Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
 Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *

 
 
 
 1. sep. 2014 * Tid til en slapper. Kunstnerholdet ved Vædebro tager en slapper i deres arbejde med at skabe en kæmpemæssig brændingsskulptur af ler. Skulpturen skal fortolke stedet og landskabets unikke historie. Fredag 5. september om aftenen kan man opleve, at skulpturen bliver brændt, og man kan følge den gløde i nattens mørke. (Foto: Jørgen Hansen)
 
31. aug. 2014 * Asfalt-koncept virkede på våd dag. Oprydder-holdet har delt resterne fra den rigelige fællesspisning, pavilloner hænger til tørre, og havemøbler er slæbt hjem på terrasserne. Byfest 2014 er ovre - med hele 115 gæster til to timers intens banko og knap 150 til gris, lam og salater. Alt i alt en livlig dag på Alkenvejs asfalt og hele to bands til at få stemningen op. De sidste gik vist hjem ved tretiden.  (Foto: Søren Slebo) - Se mere på Byfest 2014.

 
27. aug. 2014 * 120 til kraniegryde og kunstner-besøg. Fællessang, snak og god stemning som sædvanlig var der at hente tirsdag på Mejeriet, hvor der var gratis 'kraniegryde' og 'offerskum'' til alle 120, efter en sej indsats fra et hurtigt indkaldt madhold. Kunstner Jørgen Hansen (t.v.) fortalte om det fremadskridende kunstværk ved Vædebro med tonsvis af råstoffer fra Stjær Grusgrav - og hans internationale hold fik klapsalver. Museumsdirektør Lene Høst-Madsen fortalte om mega-lårben og de gådefulde ofringer i engene, gav begrebet 'det hele menneske' ny betydning - og Nina Bangsbo Dissing fra kommunen reklamerede for  brændingen fredag 5. september, hvor man selv tager madkurv med.  (Foto: Sanne Dudoret)

25. aug. 2014 * Højt ugesalg. Købmanden i Alken havde et super ugesalg ved Osuma sidste uge med 29.198 kr.  Faktisk det næsthøjeste siden åbningen i september 2013. Følg købmandens økonomi.

 
25. aug. 2014 * Vores 'dråber i havet' gi'r mere mening end at lade sig rive med af afmagten over affaldsorgiet. Efter SmukFest-oprydningen på Holst var der dåser for alle pengene og ikke mindst for et bedre miljø - læs om ømme rygge, beskeden pant, og hvor vigtigt det er at genbruge aluminium - på Liv i Landsbyen.
(Foto: Eva Nikolajsen)
24. aug. 2014 * Læssevis af bankogevinster fra Skanderborg, Ry og Alken. Gevinst-gruppen fra byfesten har i år bestået af Max, Winnie og Birgit Pohle sammen med Ulla Helm-Petersen og Eva Nikolajsen. De har aftalt og afhentet masser af bankogevinster fra venlige handlende, behandlere og andre firmaer. Se hele listen over de mange glade givere - og gør gerne gengæld med noget handel.
24. aug. 2014 * Ekstra pendler-møde. Som pendlerrepræsentant arbejder jeg langsigtet med afholdelse af en tog-landdistrikt-konference i Alken Mejeri inden næste trafik-udbud på strækningen Aarhus-Herning. Dette arbejde har nu resulteret i,  at Arriva nu arrangerer et ekstra pendler-møde - læs mere på Badutskis Blog.

23. aug. 2014 * Te og kød. Købmanden i Alken har igen masser af Cool Mint, Istanbul Nights, Earl Grey, sove-te, Hole in One og anden god te fra Carstensens Tehandel i Aabenraa, skriver Sanne Dudoret. Og ifølge Vibeke Sandberg er der nu fyldt op med Gothenborg kød - hele og halve kyllinger og forskellige mindre udskæringer, der skal tilberedes i lang tid ved lav varme, så bliver det bedst.
 
