Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 
26. mar. 2015 * Lycks sommerhus til salg. Det 34 kvm. store sommerhus, Vædebrovej 20, er sat til salg. Se det hos Danbolig.
 26. mar. 2015 * Deleøkonomien blomstrer - ikke mindst når det gælder bolig i Alken. Den ene vil bare låne gæsteseng til familiebesøg, den anden leje en hel bolig til familiebesøg til sommer, og den tredje tilbyder bl.a. at være med til en mindre ombygning for at kunne skaffe plads til en lejebolig, hvis nogen i for stort hus skulle være med på den. Se nærmere på Opslagstavlen.

 
25. mar. 2015 * Doktorboligen nu til salg.
Line Dalsgaard og Søren Christensen må sælge deres store, dejlige hus midt i Alken, fordi det er blevet FOR stort, nu hvor ungerne er flyttet hjemmefra. Det er dog med et par blødende hjerter. Huset er på 253 kvm, fordelt på tre etager, som kan beboes separat. Salgspris 3,15 mio. kr. De skriver, de er hjemme i påsken, så kig bare forbi Alkenvej 63 eller ring på 36301935.
 
25. mar.  2015 * Gymasieelev bankede de gamle. Alken-quiz 2014 er nu afklaret - med gymnasieelev Lisbeth Nikolajsen som vinder - foran outsideren fra Anes Høj, Torben Nielsen, den tidligere quiz-vinder Anne Mette Lykke og Hanne 'Pax' Nielsen, der havde ført det meste af året igennem. Slut-quizen med Alken i  2014 som tema foregik hos Købmanden i Alken og bød på spørgsmål om købmandens første åbningsdag, indtjeningen efter smukfest-oprydningen og alkoholprocenten i Sorte Alken-øl. (Foto: Søren Slebo)

 25. mar.  2015 * Claus' kat kom igen.  Claus Madsens kat er heldigvis dukket op igen efter at have været væk - og nåede ikke at være efterlyst så længe.
 
22. mar. 2015 * Sammenbrud. Nu er det et halvt år efter, 'The Clay People', det internationale kunstnerhold med Jørgen Hansen i spidsen, kunne afsløre 'Ring of Bones'.  Lerskulpturen fortolkede fundene af krigerknogler i engene og skrider nu planmæssigt sammen.  (Foto: Sanne Dudoret) Se Sanne Dudorets 30 fotos fra den glødende proces - fra september 2014 på Alkens Flickr-konto.
22. mar. 2015 * Grunden ved siden af Vædebro til salg. Fritidsgrunden på Vædebrovej 51 - altså umiddelbart op til det offentlige område ved Vædebro - er sat til salg. Se EDC.
Og se i det hele taget Bolig i og omkring Alken.

 
 21. mar. 2015 * Mæskeprocesser og malurt. Brygmester Antoni Madsen gav Hancock kamp til stregen fredag, da Thisted Bryghus stod for ølsmagning på Alken Mejeri og fik kapslerne til at springe  og anekdoterne til at falde over hinanden. 'Brygget i glædesrus' stod der på flotte etiketter, og over 40 øl-interesserede hørte om kaskadehumle og karamelmalt, sødme og bitterhed, over- og undergæring, mæskeprocesser og blandingsøl. Om Christiania som storkunde, våde brød i Mesopotamien og berusede fugle. Smagsprøverne var generøse - havtorn, lavasten og malurt - og stemningen mere og mere opløftet.
 
21. mar.  2015 * Ros og støtte til - og nye folk i - vandværksbestyrelsen. Alken Vandværks generalforsamling var et tilløbsstykke i forhold til tidligere år, skriver Lars Christensen. Ikke mindre end 11 medlemmer ud over bestyrelsen var mødt op, repræsenterende 10 pct. Måske var det truslen om salg eller den ekstra reklame, der skabte nysgerrighed. Bestyrelsen siger tak for støtten og rosen for arbejdet. Samtidigt var det vigtigste resultat, at der var stor opbakning til arbejdet, og at eventuelt salg ikke skal på tale. Og sidst, men ikke mindst, træder der nye meget kvalificerede medlemmer ind i bestyrelsen. Gary skal have tak for sin indsats, og så byder vi Bo Kokholm Pedersen, Bendt Nielsen og Bruno Nielsen velkommen. Med sådan en generalforsamling kan man kun blive positivt engageret. Læs beretningreferat og resultatopgørelse.

21. mar. 2015 * Gary ny formand. Mejeri-bestyrelsen har konstitueret sig: Gary Craig valgtes enstemmigt til ny formand,  Eric Ballowitz fortsætter som kasserer, og Søs Due Nielsen fortsætter som næstformand, skriver Hans Hornbek.
 
19. mar. 2015 * Gåseprojekt i Alken går fra tanke til handling. Anita Jensen og Eva Nikolajsen vil sammen med 15-20 andre fra byen til at holde gæs på engen ved trinbrættet. De vil deles om arbejdet og senere om kødet. Det handler om livskvalitet for gæssene, bæredygtighed i arbejdet, gode oplevelser og forsøg på at klunse materialerne til at etablere hegn og bygge skuret om til gåsepensionat.
Læs mere om
Gåseprojektets Frygtløse Pionerer på Gåseprojektet.

