Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
 Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *

 
 
 
 20. aug. 2014 * To bands til byfest. Alle i og omkring Alken indbydes i disse dage med brev i postkassen til byfesten. Se indbydelsen med programmet og læs bl.a. om bankospil, loppemarked, boder, petanque, minigolf, kagekonkurrence, bydyst mellem de lokale landsbyer, og asfaltbal med hele to bands:  Kruhøffer/Vejs Duo og Frederik Ravns 5-mands band.
20. aug. 2014 * Saftklubben stiller en bod op til byfesten med saftpressergrejet. Vi sælger saft af sommeræbler, så vi kan få råd til en ny saftpresse. Vi håber, Saftklubbens medlemmer kan hjælpe os ved at stå ved boden på skift, så vi alle får noget ud af byfesten. Og man må gerne ta' sommeræbler med! Både nedfaldsfrugt og vilde æbler kan bruges.
Safthilsner fra Eva Nikolajsen og Bruno Nielsen

 
20. aug. 2014 * Blæst om brændingsskulptur. Kraftig blæst onsdag gav kunstnerholdet ved Vædebro særlige udfordringer. I første omgang bakser de med at stille et midlertidigt hus op. Jørgen Hansen, der står i spidsen for projektet, nævner, at folk fra bl.a. New Zealand, Japan og Palæstina er med. (Foto: Sanne Dudoret)
20. aug. 2014 * Nyt job. Pernille Benzon har fået nyt job og skal lave kommunikation hos SOSU Fredericia, Vejle, Horsens. Tillykke.
20. aug. 2014 * Salatsnittere søges. Til byfesten ønsker jeg igen i år et madhold til salater. Jeg tilbereder kødet over bål, men skal gerne bruge fem-seks selvstændige og fantasifulde salatsnittere.
Alt bli'r købt ind fredag og står klar i Mejeriets køkken. Der skal koges ris, pasta og kartofler fredag, så det kølet af inden lørdag. I løbet af lørdagen laves salaterne færdige. Vi holder et kort møde tirsdag 26. august efter fællesspisningen - ca. kl. 20. Alle kan deltage, så jeg håber der bli'r et godt hold!
Hjertelige hilsner Bruno Nielsen, 40 53 32 98, bruno-nielsen@hotmail.com.
 
 18. aug. 2014 * Man ved aldrig til en byfest. Under byfesten i 2010 afslørede Bruno Nielsen over for bl.a. Max Pohle, hvem der i 1997 stod bag aktionen med de mystiske trafik-dæmp på Emborgvej. Hvad sker der mon i år? Gå  ikke glip af Alken Byfest lørdag 30. august. (Foto: Sanne Dudoret)
18. aug. 2014 * Osuma-varer nu også om lørdagen. Osuma leverer nu også varer til Købmanden i Alken om lørdagen. Lørdagsvarer skal bestilles før  kl.  10  og hentes mellem kl. 14 og 16.
 
18. aug. 2014 * Skal det være denne sæson? Korleder Ingrid Robak er klar med repertoiret til efterårssæsonen i Alken-koret. Nye og gamle sangere er velkomne til at være med torsdage kl. 19.30-21 på Mejeriet. Første øveaften torsdag 11. september. (Foto fra julemarked 2012:  Dot Ovesen)
17. aug. 2014 * Ny Westesen. William Resting Westesen, 49 cm. lang, 3100 gram stor, kom til verden 9. august, skriver hans mor, mangeårig Alken-borger, Thilde Westesen, der sammen med Anders Resting dermed har gjort Marie og Poul Westesen til bedsteforældre. Velkommen til.
17. aug. 2014 * Ny vagtplan. Folk, der har lyst til at være med til at passe Købmanden i Alkenkan nu melde sig - og nuværende makkere og butikspassere skal aflevere ønsker til vagtskemaet til Bodil Hvelplund og Anne Grete Viborg inden onsdag 20. august.
 17. aug. 2014 * Lyst til lille rutinejob? Nogen, der har lyst til et lille rutinejob på alken.dk med at holde abonnent-basen fri for spam og robot-navne? Minder om at fjerne dræbersnegle, men kan gøres indendøre uden kvalmefornemmelser. Opgaven vil nok kede utålmodige sjæle, men tilfredsstille ordensmennesker. Et vist efterslæb må påregnes.
16. aug. 2014 * Skulptør-besøg, ledige dyner og fællesspisning. Fra 20. august til 7. september får vi spændende gæster i Alken og omegn. 10 kunstnere fra både Danmark og udland skal under ledelse af Jørgen Hansen fortolke Alken Enges blodige fortid. Læs mere om brændingsskulpturen, processen, hvordan kunstnerne skal bo, efterspørgsel efter dyner, sengetøj og med-kokke til en gratis fællesspisning  26. august kl. 18-20 Kultur.
 16.  aug.  2014 * Så skete det igen. Alken (Dover oldboys) vandt pokalen ved det årlige 'Antik Cup i Gl.Rye i +50 rækken i fredags: Søren Laursen, Jacob Gewitz, Poul Ravn og Hans Alexandersen fik den flotte vandrepokal, hvor Alken igen, igen skal indgraveres, sammen med Flemming Martinsen, Alken, Carsten Nielsen, Tåning og Thune Korsager, Illerup. De sidste tre gik dog glip af de traditionelle tre håndmadder, ostemad og håndbajer.
16. aug. 2014 * Hyppigere fisk. Fiskebilen Frisk Fisk har nu oplyst, at han fremover kommer HVER onsdag kl. 16.30-17, skriver Karin Fosdal. Tegn en fisk i kalenderen, opslag med udvalg og priser hænger i Købmanden i Alken.
 
