Forside
Mejeri
Borgerforening
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Bibliotek
Alken-koret
Natur
Alken Saftklub
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelter i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by frontGATE websolutions

 


Hyperlokal netavis for Alken og omegn * Født i marts 2007 * Kontakt

 

 

   
  
  
15. nov. 2018 * Karen og Christian har flyttet bageriet til BoesKaren Husted og Christian Funder, som i flere omgange gavmildt har leveret brød til Liv i Landsbyernes møder, har lukket deres bageri gennem seks år, Nummer 24, i Graven i Aarhus. De forklarer over for alken.dk: Ja, vi ændrer vores hverdagsrytme, så vi ikke længere skal stå op kl. 3 om natten og køre til Aarhus - men vi bliver ved med at bage. Vi har flyttet alt bageriudstyret hjem til Boes og er langt fremme med at indrette et produktionslokale i staldlængen her. Vi har lejet butikslokalet på Klostervej 2 i Ry og skal indrette det primært til salgslokale men også med et mindre produktionsrum, hvor vi især kan bage kager. Tanken er så, at vi bager herhjemme om formiddagen og sælger i Ry fra omkring middagstid. Sortimentet vil minde om det, vi havde i Aarhus, altså groft langtidshævet surdejsbrød og -boller med masser af smag og næring og små rustikke velsmagende kager. Og naturligvis vores berømte kanelting. Vi arbejder på at kunne åbne i Ry lidt før jul, men det afhænger af leverancer af en del nyt udstyr til butikken og af nogle håndværkere, der alle har meget travlt! (Foto: Tor Birk Trads)
 
15. nov. 2018 * Julehygge i Boes. Søndag 18. november kl. 11-16 er der åben for julehygge i Boes Bed & Breakfast, skriver Anne Mette Martinsen og Karina Grøngaard Mose, der tilbyder gløgg, kaffe, små hjemmelavede julesysler, bøårnestrik, juletrommer, små juletræer til krukker, loppefund og meget andet.
 
  
15. nov. 2018 * Sokratisk salon i købmandscafeen. Jan Mikael Granner inviterer til lille hyggelig samtalesalon lørdag 17. november kl. 11-12 og vi gerne have en tilmelding først - på jm@granner.dk.
 
  
14. nov. 2018 * Sporskifte. To af Alkens mandlige veteraner skal noteres under dags dato. Jan Andresen kan nyde sin første dag som efterlønner efter at have sagt farvel til kollegerne på Skanderborg Kommunes entreprenørgård. Mogens Andersen bliver 65 år i dag, har søgt og fået godkendelse som folkepensionist. (Foto: Peter Abildgaard)
 
13. nov. 2018 * Juleænder. Der er nu mulighed for at bestille sin økologiske juleand fra Gothenborg i Købmanden i Alken, skriver Vibeke Sandberg. Ænderne vejer ca. 3 kg og prisen er 155 kr./kg. Bestillingen er bindende og skrives på listen i butikken. Fristen for bestilling er mandag 26. november og ænderne afhentes fredag 30. november efter kl. 17.
 
13. nov. 2018 * Vil du lære mere om din have? Gratis tilbud! Kursus over tre aftener i januar. Kom både i dybden og helt op i helikopter-perspektiv på emner som: 

• Giftfri have og etablering af urtehave
• Havedrømme: Hvad vil du og hvad kan du?
• Praktisk hjælp til haven: Du får hjælp og vejledning til egen have

Du kan forvente små opgaver undervejs og at lære uventede ting om din have. Til foråret rykker vi udenfor i haverne og bli'r konkrete. Kurset er gratis, fordi jeg tror på, at viden flytter bjerge.
Til gengæld håber jeg på din opmærksomhed, at du kan gi' mig saglig kritik og at du gi'r din nye viden videre til andre. Kursus-torsdage: 10., 17. og 24. januar 2019 kl. 19-21.
Send navn, mail og mobilnummer til mig, så er du tilmeldt. Mange venlige hilsner, Eva Nikolajsen, have- og naturtosset siden barndommen, uddannet haveambassadør af Foreningen Praktisk Økologi, permakultur certifikatholder fra Richard Perkins (Ridgedale Permaculture i Sverige) og fra Cathrine, Karoline og Tycho (Myrrhis Permakulturhaven på Friland)


