Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *

 
 
 
26. nov.  2014 * Juletræ og frugt. Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til juletræstændingmed frugt søndag 30. november kl. 19 foran Købmanden i Alken, lyder det fra Gitte Trenckner og Bruno Nielsen. (Foto fra juletræstændingen i 2010: Søren Slebo)

25. nov.  2014 * Usentimentale julehistorier. Ry Fortællekreds inviterer til fortælleaften med overskriften 'Mørketid- tænketid - 
tænketid
engletid' oppe på loftet på Svejstrup Præstegård
fredag 28. november kl. 19.30. Det gælder bl.a. fortællinger af Selma Lagerlöf, HC. Andersen og Jytte Borberg -  eftertænksomme uden sentimentalitet. Se pressemateriale. Entré 50 kr.

24. nov.  2014 * Jytte bestod. Jytte Elleby kan i dag nu kalde sig eksamineret kranio-sakral terapeut. Hun  har gennemgået otte kurser på i alt 255 undervisningstimer hos Trine Rosenberg KST Akademiet, Silkeborg. Det krævede en hel del øven, og den nyuddannede takker dem, der har stillet sig til rådighed. Tillykke  med den nye værdighed og færdighed.
 
 23. nov.  2014 * Benjamin er fyldt 50. Stukkatør, terapeut, trommeslager og selvbygger Benjamin Hoff Skovgaard, Sandvejen, eller rettere Alkenvej 71, er netop fyldt 50. Efter at have slået sine folder på Boes Vestergaard sammen med ikke mindst Sidsel Olsen, Ursula og Oscar, flyttede Benjamin efter en tur omkring Kirstinelund i Bjedstrup til Alken. Senest etablerede stukkatøren sig øverst på Sandvejen, hvor han nu sammen med Sanne Gry Hansen og Jonas er i gang med et større ombygningsprojekt. Fødselaren, der har en mangeårig hang til afrikanske trommer, har i Alken og omegns sociale liv blandet sig i mejeribestyrelsen, som boldspiller i Dover GF, som koncertarrangør og i købmandsbyggeriet. Senest har han sagt sit faste job op og er begyndt for sig selv som terapeut.
22. nov. 2014 * Omsætning højere end budgetteret. Omsætningen i Købmanden i Alken udover Osuma ligger for tiden rigtig godt i forhold til de budgetterede 1200 kr. ugentligt i 2014, oplyser Ingvar Kristiansen fra styregruppen. Og Osuma-omsætningen ligger efter en noget lavere juli igen omkring 20.000 kr. månedligt.
 21. nov. 2014 * Friplejehjem i Dover Sogn. Initiativet kom fra Else Marie Karlsson fra Svejstrup, der flere gange har talt for at oprette et friplejehjem. Nu er også Jens Jacobsen og Peter Gregersen med på ideen og har besøgt et friplejehjem i Klejtrup. Gruppen lægger op til et møde om den sag i nærmeste fremtid. Læs mere om afslappet personale, oplevelsesture og hvordan også et friplejehjem kan styrke udviklingen i sognet her.
19. nov. 2014 * Sokker i alle størrelser og farver. Så er det snart december, og alle i butikken i Købmanden i Alken glæder sig til at se den store gren pyntet med sokker i alle størrelser og farver, skriver Søs Nielsen. Hvis du vil være med, skal du som sidste år lægge 25 kr. i din sok og aflevere den inden fredag 28. november. Hver mandag og fredag kan du komme og se, hvad Nissen har fundet på at lægge i din sok.
 
18. nov.  2014 * Trudi nomineret til Årets Østjyde. Hospitalsklovnen Trudi - allias Gitte Møller Madsen - er sammen med sin medklovn Petunia - Pia Cisko nomineret til TV2 Østjyllands finale om at blive Årets Østjyde - indstillet af Kirurgisk Børneafsnit på Aarhus Universitetshospital. Finalen - hvor der skal stemmes - foregår torsdag 18. december. Læs mere her.
 
12. nov. 2014 * Vi har så meget dejligt brænde, der lige skal under tag eller presenning - kom lørdag 15. november kl. 9-12 til legepladsen. Giv en time eller to med en økse eller kløver eller som stabler, skriver Jytte Elleby.

11. nov. 2014 * Skub i energiplanen. Energiplanen i Alken Mejeri har fået ny energi i kraft af et kommunalt lån på 100.000 kr., så bestyrelsens arbejde med isolering, vinduer og luftvarmepumper er nu langt. Læs mere om konkrete tilbud og strategien for et bedre isoleret og opvarmet Mejeri her.
8. nov. 2014 * Kære Alkenborgere. Jeg tager gerne dine ønsker og spørgsmål med til Arriva-Pendlermøde 27. november. Jeg har allerede tilladt mig at spørge nogle af jer på Alken St. og i toget, skriver pendlerrepræsentanten - læs mere på Badutskis Blog.
8. nov. 2014 *  Dover GF starter dansehold for 2.-6. klasse onsdag kl. 16-17 i gymnastiksalen på  Bjedstrup Skole. Start onsdag 12. november. Tilmelding her. Samme sted kan man se på halplan, at vi stadig har enkelte ledige badmintontider. Mandag 19-20, tirsdag 21-22, onsdage 17-19 og fredage + lørdage er der fri valg, skriver Jytte Elleby.
 
