Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 
 
 
 
30. aug. 2015 * Et brag af en byfest, skriver fotograf Søren Slebo om lørdagens festligheder, hvor vejret var med borgerforeningen - og hvor bydysten denne gang blev vundet af Alken foran Bjedstrup med holdet fra Svejstrup Enge som nummer tre. Se Sørens 55 fotos fra byfesten,
hvor han har opsnappet stemninger fra koncentreret bankospil, aftendans, Nekla-baren, pølsesnak, arbejdsomme køkkenfolk og livsnydende alkenitter med familie, venner og vandrende svende.
 

29. aug.  2015 * Pause i Alken-koret. Alken-koret holder pause - i første omgang indtil  jul, melder korleder Ingrid Robak.
29. aug. 2015 * Thorbjørns indlæg vandt gehør, svarer Jacob Gewitz på et spørgsmål fra alken.dk om evalueringen af Smukfest-oprydningen i Liv i Landsbyens regi. Læs mere om nye forslag og et nyt udvalg på Liv i Landsbyen.
29. aug. 2015 * Grækerne er fantastiske - men hvor er flygtningehjælpen? Fra Lesbos sms'er Bruno Nielsen i brudstykker om sine oplevelser til alken.dk. Om stress, hjælpsomhed, kaos varme, soveposer, invitationer og ønske om god byfest. Læs det hele på smalltalken.

 
27. aug. 2015 * En banan, en sandwich og en flaske vand - det er, hvad de nyankomne bådflygtninge, der ankommer til den græske ø Lesbos fra det tyrkiske fastland får i hånden, når de dukker op, fortæller Bruno Nielsen, der er i gang nu. Ikke færre end tusind ankommer dagligt på hele øen, og Bruno arbejder sammen med 25-35 andre bl.a. danskere og hollændere, der ofrer nogle dage af deres ferie, hårdt på at tage imod flygtningene, smøre mad og hjælpe til. Han fortæller til alken.dk, at han i en lejet Fiat kører rundt på 'lorteveje', samler folk op så tæt, han nu kan komme på klippestrandene og kører dem til en nødtørftig opsamlingslejr på Nordkysten. Nogle dage er der også busser, som mest fragter kvinder, børn og svage. Ellers går folk i geledder ledsaget af en frivillig, hvis de da ikke skvatter sammen af udmattelse. De går 75 km. ind mellem turisterne afsted mod lejren. Soveposerne fra Smukfest er afleveret, gør kæmpe lykke og kommer i brug med det samme, men det er ét stort mudder. Teltene kommer på lager indtil vinter, hvor der bliver hårdt brug for dem. I en sms skriver Bruno senest: 'ok, der er stress her, men grækerne og turisterne tager det pænt, giver vand og toiletter. Der er intet i lejren. Jeg mener intet.'


26. aug. 2015 * Alarm, skaterområde, skydespil, ledige baner og liverollespil. Læs, hvad Johan Harding har sendt af nyheder fra gymnastikforeningen - på Dover GF.

 
26. aug. 2015 * Musikken til byfesten på lørdag er nu på plads,  oplyser Julie Abildgard:
Kl. 20-22 Skodkongen (dj, dansemusik, god karma og kærlighed).
Kl. 22-24 The Taxmen (Beatlescoverband for fuld udblæsning) og
kl. 24-?? Skodkongen spiller til sidste mand.
Skodkongen (fotoet) er kunstnernavn for Kristian Klausen, der nogle år boede til leje hos Kurt og Anne Grete Viborg)

 
 24. aug. 2015 * Bryllupsfest på Alkenvej.
Peter Wittenburg og Ingrid Hegland blev gift i lørdags i Dover Kirke og havde efterfølgende reception og middag i haven. Tillykke. (Foto: Karsten Weirup)