 
  
13. nov. 2018 * Hattehylde, trappelys og rullegardin. Omkring 15 mejeri-aktivister nåede en masse på arbejdsdagen lørdag. Foreløbig er observeret: Hattehylde i garderoben, som Estrid Bek her afprøver. Trappelys med sensor ved kældernedgangen. Bord i teknikrummet. Rullegardin ved teknikrummet. Påbegyndt skydedør ved billardrum. Lås på franske døre til café. Stativ i salens loft til scenelys. Og sikkert mere endnu. (Foto: Knud Abildtrup)
 
13. nov. 2018 * Lars og Lone Brunsø vender tilbage til Alken. I 1993 forlod de Alken og flyttede til Ry: Lars og Lone Brunsø, der dengang boede på Alkenvej 44 og nu et kvart århundrede efter har overtaget Amsincks hus på Anes Høj. Fabrikant Lars Brunsø, der i 1981 etablerede Akva Waterbeds a/s, fik fra 1984 fremstillet rammer til vandsengene på Alken Mejeri. Det varede et par år, så blev forholdene for små. De overtager til marts. Velkommen igen.
 
 13. nov. 2018 * Simon med i TV2-serie. Tidligere Svejstrup-borger Simon Dalsgaard deltager som en af fem unge i serien Roomies, der for tiden vises om søndagen på Zulu og TV2 Play. Konceptet er at lade fem unge, der ikke kender hinanden på forhånd, flytte sammen og se, hvad der sker.
 
13. nov. 2018 * Søndags-rengøring.søndag 18. november kl. 10-12 er der kvartals-rengøring i Købmanden i Alken, skriver Estrid Bek fra bestyrelsen. Jo flere, jo mere, jo bedre.
 
  
7. nov. 2018 * Lokale almene lejeboliger. Kære Alle. Bosætningsgruppen (arbejdsgruppe under Liv i Landsbyerne) inviterer til møde søndag 25. november kl. 10 i biblioteket på Alken Mejeri. Kig forbi, hvis du kunne tænke dig at være en drivende kraft i oprettelsen af et lokalt almennyttigt boligselskab, der har til formål at eje og administrere lejeboliger i landsbyklyngen. Der er mange veje ind i projektet. F.eks. kunne man starte i det små ved at overtage en ældre eksisterende ejerbolig og renovere/konvertere den til lejligheder? Eller man kunne søge partnerskab med et større ejendomsselskab, og herved rejse kapital til opførelse af nye boenheder. Der er brug for mange forskellige ressourcer i projektet. På den korte bane skal der tænkes, talknuses og skrives ansøgninger. På den lange bane er der brug for praktiske flittige hænder til renovering, ombygning og drift. Kernen i selskabstanken er, at vi i landsbyklyngen ejer initiativet lokalt, og at det drives efter almennyttige principper. Alle er velkomne... også hvis man bare er nysgerrig :-) . Jens Thor er tovholder på projektet og kan fanges her: jensthor75@gmail.com. Kh Bosætningsgruppen.
 
7. nov. 2018 * Ugebladet på besøg i butikken. I anledning af femårsfødselsdagen i Købmanden i Alken bragte Ugebladet Skanderborg en helside med fotos fra en åbningsdag - se den på side 16 her.
 
6. nov. 2018 * Højeste måneds-omsætning i år. I Købmanden i Alken løb Osuma-omsætningen i oktober op i 72.025 kr. - højeste månedlige omsætning i 2018. 200 er nu med i Alken-ordningen, hvor man bl.a. slipper for kørselsgebyret. Følg den månedlige Osuma-omsætning, der kaster 7 pct. af sig til købmandens drift.
 
