Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 
 
30. jan. 2015 * Ny leverandør af øko-grøntsager. David Szöke fra Jeksen Grønthandel begynder nu at levere økologiske grøntsager til Købmanden i Alken om onsdagen ved bestilling senest tirsdag aften. Man betaler over nettet ligesom ved Osuma og kan enten vælge ugekasse eller selv udvælge grøntsager.  Intet mindstebeløb, intet leveringsgebyr, men 10 kr. pr. køb går til købmanden.

30. jan.  2015 * Så er der generalforsamling i Borgerforeningen - det foregår på  Alken Mejeri mandag 16. februar kl. 19.30, oplyser Erik Overgaard fra bestyrelsen.
 
28. jan. 2015 * Fire gamle katte i koncert i Alken. ABAF og Trouble Cats byder op til fest på Alken Mejeri lørdag 28. februar. De fire gamle katte er rendt på hinanden igen i en århusiansk baggård og må erkende, at en kat har mange liv, skriver Morten Brauner, der selv er med - på bas og vokal. Trouble Cats er tilbage i den oprindelige besætning og klar med ny udgivelse i 2015. Kemien er den samme, som da bandet blev dannet for mere end 25 år siden. Spilleglæden, energien og substansen er intakt. Trouble Cats er driftsikker blues ’n’ roots og originale sange.  Hør dem live. Forsalg af billetter hos Købmanden i Alken. Entre 120 kr. Dørene åbner kl. 20, og musikken starter kl 21.
 
 28. jan. 2015 * Mejeri i kage og glasur. En tro og spiselig kopi af Alken Mejeri - i brunt og hvidt - studeres før fortæringen af Kaj Pedersen og mejeri-formand Hanne L. Nielsen, der selv havde været med til at bage. Edel Laursen og Søs Nielsen havde bygget. (Foto: Søs Nielsen)
 
 28. jan.  2015 * Højlund kommer på vandværket.
Hvad sker der på vejen til Boes? Flere har spurgt os, hvad der graves til på vejen op til Boes. Alken Vandværk er ved at grave en vandledning ned langs vejen til gården Højlund og boligen lige overfor, forklarer Lars Christensen fra Alken Vandværk. Højlund har indtil nu haft egen vandforsyning, men har bedt os om at blive koblet på, da der ikke er nok vand længere.  Det er ikke mindre end næsten 1 km rørledning, der bliver gravet ned i sne, slud, regn og blæst. Jens Ladefoged står for arbejdet, da han kunne levere på det tidspunkt, Højlund skulle bruge det. (Foto: Lars Christensen)
 
25. jan. 2015 * Our House. 'Velkommen i vores hus' hedder en fem minutters foto-kavalkade fra fester og aktiviteter på  Mejeriet i anledning af 20 års jubilæet. (Kreeret af Morten Due  Jørgensen)
 
25. jan. 2015 * 101 til brunch. Fødselsdagsfesten for og på Mejeriet blev et tilløbsstykke fra morgenstunden, hvor 101 var meldt til brunch. Brunch-holdet præsenterede lækkerierne - og Alken-koret sang en kokosnød-sang. (Fotos: Søren Slebo)
 
 

25. jan. 2015 * Musikalsk rejse gennem retreat. Troels Dilling-Hansen fra BrugZen i Bjedstrup står for to aftener - 1. februar i Ry og 3. marts i Horsens - hvor han vil give et indblik i det at være på retreat - og fremføre nogle af sine egne sange. Fra Buddha til Kristus, fra gamle mestre til nutidens mystikere. Læs mere.
22. jan. 2015 * Husk service og bestik til både brunch og festmiddag lørdag, sms'er Conny Mortensen.

 
 22. jan. 2015 * Gamle aviser ind i mejeri-murene. Mikael Leth fra Leth Isolering sprøjter i disse dage papiruld ind i mure og etageadskillelse på Alken Mejeri. Til gavn for både temperatur og lyd. Alene facademuren fik de første 17 sække papiruld. (Foto: Knud Abildtrup)
22. jan. 2015 * Så blev Sofie pædagog. Sofie Celia Petersen er nu færdiguddannet fra pædagoguddannelsen i Aarhus. Tillykke.
20. jan. 2015 * Der er kvindefest lørdag 7. marts kl. 18, skriver Hanne Ravn. Invitationen kommer snart, men reserver dagen.
 
