Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
 Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *

 
 
 
 20. okt.  2014 * Film om Ring of Bones. Skulptør Jørgen Hansen har sendt en godt fem minutter lang film om Ring of Bones - af Ivar Mjell og Caspar Koch og lige færdig. Følg også, hvad der ellers sker omkring Ring of Bones på Iflowr, som Jan Mikael Granner fra Frontgate har udviklet.

 
 19. okt.  2014 * Inciterende afro fusion. Direkte fra Operaen på Christiania ankom Mzungu Kichaa og hans fire med-musikere til Mejeriet, hvor de gav deres sidste koncert i en Danmarks-turné. En fyldt sal vrikkede, hoppede og dansede til de tanzanianske rytmer - world, afro fusion og reggae. (Foto: Anne-Mette Granner)
19. okt.  2014 * Ny Bolig-side på alken.dk. Hvor stor er grunden nu ude på Boesvej 1? Hvad koster Signe Rommes hus, og er der noget til salg på Mossøbrå  for tiden? Fra nu af samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.
 
19. okt. 2014 * Ren Kaffe hos købmanden. Købmanden i  Alken forhandler økologisk og bæredygtig kaffe fra Aarhus-firmaet 'Ren Kaffe'.  Firmaet er  er startet af Jonas Würtz Yde, som er ejer og indtil videre eneste ansatte. Jonas har været i Sydamerika to gange for at se, hvad det betyder for bønderne at dyrke kaffe. Her så han, hvordan de økologiske dyrkningsmetoder og produktionsfælleskaberne gjorde en forskel, både for kvaliteten af kaffen og for dem, der dyrkede den. Kontakten til Alken gik gennem Lasse Hornbek Nielsen.
 
19. okt. 2014 * Byens lumberjacks går i aktion.  Det er tid til at få fyldt brændeskuret på legepladsen. Alt brændet hos Flemming i Boes Skov skal hentes, der skal saves og kløves på legepladsen og ved Mejeriet. Dels til Købmanden i Alken dels til Alken Mejeri til vores allesammens varme og glæde. Derfor flere arbejdsdage. Søndag 26. oktober kl. 9, lørdag 1. november kl. 9- senest 14 og lørdag 8. november kl. 13.november kl. 13. Vi mødes på legepladsen. Medbring: save økser, kløvemaskiner, lange elledninger trillebører etc. Søren Laursen kommer med traktor plus vogn, som kører i skoven. Flere vogne er velkomne. Og det er kager mm også. Både for nye som gamle medlemmer af sjakket. Hilsen Jytte Elleby.

19. okt. 2014 * Killing på strejftur. Det var tæt på, at alken.dk måtte bringe en efterlysning af 'en trefarvet killing ca. fem måneder, der savnes SÅ meget. Hun er meget kælen, fræk, tillidsfuld og tror, hun bor alle steder!' Heldigvis blev strejferen observeret ved Mejeriet og er trygt hjemme igen på Emborgvej 121, fortæller Helle Petersen. Så denne historie kan jo læses som en forebyggende efterlysning, hvis nu det skulle ske igen.
16. okt. 2014 * Pernille på  fortælletur. Udgangspunktet for sidste uges fortælletur var en tur i Alkens fortid, nutid og et gæt ind i fremtiden:-)Turen - under overskriften 'Gode historier i Søhøjlandet'  var arrangeret af Turistbureauet og gratis - læs om Pernille Benzons tur på smalltalken.
 
15. okt.  2014 * Tobias-og-Carl-filmen til salg. Filmen '1, 2, 3 Villages af Juliette Alay. som dels foregår i Alken og omegn og dels i Frankrig og Indien er færdig, kan nu købes i Købmanden i Alken for 80 kr. Overskud fra salget går til den indiske landsby.
 
15. okt. 2014 * Smiley til købmanden. Fødevarekontrollen var forbi Købmanden i Alken - og det endte med en smiley og en del gode råd og anvisninger. Find kontrolrapporten her.
 
