Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *

 
 
 
20. dec. 2014 * Vandstanden stiger. Mossøs vandstand er den seneste uge steget 20 cm. til 22.80 m.  over havets overflade. De seneste år har det højeste niveau været omkring 22.93.
20. dec.  2014 * Kom lad os danse. Michael Schmidt står sammen med Mathias Nyholm Schmidt bag kortfilmen 'Kom lad os danse' om seniorer i fællesskaber, primært dans, på et plejehjem på Amager. Download den her.
20. dec. 2014 * Musikalsk rejse gennem retreat. Troels Dilling-Hansen fra BrugZen i Bjedstrup står for to aftener - 1. februar i Ry og 3. februar i Horsens - hvor han vil give et indblik i det at være på retreat - og fremføre nogle af sine egne sange. Fra Buddha til Kristus, fra gamle mestre til nutidens mystikere. Læs mere.
19. dec. 2014 * Abonnér på rejsedagbog. Joachim Speck  og Birgitte Mulvad, der solgte Vibelunden og tog ud at sejle under varmere himmelstrøg med båden Freya, tilbyder nu, at man kan følge med i deres rejse-dagbog ved at skrive direkte til  joachim@mulvad-speck.dk og bede om kunne abonnere.
 
 
19. dec. 2014 * De blev nummer to. Hospitalsklovnene Petunia og Trudi blev nummer to i afstemningen om at blive årets østjyde. Flot! Nummer et blev en spejderleder fra Ørsted. Se TV2 Østjylland
 
16. dec. 2014 * Der kan stemmes allerede nu. Man kan nu stemme på Petunia og Trudi som årets østjyde. SMS til 1231 og skriv oj 3. Man kan stemme tre gange - gerne på den samme. Det koster 1 krone pr. sms + almindelig sms-takst. Læs mere.

 
16. dec. 2014 * To skumle mænd i bil. Kære alle medlemmer af vandværket. For første gang bliver jeres vandmålere aflæst digitalt, så I behøver ikke gøre noget selv, medmindre I gerne vil have lidt styr på jeres vandforbrug. Samtidigt kan I jo kontrollere :-) vores aflæsning. Der vil køre en bil rundt i Alken, nok med to skummelt udseende personer i (det er bare Thomas Berthelsen og Jens Krag!), i løbet af den sidste uge af året og aflæse.
God Jul og Godt Nytår fra Alken Vandværk
15. dec. 2014 * 62 Osuma-kasser på én dag. Det er vist rekord: Osuma-varer, der krævede hele 62 kasser stablet op i lagerrummet hos Købmanden i Alken, siger Bodil Hvelplund, der mandag var glad for at have hjælp fra Mohamed Jamil, der er begyndt i praktik i butikken.

13. dec. 2014 * Udsigt til flere børnefødsler. Ikke flere indbyggere samlet, men af de allermindste - de 0-2-årige - vil der om 12 år været dobelt så mange af i forhold til nu i Bjedstrup Skoledistrikt. I hvert fald ifølge Skanderborg Kommunes Befolkningsprognose 2014-2026. At der altså  i 2026 skulle være 39 0-2-årige, er værd at bemærke, for lige nu er der bare 20. Se prognosen her -  på side 34-35.
13. dec. 2014 * Nytårsfest på Alken Mejeri. Skal vi arrangere nytårsfest på mejeriet? 
Meld dig til Anne Mette Lykke (30783171), hvis du vil være med til at arrangere nytårsfest på mejeriet.
 
13. dec. 2014 * Trudi og Petunia portrætteret.  De to hospitalsklovne er indstillet som Årets Østjyde - se portrættet på TV2 Østjylland. Finalen er torsdag 18. december, hvor der kan stemmes. På torsdag tuner man ind på TV2 Østjylland - og så fortæller de garanteret, hvordan man pr. sms kan støtte Petunia og Trudi.