23. aug. 2014 * Kunst og knogler - se invitationen fra eScape.
23.  aug.  2014 * Piloxing, pilates, spilopper og fitness. Dover Gymnastikforening er klar med efterårsprogrammet - se det her.
21. aug. 2014 * Arriva har udsat behovsstandsningen (det med at stå synligt på perronen eller trykke på knappen i toget) fra 1. august til 1. september, nu hvor vi er kommet på den anden side af sporarbejdet mellem Aarhus og Skanderborg. Opstarten bliver ikke rykket yderligere, skriver kommunikationschef Martin Wex til alken.dk.
 
20. aug. 2014 * Blæst om brændingsskulptur. Kraftig blæst onsdag gav kunstnerholdet ved Vædebro særlige udfordringer. I første omgang bakser de med at stille et midlertidigt hus op. Jørgen Hansen, der står i spidsen for projektet, nævner, at folk fra bl.a. New Zealand, Japan og Palæstina er med. (Foto: Sanne Dudoret)
20. aug. 2014 * Nyt job. Pernille Benzon har fået nyt job og skal lave kommunikation hos SOSU Fredericia, Vejle, Horsens. Tillykke.
18. aug. 2014 * Osuma-varer nu også om lørdagen. Osuma leverer nu også varer til Købmanden i Alken om lørdagen. Lørdagsvarer skal bestilles før  kl.  10  og hentes mellem kl. 14 og 16.
 
18. aug. 2014 * Skal det være denne sæson? Korleder Ingrid Robak er klar med repertoiret til efterårssæsonen i Alken-koret. Nye og gamle sangere er velkomne til at være med torsdage kl. 19.30-21 på Mejeriet. Første øveaften torsdag 11. september. (Foto fra julemarked 2012:  Dot Ovesen)
17. aug. 2014 * Ny Westesen. William Resting Westesen, 49 cm. lang, 3100 gram stor, kom til verden 9. august, skriver hans mor, mangeårig Alken-borger, Thilde Westesen, der sammen med Anders Resting dermed har gjort Marie og Poul Westesen til bedsteforældre. Velkommen til.
16. aug. 2014 * Skulptør-besøg, ledige dyner og fællesspisning. Fra 20. august til 7. september får vi spændende gæster i Alken og omegn. 10 kunstnere fra både Danmark og udland skal under ledelse af Jørgen Hansen fortolke Alken Enges blodige fortid. Læs mere om brændingsskulpturen, processen, hvordan kunstnerne skal bo, efterspørgsel efter dyner, sengetøj og med-kokke til en gratis fællesspisning  26. august kl. 18-20 Kultur.
 16.  aug.  2014 * Så skete det igen. Alken (Dover oldboys) vandt pokalen ved det årlige 'Antik Cup i Gl.Rye i +50 rækken i fredags: Søren Laursen, Jacob Gewitz, Poul Ravn og Hans Alexandersen fik den flotte vandrepokal, hvor Alken igen, igen skal indgraveres, sammen med Flemming Martinsen, Alken, Carsten Nielsen, Tåning og Thune Korsager, Illerup. De sidste tre gik dog glip af de traditionelle tre håndmadder, ostemad og håndbajer.
16. aug. 2014 * Hyppigere fisk. Fiskebilen Frisk Fisk har nu oplyst, at han fremover kommer HVER onsdag kl. 16.30-17, skriver Karin Fosdal. Tegn en fisk i kalenderen, opslag med udvalg og priser hænger i Købmanden i Alken.
15. aug. 2014 * De 35.166 kr. måske mere værd. I år tilfalder pengene fra Liv i Landsbyen's Smukfest-oprydning Mejeriet til indsats til miljømæssig forbedring af indeklima - og varmeøkonomien, skriver formand Hanne L. Nielsen, der takker ALLE, der har været på pladsen og deltaget. Tusind tak! Det betyder rigtig meget, da der er lidt lavvande i vores kasse, og det er dyrt at låne penge til forbedringer, som på sigt kan spare os penge. De penge, I har været med til at tjene ved at knokle på pladsen, er måske endnu mere værd, da kommunen aktuelt har en pulje afsat, hvor vi kan søge fordobling af midler, vi selv har skaffet. Altså har I i den grad hjulpet til at sikre god økonomi på sigt sammen med forbedringer af vores fælles Mejeri.
15. aug. 2014 * 35.166 kr. - 300 øl - og ømme rygge og ben. Tak for sidst og tusind tak for indsatsen med oprydningen på Holst Camping efter Smukfest, skriver Jacob Gewitz fra Liv i Landsbyen til de 32 frivillige,  der var med. Fællesskabet i Alken er blevet 35.166 kr. og 300 øl rigere. Vi har også fået en del ømme rygge og ben. Det var også rigtig hyggeligt, og når vi er mange nok, er det jo faktisk rigtig fedt. Det var lidt nemmere og overskueligt i år end sidste år, og da Stig fra festivalen kom og godkendte, var der flere der gav udtryk for, at vi også er med næste år - er vi det og hvem er klar næste år? Der dog ingen garanti for det gode vejr og at festivalen ikke har brugt deres nødcamping ud langs bækken. Håber I melder positivt tilbage. Hvor får vi (Alken) så mange penge så relativt enkelt? Det handler om, at vi er mange, specielt mandag, det er det afgørende. Så mandag 10. august 2015 kl. 13! Sms til 20598315 eller mail til jacobgewitz@gmail.com. Send gerne fotos fra årets oprydning til alken.dk

