Forside
Mejeri
Borgerforening
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Natur
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Bolig i og omkring Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 
 
Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 *


 

 
 
25. apr. 2015 * To veninder. Ronja og Ida Kirstine er to af stamkunderne hos Købmanden i Alken - med deres helt særlige favoritlege og -steder - ikke mindst den blå bænk med væsentlige remedier til at forsøde en købmandstur med. (Foto: Sanne Dudoret)
25. apr. 2015 * Eva er nu yogalærer. Eva Michaelsen er nu examineret yogalærer i Mindful Yoga Mindful Care. Tillykke!
 
21. apr. 2015 * Malersjak optræder til thai-maden. Malersjakket er en trio, der består af kapel- og malermester Torben Wahlstrøm og
hans to svende Ditte Beck og Oliver Brinck. De er hjemmehørende i Hertha Levefællesskab, og svendene bor i Bofællesskabet. Ditte og Oliver har en særlig evne for at optræde og skaber en kærlig og varm forbindelse med deres publikum.
- Vi glæder os til at optræde ved fællesspisningen onsdag 29. april kl. 18 i Alken. Vi synger, danser og viser i en kreativ pantomime, Wahlstrøms historier. Vi vil give en lille smagsprøve på  vores koncertform og vil dermed styrke vores kulturelle forbindelser, skrriver malermester Torben Wahlstrøm.  Tilmelding ved Købmanden senest lørdag 25. april.

20. apr. 2015 * Mads kom ind på Filmskolen. Tidligere Alken-borger Mads Mengel Nielsen, hvis kortfilm, vi i flere tilfælde har henvist til på alken.dk, er kommet ind på Den Danske Filmskole. Tillykke - vi  glæder os til at se mere.
 

18. apr. 2015 * Stuekoncert hos Berit. Så rykker fænomenet ’Stue-koncert’ til Svejstrup Enge – kom og vær med at sætte gang i endnu en god lokal tradition, skriver Berit Werner Hansen. Lørdag 25. april kl. 20 kommer duoen Til Hest i Hundene til Boesvej 1. 'Til Hest I Hundene' er guitardreven historiefortælling - dansksproget pop om at skrabe bunden med stil. Se deres site. Meld dig til på BWH@VIA.DK og tag gerne en ven med. Læs mere om konceptet på Kultur.


18. apr. 2015 * Hegn, lysesiv og pallebro. 
Gåsepionererne nærmer sig en deadline - 30. april - og skuret er godt i gang med rævesikring, vinduer og nye vægge. Alle gamle pæle skal væk til fordel for flere hundrede meter hegn med robiniepæle fra en nedlagt skovbørnehave ved Thorsager - hurra -  skriver Eva Nikolajsen. Der er også lavet en pallebro over bækken og snart skal der fjernes lysesiv - med le. Læs om Gåseprjektet.

18. apr. 2015 * Lars Hedegaard og Søren Krarup  til Mosbjerg. Programmet for den nationalkonservative og islam-kritiske Mosbjerg Folkefest 4. juli tæller den konservative forfatter og debattør Mikael Jalving, tidligere MF Søren Krarup (DF), lederen af det engelske parti Liberty GB, Paul Weston, lektor Søren Hviid Petersen og medlem af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse, Torben Mark Pedersen. Lars Hedegaard er igen konferencier. Se programmet. 
 
17. apr. 2015 * Poul Ravn har sidste arbejdsdag. I hvert fald i Bjedstrup Børnehus, hvor han har tumlet rundt, spillet, sunget og bygget - været sammen med klubbørn i snart to årtier.  Forældre, gamle kolleger m.fl. er velkomne til at sige farvel på  dagen - fredag 24. april kl. 15-17 i Børnehuset. (Foto: Peter Gregersen)

