Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 
 
 

6. feb. 2016 * Alken-Alken-Alken til maj i år. Der har gennem en årrække været tradition for at mødes med vores venskabsbyer Alken i Tyskland og Alken i Belgien hvert andet år. Se Alken-Alken-Alken. Sidste gang i 2014 var der ingen deltagelse herfra. Nu er der så igen kommet en invitation fra Alken ved Moselfloden i Tyskland. De inviterer os til at komme 20.-22. maj, hvor de har lavet et velkomstprogram til os. Derfor en opfordring til at overveje, om det kunne være hyggeligt og sjovt at deltage i sådan et weekendophold sammen med naboer/genboer/med Alken-borgere herfra og se/gense en anden Alken-by. Det er med privat indkvartering (tror jeg da), og man kan arrangere samlet kørsel frem og tilbage. Meld tilbage til ABAF, hvis I har lyst til at deltage, så vi kan give svar på invitationen. Gitte Trenckner, ABAF.


 
5. feb. 2016 * Dieselpunk og bunkerrotter. Så er der en ny Fafner-kalender klar, nu med klasisk high fantasy, dieselpunk, læder-, sy-, props- og våbenworkshop, Fafner-film, bunkerrotter og meget mere i løbet af det næste halve år, skriver Johan Harding fra rollespilsforeningen Fafner. Se kalender for forår og sommer 2016.

3. feb. 2016 * Kirstin om naturlig sundhed. Tidligere skoleleder på Bjedstrup Skole Kirstin Pinstrup Thomsen på Ry Bibliotek tirsdag 9. februar kl. 19.30. Læs mere på Kultur.

2. feb. 2016 * Årets kvindefest på Mejeriet foregår lørdag 5. marts, lyder det fra udvalget. Se glimt fra tidligere års fester her.
 
1. feb. 2016 * Påklædning: Udklædt.
Lørdag 6. februar kl.15.30 inviterer ABAF til fastelavnsfest på Mejeriet. Der vil være fastelavnsboller, kaffe, the og sodavand i baren, så husk lidt småpenge. Vi slår katten af tønden, kårer kattekonger og dronninger og beundrer alle de flotte udklædninger. Vi glæder os, skriver bestyrelsen i ABAF.
 
1. feb. 2016 * Tidligere beboere i Alken godt i vej. I flere omgange har der boet flygtningefamilier i Alken, og nu er der godt nyt. Shrijana Adhikari (foto t.v.), der boede i slagterboligen i Alken fra 2009-11, er nu gift med Hem og er blevet mor - til Simikka på seks måneder. Hun begyndte i juli 2015 på at læse til tandlægeklinikassistent i København og bliver færdig om to år. Gezal Osman boede i slagterboligen i Alken fra 2003-08, er i dag 27 år, blev i juni 2015 uddannet som sygeplejerske, fik hurtigt arbejde på kirurgisk afdeling på Horsens Sygehus, er lige blevet fastansat og er nu gift med Jamil, der driver køreskole fra Højvangen. (På fotoet t.h. sammen med Karin Fosdal, der var hendes mentor gennem uddannelsen)

31. jan. 2016 * Fødsels-indsigt. Jordemoder Ann-Emilie Augustinus og doula (fødselshjælper) Anna-Sofie Rau Gram inviterer til en fødselsforberedende heldags-workshop for gravide ud fra et holistisk livssyn på Eagleroad i Illerup søndag 21. februar kl. 10-16.
Læs mere på smalltalken.

31. jan. 2016 * Forårets madhold. Anne Grete Viborg har sendt, hvad det traditionsrige 'madpap' fra fællesspisningerne i ABAF p.t. rummer: Hvem er med på forårets madhold - og hvilke datoer er der tale om? Se dem ude i højre spalte på Fællesspisning.

