Forside
Borgerforening
Mejeri
Liv i Landsbyerne
Foreningen Liv i Landsbyen
Købmanden i Alken
Kultur
Alken-koret
Alken Bryghus
Natur
Alken Saftklub
Alken Have
Trafik
Vandværk
Teknik og anlæg
Dover GF
Alken Minimarked
Historie
Liv i byen
Folk i Alken
Lokale links
Alken-Chinenke
Arkiv
Video-vitser
alken.dk
Alken-quiz 2009
Alken-quiz 2010
Alken-quiz 2011
Alken-quiz 2012
Alken-quiz 2013
Alken-quiz 2014
smalltalken
Opslagstavle
Svejstrup
Bolig i og omkring Alken
Shelters i Alken
|
 

Brugernavn:

Adgangskode:


 

Powered by GATE technologies

 

Alken-quiz 2014
 
25. mar.  2015 * Gymnasieelev bankede de gamle. Alken-quiz 2014 er nu afklaret - med gymnasieelev Lisbeth Nikolajsen som vinder - foran outsideren fra Anes Høj, Torben Nielsen, den tidligere quiz-vinder Anne Mette Lykke og Hanne 'Pax' Nielsen, der havde ført det meste af året igennem. Slut-quizen foregik hos Købmanden i Alken og bød på spørgsmål om købmandens første åbningsdag, indtjeningen efter smukfest-oprydningen og alkoholprocenten i Sorte Alken-øl. (Foto: Søren Slebo)

21. mar.  2015 * Så skal  quiz'en afgøresAlken-quiz 2014 er endnu ikke afklaret, men det bliver den onsdag 25. marts kl. 16.45
i cafeen. Hanne 'Pax' Nielsen, Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke dyster om en Kähler-vase og to gæstebilletter- det hele sponseret af Arriva.

16. jan.  2015 * Hanne 'Pax' indhentet af tre. Spørgsmål 7 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om der ville blive hulmursisoleret på Mejeriet i 2014. Det blev der ikke, og det gik Hanne ned på, så hun slutter på to fejl og a point med tre, der ikke troede på isoleringen: Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke. De fire skal dermed ud i ekstra quiz. Derom senere. Tre (meget forskellige) fejl havde Eva Nikolajsen, Anne Grete Viborg, Max Pohle samt Ulla Helm-Petersen. 
12. jan.  2015 * Næstsidste spørgsmål afklaret og Hanne 'Pax' fører fortsat. Spørgsmål 6 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om der ville komme flere halvtimes-afgange i Arrivas køreplan 2015. Det gjorde der ikke, hvilket langt de fleste af de 46 deltagere nu heller ikke turde gætte på. Heller  ikke Hanne 'Pax' Nielsen, der dermed bevarer sin føring med bare én fejl. Anne Grete Viborg, Lisbeth Nikolajsen, Torben Nielsen og Anne Mette Lykke var lige så realistiske og har nu alle to fejl, mens Eva Nikolajsen røg et trin ned og er dermed uden vinderchancer. Ét spørgsmål tilbage.

29. dec.  2014 * Hanne 'Pax' styrer stadig quiz'en. Spørgsmål 2 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om Luna Gewitz ville score på A-landsholdet. Det gjorde hun ikke  i 2014, hun forhindrede derimod nogle mål, skriver Jacob Gewitz. Det troede mange deltagere ellers, at hun ville - bl.a. alle dem i toppen. Så Hanne 'Pax' Nielsen fører nu med bare én fejl - efterfulgt af Anne Grete Viborg, Eva Nikolajsen og Lisbeth Nikolajsen samt nu også Torben Nielsen og Anne Mette Lykke, der var realistiske på det svar. Alle fem med to fejl-forudsigelser. Meget kan stadig ske.
 
13. okt. 2014 * Hanne 'Pax' styrer quiz'en. Spørgsmål 5 i Alken-quiz 2014 er afklaret: Om omsætningen hos Købmanden i Alken i en uge ville overskride 30.000 kr. Og det skete - nemlig i uge 21 med en omsætning på 30.021 kr. Det spottede Hanne 'Pax' Nielsen, der nu med seks rigtige forudsigelser er alene i front. Med bare én smutter hver følger Anne Grete Viborg, Eva Nikolajsen og Lisbeth Nikolajsen. Der er stadig tre uafklarede spørgsmål.

29. sep. 2014 * Hanne og Anne Grete klarede endnu en omgang. Spørgsmål 8 i Alken-quiz 2014 er nu afklaret: Om der blev handlet et hus - og der var langt de fleste optimistiske i år. Der blev jo også handlet - Emborgvej 137 - og Anne Grete Viborg og Hanne 'Pax' Nielsen fører nu feltet som de eneste med fem rigtige forudsigelser. Sean Bek Craig, Eva Nikolajsen, Lisbeth Nikolajsen og Ulla Helm-Petersen har blot et enkelt fejlskud til nu.
22. sep. 2014 * Kun to har nu nul fejl. Spørgsmål 3 i Alken-quiz 2014 er nu afklaret: Om den førstefødte inden for byskiltene ville blive en pige, en dreng, ingen - eller tvillinger eller mere. Bl.a. Anne Grete Viborg og Hanne 'Pax' Nielsen holdt på en dreng. Og det blev jo en lillebror hos familien på Emborgvej 137, så nu er de to alene i front, da Jens Jacobsen gættede på en pige. Rigtig mange troede slet ikke på børnefødsler i år. Udover Jens har også Sean Bek Craig, Eva Nikolajsen, Lisbeth Nikolajsen og Ulla Helm-Petersen blot et enkelt fejlskud til nu, hvor fire ud af ni spørgsmål er afklaret.
 