16. apr. 2015 * Dover GF's vilde planer og Fafner med på årsmøde i skole og børnehus. Skolebestyrelsen inviterer til årsmøde onsdag 22. april kl. 19-21, skriver formand Mads Bentzen, der selv skal tale på mødet sammen med skoleleder Hanne Damsgaard og Johan Harding Sørensen, der er formand for både Dover GF  og rollespilsforeningen Fafner. På programmet er både skolereform, lærernes arbejdstid samt faldende børnetal og Dover GF's aktuelle vilde planer. Ikke mindst forældre til områdets helt små børn er meget velkomne. Se indkaldelsen.
15. apr. 2015 Ekstraordinær Generalforsamling i foreningen Alken Mejeri mandag 27. april kl. 19.30 på Mejeriet. Foreningen er blevet varslet en skelforretning omhandlende området mellem pladsen foran Købmanden og Alkenvej 44. Datoen for denne skelforretning er fredag 8. maj. Derfor ser Mejeri-bestyrelsen sig nødsaget til at indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at få fastslået, om foreningens medlemmer ønsker, at vi skal forsøge at vinde sagen eller indgå et kompromis, som vil indebære afståelse af en part af Mejeriets jord til Ejerforeningen 44. Bestyrelsen håber, at mange medlemmer kan komme på trods af den korte frist.
Vi ses 27. april! Bestyrelsen for Alken Mejeri

15. apr. 2015 * Julie har skrevet om Rasmus. Rasmus Arentsen fyldte lørdag 30 år, og Julie Abildgaard har veloplagt skrevet om sin eventyrlystne, perfektionistiske og haveglade ægtemandFolk i Alken.

12. apr. 2015 * Ny mandagschauffør. Poul Ravn har fragtet købmandsvarer til børnehus og skole hver mandag, men har ikke mulighed for det efter 27. april. Det er en ret god indtægtskilde for købmanden, - så det kunne være godt at finde en løsning, skriver Estrid Bek fra Købmanden i Alken. Er der nogen, der vil overtage, evt. en enkelt, en gruppe - en periode? Spørg Poul til råds om, hvad det indebærer.
 
12. apr. 2015 * Rasmus blev 30. Rasmus Arentsen, Emborgvej 137, fyldte lørdag 30 år. Rasmus flyttede sidste år til Alken sammen med Julie Abildgaard, Charlie og Freddie, og de fire har sammen sænket gennemsnitsalderen i byen markant. Lokalt har Rasmus siden bl.a. rodet sig ind i både gåseprojekt og grødhold.
 
11. apr. 2015 * Osuma udbreder Alken-koncept. Fem Shell-takstationer skal nu afprøve bestilling og afhentning af dagligvarer fra Osuma ligesom hos Købmanden i Alken.
Læs mere hos LokalAvisen.
11. apr. 2015 * Thai-suppe og trifli. Thai-holdet vil gerne invitere til fællesspisning onsdag 29. april kl. 18, skriver Bodil Hvelplund. Menuen er den efterhånden kendte thai-suppe med rejer med forskelligt tilbehør. Desserten er appelsintrifli. Prisen er 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn. Vi glæder os til at se jer. Tilmelding ved Købmanden senest lørdag 25. april.

11. apr. 2015 * Betal i tide. Jeg vil opfordre alle medlemmer til at betale kontingent inden 1. marts hvert år. På denne måde vil man være registreret som medlem før den årlige generalforsamling.
Venlig hilsen - kasserer for Alken Mejeri - Eric Ballowitz
 
9. apr. 2015 * Strube og Repete til Fiirgårde. Henrik Strube og Pete Repete optræder lørdag 25. april i Fiirgårde Forsamlingshus, oplyser Henrik Goldschmidt. De to er på akustisk tour rundt til de mindre, nære spillesteder. Læs mere om koncerten, der kan opleves for 140 kr. - og så 100 kr. for spisning.
8. apr. 2015 * Skelforretning. Alken Mejeri er blevet varslet en skelforretning omhandlende et jordstykke på nordsiden af grunden. Medlemmer af Mejeriet, som har betalt kontingent i indeværende år, har fået besked på mail eller per brev og kan her læse om sagen. Hvis vi har overset medlemmer, hører vi gerne fra jer.
På foreningens vegne. Hans Hornbek, Emborgvej 115, Tlf. 86577376

8. apr. 2015 * Overspringshandling. Min læsegruppe og jeg har udarbejdet et lille spørgeskema som del af en metodeeksamen og bliver noget så glade, hvis du vil ofre 4-5 minutter på at besvare det, skriver studerende Klaus Vind Abildtrup. Her er overspringshandlingen - om holdninger til Danmarks rolle i verden.
 