6. nov. 2018 * Klodshans udsat. Det Rullende Eventyr kommer på Alken Mejeri, men vi udsætter det til engang i februar, skriver Thomas Glud. Børneforestillingen Klodshans var annonceret til på søndag, men det gælder altså ikke mere.
 
  
3. nov. 2018 * Kanon. På en kold novemberaften lunede gæsterne sig ved varm suppe fra en stor og dampende gullasch-kanon i gården hos Jill van der Maase og Johannes Thomsen. De to sagde farvel til Alken og flytter til en landlig idyl uden for Østbirk. (Foto: Peter Abildgaard)
 
  
2. nov. 2018 * Planer om stort boligbyggeri ved Enggård. Bosætningsgruppen i Liv i Landsbyerne har holdt møde med den kommende ejer af Enggård, Emborgvej 97, oplyser næstformand Mikkel Schwab. Det gælder Inge Jensen og Jens Ladefogeds ejendom med 26 ha. jord til, der har stået til salg siden september 2017, og nu er der skrevet slutseddel - sidste trin før endeligt køb. Den nye ejer er projektudvikler Michael Eberhard, Fabulas ApS, Risskov, der beskæftiger sig med udvikling af bæredygtige boliger og boligområder. Og ifølge Mikkel er der tale om et 'stort projekt': Hele 40-50 boenheder i omegnen af 90 kvadratmeter beregnet til folk på 50+. Området er i dag ikke udlagt i kommuneplanen til større nybyggeri. Der er stillet offentlige møder om projektet i udsigt i det nye år.

 
  
2. nov. 2018 * Hellere for meget rod end for lidt. Naturgruppen i Liv i Landsbyerne samlede torsdag 50-60 naturinteresserede til budskaber fra Philip Hahn-Petersen fra foreningen Vild med Vilje, der inspirerede til at omdanne golde plæner til blomstrende græslande, lade træerne gro og rådne, gemme kvas i havens hjørner og skabe bedre betingelser for planter, insekter og sommerfugle. Naturgruppen vender tilbage med forslag til vilde indsatser på egne og fælles arealer. (Foto: Marlies Warming)
 
31. okt. 2018 * Asger står for meditation igen. Gratis workshop i Heartfulness Meditation de kommende tre fredage kl. 10-11 på biblioteket i Mejeriet, tilbyder Asger Jakobsen. Alle er velkommen og man kan komme den/de fredage, der lige passer. Det kræver ingen forudsætninger, andet end din nysgerrighed. Tag evt. lidt varmt tøj eller et tæppe med. Du kan sidde på den måde der passer dig bedst. På biblioteket er der lidt stole og en sofa. Kom gerne i god tid.
 
31. okt. 2018 * Asger har fået en lillesøster. Marie hedder hun, oplyser Asger og Maries forældre, Jesper Steindorf og Malene Munk, Alkenvej 66. Tillykke!  

31. okt. 2018 * Indbrud på Boesvej var der i søndags. Johannesminde fik stjålet et kontant beløb, oplyser politiet.
 
  
30. okt. 2018 * Mænd blev under en fødselsdag udfordret af billedkunstlærer Birgit Dahlstrup Jensen Billedværkstedet Søkilde: Hvorfor er det altid kun kvinder på malerkurser? Søren Slebo, Michael Villadsen, Hans Alexandersen, Bent Frølich og Peter Olesen tog udfordringen op. Allan Skovgaard var ikke til stede. Se Søren Slebos fotos fra ferniseringen af udstillingen på Alkens Flickr-univers. Udstillingen løber indtil 6. januar. (Foto: Hanne Ravn)
 
