Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 27. juli 2015 * Hjertestarter-kurser på vej.
Vi er blevet kontaktet af Dansk Folkehjælp, som i samarbejde med Trygfonden lancerer et projekt: Førstehjælp, skriver Gitte Trenckner fra ABAF. Vi har på byens vegne sagt ja tak til at deltage I dette projekt, som vil give 16 personer her i området et 13 timers kursus i livreddende førstehjælp, og derefter vil der blive sat en hjertestarter op her I byen, og den vil alle kunne benytte. I skal nok høre nærmere, når vi ved mere konkret om, hvornår undervisningen foregår, men indtil videre må man gerne melde tilbage, hvis man er interesseret I dette kursus. Mail til Gitte.
 

27. juli 2015 * Bruno samler nu ind til flygtninge på Lesbos. I disse uger ankommer dagligt talrige bådflygtninge til den græske ø Lesbos, hvor der er mangel på alt til at kunne hjælpe de mange mennesker uden husly og ejendele. Først for nyligt er det overhovedet blevet lovligt for de lokale at hjælpe flygtningene, der bl.a. kommer fra Syrien. Under indtryk af den overbelastede humanitære situation på ferieøen tager Bruno Nielsen nu et initiativ og opfordrer alle til at bidrage. Det gælder bl.a. brugbare soveposer, telte, tæpper og underlag fra Smukfest, som oprydningsholdet fra Liv i Landsbyen kan sortere fra. Det kunne være hjælp til at lave løbesedler for at få festival-deltagere til selv at aflevere deres telte m.v., til at få opbevaret udstyret og organisere transport til Lesbos evt. gennem et rejseselskab, ligesom det er sket fra Roskilde Festival’en. Bruno betaler selv for en 14-dages rejse til øen i slutningen af august og kan dér hjælpe til med at uddele vand og mad og evt. med biltransport på øen, hvor flygtningene må gå nær 60 km. for at nå til nødtørftige modtagelejre. Læs Olav Hergels reportage All inclusive ved Europas yderste port i Politiken. Penge-bidrag kan indbetales til konto 2640 – 0728-920-386. Evt. overskydende beløb bliver til nytår indbetalt til Dansk Flygtningehjælp. Vil du være med, så kontakt Bruno på bruno-nielsen@hotmail.com og mobil 40533298.


 
26. juli 2015 * Jill 50 i dag. Jeg har 50 års fødselsdag søndag. Den store fest venter, indtil byggestøvet har lagt sig, men I er meget velkommen til at komme forbi søndag 26. juli fra kl.14. Jeg sørger for, at der er kaffe og te, og ønsker mig kun nogle kager at servere. De kærligste hilsner Jill


 
 26. juli 2015 * Også med verdens fattigste. Musiker Shaka Loveless, der er vokset op i Alken, er nu blevet ambassadør  i Folkekirkens Nødhjælp - bl.a. med budskabet 'Det er dansk at dele - også med verdens fattigste'. Læs mere om Shaka om velgørenhed, danskhed - og om at vokse op i Alken. (Foto: Carl Gustav Lorentzen)
 