13. dec. 2014 * Tre store udfordringer. Bjedstrup Skole og Børnehus har tre store udfordringer at tumle med i denne tid - skolereformen, lærernes nye arbejdstid (lov 409) og faldende børnetal i området, skriver Mads Bentzen. Men vi er gode til at tumle dem  heroppe i Bjedstrup! Det kan man læse i artiklen i Ugebladet i denne uge - Forældrene ser en vellykket skolereform. Baggrunden for artiklen er et indlæg fra to forældrerepræsentanter, Marie Grimstrup og Nina Hagbarth Bjerring. Man kan læse deres fulde indlæg i Lokalavisen - DEBAT: Bjedstrup Skole har knækket koden - Lokalavisen Skanderborg. Skolens betydning for området er uvurderlig, og et faldende børnetal er derfor udfordring for hele vores lokalområde. Ikke desto mindre kan vi se prognoserne vende, og som man kan læse i artiklen og i debatindlægget, er den nye måde at lave indskoling på i Bjedstrup en meget stor succes. Man siger, at når forandringens vinde blæser, er der nogen der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller. Det er derfor en fryd at opleve hvordan lærere, pædagoger og ledelse bygger møller sammen heroppe i Bjedstrup.
 
13. dec. 2014 * Jonas laver købmands-t-shirts. Jeg har noget, som jeg ønsker mig og er ved at spare op til, skriver Jonas Granner, der gerne vil tjene penge samtidig med at gavne andre og fik ideen: T-shirts til Købmanden i Alken. Sammen med min far har jeg fundet et godt sted at få dem produceret. Vi har siddet med et designprogram og fået ideer. Jeg håber, du kan lide den. Bestil inden mandag 15. december og få din t-shirt med inden jul. Pris 150 kr.
SMS til 31119111 (str. herre dame)

 
 13. dec. 2014 * Lys og sang. 3. og 4. klasse i Luciaoptog på Bjedstrup Skole. (Foto: Henrik Bjerg).
13. nov. 2014 * Kære tog-pendlere. Vi får desværre ikke flere stop på Alken St. med den nye Arriva-køreplan, som træder i kraft søndag 14. december. Og det kan da have konsekvenser, når vi snakker så meget i toget, at vi glemmer at trykke stop og herefter må shoppe rundt i Ry en times tid, indtil vi kan tage toget retur til Alken St. Læs Badutskis Blog.
 
10. dec. 2014 * Legeplads. Kære alle. Der har gennem noget tid været snakket om muligheden for at udnytte byens legeplads bedre. Det kunne f.eks. være med bygning af en bålhytte, shelters mm. Der er nu nedsat en lille arbejdsgruppe, som vil kigge på forslag og muligheder for at søge penge i forskellige fonde. Når gruppen er kommet lidt videre med dette, vil vi indkalde til et møde, hvor alle kan byde ind med gode ideer.
Med venlig hilsen Gitte Trenckner,  ABAF

9. dec. 2014 * Rengøring hos Købmanden. Er der nogen, som kan overtage min rengøringstjans hos Købmanden i Alken? Vi er tre, der gør rent , så det drejer sig om ca. to timer hver tredje uge. Det vil være rigtig fint, hvis der er to personer, som melder sig, så der er ialt fire. Så vil det også være nemmere at nå den mere ekstra rengøring. Jeg vil højst sandsynligt godt være med igen på et senere tidspunkt, men har lige nu brug for en pause.
Mange hilsener fra Ulla Jacobsen

 
8. dec. 2014 * Husk at lukke for hønsene om natten.
Tobias har fanget ræven på sit wildcam, skriver Anne Mette Lykke om fotoet, hvor ræven ser ind i hønsehuset og op på den tomme hønsepind, efter at den natten i forvejen har spist fire høns på Anes Høj 10. Husk at lukke for hønsene om natten. (Foto:  Tobias Herrik)
8. dec. 2014 * Juletræer i alle størrelser er som de seneste år til salg fra Mejeriets facade-område.  Det er Nordmannsgran helt ned til bordstørrelse, oplyser Bruno Nielsen.