15. aug. 2014 * Søndagsbazar. Som tidligere år holder Atma og Adam Yogesh fra Living Tradition bazar med sjaler, bælter, tasker,  messinghåndtag, sengetæpper og tøj fra Indien og Bali. Søndag 24. august kl. 11-17 på  Emborgvej 145.
15. aug. 2014 * De 35.166 kr. måske mere værd. I år tilfalder pengene fra Liv i Landsbyen's Smukfest-oprydning Mejeriet til indsats til miljømæssig forbedring af indeklima - og varmeøkonomien, skriver formand Hanne L. Nielsen, der takker ALLE, der har været på pladsen og deltaget. Tusind tak! Det betyder rigtig meget, da der er lidt lavvande i vores kasse, og det er dyrt at låne penge til forbedringer, som på sigt kan spare os penge. De penge, I har været med til at tjene ved at knokle på pladsen, er måske endnu mere værd, da kommunen aktuelt har en pulje afsat, hvor vi kan søge fordobling af midler, vi selv har skaffet. Altså har I i den grad hjulpet til at sikre god økonomi på sigt sammen med forbedringer af vores fælles Mejeri.
15. aug. 2014 * 35.166 kr. - 300 øl - og ømme rygge og ben. Tak for sidst og tusind tak for indsatsen med oprydningen på Holst Camping efter Smukfest, skriver Jacob Gewitz fra Liv i Landsbyen til de 32 frivillige,  der var med. Fællesskabet i Alken er blevet 35.166 kr. og 300 øl rigere. Vi har også fået en del ømme rygge og ben. Det var også rigtig hyggeligt, og når vi er mange nok, er det jo faktisk rigtig fedt. Det var lidt nemmere og overskueligt i år end sidste år, og da Stig fra festivalen kom og godkendte, var der flere der gav udtryk for, at vi også er med næste år - er vi det og hvem er klar næste år? Der dog ingen garanti for det gode vejr og at festivalen ikke har brugt deres nødcamping ud langs bækken. Håber I melder positivt tilbage. Hvor får vi (Alken) så mange penge så relativt enkelt? Det handler om, at vi er mange, specielt mandag, det er det afgørende. Så mandag 10. august 2015 kl. 13! Sms til 20598315 eller mail til jacobgewitz@gmail.com. Send gerne fotos fra årets oprydning til alken.dk

 
7. aug. 2014 * Torsdagskage. Så er der gang i kaffekanden hos X & Tværs, hvor de første kaffekunder -  fra Hamborg og Alken - torsdag bl.a.  nød godt af torsdagskagen.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
 7. aug. 2014 * Frieserhestevogn stoppede op. Frede Svendsen og Sannie Dahl Jensen, der selv kører hestevognskørsel til bl.a. bryllupper, var forbi Mossø i går. Parret fra Borup er 14 dage i Jylland og lader sig transportere af to frieserheste. (Foto: Sanne Dudoret)
 
 7. aug. 2014 * Fotokunst på Mejeriet. Efter at der nu er monteret galleriskinner i både den store sal og i cafeen på Mejeriet, er det blevet meget nemmere at hænge udstillinger op, skriver Tove Nyholm. Desuden kan skinnerne bruges, når der skal pyntes op til fester o.lign.  Vi indvier de nye skinner med en udstilling af fotograf Jan Rüsz. Jan har tilbudt at komme en dag og fortælle om sine værker, det kan evt blive ved en fællesspisning i løbet af efteråret. Dermed er udstillingen med Anna Klindt Sørensens billeder ovre efter en årrække.
 