 
23. aug. 2015 * Liv i landsbyen - helt konkret. En god trend er i gang blandt husejere både på Emborgvej og her Alkenvej: En del af huset sættes i stand til udlejning: Flere lejeboliger blandt de mange ejerboliger, flere beboere i byen, en lejeindtægt i sigte, mere liv i hytten som her, hvor Johannes Thomsen og Jill van der Maase nu lejer forhuset ud, bl.a .har sat ny dør i og selv indretter sig i det resterende - bl.a. Ehrenreichs gamle hestestald. (Foto: Knud Abildtrup)

 
22. aug. 2015 * Otte runder bankospil - og nye regler for amerikansk lotteri. 
I år vil vi efterkomme de sidste års ønsker om flere spil ved byfestbanko, skriver Birgit Pohle. I stedet for kun fem spil, vil vi i år spille otte spil. Vi ændrer også lidt ved køb af amerikansk lotteri, da der de sidste år har været nogen, som ikke har nået at købe nogle lodder. Vi sælger et bundt pr. person til kl. 9.55. Resten blive rsolgt efter princippet først til mølle. Håber for forståelse for dette. Igen i år er der rigtig mange gode gevinster skænket fra forretninger i Ry, Skanderborg, Stilling og omegn. Også i år har de lokale handelsfolk og behandlere været flinke til at skænke en gevinst. Uden den velvilje ville det være svært, for ikke at sige umuligt at stable et sådan spil på benene. Vel mødt til årets bankospil. Se hvornår på byfest-opslaget.
Og genopliv bl.a. banko under byfesten 2014 (Fotos: Søren Slebo)

 
22. aug. 2015 * Støjberg som lejrchef. Fra en mail-korrespondance mellem Liv i Landsbyen's opryddere fra Smukfest har alken.dk fået lov til at bringe et veloplagt og konstruktivt indlæg fra Thorbjørn Herrik, der gerne tager en tørn næste år, og også har gode ideer. Læs smalltalken. (Foto: Søren Slebo)

20. aug. 2015 * Bruno takker og har brug for mere støtte. Så er jeg rejst afsted til Lesbos med 30 kg overvægt fra SmukFest, skriver Bruno Nielsen, der takker alle, der gav en hånd under indsamlingen, hvor flere kom netop pga. Lesbos-initiativet:  De 16 paller med telte og soveposer forventes fremme mandag. Nu bli'r opgaven at få det hele transporteret til flygtningelejre og få det fordelt. Der bli'r en del udgifter, så I må meget gerne støtte med et beløb på konto 2640 0728920386.
 
19. aug. 2015 * Gadefest med banko, flamenco-workshop, bydyst og festband. Alkenvej lukkes af, folk kommer med lopper til marked, spiller vikingespil og spiser pølser under årets byfest lørdag 29. august, oplyser ABAF. Læs mere om petanque, skattejagt og bordfodbold på opslaget.
19. aug. 2015 * Filmkyndig søges til Biblioteket på Alken Mejeri. Vi har fået en masse spændende videoer, som trænger til at blive sorteret. Er du filmelsker og har lyst til at give en hånd med dette, kan du kontakte:
Hanne Nielsen, 2574 4905, Inge Nørgård, 2280 9542, Atma Skytte, 5049 6047.
 
17. aug. 2015 * Ned med alle cykeltyve. Anne Nyboe Laursen og Laura Gewitz er berettiget arrige over tre-fire cykeltyverier bl.a. ved trinbrættet i Alken. Anne venter netop på forsikringen for at få afklaret en erstatning, og Laura må cykle rundt med en megatung lås, som hun låser sin cykel fast til lygtepæle med - bl.a. ved trinbrættet. Noget bøvl, fordi hendes forsikring ikke anerkender, at kun et hjul er fastlåst, mens Arriva ikke vil ha', at hun bruger pælen. Suk. (Foto: Hanne Ravn)
16. aug. 2015 * Hanne tilbyder kursus i mindfulness. Over otte mandage og en lørdag tilbyder Hanne Ravn nu kursus i nærværs-træning og stresshåndtering. Se opslag.
 