 26. juli 2015 * Jan Mikael 50. Onsdag 29. juli fylder creative director Jan Mikael Granner, Emborgvej, 50 år. Jan Mikael blev født og voksede op på Sydfyn, flyttede til København og gik på CPH Businessschool og arbejdede med film og medier, senere til Aarhus for at blive space invader i Mejlgade. Han fik job som udvikler på LEGO, arbejdede herefter på Netjob i Aarhus i nogle år, denne gang med efteruddannelse i it af folk med handicap eller anden form for udfordring ift at få arbejde. Samtidig startede han firmaet grabIT Media, der efter nogle år blev til hans nuværende firma Frontgate Websolutions.  Sideløbende har Jan Mikael interesser for sundhed og vil altid gerne orientere om fedtsyrebalance og cellemembranens betydning for det gode liv. Han serverer kun den bedste kaffe og nyder at indtage den sammen med andre. I 2003 adopterede han sammen med Anne Mette Jonas Juan og flyttede samtidig til Alken, hvilket han ikke har fortrudt siden. På alken.dk har han siden starten i 2007 været host og webmaster.
26. juli 2015 * Klar til traktor, hapsere og god stemning.
Til alle venner af Købmanden i Alken og Liv i Landsbyen. Nu er der 14 dage til, at Smukfest er overstået, og vi skal i aktion med oprydningen af Holst Camping og dermed tjene en stor og nødvendig sum penge til Liv i Landsbyen/Købmanden. Det, der er vigtigt nu, er at sikre at vi bliver tilstrækkeligt med deltagere. De andre år har vi været ca. 40 personer om mandagen og ca. 20 om tirsdagen - og dermed har opgaven været overkommelig og tilmed hyggelig for mange :-) Liv i Landsbyen vil hermed gerne opfordre alle til at være behjælpelig med at sikre et stort antal deltagere til årets oprydning !!!!! ALLE er hjertelig velkommen og alle kan deltage og få en opgave, som passer til ens formåen. Vi har brug for traktor/vogn og biler med trailer. Alt andet fornødent som sække, handsker, hapsere, river,  øl og vand er på pladsen.
Vel mødt, Liv i Landsbyen / Jacob Gewitz
20. juli 2015 * Om gæs, godt selskab og Gadaffis vindu. Århus Stiftstidende har mødt syv fra gåseprojektet til en snak og kan bl.a. fortælle om, hvordan gæslingerne viste sig at have en fjende i kragerne. Se Stiften.
19. juli 2015 * Hjælp min familie kommer! - og det er jeg rigtig glad for, men der er lidt trangt med plads på Søbjergvej, skriver Lena Gregersen. Læs hvad det går ud på - på Opslagstavlen.


 
19. juli 2015 * Blomstrende byporte. Sommerblomster pryder for tiden byportene ved Alkens indfaldsveje. Hurra for de kommunale gartnere. (Foto: Gitte Møller Madsen)
 
16. juli 2015 * Carsten skruer - mandags-bordtennis duer. Hver mandag kl. 17-19 kommer bats og bolde frem på  Mejeriet, og så er der bordtennis i regi af ABAF. Her ses Carsten Sandberg aflevere en skruet serv - se Santu Kumars lille video, hvor man kan se, om tempoet er noget, man kan følge med i. 

 
15. juli 2015 * Han kan ikke sidde stille. Tidligere Alken borger, Max Pohle, der stadig har sin daglige gang i Alken, fylder 40 år fredag 17. juli. Læs om Tørfisk, fodbold, solstråle-pædagogen og så Stella og Frejas onkel.  Læs hvad Pohle-klanen har skrevet på  Folk i Alken.
15. juli 2015 * Mini-festival til byfesten. Opfordring til byens bands, unge som gamle:  Vi holder mini-festival til byfesten i år. Vi håber at kunne samle et stærkt Alken-program og arbejder på at få mange navne på programmet, så har du et mega godt band, så skriv til Julie Abildgaard på julieabildgaard@groed.com. Vi får sat scene og teknik op. Derudover har vi brug for nogen til at tage sig af bydysten, bar, kaffe/kagebod, morgenmad og evt. andre gode ting? Vi har indtil videre Winnie og Birgit Pohle på banko og lotteri, Bruno Nielsen på aftensmad og Sanne Gry Hansen og Julie på børne-legehjørne. Byfesten er lørdag 29. august i år... og vi glæder os!! Venlig hilsen ABAF.
14. juli 2015 * Trusselsbreve og fortsat arbejde i Mossø for Mangfoldighed. Flere fra gruppen Mossø  for Mangfoldighed har fået anonyme trusselsbreve, og politiet efterforsker nu sagen. Berit Werner Hansen udtaler til Midtjyllands Avis, at gruppen ikke har tænkt sig at lade sig skræmme, men arbejder videre for at fremme dialog, hylde mangfoldighed og modvirke radikalisering. Berit er bl.a. citeret for at sige 'Hvis Mossø for Mangfoldighed vil gå imod en brutal debat, er bekymret for polarisering og gerne vil tale om respekt og en ordentlig tone i debatten, kan det her da tyde på, at der er behov for det.' Se hele historien i en kopi hos Købmanden i Alken. 