 8. dec. 2014 * Der mangler et 'ding'. Thomas Tjørnehøj sendte for et par måneder siden et brev til Arriva, der videresendte til de ansvarlige, der skal evaluere på behovsstandsningen. Bl.a. skrev han, at han ikke betragter det som noget negativt, at Arriva nu også indførte det på strækningen Aarhus - Skjern. Imidlertid er der et par ting, Arriva kan gøre bedre - læs det hele på Trafik.

 
 
7. dec. 2014 * Fra lørdagens julemarked: Øverst: Maiken Wang Larsen og Claus Madsen optrådte sammen. Nederst: Helle Petersen i bod. (Foto: Benjamin Hoff Skovgaard). 
7. dec. 2014 * Johannes er færdig. Johannes Thomsen fejrer sin eksamen som psykoterapeut fredag 12. december fra kl. 19 på Alkenvej 81. Vi håber, I vil være med til at fejre det.
Kærligst Jill van der Maase og Johannes Thomsen.

6. dec. 2014 * Toget stoppede ikke. For et par uger siden skete det, som mange nok har frygtet, efter Arriva indførte behovsstandsning: Flere passagerer stod på perronen, da et tog kom fra Ry, men blot fortsatte uden at standse mod Skanderborg. 
- Vi ringede med det samme til Arriva, og de beklagede og sendte straks en taxa, så vi kom til Skanderborg, fortæller Jan Mikael Granner.
Vil du dele erfaringer - enten fra kupeen eller fra perronen - med
behovsstandsningen, så skriv til alken.dk.
 
5. dec.  2014 * Eksplosivt sceneshow. ABAF inviterer 4. juledag 28. december til julejazz. Dørene og baren åbner kl. 19.30, Alken Session fra 20-21.30, og så  fra kl. 22-01 seks-mands-bandet NOLA Love Manifest. Hør dem her.
Læs mere om bandet på Kultur. Forsalg af billetter hos Købmanden i Alken. Entré: 100 kr. for medlemmer af ABAF, 120 kr. for ikke-medlemmer.

 
3. dec.  2014 * Ølsmagning ved Antoni. ABAF inviterer fredag 20. marts på ølsmagning på Alken Mejeri ved tidligere Alken-borger Antoni Madsen, der nu er brygmester på Thisted Bryghus og tidligere Nibe Bryghus, oplyser Jan Andresen. Pris: 120 kr. incl.  en gryderet -  fx. gule ærter ved Troels Larsen. Max 50 deltagere. Medlemmer af ABAF og Alken Mejeri har førsteprioritet. Tilmelding til Jan Andresen på alken67c@gmail.com  senest onsdag 18. marts.
3. dec. 2014 * Temmelig hårdt vand. Til Alken Vandværks medlemmer kan vi oplyse, at ifølge den seneste måling er vandets hårdhed 15,5° - 'temmelig hårdt', hvilket svarer til middel i diverse skemaer. Det kan være, at nogen oplever, at vandet svinger lidt i hårdhed i øjeblikket, så maskinerne kalker hurtigere til, eller der skal bruges mere afspændingsmiddel. Vi er ved at finde en mere økonomisk måde at tilsætte kalk i vandet på. Vi har altid tilsat kalk, men vi har måske forbrugt mere end nødvendigt. Mange hilsner Lars Christensen.
1. dec. 2014 * Månedsomsætningen i oktober var  81.112 kr. og dermed var der et kick-back på 6.083 kr., oplyser Osuma.  Følg købmandens økonomi.
 
30. nov.  2014 * Træet tændt. ABAF rejste grantræet ved Alkens nye centrum. Søren Slebo fangede juletræstændingen.
30. nov.  2014 * Peder i byrådet. Peder Porse, Boesvej, skal igen i byrådet - denne gang som suppleant for Astrid Lynge Pedersen (V), der skal på barsel, skriver Midtjyllands Avis.
 