31. jan. 2016 * Har du lyst til at være med på volleyholdet? Vi vil gerne være flere i grundstammen på vores volleyhold i Dover GF. Vi er et par hold, som dyster hver mandag aften, i efterår-, vinter- og forårssæsonen på Bjedstup Skole. Vi har spillet sammen i mange år, - nogle har været med længe, men flere nye er også kommet til i år. Vi er et hold med masser af kampgejst og plads til masser af grin, skriver Ingvar Kristiansen.
27. jan. 2016 * Osuma-omsætning i 2015 blev 891.352 kr. Det fremgår af Osumas månedlige tal. Det vil sige et såkaldt kick-back på 7,5 pct. til Købmanden i Alken på 66.851 kr. I løbet af 2015 steg antallet af Osuma-kunder fra 163 til 183.

27. jan. 2016 * Træbryggeriets fernisering havde stort fremmøde. Hele 12 mand mødte op til gennemgang af vedtægter, husregler og blandet snak om anvendelse og indretning. Medlemsskab opnås ved indbetaling af husleje, og nye medlemmer er stadig velkomne. Kontakt Benjamin Hoff Skovgaard. Læs mere på Alken Mejeri.

 
24. jan. 2016 * Wildrose og Trouble Cats på Mejeriet. Lørdag 27. februar byder Mejeriet igen velkommen til fest og ballade med Trouble Cats. Aftenen begynder med en lille koncert af vores lokale vokal countrio Wildrose (Lene Madsen/Jesper Bylling/Morten Brauner). Derefter bydes der til fest og dans, af Trouble Cats med deres musik og dynamiske sammenspil.
Pris 120 kr. Forkøb hos Købmanden i Alken eller info@troublecats.dk eller i døren. Dørene åbnes kl. 20. Wildrose kl. 20.30 Trouble Cats kl. 21.30.

 21. jan. 2016 * Generalforsamling i ABAF. Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til generalforsamling på Alken Mejeri onsdag 24. februar kl. 19.30, skriver Gitte Trenckner, der glæder sig til at se mange medlemmer. Se invitation. ABAF inviterer også til fastelavn lørdag 6. februar for børn og barnlige sjæle, så kryds i kalenderen. (Foto fra fastelavn i 2015: Rasmus Arentsen)

 
20. jan. 2016 * Lørdag d. 23. januar fylder Inge Zakariasen 75 år. Inge er født overfor Gåsetårnet i Vordingborg - og var i ca. 20 år Alkens kommunale dagplejemor. (Foto fra 2011: Sanne Dudoret)  Læs om Inge på Folk i Alken.

 
21. jan. 2016 * Alken 1980: Stationen revet ned - flere togstop og et læskur. Et foto taget i 1979 af Kaj Damgaard - Jørn Damgaards far - er nok det sidste af stationsbygníngen, før den blev revet ned. Og i byfestbladet fra sommeren 1980 fremgår det - måske som plaster på det sår? - at borgerforeningen havde fået igennem, at toget standsede hyppigere, og at der kom et læskur til skolebusbørnene. Læs om 'en udfarende dame', borgerforeningens stiftelsesår og en købmand, der lukkede pludseligt, i et nyt kapitel på Alken år for år siden 1979.
20. jan. 2016 * OVIS-lammekød fra fredag. Per Nielsen fra OVIS i Svejstrup, der har fået sine får ind på stald på Alkengård, tilbyder fra fredag lokalt lammekød hos Købmanden i Alken. OVIS har i øvrigt fået sit første lam i år - og venter 242 i alt. Han skriver på smalltalken.

 
20. jan. 2016 * Bjedstrup er officiel AARHUS2017-musiklandsby. Når Syddansk Musikkonservatoriums folkemusiklinje hvert år i januar tager på turné landet rundt, er der ét sted, som altid er med på listen: Bjedstrup, der sammen med tre andre landsbyer i Region Midtjylland er udpeget som officiel AARHUS2017-musiklandsby. Det skyldes bl.a. det gode samarbejde med konservatoriet. I år stiller de unge folkemusikanter på skolen fredag 29. januar kl. 19.30 til en polkacafé. Læs mere på Kultur.