 
16. mar. 2015 * En usleben diamant fylder 60. Marius Westesen, Søbjergvej 17, fylder 60 år torsdag 19. marts. Læs hvad en (Marius nærtstående) læser af alken.dk skriver om den tidligere straffesparksskytte samt nuværende kasserer i tipsklubben i Alken på  Folk i Alken.

15. mar. 2015 * 'Mount Brænde'. Til Brændedagen lørdag mødte 10 friske personer frem, som med kløvere, økser og save gik til angreb på 'Mount Brænde', skriver Hans Hornbek. Vi kom et godt stykke, men der er stadig et stort arbejde at udføre.
 
14. mar. 2015 * Udegruppen klar til p-pladser. Udegruppen i Købmanden i Alken går her i foråret i gang med at indrette fem p-pladser og en handicap-p-plads og etablere flere blomsterbede, oplyser Hans Hornbek.
13. mar. 2015 * Sandkassefodbold og slåskultur. Dover GF er klar med sandkassefodbold for de to-til-fireårige og deres forældre, mere kampsport og slåskultur søndag 15. marts kl. 15-17, og så er Fafners kalender  for forår og sommer klar.
13. mar. 2015 * Conny ind i Mejeri-bestyrelsen. Hanne Lisbeth Nielsen stillede ikke op igen i Mejeriets bestyrelse, og i stedet for hende blev Conny Mortensen valgt ind. Jan Mortensen og Gary Craig var også på valg og fortsætter. Læs Hans Hornbeks referat fra generalforsamlingen om bl.a. energiplanen, køkkenrenovering og et lille driftsoverskud.

8. mar. 2015 * Adele - one of the best. Organisationen Women4Africa, der anerkender og fejrer afrikanske kvinder for forskellig samfunds-indsats, har nomineret Adel Boe for hendes arbejde med kvinder i Mali og Burkina Faso: The Best of African Women. Tillykke med nomineringen! Se, hvem der ellers er nomineret, og find Adele et stykke nede på siden - i kategorien UK Recognitions.
 
 
7. mar. 2015 * Flere lydprøver fra Trinidad. Der er god tid til endnu, men indtil da kan man varme sig ved håndspillede calypso- og socarytmer: - Alt er normalt - Det ligger i luften - Biler. Karin Fosdal og Hanne Vivike Nielsen har hevet glad dansemusik fra det 10 mand
store calypsoband, HEL KANEL, til Alken Mejeri lørdag 18. april. Et ABAF-arrangement. Medlemmer af ABAF: 100 kr., andre: 120 kr.
 
7. mar. 2015 * Huspriserne daler lige så stille. Priserne på huse og sommerhuse i Alken og omegn daler lidt - både på  Emborgvej, Vædebrovej og i Lindalen. Se sommerhuse på Vædebrovej hos Nybolig - og huse til salg hos Danbolig.
Og på Emborgvej 108A er der nu solgt to og ét reserveret af de fire nye rækkehuse. Se Bolig i og omkring Alken.

 
5. mar. 2015 * Vi takker for dansen og den gode stemning. Og tak for hjælpen med afvikling af aftenen, skriver Morten Brauner fra Troubled Cats. (Foto: Niels Horskjær)
2. mar. 2015 * Konstitueret sig har de nu i ABAF's bestyrelse. Formand er nu Gitte Trenckner, mens Sanne Gry Hansen blev kasserer. Se hele bestyrelsen her.
1. mar. 2015 * Flergenerations-fællesskab på vej til Alken. Hej alle Alken-borgere. Vi er fire familier, der arbejder på at etablere et lille flergenerations-bofællesskab, hvor vi kan bo sammen. Vi tæller fire, der har rundet de 50, fire på 30 og to babyer. Til dagligt arbejder vi som arkitekt, psykolog, skolelærer, musiker, pædagog, it-projektleder, faglærer og konsulent. Vi er faldet  pladask for Alken, det gode landsby-fællesskab og den skønne natur. Nu leder vi efter stedet, hvor vi kan realisere vores drøm. Vi er åbne for alt, lige fra en grund, vi kan bygge på, til en landejendom, hvor der er plads til os. Hvis du har et tip, en god ide eller gerne vil høre nærmere, må du endelig sige til.
Mange hilsner Jesper, Kirsten, Ann, Steen, Christoffer, Signe, Asmund og Sivi. Kontakt:  
sivi.svenning@gmail.com, tlf. 51229433
1. mar. 2015 * Thomas er den nye graver. Thomas Berthelsen, Emborgvej, er ansat som graver ved Dover Kirke fra 1. marts, oplyser kirkebladet. I en periode har kirken brugt en graver fra Ry.
28. feb. 2015 * Nyt blod i Dover GF. I gymnastikforeningens  nye bestyrelse sidder: Flemming S. Møller som kasserer, Benjamin Hoff Skovgaard, Jeanet Zacho og Jane Mondrup som bestyrelses-medlemmer og Johan Harding som formand, fremgår det af Dover GF's  facebook-side.