11. juli 2015 * Anne Mette i nyt job. Anne Mette Granner har fået nyt job. Hun skifter stillingen som lærer på  Ejer Bavnehøjskolen ud med nyt job som sproglærer på sprogskolen i Hørning - eller rettere Sprogcenter Midt, Skanderborg. Tillykke.

9. juli 2015 * Cykelstativ ved stationen lever ikke op til forsikringskrav. Vi / pigerne har fået stjålet tre cykler ved stationen + én et andet sted. Den seneste i efteråret. Det førte til et krav fra forsikringen om to godkendte låse på cyklen, hvor den ene skal kunne låse cyklen fast til noget. På Alken Station kan man ikke i cykelparkeringen låse cyklen fast, kun forhjulet, så Laura låste derfor sin cykel fast til lygtepælen. En Arriva-medarbejder satte en seddel på cyklen, at næste gang ville han fjerne den. Vi skrev til Arriva, og han blev dog sat på plads herfra. Men det ændrer jo ikke på, at man ikke kan låse sin cykel fast ved cykelparkeringen på Alken Station. Man kan bruge lygtepælen eller informationstavlen til 'Spor i landskabet' eller metalhegnet ved bommene, men det er jo ikke meningen og kan hurtigt komme til at se rodet ud. Løsningen må være, at der opsættes noget ordentligt cykelparkering, hvor man kan låse sin cykel forsvarlig fast og i overensstemmelse med nye krav fra forsikrings-selskaberne. Arriva afviser at forbedre forholdene. Hvad kan vi gøre? Også Anne Laursen har netop fået stjålet sin forholdsvis nye cykel ved stationen.
Vh Jacob Gewitz

7. juli 2015 * Fiskebilen Frisk Fisk, der plejer at kommer ved Købmanden i Alken hver onsdag, holder ferie. Se på kalenderen i butikken, hvornår der igen er fisk i byen.
 
 6. juli 2015 * Bedste feltskytte. afgangsholdet på Hærens Sergentskole i Varde blev Louis  Werner Hansen udnævnt som bedste feltskytte. Han skal nu til kamptropperne i Slagelse, skriver JydskeVestkysten - læs mere.

 
6. juli 2015 * Viet ved søen. Lørdag blev Pernille Benzon og Bendt Nielsen, Emborgvej, gift ved Vædebro. Vejret, gæsterne, blomsterne og stemningen så ud til at være dem. (Foto: Sanne Dudoret)
 
5. juli 2015 * Tredje gang folkefest -  og denne gang var der medieopmærksomhed. Den nationalkonservative folkefest samlede lørdag over 200 gæster, og politiet var bl.a. på Mossø i en speedbåd med fem betjente, der passede forbi-sejlende op, som en del af sikkerheden omkring Lars Hedegaard.
Medie-interessen blev i år rimeligt stor - ikke mindst efter et debatindlæg i lokale medier med 13 underskrivere fra 'Mossø for Mangfoldighed'. DR Østjylland havde et radioindslag, hvor Mia Rünitz fra Boes udtaler sig.
TV2 Østjylland bragte lørdag indslaget Islamkritikere møder modstand - og yderligere to klip - find dem selv på siden. Sanne Dudoret og Jens Langkjær udtaler sig fra mangfoldigheds-siden og Kim Møller fra Mosbjerg. En Politiken-journalist var med til folkefesten og har snakket med flere i Alken - bl.a. Estrid Bek, Henri Vivike, Knud Abildtrup, Sanne Dudoret og Berit Werner Hansen. Hans historie bliver bragt i Politiken mandag. Der ligger et eksemplar ved Købmanden og kan også læses her.

5. juli 2015 * Vandværkets ferie-beredskab. Lars Christensen fra Alken Vandværk skriver, at i uge 28 og 29 kan man i yderste nødstilfælde sende en sms til Lars på 24845777, hvis der er problemer med vandforsyningen.

2. juli 2015 * Radikalisering ved Mossø. Lørdag 4. juli mødes igen nationalkonservative, højrefløjsbloggere, -kommentatorer og universitetsfolk med en stærkt islamkritisk dagsorden, der fremstår decideret islamfjendtlig, på Mosbjerg ved Alken. En række folk fra 'Mossø for Mangfoldighed' - fra Alken, Boes, Bjedstrup og Ry - står bag et debatindlæg i de lokale dagblade og ugeblade - og også på smalltalken.