 
20. jan. 2016 * Merete er terapeut og coach. Merete Møllevang, Alkenvej 76, arbejder med mennesker, som ønsker hjælp til at klare livets forskellige udfordringer. For tre år siden flyttede hun til Alken og har nu sin praksis på matriklen. Læs mere på Folk i Alken.
19. jan. 2016 * Anneks, plæne eller gammel lade? Adjunkt Mette Løvschal fra Moesgaard skal foretage en række arkæologiske undersøgelser tæt ved Mossø sammen med et hold universitetsstuderende i juni og søger tag over hovedet til ca. ni mand i den periode. Alt vil kunne bruges: sommerhus, anneks, kælder, græsplæne til telte, en gammel lade, de kan leje sig ind på. Se kontaktoplysninger på Opslagstavlen.
 
18.-19. jan. 2016 * Gråstribet, tam hankat (stor killing) holder til omkring mit hus. Forfrossen, sulten, men ellers vældig sød og menneskevant. Afleveres til internat, hvis ingen henvender sig, skrev Inge Schøler, Emborgvej 131 b, der dagen efter tilføjede, at ejerne viste sig at være Rasmus Arentzen og Julie Abildgaard, så 'katten har et godt varmt hjem i nærheden'.

 
18. jan. 2016 * Ejendom i Boes Skov til salg. Susanne og Palle Holm, Emborgvej 68, har sat deres skov-ejendom til salg. Kan ses hos EDC.
Der er mere til salg på egnen - se Bolig i og omkring Alken

17. jan. 2016 * Analyse og handleplan om oversvømmelserne. Den kommunale afdeling for Natur og Miljø skal nu udarbejde en analyse af, hvorfor der kom så store oversvømmelser i september og december, skriver Midtjyllands Avis. Læs mere på Natur.

16. jan. 2016 * Mine to børn og jeg søger tag over hovedet i februar og marts måned. Har du et par ekstra værelser, et sommerhus, anneks eller lignende, vi må låne/leje i Ry eller omegnen? - Så vil det blive taget imod med kyshånd :-) Kontakt Matti på: 61122573.
 
12. jan. 2016 * Chinenke-forening lukker efter ti år. Foreningen Landsby til Landsby: Alken-Chinenke stopper nu efter ti år, skriver formand Tove Nyholm i det tiende og sidste nyhedsbrev fra foreningen. Energien til projektet ser ud til at være ebbet ud i den zambiske side af samarbejdet, og et restbeløb er overført til Dansk Flygtningehjælp. (Foto fra byfesten i 2008: Sanne Dudoret)

12. jan. 2016 * Ib fortæller sandfærdige historier. 'De vestjyske rakkere - skrøner og sandfærdige fortællinger' er overskriften på et møde i kirkehuset ved Dover Kirke mandag 8. februar kl. 19, fremgår det af kirkebladet. Ib Madsen, Alken, fortæller om rakkerne, et omvandrende folk fra egnen omkring Ringkøbing og Skjern, der siden blev fastboende.
12. jan. 2016 * Købmandsmøde. Vi tænker igen det er tid til et købmandsmøde til udveksling af, hvordan det går, hvordan det kan blive bedre og hvad der videre skal ske, skriver Estrid Bek fra styregruppen i Købmanden i Alken. Mødet er onsdag 10. februar kl. 19.30 - 21 i butikken.
 