 
19. jan. 2015 * Formanden takker af. Efter mindst fem år som formand for Dover GF er det tid til at lade andre komme til, skriver Jytte Elleby - en af fire, der holder ved generalforsamlingen
onsdag 18. februar kl. 19 i skolens bibliotek.
Kom også, selv om du ikke vil være i bestyrelse. Det betyder utrolig meget at få støtte og opbakning fra medlemmer til bestyrelsesarbejdet. Hilsen Jytte Elleby. Læs hele Jyttes appel på Dover GF.  Se invitation til generalforsamling. (Foto  fra sportsfesten i 2013: Henrik Bjerg)

19. jan. 2015 * Fireværelses midt i Alken til leje. Emborgvej 102 – 1 sal :  Stor og lys fireværelses lejlighed med højt til loftet ialt 136 m2.  Læs mere på Bolig i og omkring Alken.
17. jan. 2015 * Vådt og tørt brænde. Lørdag fik vi båret en del brænde ind til købmand og mejeri, sms'er Bruno Nielsen. Alle Ingvars paller blev skåret op - de er dog våde af regnen - og ligger til tørre i det mobile brændeskur. Endvidere fik vi kørt det kløvede brænde - vådt - fra Jens og Brittas træ til mejeriets skur. Der mangler nu at blive kørt tørt brænde fra legepladsen til mejeriet. Der er god plads i skuret, så jeg håber, nogle vil tage det initiativ.

16. jan.  2015 * Bæredygtighed i landsbyen. Efter at købmanden er sat i søen og er godt på vej, har vi  i Liv i Landsbyen tænkt over hvad den næste indsats kunne være, i relation til foreningens formål og visioner. Det der gav os mest energi var ideen om bæredygtighed: Hvilke muligheder er der i forhold til fællesskaber omkring vedvarende energi, dyrkning af grøntsager, kvæg m.m. - det er både aktuelt lokalt og globalt. Vi er også inspireret af dem, som siger, at husene bliver for store, nu hvor de unge er rejst hjemmefra. Hvordan får vi nye børnefamilier ind, hvordan kan vore boliger og landsbyer organiseres, så vi kan møde disse behov, og hvordan kan vi være med til at præge en eventuel udbygning af området. Vi har spurgt Søren Hermansen, leder af Samsø Energiakademi, og med mange års erfaring angående vedvarende energi, om han har tid og lyst til at komme til Alken og medvirke i en temadag/workshop. Og han har sagt ja. Så vi planlægger at afholde et arrangement i februar eller marts, for at lade os inspirere. I vil høre nærmere snarest. Hilsen Bestyrelsen
16. jan.  2015 * Hanne 'Pax' indhentet af tre. Spørgsmål 7 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om der ville blive hulmursisoleret på Mejeriet i 2014. Det blev der ikke, og det gik Hanne ned på, så hun slutter på to fejl og a point med tre, der ikke troede på isoleringen: Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke. De fire skal dermed ud i ekstra quiz. Derom senere. Tre (meget forskellige) fejl havde Eva Nikolajsen, Anne Grete Viborg, Max Pohle samt Ulla Helm-Petersen.

 
15. jan.  2015 * Kultur- og sprogtræning hos købmanden. Mohamed Jamil Hussein er for tiden praktikant hos Købmanden i Alken. Mohamed, der er syrisk kurder, har travlt med at træne dansk sprog og få kendskab til dansk social kultur.  Han er med i købmandsarbejdet både før og i åbningstiden - fortrinsvis sammen med Søs Nielsen, Anne Grete Viborg og Mogens Andersen. (Foto: Knud Abildtrup)

15. jan.  2015 * Tirsdags-kor. Her i forårs-sæsonen er Alken-koret begyndt at øve om tirsdagen - kl. 19.15-21.15. 20 sangere begyndte i denne uge - bl.a. med Bohemian Rhapsody for fem stemmer.
15. jan.  2015 * Foreninger i samme retning. Bestyrelserne i henholdsvis Borgerforeningen, Mejeriet og Liv i Landsbyen havde igen i denne uge fælles bestyrelsesmøde. Det giver så meget mening at koordinere aktiviteter og arbejde sammen, at det fremover skal foregå hvert halve år, oplyser Estrid Bek.
12. jan.  2015 * Næstsidste spørgsmål afklaret og Hanne 'Pax' fører fortsat. Spørgsmål 6 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om der ville komme flere halvtimes-afgange i Arrivas køreplan 2015. Det gjorde der ikke, hvilket langt de fleste af de 46 deltagere nu heller ikke turde gætte på. Heller  ikke Hanne 'Pax' Nielsen, der dermed bevarer sin føring med bare én fejl.  Anne Grete Viborg, Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke var lige så realistiske og har fortsat alle to fejl, mens Eva Nikolajsen røg et trin ned og er dermed uden vinderchancer. Ét spørgsmål tilbage.
 