 4. aug. 2014 * Sommer i butikken. En kunde i Købmanden i Alken tog et butiksfoto med Nina Gewitz og Lena Gregersen bag disken - og må  gerne henvende sig, så vi kan få fotografnavn på.
 4. aug. 2014 * Kick-back for juli blev 4.504 kr. ud fra en omsætning på 60.059 kr. oplyser Osuma.  Følg købmandens økonomi.
 4. aug. 2014 * Nye tider på de to buslinier.rute 420 gennem Alken køres de fem første eftermiddagsafgange senere, så der nu stort set er afgang klokken lidt over halv hver time. Det er altså en skrivefejl, at bussen kører både 16.36 og 16.38. Og det er navnet 'Dover Kike' forhåbentlig også... Eftermiddagsafgangene på rute 413 fra Skanderborg til Mossøvej er også ændret. De er så at sige lagt en time senere, og der er nu 65 minutter mellem afgangene i stedet for 55, skriver Thomas Tjørnehøj.
 
3. aug. 2014 * Nyt rejsebrev er der nu at læse fra Joachim Speck og Birgitte Mulvad, der solgte Vibelunden for at tage ud at sejle i stedet for. Læs selv.
 3. aug. 2014 * Godt at vide at stopknappen i toget virker: 'Toget stopper i Alken', nu da, der her pr. 1. august er behovsstandsning på Alken St. Skønt i dag  fra Arriva-toget at se vandringsfolk spise is ved købmanden kl. 13.15. Og ikke mindst se effekten af et coolbreak i Alken St. kl. 14.30, hvor vandringsfolkene med fuld speed passerer forbi Rema 1000 i Skanderborg.
Mh. Din Pendlerrepræsentant Aarhus-Herning, Finn Badutski-Bech-Nielsen, Tlf. 23201833
 
31. juli 2014 * Indiansk dansefest på Eagleroad. Dansk-Indiansk Forening holder powwow - indiansk dansefest - på Eagleroad i Illerup fredag 15. og lørdag 16. august. Læs mere.
31. juli 2014 * Kunst og knogler - med Bjedstrup-elever. Alken Enges blodige fortid fortolkes gennem moderne kunst. eScape er formidling af stedets historie gennem moderne kunst. På søbredden over for de arkæologiske udgravninger vil kunster Jørgen Hansen sammen med sine internationale hjælpere og børn fra Bjedstrup Skole i løbet af to uger skabe en kæmpemæssig brændingsskulptur af ler. Skulpturen fortolker stedet og landskabets unikke historie. Fredag 5. september om aftenen kan man opleve, at skulpturen bliver brændt, og man kan følge den gløde i nattens mørke. Herefter vil resterne stå på stedet i en tid som vidnesbyrd om noget, der engang var. Læs mere om eScape.
 
31. juli 2014 * Fire bækkener på en stang. Arkæologerne ved Alken Enge Udgravningen har nu gjort nye opsigtsvækkende fund: - Vi har fundet fire bækkener fra fire forskellige mænd sat på en træstok. Derudover har vi fundet bundter af knogler, og knogler med skære- og skrabemærker og knuste kranier. Vores undersøgelser viser, at der forgik en voldsom afslutning, efter at de falde krigerne havde ligget på slagmarken i et halvt år, fortæller projektleder Mads Kähler Holst fra Aarhus Universitet. Læs hele pressemeddelelsen fra museet (28.7.)
 
 28. juli 2014 * Frederik Ravn og hans fem-mands-band spiller til byfesten lørdag d. 30. august. Det fremgår af det nyeste opslag fra Jens Langkjær og byfestgruppen - læs om program, boder, hjælpende hænder og ideer på 'Byfesten nærmer sig'.
 

28. juli 2014 * Saftklub-nyt  år 2014. Nu begynder sæsonen snart i klubben. Saftpresse og frugtkværn er tjekket og rengjort og står nu hos Eva Nikolajsen, Alkenvej 67B, i carporten. Vil man booke grejet, noteres det på bookinglisten på væggen i carporten. Man kan i år kun booke ved at skrive sig på listen med navn, tlf.-nummer og det tidsrum, man vil ha' grejet. Klubmedlemmer kan selvfølgelig selv lave indbyrdes aftaler om overdragelse af grejet, men al brug af saftgrejet skal stå på bookinglisten alligevel! Kun under særlige omstændigheder kan man ringe til Eva ang. bookning. Det skal understreges, at saftklub-medlemskab er personligt eller husstands-tilknyttet. Derfor må saftgrejerne ikke lånes videre til ikke-medlemmer eller institutioner. Der har været udgifter til vedligehold af grejet, derfor indføres en betaling på 200 kr. pr. døgn, når institutioner vil benytte presse og kværn. Desuden ønsker vi på sigt en bedre saftpresse, så vi får mere og bedre saft. Alle medlemmer opfordres til at indbetale 100 kr på konto 8401 1769845.
Mange æblekindede hilsner fra  Eva og Bruno.