13. okt. 2014 * Hanne 'Pax' styrer quiz'en. Spørgsmål 5 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om omsætningen hos Købmanden i Alken i en uge ville overskride 30.000 kr. Og det skete - nemlig i uge 21 med en omsætning på 30.021 kr. Det spottede Hanne 'Pax' Nielsen, der nu med seks rigtige forudsigelser er alene i front. Med bare én smutter hver følger Anne Grete Viborg, Eva Nikolajsen og Lisbeth Nikolajsen. Der er stadig tre uafklarede spørgsmål.
13. okt. 2014 * Alken fremhævet i filmmagasin. I et interview i filmmagasinet Ekko nævner filminstruktør Mads Mengel, der er aktuel med kortfilmen 'En Samtale', Alken som en by, der så småt gør sig bemærket i filmverdenen. Læs 'Shortlist-instruktør: Jeg tror ikke på talent.'
13. okt. 2014 * Inge holder styr på mailadresser. Inge Nørgård  tager sig nu af at ajourføre abonnements-databasen, når det gælder nyhedsbreve fra alken.dk. Skifter du mailadresse, så skriv til Inge Nørgård. 

13. okt. 2014 * Næsthøjeste månedsomsætning i år. Kick-back for september blev 7.176 kr. ud fra en omsætning på 95.684 kr. oplyser Osuma.  Det er næsthøjeste månedsomsætning i 2014. Den højeste var i januar.  Følg købmandens økonomi.
13. okt. 2014 * Kokkemangel. Vi bliver nødt til igen at aflyse fællesspisning i oktober på grund af manglende kokke, skriver Anne Grete Viborg, der gevaldigt satser på, at lammekølleholdet klarer skærene og sliber knivene  i november.
 
12. okt. 2014 * Mathias' og Mads' nye film.  Mathias Nyholms og min nyeste film er nu tilgængelig på Ekko Shortlist, som er en liste af kortfilm fra hele landet samlet ind af Filmmagasinet Ekko, skriver Mads Mengel til alken.dk. Her kan man se den og give den det antal stjerner, man nu synes er passende. Den hedder 'En Samtale', og ligger p.t. nummer to på listen. Den begynder med, at Christian har kærestesorg, og som et plaster på såret tager vennen Malthe ham med i sommerhus i Sverige. Thallis Vestergaard har lavet lydeffekter.
 12. okt. 2014 * Tremmerum, trappelampe og mægling. Bestyrelsen i Alken Mejeri har mangeartede opgaver. Læs referater fra de to seneste møder om bl.a. flere tremmerum i kælderen, ny trappelampe, malet træværk på toilet - samt nyt mæglingsmøde om bl.a. vej-ret og belægning med naboer i Alkenvej 44. Møde i september og møde i oktober
 
12. okt. 2014 * Bog-orden. Bøgerne på biblioteket er nu ordnet alfabetisk inden for kategorierne spænding og romaner, skriver Inge Nørgård. Så find det rigtige sted, når du sætter en bog tilbage efter endt læsning.
12. okt. 2014 *  Mens hun bor i Atmas hus tilbyder Susanne Emmysdatter Qigong og Healing med Stemme, Tromme og Rasle. Se Opslagstavlen.
 
8. okt. 2014 * Dengang i oktober 1994... Tirsdag blev der hygget i baglokalet hos Købmanden i Alken, som gennem de seneste 20 år bl.a. har været logi til udlejning, billardrum og trykkeri, men i dag er byens mødelokale. Mellem 15 og 20 kom og fejrede 20-årsdagen for stiftelsen af foreningen Alken Mejeri. Mogens Andersen - tidligere mangeårig formand - havde gamle papirer med fra foreningens start og mange nød at se de gamle billeder, bl.a. Gitte Møller Madsen, Anne Grete Viborg, Eva Nikolajsen, Anne Mette Lykke, Claus Madsen og Kurt Viborg. (Foto: Søs Nielsen).
 6. okt. 2014 * 20 årsdagen for stiftelsen af Foreningen Alken Mejeri er lige netop tirsdag 7. oktober.  Så der bliver et traktement i Købmandens baglokale ved 16.30-tiden - og se i øvrigt hvad bestyrelsen planlægger om jubilæet her.
 