 15. aug. 2015 * Blomster i mangel af vimpler. Fodboldspiller - bl.a. på landsholdet - Luna Gewitz med rødder i Alken er udnævnt som månedens spiller i Fortuna Hjørring og beskriver i den anledning sin opvækst. Læs Lunas beretning om bl.a. parabold-klubben på Mejeriet og blomster i stedet for vimpler i 'bonderøvsklubben' Dover GF her.
 
15. aug. 2015 * Rød i gul.  En rød parasol var blæst ind i kornmarken ned mod smedens strand. Nu er den vist fisket ud igen - hvordan vides ikke. (Foto: Knud Abildtrup)
 
15. aug. 2015 * 40.000 kr., flygtningehjælp og behov for evaluering.
Læs hvad Jacob Gewitz skriver til deltagerne på årets Smukfest-oprydning. Om betaling og tak fra festivalen, mere samlet ind til både genbrug og Lesbos-flygtninge, nye ansigter - og et behov for at evaluere ved et møde på Mejeriet i Alken onsdag 26. august kl. 20 Læs det hele og se yderligere foto fra en spisepause på  Liv i Landsbyen.
Hør indslag fra DR Østjylland om et lortejob og 'Alkenånden'- hvor Jacob og Hanne Lisbeth Nielsen udtaler sig. (2.10 inde i udsendelsen). (Foto: Jacob Gewitz)

 
 
 15. aug. 2015 * Vores lille datter kom til verden 10. juli og vi flyttede ind 1. august, skriver Camilla Mørk og Bjarke Jørgensen, der rykkede fra Boesvej til Alkenvej 81: Vi er blevet taget så godt imod af alle, vi har mødt, og føler os allerede rigtig godt hjemme i Alken! Udover Bjarke, Camilla og lillepigen (der tålmodigt venter på at få det helt rigtige navn), så tæller husstanden også vores fem år gamle huskat Uffe. Han har allerede snust lidt til omgivelserne udenfor og ved også, hvor det nye hjem er.
Vi glæder os til at møde endnu flere 'Alkish-people' og få navn på velkendte ansigter.
Kærligst Bjarke og Camilla

 
13. aug. 2015 * To der gav den en skalle. Bruno Nielsenfra Alken  og Katja Skov Linde fra København, arrangører af indsamlingen af telte mv fra Smukfest til flygtninge på Lesbos. Bagved ser man den stopfyldte lastbil med store pakker, og frivillige hjælpere, der er ved at takke af. (Foto: Anne Mette Granner)
13. aug. 2015 * To-tre glade givere. Vi vil meget gerne  have to-tre stykker, der kan hjælpe med at dele gevinster ud under bankospillet ved byfesten lørdag 29. august, skriver Winnie Pohle. Grunden er, at jeg meget gerne vil kunne deltage i spillet sammen med Stella. Hvis nogen vil/kan hjælpe, så må de godt henvende sig til enten mor eller mig: Birgit Pohle, 40273272,  pohlebirgit@gmail.com eller Winnie Pohle, 22942883, winniepohle@gmail.com.
13. aug. 2015 * Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 12. september, oplyser Hans Hornbek fra bestyrelsen. Program kommer senere, men sæt kryds i kalenderen.

13. aug. 2015 * Fiskebilen Frisk Fisk kommer fremover ved Købmanden i Alken hver tirsdag kl. 16-16.30.

13. aug. 2015 * Kulturaften/ købmandens fødselsdag. Fredag 18. september er der kulturaften i Skanderborg Kommune,  hvilket Købmanden i Alken/Liv i Landsbyen er inviteret til at deltage i. I den anledning laver vi gøgl, musik og markeds-stemning på pladsen ved købmanden. (Skulle vejret blive helt tosset, trækker vi ind på Mejeriet). Har du noget, du vil bidrage med? –  Musik eller anden form for optræden? Eller har du haft en god høst og har lyst til at lave en lille bod? Så henvend dig til: Bodil  Hvelplund 61107664,  Jytte Elleby 30297495 eller Søs Nielsen 26999959. Løjerne fortsætter lørdag 19. september, hvor vi på dagen selvfølgelig også fejrer købmandens toårs fødselsdag. Programmet kommer senere.
 