 
7. aug. 2014 * Torsdagskage. Så er der gang i kaffekanden hos X & Tværs, hvor de første kaffekunder -  fra Hamborg og Alken - torsdag bl.a.  nød godt af torsdagskagen.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
 7. aug. 2014 * Frieserhestevogn stoppede op. Frede Svendsen og Sannie Dahl Jensen, der selv kører hestevognskørsel til bl.a. bryllupper, var forbi Mossø i går. Parret fra Borup er 14 dage i Jylland og lader sig transportere af to frieserheste. (Foto: Sanne Dudoret)
 
 7. aug. 2014 * Fotokunst på Mejeriet. Efter at der nu er monteret galleriskinner i både den store sal og i cafeen på Mejeriet, er det blevet meget nemmere at hænge udstillinger op, skriver Tove Nyholm. Desuden kan skinnerne bruges, når der skal pyntes op til fester o.lign.  Vi indvier de nye skinner med en udstilling af fotograf Jan Rüsz. Jan har tilbudt at komme en dag og fortælle om sine værker, det kan evt blive ved en fællesspisning i løbet af efteråret. Dermed er udstillingen med Anna Klindt Sørensens billeder ovre efter en årrække.
 
 4. aug. 2014 * Sommer i butikken. En kunde i Købmanden i Alken tog et butiksfoto med Nina Gewitz og Lena Gregersen bag disken - og må  gerne henvende sig, så vi kan få fotografnavn på.
 4. aug. 2014 * Kick-back for juli blev 4.504 kr. ud fra en omsætning på 60.059 kr. oplyser Osuma.  Følg købmandens økonomi.
 4. aug. 2014 * Nye tider på de to buslinier.rute 420 gennem Alken køres de fem første eftermiddagsafgange senere, så der nu stort set er afgang klokken lidt over halv hver time. Det er altså en skrivefejl, at bussen kører både 16.36 og 16.38. Og det er navnet 'Dover Kike' forhåbentlig også... Eftermiddagsafgangene på rute 413 fra Skanderborg til Mossøvej er også ændret. De er så at sige lagt en time senere, og der er nu 65 minutter mellem afgangene i stedet for 55, skriver Thomas Tjørnehøj.
 
