologer, Ejvind Hertz. Vi er i den periode, som vi kalder den germanske jernalder. Fund andre steder i landet siger os, at dette kan være noget stort. Vi vil gerne fortsætte udgravningen. Han har en teori om, at dette sted kunne være en pendant til den påviste udkigspost på Sukkertoppen ved den modsatte ende af Mossø. Den er ganske vist fra Harald Blåtands periode. Men udkigsposter har i urolige tider været nødvendige. Tiden omkring 400-600 havde mange konflikter. Høvdinge og stammer kæmpede om land (og vand). Det er også i disse år, at de to berømte guldhorn blev smedet og ofret, så nogle samfund vandt rigdom. Nær Alken har vi de enorme ofringer af krigsbytte i den daværende sø i Illerup Ådal. De fire store ofringer blev dateret til cirka 200-400 e. Kr.
Men hvad skal der nu ske ved Anes Høj? - Vi går efter en mindre udgravning. Vi vil drøfte med bygherren bag 'Ny Bosætning i Alken’, hvornår den kan udføres, siger Ejvind Hertz til netavisen alken.dk. Sammen med lederen af udgravningen, arkæolog Anders Mørk, skal han beskrive et budget, som skal godkendes af det nye center for dansk kulturarv (af regeringen udflyttet til Falster), og efter loven skal arbejdet betales af boligprojektet Ny Bosætning i Alken.
(I udgravningen ses arkæolog Anja Vegebjerg. I baggrunden husene på Anes Høj. Tekst og foto: Peter Abildgaard).

 
  
  
19. jan. 2019 * Nedrivning. Den bondegård, som bærer byens navn, bliver decimeret i disse dage. To af Alkengaards længer bliver revet ned. Der er ikke brug for dem, og deres tilstand gør det urentabelt at renovere. Forbipasserende kan følge med, for der er tale om længen langs Emborgvej og en længe bag den, vinkelret på den forreste. Der bliver ikke opført nyt, meddeler gårdens ejerskab, Bente Andersen og Karl Ole Jokumsen, Svejstrup Østergaard. (Foto: Peter Abildgaard)
 
14. jan. 2019 * Otte kor-søndage i foråret. Nye datoer. Korleder Ingrid Robak har netop offentliggjort datoerne på de otte søndage, hvor Alken-koret øver i vinter-forårssæsonen: 20. januar, 24. februar, 3., 10., 17. 24. og 31. marts samt 7. april. Kl. 17-19 på Alken Mejeri. Gamle og nye sangere er velkomne. Henvendelse til Ingrid på ingridrobak@gmail.com
 
14. jan. 2019 * Ændret mødedato. Dato for generalforsamling for Købmanden i Alken er ændret, idet den 10. februar er i forlængelse med vinterferien, så ny dato er torsdag 14. marts kl. 19-21, skriver Estrid Bek.

 
12. jan. 2019 * Liv i Landsbyernes generalforsamling bliver i år søndag 24. marts kl. 9.30-12 på Bjedstrup Skole. Så sæt kryds i kalenderen.
 
  
  
6. jan. 2019 * Mors Sö, Bistrup og Boesbye. Sådan lyder lokale letgenkendelige stednavne på et skønt kort over Dover Sogn 'Udfört efter Matrikulens minorerede Kort' fra ca. 1860-1870 med masser af godbidder for de lokalhistorisk interesserede. Det nuværende Alken og Ry eksisterede ikke, og Boesvej var ikke gennemført, men find i stedet Gammel Alken, den gamle skolesti, og en del fælles grusgrave, lergrave, liimgrave og vandinger. Gå selv på opdagelse i selve kortet - som kan forstørres, så man kan få alle detaljer med. Det er tegnet mellem 1860 og 1880, fremgår det af det Kongelige Biblioteks digitaliserede samling. Men jernbanen, der blev indviet i 1872, var der ikke antydning af endnu.
 
 
 
414 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
Anne-Mette Granner, amgranner@gmail.com

og kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

  
 
Uge 7 * Købmandspizzaer. Gitte Møller Madsen og Claus Larsen fik lørdag et anfald af kåd forårsglæde og begyndte at eksperimentere med købmandens maseovn. (Foto: Peter Abildgaard)
Fabulas-møde. Michael Eberhard fra Fabulas vil i cafeen i Købmanden i Alken snakke om bofællesskab-planer torsdag 21. februar kl. 16-18.
Møde i biblioteksgruppen på loftet over mejeriets store sal søndag 24. februar kl. 9-11.
Brunch på Mejeriet. Fællesspisning søndag 24. februar kl. 11-14. Tilmelding senest tirsdag 19. februar i Købmanden i Alken.
Dover Gymnastikforening inviterer til generalforsamling tirsdag 26. februar kl.19-21 på Bjedstrup Skole.
Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til generalforsamling torsdag 28. februar kl.19 på Mejeriet.
 

Sangtime i Købmanden i Alken fredag 1. marts kl. 16.30.
Mejeriets generalforsamling bliver i år tirsdag 5. marts kl. 19. Alken Mejeri. Se indkaldelsen.
Kvindefest på Alken Mejeri lørdag 9. marts kl. 17 med sidste frist for tilmelding mandag 18. februar. Se Kvindefest
Købmandens generalforsamling er torsdag 14. marts kl. 19-21 i Købmanden i Alken. Se indkaldelsen.
Liv i Landsbyernes generalforsamling bliver i år søndag 24. marts kl. 9.30-12 på Bjedstrup Skole.
Kvartalsrengøring søndag 28. april kl. 10-12 i Købmanden i Alken. Alle er velkomne.
Virksomhedsbesøg på Thisted Bryghus fredag 20. september 2019. 
Læs mere på ABAF. (20.dec. 2018)

 
Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2014 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007