 9. aug. 2015 * Halmhus på Kirstinelund til salg. Et halmhus med solfanger og masseovn i økofællesskabet Kirstinelund i Bjedstrup er nu til salg. Se selvsalg.
 
9. aug. 2015 * Shaka overfaldet på Smukfest. Den tidligere Alken-borger Shaka Loveless blev overfaldet kort før sin optræden på Smukfest, men gennemførte sit set. Læs Ekstra Bladet.
 
 9. aug. 2015 * Ny kunst på væggene på Mejeriet. Kunstudvalget på Alken Mejeri, Tove Nyholm og Sanne Dudoret, er i færd med at hænge værker af Ry-kunstneren Anna Klindt Sørensen op i den store sal. Senere kommer de til værker af Alken-kunstneren Dominique Campbell. De skal hænge i cafeen. (Foto: Knud Abildtrup)
 
8. aug. 2015 * Folk og firmaer bakker op om Lesbos-indsamling på Smukfest. Så går det snart løs med oprydning på Smukfest og ikke mindst indsamling af telte, soveposer og liggeunderlag til flygtninge på Lesbos, fortæller Bruno Nielsen. Løbesedler og skilte fortæller gæsterne, hvor de selv kan aflevere udstyr ved udgangene, og Shaka Loveless har opfordret fra scenen til at gøre det samme. Bruno Nielsen samarbejder nu om projektet med Katja Skov Linde fra København, som har fået samme gode idé. Hun fortæller til alken.dk, at Eriks Fragt under Danske Fragtmænd pakker og fragter pallerne til Dansk Supermarkeds lager i Skejby og herfra står Transcargo for fragten til Lesbos. De to sidstnævnte firmaer deler udgifterne -  også til at fragte en donation fra Libero FCA, som sender 19 paller fornødenheder til spædbørn - bl.a. bleer og salve. I samarbejde med gruppen Indsamling til flygtninge på Lesbos - se deres facebookside - indgår udstyret fra Smukfest i 'startposer' beregnet til flygtningene. Katja har p.t. kontakt til 45, der vil samle udstyr sammen fra mandag kl. 14. Planen er at samle ind, hvad der kan stables sammen på 16-18 palletårne.

 
 

8. aug. 2015 * Træplantningsprojekt klar til CO2-kreditter. Jeg koordinerer et EU forskningsprojekt, UNDESERT, skriver Anne-Mette Lykke fra Anes Høj. Det omfatter bl.a. et træplantningsprojekt i Senegal, som nu er parat til at sælge CO2-kreditter til firmaer og privatpersoner. En lille 7 minutters film forklarer mere om projektet: Arlomom Patako Projekt.


8. aug. 2015 * Piloxing og pilates. Så er programmet klar fra Dover GF til efterårets aktiviteter, der begynder i uge 38 og lidt i uge 37. Se programmet her. 
 
4. aug. 2015 * Powwow 2015 med indianske danse og festligt samvær. Powwow’en afholdes traditionen tro den tredie weekend i august på Eagleroad ved Illerup, og der er powwow to dage som sidste år. Læs mere på Liv i Byen - bl.a.om opvisningsdanse.

3. aug. 2015 Børnefamilier søges til dokumentar om jagten på det gode liv. Nordisk Film TV leder efter børnefamilier, der flytter fra by eller parcelhuskvarter ud på landet for at leve et simplere og sundere liv med mere nærvær. Altså nogle, der har taget beslutningen om at rive teltpælene op i jagten på det gode liv. Programserien er til DR og vi ønsker at følge familiernes hverdag og overvejelser over en tidsperiode, da vi gerne vil fortælle seerne om muligheden for et anderledes liv og inspirere til drømme og mod. Programmet vil være en seriøs og saglig fortælling med en god stemning og tone. Måske er det dig? Eller måske kender du én der er i gang med denne proces? Hvis du synes, det lyder interessant, så kontakt mig på: anna.maria.kristensen@nordiskfilmtv.com. Jeg glæder mig til at høre fra jer!  Med venlig hilsen, journalist Anna Maria Kristensen, tilrettelægger, Nordisk Film TV, mobil 29 25 86 08.
2. aug. 2015 * Fliser, frø og madras. Husk at tjekke Opslagstavlen, hvor man deler, sælger, køber, tilbyder, efterlyser og efterspørger. For tiden søges der bl.a. bolig, efterspørges græsfrø og havefliser, tilbydes seng og springmadras.
 