 
28. juni 2015 * Fødselsdage til fællesspisning. Ved fællesspisningen i maj havde både Julie Abildgaard og Maiken Wang Larsen fødselsdag, så der var to at synge for. Santu Kumar Kandregula fangede noget af sangen på  video - se den her.
1. juli 2015 * Nyt Fælledskabsmøde på skolen. Der er enighed i skolebestyrelsen på Bjedstrup Skole og i Liv i Landbyen om at afholde et nyt Fælledsskabsmøde for alle i sognet på skolen søndag 27. september. Mere info følger, men folk må gerne sætte kryds i kalenderen, skriver Eva Nikolajsen.
28. juni 2015 * Husk at melde dig til SmukFest-oprydningen. Igen i år har vi været så heldige at få opgaven med oprydning af Holst Camping efter Smukfest, og Liv i Landsbyen har sagt ja tak! Mandag 10. august kl. 14 og tirsdag 11. august. Den vigtigste dag er mandag, og det vi ikke når inden mørket bryder frem, ordner vi tirsdag, hvor vi bliver færdige. Alle pengene (35.000 kr.) går til Liv i Landsbyen :-) Jeg vil gerne vide,  hvem der kan og vil deltage. Send en mail eller SMS til: jacobGewitz@gmail.com, 20598315.

 
 25. juni 2015 * Så er der gang i Fællespladsen. På valgdagen 18. juni troppede mange Alkenborgere ned på pladsen, for at være med til at nedtage slidte legeredskaber, buskrydde, rense fliser, fylde på trailere m.m.  Der skete rigtig meget, og det kan ses, hvor er det fantastisk. Direktøren fra Nordea i Skanderborg - Ingemarie Hønnicke - overrakte en stor check på 10.000 kr. fra Nordea Fonden til projektet. Mange tak for den støtte. Der var grillpølser, kartoffelsalat, brød og vand/øl til de hårdt arbejdende. Vi skulle have sluttet kl. 19, men der var ekstra energi hos nogle, så vi fik renset de sidste fliser og ryddet bag 'baren', så flagstængerne kan stå der. Tak til alle, der deltog i arbejdet, til overrækkelsen af checken fra Nordea og for at være der og høre om projektet.
På ABAF-bestyrelsens vegne Lotta Schmidt, der på  fotoet tager imod den fotogene check sammen med Gitte Trenckner. (Fotos: Pernille Benzon)
 
 
 
24. juni 2015 * Borgerblus med blæsere og båltale. Bygerne var kommet og gået, da ABAF holdt sankthansaften ved Vædebro med medbragt mad, vin, kager og sangbog. Ingrid Robak og Mogens Andersen havde sikret både stort tørt bål og midsommer-ensemble med fløjter, sax, guitarer og bratch. Sanglysten forhindrede musikerne i at stoppe sommersangene alt for tidligt, og folk rykkede tættere på bålet - omdrejningspunktet i båltalen fra Peter Abildgaard - far til Julie Abildgaard fra ABAF's bestyrelse. Lokalhistorikeren sagde bl.a. 'Lad os være tænksomme. Det er forskellen på os og dyrene.' (Fotos: Søren Slebo). Læs hele talen her.
 
 
 24. juni 2015 * Ledige trænertjanser i  Dover GF. Til efterårssæsonen efterlyser DGF nu to trænere af dels  blandet spring 0.-2. klasse og pige-springhold 3.-4. klasse. Man kan få kurser. Se opslag.

22. juni 2015 * Alken-besøg fra Sønderborg. I mandags kom en delegation på seks dejlige mennesker fra landsbyer omkring Sønderborg på besøg i Alken, for at høre om landsbyudviklingen i vores område, skriver Inge Nørgård. De fik rundvisning på Mejeriet, biblioteket og butikken, og en fortælling om historien bag det hele. De skulle videre til Sorring og Beder for yderligere inspiration og dialog. Sønderborg Kommune arbejder målrettet på at styrke udviklingen i kommunens landdistrikter.
 