29.okt. 2018 * Udendørs fodboldsæsonen er slut, men vi er nogle oldboys spillere, der gerne vil fastholde formen(mest pære) og det høje niveau! - ved at træne gennem vinteren, ude på Multibanen i Bjedstrup. Vi vil gerne spille mandage kl. 19, men vi mangler spillere. Vi har et tilmeldingssystem på internettet (Doodle) hvor vi kan se, hvem og hvor mange, der er tilmeldt hver enkelt mandag. Hvis der er mindre end seks tilmeldt, har vi aflyst. Hvis du er med, så ring eller skriv til mig og få link til Doodle. Poul Egebjerg Ravn, tlf. 8657 7401 / 3057 7401, egebjerg.poul@gmail.com
 
29.okt. 2018 * To yogahold på Mejeriet. Yin Yoga fem mandage fra kl. 19–20.30 5/11, 12/11, 19/11, 26/11 og 3/12 i biblioteket. NB: 5/11 og 3/12 fra kl. 20–21.30. Morgenyoga fem torsdage fra 8–9.30 8/11, 15/11, 22/11, 29/11 og 6/12. Medbring yogamåtte og tæpper/pude. 375 kr. for fem gange. Betaling kontant første gang. Man kan selvfølgelig flekse mellem holdene! Et ABAF-arrangement. Yin Yoga er den mest enkle yogaform, som findes. Den smidiggør musklerne, gør stive led bevægelige og beroliger et rastløst sind. Alt hvad du skal gøre er, at ligge eller sidde i de forskellige stillinger i mellem 3 til 5 minutter og lade tyngdekraften gøre arbejdet. Du falder helt til ro og kan gå hjem og sove godt bagefter. Morgenyoga er en blanding af både Yin og Yang og Hathayoga. Her er der fokus på både det dynamiske og styrkende, der gør dig klar til dagen, men også på åndedrættet og de mere beroligende øvelser. Begge slags yoga afrundes med liggende afspænding. Alle er velkomne. Også mænd. Eva Michaelsen

 
  
28.okt. 2018 * Ferniseringen i Kirkehuset søndag trak et fuldt hus, der også fik Aken-korets efterårskoncert med. Udstillingen fra mandeholdet på Billedværkstedet Søkilde løber indtil 6. januar. (Foto: Søren Slebo)
 
28.okt. 2018 * Efter otte gode år i Alken lakker det nu mod enden. Vi har fået solgt vores hus og flytter nu på landet - Torpvej lidt uden for Østbirk og lever en drøm ud som bonderøve. I et hvert tilvalg er der jo også et fravalg, og det har ikke været nemt at skulle sige farvel til en by med så meget energi, gåpåmod og søde mennesker. Vi vil godt kvittere for det alt sammen ved at byde på en gang farvelsuppe fra gullaschkanonen, der bliver kørt i stilling i indkørslen Alkenvej 81 fredag 2. november fra kl. 17. Alle der har lyst til at komme forbi, skal være så velkomne.
De bedste hilsner Jill og Johannes

 
28. okt. 2018 * Små og store opgaver til enhver er der lørdag 10. november, når Mejeriet har arbejdsdag, skriver Edel Laursen fra bestyrelsen. Morgenkaffe kl. 9 - og hygge og godt selskab i forskønnelsens tegn.
 
  
28.okt. 2018 * Uhygge på Kirstinelund. Børnehalloweenlørdagsbar foregår på Kirstinelund i Bjedstrup lørdag 3. november kl. 14-21, skriver Johan Harding. Bemærk tilmelding.
 
  
25.okt. 2018 * Nyt stabilt bordtennisbord. Alken Mejeri og Borgerforeningen 
har splejset til et nyt og stabilt Stiga-bordtennisbord. For tiden spilles der hovedsagelig double mandag kl. 17-19. Det gamle bord kan også stadig bruges, hvis der bliver behov. (Foto: Ole Nielsen)

 
   
24.okt. 2018 * Husk en fod på. Alken Mejeri har efter det nye gulv også investeret i nye stole og borde. Bordene kan nemt håndteres og transporteres med vogne. Se Hans Hornbek fra bestyrelsen gennemgå hvad man skal gøre - og ikke gøre. (Video: Pernille Benzon)
 
24. okt. 2018 * Slut med gratis cykler uden for myldretiden. Arrivas ordning med at tage cykler gratis med uden for de mest myldrende togtider er stoppet, har Hanne Ravn konstateret. Nu koster en cykelbillet 25 kr. og varer hele dagen. Læs mere.
 