 6. okt. 2014 * Bo i Zornigs Zone. Gør som webredaktøren: Hør Bo Høilund Martinsen fortælle om sit liv som gæst i Radio24syv-programmet Zornigs Zone. Lisbeth Zornig Andersen havde inviteret Bo i studiet, efter hun havde læst om ham i bogen 'The boy, who was not a lesbian'.
 
 30. sep. 2014 * Mzungu spiller i Alken. En af Tanzanias største stjerner kommer til Alken Mejeri lørdag 18. oktober kl. 20. Den danske afrikaner, Mzungu Kichaa, her live på Train. Hør hvorfor du bliver nødt til at være med :-)- læs og hør mere: Mzungu Kichaa.
29. sep. 2014 * Dominiques udstilling tre søndage. Michael Schmidt anbefaler uden tøven at se Dominique Cambells billeder i sognehuset ved Dover Kirke. Der er åbent efter gudstjenester søndage 19. oktober, 2. november og 16. november. Tjek nærmere tidspunkter.

 
29. sep. 2014 * Animations-gave til Alken. Grafisk designer og illustrator Signe Bisgård Nielsen fra Snigne Design har skænket Alken en lille film om Købmanden i Alken - sponseret  af Arkitekt Bendt Nielsen, Emborgvej 92. Signe er også Bendts datter. Se filmen her.
29. sep. 2014 * Hanne og Anne Grete klarede endnu en omgang. Spørgsmål 8 i Alken-quiz 2014 er nu afklaret: Om der blev handlet et hus - og der var langt de fleste optimistiske i år. Der blev jo også handlet - Emborgvej 137 - og Anne Grete Viborg og Hanne 'Pax' Nielsen fører nu feltet som de eneste med fem rigtige forudsigelser. Sean Bek Craig, Eva Nikolajsen, Lisbeth Nikolajsen og Ulla Helm-Petersen har blot et enkelt fejlskud til nu.
 
 28. sep. 2014 * Tobias-og-Carl-filmen er klar. Filmen '1, 2, 3 Villages af franske Juliette Alay, som dels foregår i Alken og omegn og dels i Frankrig og Indien, er færdig, fortæller Anne Mette Lykke. Den handler om børn i tre lande. Tobias Herrik og Carl Martinsen har hovedrollerne i Danmark, og der er også forskellige andre medvirkende fra Alken. Juliette vil gerne komme og vise filmen på Alken Mejeri fredag 10. oktober kl. 16.30. Den varer en halv time. Der vil blive serveret kaffe og småkager.
398 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Siden har typisk omkring 2000 besøg om ugen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
Byens lumberjacks går i aktion. Det er tid til at få fyldt brændeskuret på legepladsen. Der skal hentes, saves og kløves på legepladsen og ved Mejeriet. Søndag 26. oktober kl. 9, lørdag 1. november kl. 9- senest 14 og lørdag 8. november kl. 13. november kl. 13. Vi mødes på legepladsen. 
 
Uge 43 * Nu en lygtepæl - siden enbænk. En eftermiddag, hvor det ikke regnede, sammenstrikkede Jill van der Maase kulørt strik på endnu en pæl. Næste mål skulle være en 'monsterbænk' i nærheden. Se en tak fra Winnie Pohle på smalltalken. (Foto: Knud Abildtrup)
 
Uge 42 * Gang i marmeladen. Ja, sådan kalder Vibeke Overgaard det aktuelle malerarbejde med mejeri-køkkenets skabe og låger. Malerholdet består også af Karin Fosdal, Edel Laursen og Hanne Ravn. (Foto: Knud Abildtrup)
 
Uge 41 * Gitte Møller Madsen bladrede i annalerne, mens Jytte Elleby, Edel Laursen og lokalhistoriker nummer 1 Ole Nielsen fulgte med. Interessen gjaldt 20 års jubilæet for stiftelsen af Alken Mejeri, som Edel under bestyrelsesmødet dagen før havde konstateret ikke var i november, men dagen efter... (Foto: Søs Nielsen)
 
Alle snakker om alken.dk's fotoserier fra de seneste begivenheder: Sanne Dudorets 30 fotos fra Ring of Bones og Søren Slebos 62 fotos fra Byfesten.

 
 
 
 

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007