30. nov.  2014 * Job i New York. Jan Hjortshøj, Boesvej, har fået nyt job som it eksportrådgiver på det danske generalkonsulat i New York - og leder efter noget at bo i nær Manhattan. Tillykke med jobbet.

 
 29. nov.  2014 * Så afsted. Emil Belinson har bestået køreprøven - tillykke!
29.  nov. 2014 * Man må ikke skrive andre på, kun sig selv, formanede Anne Grete Viborg belært af mange års erfaringer, da hun efter første portion lam torsdag lod madpappet gå rundt. ABAF's fællesspisninger er som regel velbesøgt, og det kræver sit at holde sammen på et hold frem til et 'værs'go'. De første navne er nu skrevet på ti datoer i 2015, - med både thaimad, lam - og 'Det store grødtema'. Se hvem, der er på hvilke dage, under Fællesspisning i højre spalteAnne Grete har madpappet - ring gerne 8657 7298 for at komme på et hold.

 
28. nov. 2014 * Gurli og Rosa synger under julemarkedet. Gurli Octavia og Rosa Koefoed kommer og synger/spiller under julemarkedet lørdag 6. december kl. ca. 14.30 med egen-komponerede sange. Smukt og stemningsfuldt, lyder det fra Helle Petersen. Hør nogle smagsprøver her.
28. nov.  2014 * Maria  i byrådet. Maria Temponeras, Enhedslisten, fra Kirstinelund i Bjedstrup, skal i byrådet frem til 1. april som suppleant, skriver Midtjyllands Avis. Hun kommer i Teknik- og Miljøudvalget og kommer dermed til at beskæftige sig med sin mærkesag.
28. nov.  2014 * Emmas dag. Popidolet Christopher kom forbi Søbjergvej forleden for at hente Emma Sørensen til en dag sammen med spisning og koncert og det hele. Se foto på mja.dk.
24. nov.  2014 * Jytte bestod. Jytte Elleby kan i dag nu kalde sig eksamineret kranio-sakral terapeut. Hun  har gennemgået otte kurser på i alt 255 undervisningstimer hos Trine Rosenberg KST Akademiet, Silkeborg. Det krævede en hel del øven, og den nyuddannede takker dem, der har stillet sig til rådighed. Tillykke  med den nye værdighed og færdighed.
 
 23. nov.  2014 * Benjamin er fyldt 50. Stukkatør, terapeut, trommeslager og selvbygger Benjamin Hoff Skovgaard, Sandvejen, eller rettere Alkenvej 71, er netop fyldt 50. Efter at have slået sine folder på Boes Vestergaard sammen med ikke mindst Sidsel Olsen, Ursula og Oscar, flyttede Benjamin efter en tur omkring Kirstinelund i Bjedstrup til Alken. Senest etablerede stukkatøren sig øverst på Sandvejen, hvor han nu sammen med Sanne Gry Hansen og Jonas er i gang med et større ombygningsprojekt. Fødselaren, der har en mangeårig hang til afrikanske trommer, har i Alken og omegns sociale liv blandet sig i mejeribestyrelsen, som boldspiller i Dover GF, som koncertarrangør og i købmandsbyggeriet. Senest har han sagt sit faste job op og er begyndt for sig selv som terapeut.
22. nov. 2014 * Omsætning højere end budgetteret. Omsætningen i Købmanden i Alken udover Osuma ligger for tiden rigtig godt i forhold til de budgetterede 1200 kr. ugentligt i 2014, oplyser Ingvar Kristiansen fra styregruppen. Og Osuma-omsætningen ligger efter en noget lavere juli igen omkring 20.000 kr. månedligt.
 21. nov. 2014 * Friplejehjem i Dover Sogn. Initiativet kom fra Else Marie Karlsson fra Svejstrup, der flere gange har talt for at oprette et friplejehjem. Nu er også Jens Jacobsen og Peter Gregersen med på ideen og har besøgt et friplejehjem i Klejtrup. Gruppen lægger op til et møde om den sag i nærmeste fremtid. Læs mere om afslappet personale, oplevelsesture og hvordan også et friplejehjem kan styrke udviklingen i sognet her.
19. nov. 2014 * Sokker i alle størrelser og farver. Så er det snart december, og alle i butikken i Købmanden i Alken glæder sig til at se den store gren pyntet med sokker i alle størrelser og farver, skriver Søs Nielsen. Hvis du vil være med, skal du som sidste år lægge 25 kr. i din sok og aflevere den inden fredag 28. november. Hver mandag og fredag kan du komme og se, hvad Nissen har fundet på at lægge i din sok.
 