24.okt. 2018 * YouTube-redaktør søges. Gennem årene er der optaget ganske mange kortere og længere videoer fra begivenheder i Alken og omegn. De fleste ligger på YouTube, men er ikke samlet, så man nemt kan finde og se dem alle i god kronologi. Har nogen lyst til den slags og flair for at håndtere playlister og kanaler, passswords og vejledninger, kan man henvende sig til Knud Abildtrup.
 
   
19. okt. 2018 * Vildere haver og fællesarealer. Sæt X i kalenderen torsdag 1. november kl. 19-21. Liv i Landsbyerne får på Alken Mejeri besøg af Philip Hahn-Petersen fra projektet Vild med Vilje, som vil give inspiration til vildere og mere spændende haver og fællesarealer, oplyser Anne Mette Lykke fra Liv Landsbyernes naturgruppe.
 
   
22. okt. 2018 * Vi holder sangtime hos købmandenfredag 2. november kl.16.30. Efter den dejlige sangtime den 5. oktober var der snak om at gøre det til en tradition med en sangtime første fredag i måneden, så den tradition starter vi. Vi spiller hvad vi kan. Alle er velkommen små og store. Folk der kan spille et instrument må rigtig gerne komme - så laver vi et lille band. Martin Elleby og Kresten Warming. (Foto fra første sangtime: Estrid Bek)

 
   
21. okt. 2018 * Leif og Anette har sat til salg. Leif og Annette Grundahl, Anes Høj 3, har sat deres villa fra 2003 til salg. Se opstilling og fotos.
 
21. okt. 2018 * Grøftekanter, off-grid-boliger og vejforløb. Der var mange ideer og emner i spil, da Liv i Landsbyerne havde stormøde 30. september. Se Ditte Jensens referat og hvem, der er kontaktpersoner i de ni arbejdsgrupper.
 
   
20. okt. 2018 * Breve fra en landsoldat fra Alken. Gårdmandssønnen Jens Jacobsen fra Alken var med i krigen i 1864, hvor han blev såret ved Dybbøl. Hans oldebarn Erik Rønholt har nu udgivet 34 af hans efterladte breve, der giver et indblik i landsoldaternes dagligdag, førstehåndsskildringer af krigshandlingerne og livet i den fattige landbefolkning. Bogen kan købes hos boghandlerne. Læs mere på Kultur.
 
20. okt. 2018 * Fisker på gale veje. Søndag 14. oktober traf en lodsejer og en nabo i den vestlige ende af Mossø en båd med en lystfisker på deres fiskevand, oplyser Mossø Lodsejerforening. Lystfiskeren var en lodsejer fra Alken, som var klar over, at man som lodsejer  har fiskeret, hvor man selv har nærmest land, og at man ellers skal have lov til at fiske af ejeren. Men han påstod, at man måtte fiske over hele søen, når man var lodsejer ved søen, hvilket ikke er korrekt.

 
   
19. okt. 2018 Forsamlingens jubel, da Young Flowers takkede af torsdag aften på Mejeriet. (Foto: Peter Abildgaard - se nogle flere på Facebook-siden Alken Byfest).
 
19. okt. 2018 * Foredrag om mere robuste og modvindskompetente børn. 'Giv dit barn noget at vokse af' er titlen på et foredrag med lærer, forfatter og coach Thomas Skovbo fra Ry på Bjedstrup Skole og Børnehus onsdag 21. november kl. 20-21.30, skriver Anna Marie Thierry fra skolebestyrelsen. Thomas Skovbo er optaget af et mere robust forældreskab - se mere om foredraget, der indebærer tilmelding.
 