26. feb. 2015 * Ramsløg spirer ved skolen. Og det er en sand forårsbebuder, fortæller Poul Ganer, der altid er opmærksom på den slags.
26. feb. 2015 * Skiltene fuldt finansieret. Med et bidrag på 7.500 kr. fra Skønpuljen er henvisnings-skiltene til Købmanden i Alken nu fuldt finansieret, oplyser Pernille Benzon, der netop har bestilt dem. Skiltene opfylder kriterierne 'forskønnelse af lokalområdet'og 'det sociale fællesskab'.  Armene op - og lad så bare kunderne trille ind fra Skanderborgvej og Emborgvej.
 
26. jan. 2015 * Fælled + fællesskab. I forlængelse af  ideen om at arbejde mere med bæredygtighed har bestyrelsen i Liv i Landsbyen anskaffet flere eksemplarer af bogen Fælledskab - af Tor Nørretranders og Søren Hermansen, der er leder af Samsø Energiakademi. Sidstnævnte kommer en dag til Alken og medvirker i en temadag/workshop. Alle  kan låne bogen hos Tove Nyholm, læse den og lade den gå videre. Den er både konkret, sjov, filosofisk og nede på jorden.
1. feb. 2015 * Hel kanel på mejeriet. 10 mands stort calypsoband, HEL KANEL, forrygende glad dansemusik, spiller på Alken Mejeri lørdag 18. april. Sæt kryds i kalenderen. Mere information senere. Et ABAF-arrangement, skriver Karin Fosdal og Hanne V. Nielsen. Medlemmer af ABAF: 100 kr., andre: 120 kr

 
30. jan. 2015 * Ny leverandør af øko-grøntsager. David Szöke fra Jeksen Grønthandel begynder nu at levere økologiske grøntsager til Købmanden i Alken om onsdagen ved bestilling senest tirsdag aften. Man betaler over nettet ligesom ved Osuma og kan enten vælge ugekasse eller selv udvælge grøntsager.  Intet mindstebeløb, intet leveringsgebyr, men 10 kr. pr. køb går til købmanden. Læs mere i LokalAvisen.

16. jan.  2015 * Bæredygtighed i landsbyen. Efter at købmanden er sat i søen og er godt på vej, har vi  i Liv i Landsbyen tænkt over hvad den næste indsats kunne være, i relation til foreningens formål og visioner. Det der gav os mest energi var ideen om bæredygtighed: Hvilke muligheder er der i forhold til fællesskaber omkring vedvarende energi, dyrkning af grøntsager, kvæg m.m. - det er både aktuelt lokalt og globalt. Vi er også inspireret af dem, som siger, at husene bliver for store, nu hvor de unge er rejst hjemmefra. Hvordan får vi nye børnefamilier ind, hvordan kan vore boliger og landsbyer organiseres, så vi kan møde disse behov, og hvordan kan vi være med til at præge en eventuel udbygning af området. Vi har spurgt Søren Hermansen, leder af Samsø Energiakademi, og med mange års erfaring angående vedvarende energi, om han har tid og lyst til at komme til Alken og medvirke i en temadag/workshop. Og han har sagt ja. Så vi planlægger at afholde et arrangement i februar eller marts, for at lade os inspirere. I vil høre nærmere snarest. Hilsen Bestyrelsen
16. jan.  2015 * Hanne 'Pax' indhentet af tre. Spørgsmål 7 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om der ville blive hulmursisoleret på Mejeriet i 2014. Det blev der ikke, og det gik Hanne ned på, så hun slutter på to fejl og a point med tre, der ikke troede på isoleringen: Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke. De fire skal dermed ud i ekstra quiz. Derom senere. Tre (meget forskellige) fejl havde Eva Nikolajsen, Anne Grete Viborg, Max Pohle samt Ulla Helm-Petersen.

344 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
 
Uge 13 * Lisbeth Nikolajsen vandt en Kähler-vase i Alken-quiz 2014 - og heldigvis ikke de to næste præmier -  gæstebilletter fra Arriva -  for hun har et ungdomskort i forvejen. (Foto: Søren Slebo)
 
Alle i Alken kan hjælpe rigtig meget ved at spise nogle brændenælder fra engen, skriver Eva Nikolajsen og mener med  'engen' Anita Jensens trekantede eng ved trinbrættet, hvor der i år skal gå gæs - se Gåseprojektet, hvor der bl.a. er en opskrift på brændenældedip.
 
Uge 12David Szöke fra Jeksen Grønthandel har netop leveret økologiske grøntsager til Købmanden i Alken. Han leverer onsdag ved bestilling senest tirsdag aften, og snakken i butikken går på, at det er gode friske varer af høj kvalitet. (Foto: Knud Abildtrup)
 
Uge 11: Foråret på vej - her hos Kirsten Højgaard på Alkenvej.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
Hel kanel på mejeriet. 10 mands stort calypsoband, HEL KANEL, forrygende glad dansemusik, spiller på Alken Mejeri lørdag 18. april. Et ABAF-arrangement. Lyt til Hel Kanel-musik.
Medlemmer af ABAF: 100 kr., andre: 120 kr.

 
 
 
Ny Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007