 
 
 6. nov. 2014 * Nybonet og spejlblankt. Så er gulvet på Alken Mejeri igen blevet bonet til den store guldmedalje. Hans Hornbek, Eva Nikolajsen, Ingrid Robak, Berit Werner Hansen, Birgit Bune (ikke bone), Anne Mette Granner og Hanne Lisbeth Nielsen ryddede, skurede og skrubbede, mens Poul Erik Mønsted igen stod for at smøre pollish på. (Foto: Søs Nielsen)
 
 3. nov.  2014 * TV2 Østjylland om Hampen-træf. Se tv-indslag fra 'Landsbytræf - helt ude i Hampen', hvor bl.a. Søs Nielsen fra Købmanden i Alken samt Knud Erik Elmann Jensen fra Illerup og Landsbysamvirket kan ses og høres.
 
 3. nov.  2014 * Købmanden med i regional 'værktøjskasse'. Købmanden i Alken er et blandt mange eksempler på landsby-købmænd i publikationen 'Købmand og Lokalsamfund', der skal inspirere andre landsbyer til selv at gå i gang. Læs den her.
 
 2. nov. 2014 * Vejr og vind. Jørgen Hansens 'Ring of Bones' ved Vædebro  er lige så stille begyndt at skvatte sammen.  Og hvis nogle af læserne ikke har styr på det, så var det også meningen fra starten. (Foto: Sanne Dudoret)

 31. okt.  2014 * Alken repræsenteret ved Hampen-træf. 'Landsbytræf - helt ude i Hampen' hedder et arrangement lørdag 1. november, hvor bl.a. tre landsby-købmand fra Skanderborg Kommune er med. Ulla Helm-Petersen, Gitte Trenckner og Søs Nielsen repræsenterer Købmanden i Alken. Læs programmet.

 
30. okt.  2014 * Eva on the coffee table. Den amerikanske journalist  Meg Pier har samlet 25 af sine gode interviews gennem årene i en coffee table book: Connecting with Self, Others & a Sense of Wonder. Klik "Preview" og bladr om til side 12 til et interview med Eva Michaelsen fra Movimento.
 
 29. okt.  2014 * 54 sekunder fra Mzungu Kichaa-koncerten. Jan Mikael Granner snuppede en lille video fra koncerten med Mzungu på Mejeriet. Der, hvor guitaristen hoppede ned fra scenen, dansede med og tabte sin kasket. Se den på YouTube.
27. sep. 2013 *Alken Enge-fundene med på MOMU. MOMU, som ligger lige ved siden af det gamle Moesgaard Museum, rummer bl.a. 'vores' udgravning her ved Vædebro; det foregår nede ved siden af Grauballemanden på bunden af mosen, skriver Eva Nikolajsen i en generel anbefaling af MOMU på smalltalken.
 
26. okt. 2014 * Emma har fået en hel dag sammen med sit idol. Emma Sørensen fra Søbjergvej har fået en vild gave - en hel dag sammen med sit store idol, sangeren Christopher. Med i tourbussen, med til lydprøve, middag sammen med Christopher, koncert og med backstage. Faktisk var det Emmas mor Line, der vandt præmien i en konkurrence - foran 6.600 andre - og valgte at give dagen med teenage-stjernen videre til en af hans største fans. Line skal også med og vil dels minde Emma om at huske at trække vejret - dels alle andre om at støtte knæk-cancer--kampagnen.
19. okt.  2014 * Ny Bolig-side på alken.dk. Hvor stor er grunden nu ude på Boesvej 1? Hvad koster Signe Rommes hus, og er der noget til salg på Mossøbrå  for tiden? Fra nu af samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

13. okt. 2014 * Næsthøjeste månedsomsætning i år. Kick-back for september blev 7.176 kr. ud fra en omsætning på 95.684 kr. oplyser Osuma.  Det er næsthøjeste månedsomsætning i 2014. Den højeste var i januar.  Følg købmandens økonomi.
398 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Siden har typisk omkring 2000 besøg om ugen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
 
Alken Borger- og Aktivitetsforening inviterer til juletræstændingmed frugt søndag 30. november kl. 19 foran Købmanden i Alken
 
Julemarked på Alken Mejeri lørdag 6. december kl. 10-17. Se mere om bodpriser og vilkår på Mejeri.
 
 
Uge 44 * Det svinder i stakken. Et dusin brændehuggere og -stablere var med på legepladsen på første brændedag ud af tre. Her Mogens Andersen og Søs Nielsen. Næste gang er lørdag 15. november kl. 9-12 (Foto: Jytte Elleby)
 
Uge 43 * Nu en lygtepæl - siden en bænk. En eftermiddag, hvor det ikke regnede, sammenstrikkede Jill van der Maase kulørt strik på endnu en pæl. Næste mål skulle være en 'monsterbænk' i nærheden. Se en tak fra Winnie Pohle på smalltalken. (Foto: Knud Abildtrup)
 
Alle snakker om alken.dk's fotoserier fra de seneste begivenheder: Sanne Dudorets 30 fotos fra Ring of Bones og Søren Slebos 62 fotos fra Byfesten.

 
 
 
 

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007