12. jan. 2016 * Så blev vej-hullerne ved søen fyldt op. Vejafdelingen i kommunen har nu rådet bod på skaderne, hvor Mossø under storme og højvande har ædt sig tæt ind til asfalten ved Alkenvej. Samtidig fik et par træer studset kronen, og nogle store sten i rabatten blev skubbet længere væk fra kørebanen. (Foto: Knud Abildtrup)

11. jan. 2016 * De næste klimaflygtninge. Endnu engang har de landsdækkende medier måtte rydde sendefladen. Med alt disponibelt grej, lige fra sendevogne til helikoptere, har de hastet afsted for time for time at kunne dække oversvømmelserne ved Alken. Thorbjørn Herrik causerer over situationen - og er også lidt alvorlig - på smalltalken.
11. jan. 2016 * Halv pris i januar. Kødvarerne fra Mosegårdens Limousine i frostboksen i Købmanden i Alken sælges til halv pris hele januar, oplyser Flemming Lind Rasmussen.
10. jan. 2016 * Almene boliger i Alken på tale - igen. Gennem årene har ideen om små almene boliger i Alken flere gange været fremme - og nu igen, hvor bosætningsgruppen fra foreningen Liv i Landsbyen (læs under 1. november)og netværket Mossø for Mangfoldighed har præsenteret kommunale nøglepersoner for at slå flere fluer med ét smæk: Tiltrække børnefamilier af hensyn til børnetallet på skolen, lette 'generationsskiftet', så husejere kan sælge og stadig blive i byen, og tilbyde boliger til nogle af de mange flygtninge, kommunen får ansvar for at finde bolig til. Både boligselskab og lodsejere, der kunne komme på tale, er forlods positive, og hvis der kommer positive svar fra kommunen, indkalder gruppen til borgermøde om den sag.
 
7. jan. 2016 Så kom sangsvanerne. Førhen kom de om efteråret, men de har ladet vente på sig denne vinter: sangsvanerne, der nu kan opleves og høres på Mossø. (Foto fra 2011: Sanne Dudoret) - se i større format 
 
5. jan. 2016 * Mælkekapsler og gode ideer? Under byggeriet af Købmanden i Alken i 2012 dukkede en masse støvede mælkekapsler fra Alken Andelsmejeris tid op. Sanne Dudoret har en posefuld stående, og hvis nogen kan bruge dem på en kreativ måde, der måske kunne komme alle til gode, så er der frit slag. Kontakt Sanne Dudoret.
 
3. jan. 2016 * Ny familie på Klokkehøj. Kasper Palludan Najbjerg, Mette Palludan Najbjerg Sletskov og børnene Virgil Sletskov på fem og Vigga Sletskov på to et halvt år, er flyttet ind på Klokkehøj i Svejstrup og skriver til alken.dk: Vi har med stor glæde brugt Købmanden i Alken og deltaget i juletræstænding i Svejstrup. Vi ser frem til at deltage i flere arrangementer det kommende år. Vi har nu boet her i syv uger og er virkelig glade for det. Naboerne har taget helt utrolig godt imod os. Der har været mange at hilse på os og byde os velkommen. Det betyder virkelig meget, når man bosætter sig et nyt sted. Vi er glade og trygge - og tilmed er børnene meget glade for Børnehuset og Karens Johannesens dagpleje på Boesvej. Velkommen! (Foto: Irene Sletskov)
 
1. jan. 2016 * En hjertestarter og 14 førstehjælpere. Der er nu blevet opsat en hjertestarter på Mejeriet, Alkenvej 46, Alken, ved siden af indgangsdøren, skriver Gitte Trenckner fra ABAF. Den er tilgængelig døgnet rundt og må bruges af alle i tilfælde af hjertestop. Den tages ud af skabet, og når den åbnes, er der tydelig instruktion i, hvad man skal gøre. 14 personer fra Alken, Svejstrup og omegn har været på et 13 timers førstehjælpskursus og vil kunne kontaktes ved ulykker / alvorlig sygdom / hjertestop til hjælp og vejledning indtil ambulancen når frem: Se telefonlisten. Ved person uden bevidsthed og uden normal vejrtrækning: Ring 112 -  Påbegynd hjertemassage - Hent/ring efter hjertestarter, hvis I er flere.
 