 11. jan. 2015 * Egon fik vandstanden tæt på 23.00. Mossøs vandstand røg lørdag under stormen Egon op omkring 22.98 meter over havets overflade. Ny rekord siden april 2012.
7. jan. 2015 * Kære forældre til skolebus-børn. Jeg kører om morgenen ofte på samme tid, som jeres børn er på vej til skolebus. Jeg har flere gange oplevet, at de er meget svære at få øje på, når de går i mørket i siden af vejen, da jeg ikke har det lange lys på i byen. For det første: Tal med jeres børn om at gå så langt inde i siden som muligt, og for det andet vil jeg ønske, at I giver dem en lygte med eller reflekser på. Jeg vil skyde på, at mange andre billister oplever det samme, for der kører rigtig mange biler på det tidspunkt.
De bedste hilsner Gitte Møller Madsen

6. jan. 2015 * Det går helt forrygende med deltagere til ølsmagning 20. marts, vi er allerede nu oppe på 32, skriver Jan Andresen. Overvej ikke for længe, hvis du går og pønser på en tilmelding, de sidste pladser kan hurtigt ryge. Send en mail til mig; alken67c@gmail.com. Læs mere under Borgerforening 3. dec. 2014.
 
6. jan. 2015 * Fælleslæsning med Line. Line Dalsgård afholder 'fælleslæsning' fire gange i løbet af januar-februar. Det bliver på torsdage mellem 19.30 og 21 med start 22. januar. Send en mail til ald@cas.au.dk, hvis du vil være med. Man kan komme alle gange eller bare en enkelt. Plads til max. otte personer. Adressen er Alkenvej 63, og man får kaffe og te til læsningen. Læs mere om, hvordan 'guidet fælleslæsning' foregår, på Kultur.

6. jan 2015 * Undsluppet 'Trold'. Tirsdag eftermiddag løb en lille lys hund - en malteser - alene rundt i Alken. Trold var løbet hjemmefra - fra Vestergade i Skanderborg, fordi skraldemændene ikke havde smækket lågen. Dens ejer, Thomas Jørgensen, ledte efter den i bil, og bl.a. Lars Christensen forsøgte forgæves at kalde den til sig, mens den futtede rundt på vejene. Thomas fik den til sidst i snor, da han fandt den nær stationen - og siger tak for hjælpen til alle i Alken, der hjalp til med eftersøgningen - via Facebook og snak.

5. jan 2015 * Madklub aflyst. På grund af jubilæet på Mejeriet 24. januar , hvor der også bliver servering af mad, har vi valgt at aflyse fællesspisning 28. januar, skriver Anne Grete Viborg, der sammen med Jytte Elleby skriver sig på som kok i februar i stedet.

5. jan. 2015 * To fredags-stop sløjfet. I den nye Arriva-køreplan er der ikke længere fredags-stop mod Skanderborg 14.47 og 15.47 - og så  er den allertidligste afgang mod Skanderborg nu rykket fra 5.36 til 5.44 - og mod Ry fra 5.24 til 5.21. Allersidste afgang hjem fra Aarhus er nu alle dage rykket fra kl. 23.14 til 23.19 med ankomst i Alken 23.45.
 
5. jan. 2015 * Januar-tilbud på olielamper finder man hos Galleri Mossøhus, hvor man udover kunst også kan købe vegetabilske olielamper, skriver Flemming Paradisgaard. Læs mere.

 
4. jan. 2015 * Så er Alkens Mobile Brændeskur en realitet. Nu er det meget nemmere at hente tørt brænde på legepladsen, så det kan køres til Mejeriet og Købmanden efter behov, skriver Bruno Nielsen. Vi har gratis brænde til mange år, og alle opfordres til at bære til ovnene, så vi kan få det brugt.
 