27. juli 2015 * Hjertestarter-kurser på vej.
Vi er blevet kontaktet af Dansk Folkehjælp, som i samarbejde med Trygfonden lancerer et projekt: Førstehjælp, skriver Gitte Trenckner fra ABAF. Vi har på byens vegne sagt ja tak til at deltage I dette projekt, som vil give 16 personer her i området et 13 timers kursus i livreddende førstehjælp, og derefter vil der blive sat en hjertestarter op her I byen, og den vil alle kunne benytte. I skal nok høre nærmere, når vi ved mere konkret om, hvornår undervisningen foregår, men indtil videre må man gerne melde tilbage, hvis man er interesseret I dette kursus. Mail til Gitte.
 

27. juli 2015 * Bruno samler nu ind til flygtninge på Lesbos. I disse uger ankommer dagligt talrige bådflygtninge til den græske ø Lesbos, hvor der er mangel på alt til at kunne hjælpe de mange mennesker uden husly og ejendele. Først for nyligt er det overhovedet blevet lovligt for de lokale at hjælpe flygtningene, der bl.a. kommer fra Syrien. Under indtryk af den overbelastede humanitære situation på ferieøen tager Bruno Nielsen nu et initiativ og opfordrer alle til at bidrage. Det gælder bl.a. brugbare soveposer, telte, tæpper og underlag fra Smukfest, som oprydningsholdet fra Liv i Landsbyen kan sortere fra. Det kunne være hjælp til at lave løbesedler for at få festival-deltagere til selv at aflevere deres telte m.v., til at få opbevaret udstyret og organisere transport til Lesbos evt. gennem et rejseselskab, ligesom det er sket fra Roskilde Festival’en. Bruno betaler selv for en 14-dages rejse til øen i slutningen af august og kan dér hjælpe til med at uddele vand og mad og evt. med biltransport på øen, hvor flygtningene må gå nær 60 km. for at nå til nødtørftige modtagelejre. Læs Olav Hergels reportage All inclusive ved Europas yderste port i Politiken. Penge-bidrag kan indbetales til konto 2640 – 0728-920-386. Evt. overskydende beløb bliver til nytår indbetalt til Dansk Flygtningehjælp. Vil du være med, så kontakt Bruno på bruno-nielsen@hotmail.com og mobil 40533298.


 
26. juli 2015 * Jill 50 i dag. Jeg har 50 års fødselsdag søndag. Den store fest venter, indtil byggestøvet har lagt sig, men I er meget velkommen til at komme forbi søndag 26. juli fra kl.14. Jeg sørger for, at der er kaffe og te, og ønsker mig kun nogle kager at servere. De kærligste hilsner Jill


 
 26. juli 2015 * Også med verdens fattigste. Musiker Shaka Loveless, der er vokset op i Alken, er nu blevet ambassadør  i Folkekirkens Nødhjælp - bl.a. med budskabet 'Det er dansk at dele - også med verdens fattigste'. Læs mere om Shaka om velgørenhed, danskhed - og om at vokse op i Alken. (Foto: Carl Gustav Lorentzen)
 