28. dec. 2015 * Alken Enge løber over igen. Jorden var mættet efter flere ugers regn, Illerup Å løb over igen, så vandet steg op i haverne ved søen, og Beredskabsstyrelsens folk stillede endnu en gang op med pumper og slanger, da vandet søndag nat var steget 15 cm. (Foto: Sanne Dudoret)
 
27. dec. 2015 * Slagter i Alken og brugs i Bjedstrup. I dag finder man henholdsvis Lene Breumlunds X og Tværs i Alken og Troels Dilling-Hansens og Simba Klarlunds BrugZen i Bjedstrup, men i 1979 lå der slagter - drevet af Erling Rasmussen - og brugs, fremgår det af annoncerne i det første byfestblad - udgivet af Alken Borgerforening, som det hed dengang. Nu tager alken.dk alle numrene et for et - læs om folk og firmaer i Alken og omegn for 36 år siden - og lad enten genkendelse eller overraskelse overmande dig. Se Alken år for år siden 1979.
15. dec. 2015 * 2016 banker på kor-døren. Jeg inviterer derfor til syv kor-søndage kl. 17-19 på mejeriet / privat, skriver Ingrid Robak. For at få kontinuitet skal du kunne komme seks ud af de syv gange. (Sygdom er selvfølgelig gyldig grund til afbud.) Vi synger: 28/2, 6/3 og 13/3 frem til påske. Og så igen 3/4,10/4, 17/4 og 24/4. Vi skal lære tre-fire nye sange frem mod en lille optræden f.eks. hos flygtninge i lokalområdet. Pris: 250 kr. Du skal være medlem af Borgerforeningen - ABAF. Skriv til ingridrobak@gmail.com inden 1. februar, hvis du vil være med.  Jeg glæder mig til at se jer.

13. dec.  2014 * Mindfulness med Hanne. Hanne Ravn tilbyder kursus i nærværs-træning og stress-håndtering otte tirsdage og en lørdag på Svejstrup Præstegård med start 26. januar. Se opslaget.
6. dec.  2014 * Qigong. Susanne Emmysdatter tilbyder to gange qigong på Mejeriet inden jul. Tirsdage kl. 17.30-19 med start tirsdag 8. december. To gange koster 150kr. - en god måde at prøve, om qigong er noget, man har lyst til. Holdet fortsætter efter jul. Tilmelding: 2625 7408.

 
5. dec. 2015 * Fra dengang der kun kørte to tog dagligt gennem Alken - hver vej. Bettina Lundgaard fra Anes Høj har via sin far sørget for tilladelse til at bringe artiklen 'Alken holdeplads og havnebane' af Ole Edvard Mogensen med fotos af den gamle stationsbygning af Kai Bayer. (Foto må ikke videregives eller kopieres uden fotografens tilladelse) Se 1871 Holdeplads og havnebane.

 
 
1. nov. 2015 * Flere lejeboliger efterlyses. Der er løbende huse til salg i vores område, mens der samtidig er efterspørgsel efter mindre lejeboliger, hvilket det til gengæld kniber med. I kølvandet på fælledskabsmødet på Bjedstrup Skole i september vil en gruppe fra foreningen Liv i Landsbyen og netværket Mossø for Mangfoldighed nu arbejde på at skaffe plads til nytilflyttere. Både nogle af de mange flygtninge, kommunen arbejder på at finde bolig til, og i det hele taget singler, par, unge og ældre, familier, der ikke vil eller har mulighed for at købe. Bjedstrup Skole er nu nede på 69 elever, så bosætningsmulighed for børnefamilier er afgørende. Alle størrelser, men også de helt små lejemål, værelser med adgang til køkken og bad, er der mangel på, da f.eks. flygtninge uden job kun har få midler. Gruppen opfordrer hermed husejere til overveje udlejning - evt. via nyindretning, og vil undersøge muligheder for nybyggeri til mindre lejeboliger i samarbejde med lodsejere, boligselskab og kommune. Med i gruppen er Mads Bentzen, Bjedstrup, Inger Grethe Christensen, Svejstrup, Karin Fosdal, Hans Hornbek, Jørgen-Ulrich Raunskov, Tove Nyholm og Knud Abildtrup, Alken. Tilbud, ideer og forslag er velkomne til Tove Nyholm, Alkenvej 48, 86 57 72 00,  51 90 33 49, tove.e.nyholm@gmail.com.
 