 
28. juli 2014 * Et armbånd i sølv med en grøn sten er fundet ved søen, ved det gamle rensningsanlæg.
Ring 8657 7232 - Claus Madsen.

 
27. juli 2014 * Seljerønnetræerne ved skolestien fældet. Efter at Stigruppen senest skrev, at der alligevel var en chance for at bevare den gamle skolesti, fordi stien er en privat fællesvej, har lodsejeren i den forløbne uge valgt at fælde stort set hele rækken. Se haiku-digt fra Eva Nikolajsen på smalltalken og  Læs om hele forløbet på Stigruppen.

 
27. juli 2014 * På vej mod nyt købmands-skilt. Henning Olsen fra Ollerup har svejset en galge sammen til et butiksskilt, der skal hænge ved døren i Købmanden i Alken. Anne-Mette Granner fra PR-gruppen får det her overrakt  og vil senere kreere selve skiltet.(Foto: Jan Mikael Granner)
 
22. juli 2014 * Skilte-lotteri. Med gevinster fra Osuma, Ren Kaffe og Hancock holder Købmanden i Alken nu amerikansk lotteri til fordel for officielle henvisningsskilte til købmanden ved Skanderborgvej og Emborgvej. Med 500 lodder a 20 kr. solgt er der penge til tre skilte. Gevinsterne udtrækkes, når alle lodder er solgt. Salget er begyndt i denne uge. Gem nu lodderne godt.


398 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Siden har typisk omkring 2000 besøg om ugen
Ideer, fotos, forslag og færdige bidrag modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
Masser af vindere til byfesten. Der skal arrangeres og forberedes - og så skal der samles favoritplader, lyttes, tysses og VINDES.
Byfesten
lørdag 30. april byder selvfølgelig igen på morgenbanko på Mejeriet. Anne Marie Westesen var en af de mange heldige under byfesten 2007. (Foto: Sanne Dudoret)

Se indbydelsen med programmet og læs bl.a. om bankospil, loppemarked, boder, petanque, minigolf, kagekonkurrence, bydyst mellem de lokale landsbyer, og asfaltbal med hele to bands:  Kruhøffer/Vejs Duo og Frederik Ravns 5-mands band.

 
Uge 34 * Madam Blå. Med Verner Damholdt som vidne: Anne-Mette Granners mandshøje kaffekande er PR-gruppens seneste initiativ - ligesom ÅBEN-skiltet nu også svajer lystigt. Endnu flere skilte - ved Emborgvej og Skanderborgvej koster op mod de 10.000 kr., vi kan få ind på lotteriet. Vi er på vej - meeeen der er et stykke vej endnu. Lodder kan købes alle dage hos Købmanden i Alken.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
Skilte-lotteri. Med gevinster fra Osuma, Ren Kaffe og Hancock holder Købmanden i Alken nu amerikansk lotteri til fordel for officielle henvisningsskilte til købmanden ved Skanderborgvej og Emborgvej. Med 500 lodder a 20 kr. solgt er der penge til tre skilte. Gevinsterne udtrækkes, når alle lodder er solgt. 15. august var der solgt for
 
3.500 kr.

 
 

 
 
 Uge 25 * Med et navn, der minder om den sorte mosejord og en etikette, der måske signalerer kriger-skjold, har Klosterbryggeriet lanceret 'Sorte Alken' - en dark IPA, fremstillet til åbningen af udstillingen Mosens gåde - krig og kult i Alken Enge. (Foto: Søren Slebo)

 
Byfestmøde. Læs mere på Byfest 2014 hvor langt byfestgruppen er nu.

På fotoet ses Lars Sandberg forberede et gummistøvlekast. Det var under byfesten i 2005, som netop også foregik på en afspærret Alkenvej, som den skal i år. Det gjorde den sådan set i flere år - læs Jens Langkjærs gennemgang fra 2006 af Alken Byfests historie. (Foto: Pernille Benzon)

 

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007

 
Hvad vinbjergsneglen (på Ugens Foto  uge 29) lavede: Inge Nørgård oplyser:
- Sneglen var kravlet op på en af stolperne ved vores hus for at besørge. Den efterlod alt det grønne og gled igen ned og væk!

Hvad var Gittes lange røde sag (på Ugens Foto uge 26): Det var såmænd en radise.
 google kalender