 7. apr. 2015 * Hus til gæslingerne. Gåsefolket har på trailer trillet Helle Petersen og Misha Belinsons gamle hønsehus ned til Gåseprojektet, hvor det skal bruges til at opfostre gæslinger i. (Foto: Rasmus Arentsen)
5. apr. 2015 * Fællesskab og bæredygtighed. Foreningen Liv i Landsbyen inviterer alle folk i Dover sogn til temadag og generalforsamling søndag 26. april på Alken Mejeri. Kl. 10-12 er der temadag med overskriften Fællesskab og Bæredygtighed: Vi har inviteret Søren Hermansen, leder af Samsø Energiakademi, der vil levere et oplæg og deltage i en samtale/workshop om hvorledes lokalsamfund i fællesskab kan gentænke og omlægge deres energiforbrug, og det vil han gøre på baggrund af mangeårig praktisk erfaring. Skal vi have vindmøller, et fælles biogas anlæg, eller hvad? Kan vi lave om på vore boliger, eller bygge nyt og bæredygtigt, så bl.a. unge, enere og ældre kan bo billigere og på mindre plads? Og hvad med naturpleje, og produktion af frugt og grønt? Vi håber at denne dag kan være et første skridt på vejen videre i en bæredygtig retning. Der er naturligvis kaffe og rundstykker. Kl. 12-13: Generalforsamling - se særskilt opslag. Vel mødt! Bestyrelsen. Læs mere på  Liv i Landsbyen.

 
3. apr. 2015 * Del af stuehus ved Alkengård til leje. Så er den største del af stuehuset ved Alkengård til leje fra 1. maj. Se nærmere på BoligPortalen.
Og se flere ledige boliger her i området på Bolig i og omkring Alken.

3. apr. 2015 * Affalds-tovholder søges. Tove Nyholm har modtaget opfordring fra kommunen til at være med i DN's landsdækkende affaldsindsamling søndag 19. april. Hvis nogen vil stå for det, kan man indtil 7. april skaffe sække m.v. her, og alken.dk hører gerne nærmere.
2. apr. 2015 * Paragraf skal ændres. Bestyrelsen i ABAF indkalder til ekstraordinær generalforsamling torsdag 23. april kl. 19.30 på Alken Mejeri. Banken har strammet op på reglerne i forhold til brug af nem-id. Det er ikke længere muligt for kassereren at bruge netbank til den almindelige drift, og vi i bestyrelsen vil derfor være nødt til at benytte en besværlig og dyr løsning, med mindre §11 bliver ændret. Derudover står der i vedtægterne, at vi har til huse i Ry Kommune, som ændres til Skanderborg Kommune, skriver Sanne Gry Hansen. Mødet forventes at vare kort tid.
2. apr.  2015 * Hvad koster vandet? Alken Vandværks nye takstblade er nu godkendt af kommunen, skriver Lars Christensen. Se dem i venstremenuen under 'Vandværk'.

 
30. mar. 2015 * Seks selvbyggere ser på Alken. Hej Alkenborgere! Vi er nogle familier, der igennem et par år har forsøgt at finde et godt sted til at etablere et bæredygtigt bofællesskab. Vi synes, at Alken er et rigtig fint sted med mange gode initiativer – måske kunne det være muligt at etablere vores projekt; 'Vildnisset' hos jer i Alken?  Det vil vi gerne undersøge og snakke med jer om!  Ideen med Vildnisset er at skabe et fællesskab hvor bæredygtig livsstil og fællesskabet, men også forskellighed og mangfoldighed er omdrejningspunktet. Vi forestiller os en gruppe individuelt ejede huse/boenheder, som i fællesskab ejer og passer et område – en fælled, med dyr og grøntsagsdyrkning til husbehov, fælles værksted mm. Vi stiller krav til bæredygtighed og æstetik i projektet med vedvarende energi, bæredygtige byggematerialer, lavenergibyggeri, grønne tage mm. Og vi vil inspirere hinanden til grøn livsstil med affaldssortering, økologisk/klimavenlig mad og meget mere. Læs mere om vores projekt: www.vildnisset.dk. Vi håber vi kommer til at se mere til hinanden i fremtiden!  Mange hilsner  Line, Bjarne, Jette, Kristian mfl. / Vildnisset.
 