 
27. okt. 2015 * En sjov og god dag på skolen. Rasmus Arentsen optog en masse video på det seneste fælledskabsmøde i Liv i Landsbyen. Det er der kommet en fin lille film ud af med masser af glimt fra optakten med diverse øvelser og arbejdet i grupper.  Som det fremgår var der en god og arbejdsom stemning, og mange ideer blev født. Heraf udmøntedes en række arbejdsgrupper, der nu er gået videre med tingene. Øverst Trine Birk fra Bjedstrup, nederst Bente Andersen, Svejstrup, og Jens Jacobsen, Alken. Se filmen her.
 
 
1. okt. 2015 *
Er der stemning for en dæmning? For en snes år siden var der planer om at omdanne Alken Enge til en engsø. Den lavvandede sø skulle dels være et eldorado for fugle og folk, men skulle også fungere som et reservoir, der skulle begrænse tilførslen af næringsstoffer til Mossø og sikre grundvandsspejlet. Ved skybrud kunne engsøen virke som buffer, der opsamler og bremser de store mængder nedbør. Måske var det tid til at kikke på planerne om en Alken Engsø igen. Et ustabilt klima og øget tilførsel af vand fra Skanderborg bakker til Illerup Å vil gøre, at det nok ikke er sidste gang, at området vil blive oversvømmet. Læs en lang række argumenter fra Thorbjørn Herrik på Natur. (Foto: Ejvind Hertz)

 
387 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com
 

Kontakt alken.dk
 
Fredag klirrede, hvæsede og bragede Mossø, mens isen var skarp og overvældende - her foreviget i 34 sekunder af Sanne Dudoret.

 
Uge 3 * Juhu jeg nåede lige at lave en snemand, der inviterer indenfor hos købmanden - inden smeltetid, skriver fotografen: Tove Nyholm.

 
Fastelavn med tøndeslagning lørdag 6. februar kl. 15.30 for børn og barnlige sjæle - i ABAF. (Foto fra fastelavn i 2015: Rasmus Arentsen)

 
Ib Madsen fortæller video-vits under byfesten i 2008, hvor Finn Mathiasen filmer. Se eller gense Ibs fortælling - ligesom omkring 45 andre børn, unge og voksne på Video-vitser.

'De vestjyske rakkere - skrøner og sandfærdige fortællinger'. Foredrag i kirkehuset ved Dover Kirke mandag 8. februar kl. 19 ved Ib Madsen, Alken.
Købmandsmøde i Købmanden i Alken onsdag 10. februar kl. 19.30 - 21 i butikken.
Generalforsamling i ABAF. Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til generalforsamling på Alken Mejeri onsdag 24. februar kl. 19.30.
 
Koncert lørdag 27. februar med Trouble Cats. Aftenen begynder med en lille koncert af den lokale vokal countrio Wildrose  (Lene Madsen/Jesper Bylling/Morten Brauner). Se Kultur.
 Kvindefest på Mejeriet lørdag 5. marts. Se glimt fra tidligere års fester her.
 
Uge 53 * Krydspres fra sø og eng. Oven i en periode med rekordhøj vandstand i Mossø kom i weekenden så endnu en oversvømmelse i Alken Enge til. (Foto: Sanne Dudoret)
 
 
 
 
 Se Søren Slebos 55 fotos fra byfesten.  Her: Anne Grethe Frøslev, Tobias og Thorbjørn Herrik sammen med Poul Erik Mønsted på jagt efter en fuld række - nogle mere koncentrerede end andre.
Se også smalltalken 1.sep.

 
Ny Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007