   
16. okt. 2018 * Marius har sat til salg. Marius Westesen, Søbjergvej 17, har sat sit 99 kvadratmeter store rækkehus til salg. Se billeder og opstilling hos EDC.
 
   
16. okt. 2018 * Peter og Lene sætter til salg. Peter Rasmussen og Lene Andreasen, Emborgvej 82, sætter deres hus til salg. Se fotos og opstillinger her.
 
16. okt. 2018 * Lokalpolitikere står magtesløse i forhold til grisefabrikker. Kommunen har igen modtaget mange klager over en miljøgodkendelse til en stor udvidelse af en svinefarm i Dover Sogn, skriver byrådsmedlem Maria Temponeras (EL), Kirstinelund i Bjedstrup. Men det er en blindgyde at rette vreden mod kommunens administration og politikere. Læs på smalltalken hvorfor

 
15. okt. 2018 * Naboindsigelser, avisomtale, berigtigelse, spørgsmål og svar. Kommunens miljøtilladelse til Svejstrup Østergaards udvidede svineproduktion på Østermarksvej 11 er nu indklaget for Miljø- og Fødevareklagenævnet, beretter Ugebladet Skanderborg under overskriften Svineavler i modvind. Nabo Henrik Brøsted kritiserer ammoniakmængderne, kommunens behandling, CPR-lækagen, gylletanke uden låg og lugtgener. Gårdejer Karl Ole Jokumsen påpeger bl.a. en samlet lavere miljøbelastning, og Bente Andersen bringer på Liv i Landsbyernes Facebook-profil sit svar, hvor hun bl.a. kommenterer produktions-størrelsen, juraen og den årelange sagsgang. Derefter følger flere spørgsmål og svar om bl.a. grisetransport, staldenes beliggenhed og fremtidsplaner.
 
   
14. okt. 2018 * Ny Alken-yngste: Ida Kirstines lillesøster. Mandag aften 1. oktober blev Ida Kirstine storesøster til en lillesøster (der foreløbig ikke hedder andet) på 50 cm og 3½ kg. Og ved samme lejlighed fik Maiken Wang Larsen og Thomas Tjørnehøj endnu en datter... som dermed overtog titlen som 'yngst i Alken' fra sin nabo Ebbe Louis, skriver Thomas. (Foto: Thomas Tjørnehøj)
 
14. okt. 2018 * Svar fra Telcon til mastegruppen. Inge Schiøler Christensen sender på vegne af mastegruppen, der forholder sig til den planlagte mobilmast ved banen, et svar fra Telcon på en række spørgsmål sendt i april. Endnu er der ikke svar fra klagenævnet. Se Telcons svar.
 
14. okt. 2018 * Ølsmagning med og uden humle. Brygmesteren på Thisted Bryghus, den gamle alkenit Antoni Madsen, har givet tilsagn om igen at komme til Alken og give prøver på noget af sine nyudviklede øl, som bl.a. omfatter øl uden humle. Derudover vil han medbringe lidt julebryg, nu da sæsonen snart begynder. Thisted Bryghus er i en afstemning blevet kåret som Årets Danske Bryggeri i 2015-16-17 af Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer, så det bliver spændende, hvad Antoni disker op med, skriver Jan Andreasen. Det foregår fredag 23. november kl. 18 med et par enkelte snitter og en håndbajer - Troels Larsen vil lave nogle rugbrødder. Herefter starter ølsmagningen, men det er uvist, hvornår vi slutter, formentlig ved 23-tiden. Prisen bliver 150 kr. for hele herligheden (ABAF-regi) og man skal tilmelde sig senest søndag 18. november til Jan Andresen på alken67c@gmail.com.
 