 26. juli 2015 * Jan Mikael 50. Onsdag 29. juli fylder creative director Jan Mikael Granner, Emborgvej, 50 år. Jan Mikael blev født og voksede op på Sydfyn, flyttede til København og gik på CPH Businessschool og arbejdede med film og medier, senere til Aarhus for at blive space invader i Mejlgade. Han fik job som udvikler på LEGO, arbejdede herefter på Netjob i Aarhus i nogle år, denne gang med efteruddannelse i it af folk med handicap eller anden form for udfordring ift at få arbejde. Samtidig startede han firmaet grabIT Media, der efter nogle år blev til hans nuværende firma Frontgate Websolutions.  Sideløbende har Jan Mikael interesser for sundhed og vil altid gerne orientere om fedtsyrebalance og cellemembranens betydning for det gode liv. Han serverer kun den bedste kaffe og nyder at indtage den sammen med andre. I 2003 adopterede han sammen med Anne Mette Jonas Juan og flyttede samtidig til Alken, hvilket han ikke har fortrudt siden. På alken.dk har han siden starten i 2007 været host og webmaster.
 
15. juli 2015 * Mini-festival til byfesten. Opfordring til byens bands, unge som gamle:  Vi holder mini-festival til byfesten i år. Vi håber at kunne samle et stærkt Alken-program og arbejder på at få mange navne på programmet, så har du et mega godt band, så skriv til Julie Abildgaard på julieabildgaard@groed.com. Vi får sat scene og teknik op. Derudover har vi brug for nogen til at tage sig af bydysten, bar, kaffe/kagebod, morgenmad og evt. andre gode ting? Vi har indtil videre Winnie og Birgit Pohle på banko og lotteri, Bruno Nielsen på aftensmad og Sanne Gry Hansen og Julie på børne-legehjørne. Byfesten er lørdag 29. august i år... og vi glæder os!! Venlig hilsen ABAF.
 
 
 
 
 
 
344 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 12. september.Morgenkaffe kl. 9.30 og så diverse arbejdsopgaver fra kl. 10.
 
 Se Søren Slebos 55 fotos fra byfesten,
Her tager Britta Boisen sig til hovedet - i Nekla-baren - sammen med Ingvar Kristiansen og Bodil Hvelplund med Anne Mette Lyke bag disken. (Foto: Søren Slebo)

 
20. aug. 2015 * En lille grå kattekilling har været hos os hele dagen, killingen er meget sød og legesyg, men jeg er sikker på, den savner sit rigtige hjem. Håber der er nogen, der kommer og henter den, for vi skal ikke have kat, skriver Birgit Pohle.

 
 
Uge 33: Nedkørt blomsterbed. Et af de ellers så roste blomsterbede ved byportene er kørt op af en mejetærsker. To af nytilflytterne på Emborgvej undrer sig og har skrevet om den oplevelse på smalltalken. (Foto: Dennis Hardon)

 
Arbejdsdag på Mejeriet lørdag 12. september. Program kommer senere, men sæt kryds i kalenderen.
Kulturaften/ købmandens fødselsdag. Fredag 18. september er der kulturaften i Skanderborg Kommune. Købmanden i Alken/Liv i Landsbyen deltager medi gøgl, musik og markeds-stemning på pladsen ved købmanden.
Skolebestyrelsen på Bjedstrup Skole og i Liv i Landsbyen holder nyt Fælledsskabsmøde for alle i sognet på skolen søndag 27. september.
 
Uge 29: Benjamin Hoff Skovgaard under arbejdsdagen på det, der er ved at blive til Alkens fællesplads. De gamle legehuse, der blev bygget i første halvdel af 90'erne, måtte lade livet. (Foto: Pernille Benzon)

 
Uge 27: Winnie Pohle i aktion med spade under arbejdsdagen på  legepladsen, nå nej fællespladsen, som den fremover skal hedde. Stella Pohle var meget stolt over at kunne hjælpe til. (Foto: Pernille Benzon)

 
Uge 26: Osman Alkhaledi er for tiden i praktik hos Købmanden i Alken. Osman er syrisk flygtning og har været i Danmark i ti måneder nu. Sammen med sin kone og to børn boede han før flugten i Damaskus - og nu i Ry. Tre dage om ugen kan man møde Osman i butikken, hvor han udover sine praktiske opgaver ikke mindst lærer en masse dansk sprog. (Foto: Knud Abildtrup)

 
 
 
 
Ny Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007