30. mar. 2015 * Gåsefolket arbejder, skriver Søren Slebo som overskrift til sine to fotos fra gåseprojektet. Øverst ses Kurt Viborg og Mogens Andersen i gang ved det kommende gåsehus - skuret, som Tom Pedersen i sin tid byggede og brugte. (Foto: Søren Slebo)
 
 

 
27. mar. 2015 * Trøjen er stadig grøn - og Dover-pige spiller nu på landsholdet. Jette Hansen, der voksede op på Bjedstrup Overmark og spillede udendørs håndbold på banerne i Dover GF fra 1995-99, er kommet på  A-landsholdet. Jette spiller pt. venstre back i Silkeborg-Voel KFUM og skifter til sommer til en ny dansk klub (er ikke offentliggjort endnu). Hun fortæller om landshold-debut'en: 'Det var super fedt endelig at trække den rød/hvide trøje over hovedet. Det har været en drøm, siden jeg var helt lille, og det var en stor oplevelse at få debut i Frankrig mod det franske landshold i en stopfyldt Arena i Dijon. Nu har jeg fået tre A-landskampe på cv'et, men jeg vil arbejde stenhårdt for, at det ikke bliver de sidste.

 
27. mar. 2015 * Støjgrænser og kommunal passivitet. Claus Madsen har fundet ud af, at der ingen støjgrænser er for
Skanderborg-festivalen og vil med baggrund i de gener, han oplever fra festivalen med lavfrekvent støj (dunkende stortromme og dybe bastoner) opfordre kommunen til at genoverveje sin passivitet på det område.
Læs smalltalken og
mail eller ring senest tirsdag, hvis du vil være med til en henvendelse til kommunen.

 
26. mar. 2015 * Lycks sommerhus til salg. Det 34 kvm. store sommerhus, Vædebrovej 20, er sat til salg. Se det hos Danbolig.
26. mar. 2015 * Deleøkonomien blomstrer - ikke mindst når det gælder bolig i Alken. Den ene vil bare låne gæsteseng til familiebesøg, den anden leje en hel bolig til familiebesøg til sommer, og den tredje tilbyder bl.a. at være med til en mindre ombygning for at kunne skaffe plads til en lejebolig, hvis nogen i for stort hus skulle være med på den. Se nærmere på Opslagstavlen.

 
 
 
344 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
tavlemester Pernille Benzon, benzon.pernille@gmail.com

og kalender-bidrag til 
kalendervender Lene Bay
lenebach.bay@gmail.com
 Inge Nørgaard bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge Nørgård, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

Kontakt alken.dk
 
Uge 16 * Kaprifolen får  noget at gro rundt om og ukrudtet får sin bekomst. Eva Nikolajsen og Anne-Mette Granner i sving i Mejeriets største blomsterbed. (Foto: Knud Abildtrup)
Fællesskab og bæredygtighed. Foreningen Liv i Landsbyen inviterer til temadag og generalforsamling søndag 26. april på Alken Mejeri. Kl. 10-12 er der temadag med overskriften Fællesskab og Bæredygtighed og Søren Hermansen, leder af Samsø Energiakademi, som oplægsholder. Kaffe og rundstykker. Kl. 12-13: Generalforsamling - se  opslag
Ekstraordinær Generalforsamling i foreningen Alken Mejeri mandag 27. april kl. 19.30 på Mejeriet.Om skelforretning.

Thai-suppe og trifli onsdag 29. april kl. 18. Tilmelding ved Købmanden senest lørdag 25. april. Se fællesspisning
 
Uge 13 * Lisbeth Nikolajsen vandt en Kähler-vase i Alken-quiz 2014 - og heldigvis ikke de to næste præmier -  gæstebilletter fra Arriva -  for hun har et ungdomskort i forvejen. (Foto: Søren Slebo)
 
Alle i Alken kan hjælpe rigtig meget ved at spise nogle brændenælder fra engen, skriver Eva Nikolajsen og mener med  'engen' Anita Jensens trekantede eng ved trinbrættet, hvor der i år skal gå gæs - se Gåseprojektet, hvor der bl.a. er en opskrift på brændenældedip.
 
Uge 12David Szöke fra Jeksen Grønthandel har netop leveret økologiske grøntsager til Købmanden i Alken. Han leverer onsdag ved bestilling senest tirsdag aften, og snakken i butikken går på, at det er gode friske varer af høj kvalitet. (Foto: Knud Abildtrup)
 
 
 
Ny Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har nu krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
          Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                        Julemarked 2012
                                                 Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007