 
 
31. dec. 2014 * Nu også Osuma-fællesindkøb i Sinding. En flok beboere i Sinding nord  for Silkeborg er blevet inspireret af Liv i Landsbyen og Købmanden i Alken, oplyser overhøker John Gammelgaard, der var på besøg i februar. Sinding Samkøb's setup står i små 3.000 kr., der er et minimum-køb hos Osuma på 200 kr., ingen payback, men et gebyr på 10 kr., der går til den fælles kasse. Sinding Samkøb begyndte i august og har en ugentlig omsætning omkring 9.000 kr., 12 frivillige og 16 kunder.
 
31. dec. 2014 * Kirken til salg/leje. Mine lejere på Emborgvej 112 (lige uden for Alken – af gamle Alken-boere kendt som 'Kirken') har sagt op – så jeg er på udkig efter nye lejere snarest – huset er indflytningsklart nu, skriver Mette Lundegaard – tidligere bosat i Alken. Her er ca. 150 kvadratmeter i to plan, have, udhus, fantastisk udsigt og et hus med sjove muligheder. Lejen udgør 7500,- månedligt eks. forbrug. Ring eller skriv på 23106595 eller mette@spejdernet.dk. Læs også  Bolig i og omkring Alken.

350 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
 
Uge 5: Du blæser mig i gang, du er min champagne-løftestang. Berit Werner Hansen holdt festtalen under 20-års festen på Mejeriet. Læs hele hendes hyldest til den unge med den mangfoldige familie på smalltalken. (Foto: Gitte Møller Madsen)

 
Uge 5: Pilene hænger der endnu.
Sidste chance, sidste kast. Hvem lukkede og slukkede Mejeriets smukke fødselsdagsfest i nat? Det var selvfølgelig en skotte, som kendte sin besøgelsestid og som skotte selvfølgelig har opfundet og på Mejeriet arrangeret denne ædle dart sport. Man kan måske indvende, at det var lige groft nok at sætte SÅ eftertrykkeligt en streg under, hvem der er den herskende klasse - 3 pile, 3 bull - sådan !!!! Der var jo ikke andet at gøre end at overgive sig og gå hjem. Skiven og pilene hænger der endnu, og jeg syntes bare vi skal lade det indramme og hænge, som Gary og alle vi andre forlod det :-) Ny skive og pile skal indkøbes til Mejeriet og der går mindst 20 år igen, inden dette kan gentage sig, og til den tid er det forhåbentlig ikke en skotte, der forestår kunststykket. (Foto og tekst: Jacob Gewitz)

 
Uge 4 * Ikke for tøsedrenge. Det er snevejr, og det er hamrende koldt, men Super Old Boys holdet i Dover GF var tapre og var på træningsbanen i snevejr mandag aften(Selfie: Jacob Gewitz)

Brugte juletræer kan afleveres ved banen over for Mejeriet, så vil brændeholdet stå for videre ophugning, sms'er Bruno Nielsen.
 
Uge 2 * Alken Matador. Mogens Andersen fik sig en ganske særlig julegave denne gang: Et Alken-Matador-spil udtænkt af Cecilie Ravn Andersen i ledtog med Oscar og Frederik -  selv opvokset i Alken. Spørgsmål, skøder og prøv-lykken-kort skulle afspejle lokale folk og forhold. Mogens tager spillet med hos Købmanden i Alken tirsdag 13. januar, så man kan bladre og mærke.  (Foto: Felix Kühn)
 
Uge 1 * Bent, se ik' herhen. Dominique Campbell skriver om en morgenoplevelse: Mismor havde placeret en død rotte på lit de parade ved min sengekant. Da jeg fik serveret morgenkaffe på sengekanten, så jeg rotten og udbrød 'Bent du skal ik' se herhen' hvorefter Bentebent skreg som en pige og styrtede over til nabohjælp. Ingrid  Robak ankom og tog affære. Dygtig jæger og brav nabo. (Foto: Dominique Campbell)

 
ABAF inviterer fredag 20. martsølsmagning på Alken Mejeri ved tidligere Alken-borger Antoni Madsen, der nu er brygmester på Thisted Bryghus. Pris: 120 kr. incl.  en gryderet. Max 50 deltagere. Medlemmer af ABAF og Alken Mejeri har førsteprioritet. Tilmelding til Jan Andresen på alken67c@gmail.com  senest onsdag 18. marts.
Alle snakker om alken.dk's fotoserier fra de seneste begivenheder: Sanne Dudorets 30 fotos fra Ring of Bones og Søren Slebos 62 fotos fra Byfesten.

 
 
 
 
Ny Bolig-side. Fra nu af samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007