20. juni 2015 * 890 stemte på Maria. Ved valget til Folketinget fik Enhedslistens lokale kandidat, Maria Temponeras fra Kirstinelund i Bjedstrup, 890 stemmer ialt, deraf de 340 i Skanderborg-kredsen, hvor hun stod øverst på listen.
20. juni 2015 * Fritflyvende undulat. En lille smuk undulat (tror jeg nok) satte sig netop på mit vindue og kiggede ind og pippede.  Rød, grøn, gul. Måske savnes den af nogen. Den er fløjet igen, så jeg ved ikke, om det er til nogen nytte at fremlyse den, skrev Inge Schiøler lørdag til alken.dk for få timer senere at tilføje: Undulat-historien har nu fået sin opklaring. Det er Mogens og Ingrids, som lever et frit liv her i omegnen.
17. juni 2015 * Lene er lærer. Så er tidligere Alken-borger Lene Langkjær Boisen færdiguddannet lærer. Tillykke!
 
15. juni. 2015 * 22 gæslinger. Så kom dagen, hvor der ankom 22 små gæslinger til gåseprojektet på engen, skriver Rasmus Arentsen. Der går nogle dage, før byens folk får glæde af dem, da de skal være i deres hus den første tid, men de kommer snart ud, så de kan nyde græsset og den spirende sommer. (Foto: Rasmus Arentsen)
11. juni. 2015 *  To cykler stjålet fra carport. En af de første dage i ugen blev to cykler stjålet fra carporten, Emborgvej 108 A - de nye huse, skriver Dennis Hardon, der samtidig lover 3.000 kr. i dusør for oplysninger, der får cyklerne frem. En tyk kæde blev klippet over - se nærmere opslag.

   
11. juni 2015 * SmukFest for tredje gang. Igen i år har vi været så heldige at få opgaven med oprydning af Holst Camping efter Smukfest, og Liv i Landsbyen har sagt ja tak! Håber vi kan mobilisere rigtig mange til at deltage og at det kan blive lige så hyggeligt som de andre år. Mandag 10. august kl. 14 og tirsdag 11 august. Den absolut vigtigste dag er mandag, og det vi ikke når inden mørket bryder frem, ordner vi tirsdag, hvor vi bliver færdige. Alle pengene (35.000 kr.) går til den næsten tomme kasse i Liv i Landsbyen :-) Sidste år samlede vi tillige små 1.000 kr. ind i metal og pantflasker, og mange fik sig et telt eller luftmadras. Jeg vil gerne vide,  hvem der kan og vil deltage. Send en mail eller SMS til: jacobGewitz@gmail.com, 20598315. Vel mødt alle venner af Købmanden i Alken, det er NU vi har en god chance for at tjene de nødvendige penge til købmandens udvikling. Alle, store, små, gamle og unge er meget velkomne - der er arbejde til alle. Mange hilsner Liv i Landsbyen.
10. juni 2015 * Jeksen Grønthandel har valgt at fortsætte alligevel med levering af grønsager. Fremover bliver det med levering mandage, og der skal bestilles senest søndag kl. 18.

 
28. maj 2015 * Svejstrup behøver jo ikke vinde igen. Byfesten i Alken bliver i år lørdag 29. august, fremgår det af det seneste referat fra bestyrelsen i ABAF. Tovholder er Julie Abildgaard, julieabildgaard@groed.com. Sidste år regnede det under byfesten - men det behøver det jo ikke gøre i år. Og sidste år, hvor fotoet er fra, vandt Svejstrup bydysten. Men det behøver de jo ikke gøre i år. Se flere af Søren Slebos fotos fra seneste byfest.

 
17. maj 2015 * Legepladsen på vej til nye funktioner - som grønt partnerskab indenfor bygrænsen. I samarbejde med Bjedstrup Skole arbejder ABAF nu på at revitalisere legepladsen i Alken til en 'plads for aktive borgere' med bl.a. shelters, grillhytte, frugthave og ny toiletbygning. Et uderum, der inspirerer til aktiviteter, lege, bål, naturundersøgelser m.v. De første 10.000 kr. er i hus - fra Nordeafonden - og 75.000 kr. fra kommunens SkønPulje, oplyser Lotta Schmidt fra ABAF, der inviterer til arbejds- og informationsdag torsdag18. juni kl. 16-19, hvor gamle legeredskaber skal ned, der kan informeres og ABAF sørger for pølser, kartofler og brød. Meld dig til på alkenborgerforening@gmail.com eller hos købmanden. De nærmeste naboer er med på ideen. Læs skrivelse fra bestyrelsen og selve den udførlige projektbeskrivelse med samlet budget m.m.
 
