Om død og tab

Foreningen Nærvær med døden står for en samtaleaften på Alken Mejeri torsdag 17. november kl. 19.00. Indlæg fra sognepræst i Dover Benjamin Würtz Rasmussen, fotojournalist Tor Trads, Svejstrup, og forsker i død og ritualer omkring døden Dorthe Refslund. Entré 50 kr.

Foreningen Nærvær med Døden er vært for en foredrags- og debataften i Alken Mejeri i anledning af Allehelgen. Pga. folketingsvalget er arrangementet sat til torsdag d. 17. november kl. 19. To lokale ildsjæle vil dele ud af deres erfaringer og oplevelser med at leve med bevidsthed om døden og tabet som et menneskevilkår. Det er sognepræst i Dover, Alling og Tulstrup sogne, Benjamin Würtz Rasmussen fra Tulstrup, og Tor Birk Trads, fotojournalist fra Svejstrup. 

Benjamin Würtz Rasmussen tager udgangspunkt i  den danske teolog Niels Henrik Gregersen. Gregersen siger om evigheden, at enten findes den, eller også findes den ikke. Hvis den findes, så findes den ikke bare efter livet, så må vi allerede nu leve et liv med evighed i. Det har afgørende betydning for, hvordan vi taler om og forstår døden og det at miste et menneske, vi er tæt knyttet til. Det er noget af det, Benjamin vil udfolde i sit samtaleoplæg.

Tor Birk Trads vil fortælle om hvordan meget gamle mennesker forholder sig til døden. Han har som fotojournalist gennem to år besøgt, interviewet og fotograferet otte ældre mennesker over 90 år. Og talt med dem om livets sidste fase for at blive klogere på, hvad det vil sige at være mæt af dage. Det har resulteret i fotobogen Til mine dages ende, som han vil vise billeder fra og som han vil bruge til at fortælle om sit møde med de gamle.

Der vil være tid til kaffe og debat undervejs. Alle er velkomne til en spændende og hyggelig aften, hvor vi sammen kan tale og tænke over livets uundgåelige afslutning, og hvordan vi kan forholde os til den. Arrangementet er gratis for medlemmer af foreningen. For ikke-medlemmer koster det 50 kr.