10. juni 2014 * Tre skiller sig nu ud i quiz'en. Spørgsmål 4 i Alken-quiz 2014 er nu afklaret: Om Lene Breumlund Nielsen åbnede sin nye butik før sin fødselsdag 2. juni. Det gjorde hun ikke, men derimod på lørdag14. juni. Det gættede de tre, der nu har lagt sig i spidsen med nul fejl efter tre afklarede spørgsmål: Anne Grete Viborg, Hanne 'Pax' Nielsen og Jens Jacobsen. Hep-hep. Men 21 har bare et enkelt forkert svar, så meget kan ske.

 
4. maj 2014 * Ni har to  rigtige. Så er andet spørgsmål i Alken-quiz 2014 afklaret. Det var det med Birgits heste. Ni deltagere har nu to rigtige svar: Helga Lund, Ulla Helm-Petersen, Sean Birk Bek Craig, Anne Grete Viborg, Hanne 'Pax' Nielsen, Lars Christensen, Jens Jacobsen, Eva Nikolajsen og Bruno Nielsen.
14. apr. 2014 * 15 troede på fremgang. Så er første spørgsmål i Alken-quiz 2014 afklaret. Folketallet steg en smule, og det havde 15 satset på, mens 31 sagde nej - deriblandt hele familien Lykke/Herrik, der plejer at klare sig godt og hermed har basis for at komme stærkt igen.

24. mar. 2014 * 46 besvarelser - og en uden navn. 46 har besvaret Alken-quiz 2014 - med overstregninger, kaffepletter og det hele. Og én har desværre glemt at skrive navn på. Som deltager kan man jo spørge knudabildtrup1@gmail.com, om ens besvarelse er med i bunken.
16. mar. 2014 * Alt for få har afleveret quiz-svar. Det bliver da næsten for nemt at vinde Alken-quiz 2014. Lørdag 22. marts kl. 14 er sidste frist, og det er ingen hindring at være i familie med eller nabo til nogen, der bor i og omkring Alken.
 
11. mar. 2014 * Hvornår åbner Lene butik? Om Lene B. Nielsen åbner butik i den gamle slagterforretning inden sin fødselsdag i år, er et af de ni spørgsmål i Alken-quiz 2014. En Kähler-vase og ikke mindst æren er på spil, og besvarelserne kan afleveres hos Købmanden i Alken senest lørdag 22. marts. (Foto: Knud Abildtrup)

1. mar. 2014 * Hvem bliver Alken-profet i år? Hulmursisolering og hestefodring er blandt nye temaer i årets Alken-quiz - som jo ret beset er en profet-konkurrence. Spørgsmålene er lige så uforudsigelige som sidste år, hvor Thorbjørn Herrik og Anne Mette Lykke triumferede: Ny butik? Fødsler? Hushandler? Togafgange? Folketal? Mål? Giv dem kamp, vind en Kähler-vase sponseret af Arriva. Print quiz'en ud her - Alken-quiz 2014 - og aflever hos Købmanden i Alken senest lørdag 22. marts. (Foto fra Finn Mathiasens film fra butiksåbningen i september 2013)

 

 
 
Uge 13 * Lisbeth Nikolajsen vandt en Kähler-vase i Alken-quiz 2014 - og heldigvis de to næste præmier -  gæstebilletter fra Arriva -  for hun har et ungdomskort i forvejen. (Foto: Søren Slebo)


 
 Gevinsten er i år en Kähler-vase - model Omaggio, 20 cm. høj - samt til  anden- og tredjepladsen to gæstebilletter til at køre så langt, man kan i Arriva-tog, på  selvvalgt dag. Begge dele sponseret af Arriva.
 
 
Hent quiz til udprint her Alken-quiz 2014

Kryds et svar – og kun ét – ud for hvert spørgsmål skrive dit navn nederst.
Aflever hos Købmanden i Alken, senest lørdag 22. marts.
Er der flere vindere, laver alken.dk en lille ekstra-quiz for at finde én vinder.

Den bedste besvarelse vinder en Kähler-vase sponseret af Arriva.
Vinderen kåres til nytår.


1. Sidste år gik befolkningstallet i Alken ned fra 238 til 234 – laveste tal i otte år. Hvad med 2013-tallet? (Offentliggøres i april 2014)
O * Nu går det fremad igen. Vi er flere end i 2013.
O * Vi er lige så mange som i 2013 - eller færre.

2. Scorer Luna Gewitz på A-landsholdet i fodbold?
O * Ja, mindst ét mål.
O * Næh.

3. Den førstefødte i 2014 (fra 1. marts) - inden for byskiltene - bliver:
O * En pige.
O * En dreng.
O * Ingen.
O * Tvillinger eller mere.

4. Åbner Lene B. Nielsen butik med kunsthåndværk i den gamle slagterbutik før sin fødselsdag 2. juni?
O * Ja.
O * Nej.

5. Vil Osuma-omsætningen i Købmanden i Alken i en uge nå over 30.000 kr.?
O * Ja.
O * Nej.

6. Kommer der flere nye halvtimes-afgange fra Alken i Arrivas køreplan for 2015?
O * Ja.
O * Næh.

7. Bliver Alken Mejeri endelig hulmursisoleret i løbet af 2014?
O * Ja.
O * Nej.

8. Bliver der handlet et hus (til beboelse) inden for bygrænsen efter 1. marts?
O * Ja.
O * Næh.

9. Hvornår er der så meget græs på marken i år, at Birgit Bune ikke længere behøver fodre sine heste?
O * Før 1. maj?
O * 1. maj eller senere?