2. okt. 2018 * Uguidet meditation Alken Bibliotek mandagene 5. november og 3. december. Begge dage kl. 19.30-20. Bedste hilsner Hanne Ravn og Gitte Møller Madsen.

 
27. aug. 2018 * Så er vi nået til slutningen af august og julen nærmer sig og dermed også årets julemarked i Alken. Julemarkedet foregår i weekenden 1.-2. december, og du kan allerede nu melde dig på en bod, forberedelse og oprydning. Des hurtigere du er, des vildere kan vi planlægge. Boderne koster 200 kr. for de to dage. Det er gratis at hjælpe med forberedelse og oprydning. Du kan kontakte os på mail: jillvondermaase@gmail.com eller telefon 53 55 57 52. De bedste juleønsker Jill van der Maase og Johannes Thomsen. 

 
   
20. feb. 2018 * Alken 1989: Egne ryttere, eget festtelt, nye boliger og nyt vand. Med egen rideklub inden for byskiltene kunne man nu se 15 ryttere - og en vogn - i Alkens byfestoptog - for sådan et var der dengang. Sander Jensen var fanebærer. Og med Jørn Damgaard som primus motor fik borgerforeningen sit eget festtelt på 12 gange 12 meter - blåt med hvidt tag og godkendt efter alle kunstens regler. Se næste kapitel i Alken år for år siden 1979.
 
 
 
400 abonnenter får nyhedsbrev om søndagen
Ideer, fotos, forslag, færdige og ufærdige bidrag til indholdet modtages hjertens gerne af
webredaktør Knud Abildtrup,
 knudabildtrup1@gmail.com20 27 12 76
Send opslag til Opslagstavlen til 
Anne-Mette Granner, amgranner@gmail.com

og kalender-bidrag til 
Edel Laursen
edel.laursen@gmail.com
 Inge Nørgård bestyrer abonnements-databasen - skriv til Inge, hvis du får ny mailadresse, på ingealken104@gmail.com

  
Julehygge i Boes. Søndag 18. november kl. 11-16 er der åben for julehygge i Boes bed & breakfast.
 
Kvartals-rengøring.søndag 18. november kl. 10-12 i Købmanden i Alken.
(Foto af Birgitte Abildgaard under vinduesvask i 2017: Bruno Nielsen) 

 
'Giv dit barn noget at vokse af'. Foredrag med lærer, forfatter og coach Thomas Skovbo fra Ry på Bjedstrup Skole og Børnehus onsdag 21. november kl. 20-21.30. Thomas Skovbo er optaget af et mere robust forældreskab - se mere om foredraget, der indebærer tilmelding.
 
Ølsmagning ved brygmesteren på Thisted Bryghus, den gamle alkenit Antoni Madsen fredag 23. november kl. 18 med et par snitter og en håndbajer. Pris 150 kr. (ABAF-regi) og tilmelding senest søndag 18. november til Jan Andresen på alken67c@gmail.com.
Møde om lokale almene lejeboliger. Bosætningsgruppen under Liv i Landsbyerne) inviterer til møde søndag 25. november kl. 10 i biblioteket på Alken Mejeri angående oprettelsen af et lokalt almennyttigt boligselskab, der har til formål at eje og administrere lejeboliger i landsbyklyngen.
 
Julemarked i Alken i weekenden 1.-2. december, og du kan melde dig på en bod, forberedelse og oprydning til jillvondermaase@gmail.com eller telefon 53 55 57 52.
Arrangører: Jill van der Maase og Johannes Thomsen.

 
Alken-kalenderen
herunder bestyres af Edel Laursen, edel.laursen@gmail.com. Røde markeringer gælder Alken Mejeri, som har sin egen booking-kalender, der kan studeres her - i højre side lidt nede.
 
 
 
 
Wilkommen in Alken. Foran Købmanden i Alken står nu en informativ tavle med kort, fotos, forklaringer og gode forslag til natur-oplevelser omkring Alken. I en lille boks på tavlens side finder man en velkomstfolder, som på dansk, engelsk og tysk beskriver, historie og aldeles opdateret shelter-nutid i Alken og Omegn.