3. aug. 2014 * Nyt rejsebrev er der nu at læse fra Joachim Speck og Birgitte Mulvad, der solgte Vibelunden for at tage ud at sejle i stedet for. Læs selv.
3. aug. 2014 * Godt at vide at stopknappen i toget virker: 'Toget stopper i Alken', nu da, der her pr. 1. august er behovsstandsning på Alken St. Skønt i dag  fra Arriva-toget at se vandringsfolk spise is ved købmanden kl. 13.15. Og ikke mindst se effekten af et coolbreak i Alken St. kl. 14.30, hvor vandringsfolkene med fuld speed passerer forbi Rema 1000 i Skanderborg.
Mh. Din Pendlerrepræsentant Aarhus-Herning, Finn Badutski-Bech-Nielsen, Tlf. 23201833
31. juli 2014 * Kunst og knogler - med Bjedstrup-elever. Alken Enges blodige fortid fortolkes gennem moderne kunst. eScape er formidling af stedets historie gennem moderne kunst. På søbredden over for de arkæologiske udgravninger vil kunster Jørgen Hansen sammen med sine internationale hjælpere og børn fra Bjedstrup Skole i løbet af to uger skabe en kæmpemæssig brændingsskulptur af ler. Skulpturen fortolker stedet og landskabets unikke historie. Fredag 5. september om aftenen kan man opleve, at skulpturen bliver brændt, og man kan følge den gløde i nattens mørke. Herefter vil resterne stå på stedet i en tid som vidnesbyrd om noget, der engang var. Læs mere om eScape.
 
31. juli 2014 * Fire bækkener på en stang. Arkæologerne ved Alken Enge Udgravningen har nu gjort nye opsigtsvækkende fund: - Vi har fundet fire bækkener fra fire forskellige mænd sat på en træstok. Derudover har vi fundet bundter af knogler, og knogler med skære- og skrabemærker og knuste kranier. Vores undersøgelser viser, at der forgik en voldsom afslutning, efter at de falde krigerne havde ligget på slagmarken i et halvt år, fortæller projektleder Mads Kähler Holst fra Aarhus Universitet. Læs hele pressemeddelelsen fra museet (28.7.)
 
22. juli 2014 * Skilte-lotteri. Med gevinster fra Osuma, Ren Kaffe og Hancock holder Købmanden i Alken nu amerikansk lotteri til fordel for officielle henvisningsskilte til købmanden ved Skanderborgvej og Emborgvej. Med 500 lodder a 20 kr. solgt er der penge til tre skilte. Gevinsterne udtrækkes, når alle lodder er solgt. Salget er begyndt i denne uge. Gem nu lodderne godt.


398 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Siden har typisk omkring 2000 besøg om ugen
Ideer, fotos, forslag og færdige bidrag modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
 
Uge 36 * Pigerig familie på Vibelunden. Tre søstre kan de mønstre i den nye familie på Vibelunden i  Svejstrup Enge, der var med til byfesten: Steffen og Maj-Britt og døtrene Katrine, Amalie og Victoria Frommelt. Velkommen til!  (Foto: Knud Abildtrup)
 
Uge 36 * To minimalister i City. Ingrid Hegland er flyttet fra Vesterbro i København ind til sin kæreste Peter Wittenburg på Alkenvej. Begge er indretningsmæssige minimalister og benyttede byfesten til at sælge ud af bohave. Velkommen til!  (Foto: Knud Abildtrup)
 
Uge 35 * Nytilflytterne i Annette Uhrenholts hus på Emborgvej var med til fællesspisning på Mejeriet tirsdag og blev behørigt præsenteret: Rasmus Abildgaard Arentsen, Julie Arentsen Abildgaard og Charlie Abildgaard Arentsen. Velkommen til! (Foto: Sanne Dudoret)

 
Endnu flere skilte til købmanden - ved Emborgvej og Skanderborgvej - koster op mod de 10.000 kr., vi kan få ind på lotteriet. Vi er på vej - meeeen der er et stykke vej endnu. Lodder kan købes alle dage hos Købmanden i Alken.  (Foto: Knud Abildtrup)
 
Skilte-lotteri. Med gevinster fra Osuma, Ren Kaffe og Hancock holder Købmanden i Alken nu amerikansk lotteri til fordel for officielle henvisningsskilte til købmanden ved Skanderborgvej og Emborgvej. Med 500 lodder a 20 kr. solgt er der penge til tre skilte. Gevinsterne udtrækkes, når alle lodder er solgt. 15. august var der solgt for
 
3.500 kr.

 

 
 
 Uge 25 * Med et navn, der minder om den sorte mosejord og en etikette, der måske signalerer kriger-skjold, har Klosterbryggeriet lanceret 'Sorte Alken' - en dark IPA, fremstillet til åbningen af udstillingen Mosens gåde - krig og kult i Alken Enge. (Foto: Søren Slebo)

 

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007