 
30. apr. 2015 * Urban Sports Park i Bjedstrup. Dover GF planlægger nu et større aktivitetsanlæg med baner til bueskydning, parkour, skaterampe, kamparena, længdespring og beachvolley. Kommunens skønpulje har givet 43.000 kr., DGF har selv 100.000 kr. og så skal der søges fonde. Skaterrampen bliver det første og anlægges sammen med skole og børnehus. Læs hvad LokalAvisen skriver.
30. apr. 2015 * Dialog og mangfoldighed – ikke konfrontation. 30 mennesker var torsdag 23. april samlet på Alken Mejeri under overskriften ’Mossø for Mangfoldighed’. Der var stor talelyst, mange indfaldsvinkler og ideer – og bred tilslutning til at tage initiativer for at imødegå fremmedfrygt, fjendtlighed mod bestemte befolkningsgrupper og religioner og en til tider brutal debat. Mødet var præget af bekymring over polarisering og radikalisering, og et ønske om i stedet at stå for dialog, respekt for andre og en ordentlig tone i debatten. Mødet fravalgte således manifestationer 4. juli, hvor der er ’Mosbjerg Folkefest’, for ikke at lægge op til konfrontation. ’Mossø for Mangfoldighed’ vil blive en ramme for kulturelle, musikalske begivenheder og events, der kan samle i stedet for at adskille, og et forum for debat i lokalområdet. Der er lagt op til bred deltagelse på tværs af kultur, nationalitet, religion og politisk observans. Mangfoldighed i bogstavelig forstand – præget af åbenhed og medmenneskelighed – om aktuelle og væsentlige temaer som flygtninge, integration, multikultur, religiøs og politisk fundamentalisme, debatkultur, sameksistens, konflikt og konfliktløsning – internationalt og lokalt. Uden hellige køer, med plads til tvivl, med respekt for individer og måske nye debat-dogmer med god plads til at lytte, blive klogere og flytte holdninger. Vil du være med, så kontakt Simon Dalsgaard, Svejstrup.
344 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
SmukFest-oprydning. Liv i Landsbyen er ude med hapsere og traktor mandag 10. august kl. 14 og tirsdag 11. august. Meld dig til pr. mail eller SMS til: jacobGewitz@gmail.com, 20598315.
Mini-festival til byfesten. Har du et mega godt band, så skriv til Julie Abildgaard på julieabildgaard@groed.com. Derudover har vi brug for nogen til at tage sig af bydysten, bar, kaffe/kagebod, morgenmad og evt. andre gode ting? Byfesten er lørdag 29. august.
Skolebestyrelsen på Bjedstrup Skole og i Liv i Landsbyen holder nyt Fælledsskabsmøde for alle i sognet på skolen søndag 27. september.
 
Uge 29: Benjamin Hoff Skovgaard under arbejdsdagen på det, der er ved at blive til Alkens fællesplads. De gamle legehuse, der blev bygget i første halvdel af 90'erne, måtte lade livet. (Foto: Pernille Benzon)

 
Uge 27: Winnie Pohle i aktion med spade under arbejdsdagen på  legepladsen, nå nej fællespladsen, som den fremover skal hedde. Stella Pohle var meget stolt over at kunne hjælpe til. (Foto: Pernille Benzon)

 
Uge 26: Osman Alkhaledi er for tiden i praktik hos Købmanden i Alken. Osman er syrisk flygtning og har været i Danmark i ti måneder nu. Sammen med sin kone og to børn boede han før flugten i Damaskus - og nu i Ry. Tre dage om ugen kan man møde Osman i butikken, hvor han udover sine praktiske opgaver ikke mindst lærer en masse dansk sprog. (Foto: Knud Abildtrup)

 
 
 
 
Ny Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007