Bolig-side. Nu samler alken.dk, hvad der aktuelt tilbydes af boliger i om omkring Alken - salg og leje på Bolig i og omkring Alken, hvor du finder links til de enkelte boligannoncer eller i det mindste en vej derind. Find siden allernederst i venstremenuen her fra forsiden. Landejendomme, villaer, lejligheder, værelser og annekser. Sig endelig til, hvis du kender til flere. Skriv til alken.dk.

Tre år -  fire film - to købmænd. Først kom en film om Alken Minimarkeds lukning, så én om indsamling og støttefest, en tredje om byggeri og perioden uden købmand - og nu én om indvielsesdagen.


Finns åbningsfilm. På åbningsdagen i september 2014 var Finn Mathiasen fra ABCFilm på pletten med kamera, og han har krydsklippet 9.17 minutter sammen fra folkemylderet.

Thomas' åbnings-fotos. Find dig selv, din nabo og alle de andre under åbningen - på Thomas Tjørnehøjs foto-serie på Alkens Flickr-univers.  Thomas ønsker
tillykke til os alle sammen med byens nye dimension og Alkens genvundne status som 'købstad'!

Affolkning contra sammenhold. TV2 Østjylland bragte 25. september 2013 et indslag med minister Carsten Hansen (S), Osuma-direktør Jesper Elkjær og daværende formand for Liv i Landsbyen, Jens Jacobsen. Se Affolkning i landsbyerne og Sammenhold i Alken.
TV2 Østjyllands indslag fra Købmanden i Alken 22. september 2013. Se bl.a.  Birgit Bune, Søren Slebo, Bo Høilund Martinsen, Ingvar Kristiansen og Tove Nyholm udtale sig: Byen der ikke vil dø. 
Rundt om bordet og rundt om Alken. Pelle Bank fra TV2 Østjylland har lavet et fem minutters portræt af Alken. Adam Yogesh Thuesen i færd med at beklæde det gamle vaskehus er blandt de medvirkende.

Tv-indslag fra kampen for trinbrættet i 2000-2001. Med en sej arbejdsgruppe i spidsen lykkedes det i 2000-01 at sikre Alken som trinbræt trods Banestyrelsens påtænkte lukning efter en renovering. TV2 Østjylland beskrev det hele i to indslag: Først ministerbesøget i 2000  og hattefesten i 2001, da toget ankom igen.  
Fra Mejeriet lyder en indtrængende bøn til alle medlemmer om at få den årlige kontingent-indbetaling sat i system via banken. *** Det samme lyder fra ABAF: En fast, årlig bank-overførsel er en enkel og hurtig løsning, der kan lette ens egen samvittighed om at få betalt - og kan befri de frivillige i bestyrelserne med - igen igen - at skulle opkræve og minde folk om at betale.

ABAF: Årskontingent: Børn og unge op til 25 år: 150 kr. Voksne over 25 år: 200 kr. Pensionister: 100 kr.  
Reg. nr. 1551. Kontonr. 16472573. 

Alken Mejeri: Årskontingent: 100 kr. pr. medlem. 
Reg. nr: 8401 Kontonr.: 11 28 794. 
 
 
Seværdige og mindeværdige fotoserier:
Købmandens tre års fødselsdag i 2016
Byfest 2015
Ring of Bones 2014
Byfest 2014
Flere købmands-åbnings-fotos 2013
 Købmanden i Alken's åbning 2013
            Shaka Loveless støttekoncert 2013
                                         Julemarked 2012
                                                    Byfest 2012

Byfest 2011

Byfest 2010

Vædebro-arbejdsdag 2010

Byfest 2009

Videovitser byfest 2008

Julemarked 2007

Sporindvielse 2007

Alken-armada 2007

Byfest 2007

Sankthans 2007

Filmfestival 2007

Kvindefest 2007