18. nov.  2014 * Trudi nomineret til Årets Østjyde. Hospitalsklovnen Trudi - allias Gitte Møller Madsen - er sammen med sin medklovn Petunia - Pia Cisko nomineret til TV2 Østjyllands finale om at blive Årets Østjyde - indstillet af Kirurgisk Børneafsnit på Aarhus Universitetshospital. Finalen - hvor der skal stemmes - foregår torsdag 18. december. Man skal følge med i tv den aften og kan så sms'e ind for at stemme.  Læs mere her.

 
11. nov. 2014 * Skub i energiplanen. Energiplanen i Alken Mejeri har fået ny energi i kraft af et kommunalt lån på 100.000 kr., så bestyrelsens arbejde med isolering, vinduer og luftvarmepumper er nu langt. Læs mere om konkrete tilbud og strategien for et bedre isoleret og opvarmet Mejeri her.
8. nov. 2014 *  Dover GF starter dansehold for 2.-6. klasse onsdag kl. 16-17 i gymnastiksalen på  Bjedstrup Skole. Start onsdag 12. november. Tilmelding her. Samme sted kan man se på halplan, at vi stadig har enkelte ledige badmintontider. Mandag 19-20, tirsdag 21-22, onsdage 17-19 og fredage + lørdage er der fri valg, skriver Jytte Elleby.
19. okt.  2014 * Ny Bolig-side på alken.dk. Hvor stor er grunden nu ude på Boesvej 1? Hvad koster Signe Rommes hus, og er der noget til salg på Mossøbrå  for tiden? Fra nu af samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.
350 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
Købmanden i Alken har normal åbningstid 22. og 23. december. Lukket 24. 25. 26. Åbent lørdag den 27. hvor man også kan få Osumavarer. Normal åbningstid 29. og 30. Nytårsaftensdag  og 1. nytårsdag: lukket.
 
Julejazz. 4. juledag 28. december. Dørene og baren åbner kl. 19.30, Alken Session fra 20-21.30, og så  fra kl. 22-01 seks-mands-bandet NOLA Love Manifest. Hør dem her.
Læs mere om bandet på Kultur. Forsalg af billetter hos Købmanden i Alken.
 
 
 
 
 
 
Uge 49 * Tom og Lis  i guldbryllups-svingom. Tom og Lis Pedersen, der i mange år boede på Alkenvej, hvor i dag Adele Boe holder til,  bor i dag i Thyrsting. Fredag fejrede de deres 50 år sammen på Pejsegården.(Foto: Søs Nielsen)
 
 
 Uge 49 * Mandag og fredag er der noget at komme efter  i julesokkerne på træet hos Købmanden i Alken. På fotoet er det Chili Højstrup og Bjørk Szlavik Johansen. (Foto: Knud Abildtrup)
Alle snakker om alken.dk's fotoserier fra de seneste begivenheder: Sanne Dudorets 30 fotos fra Ring of Bones og Søren Slebos 62 fotos fra Byfesten.

 
 
 
 

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
 Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007