Landbetjenten og vandbetjenten

Sidste arbejdsdag

Det kom lidt uventet. Vores landbetjent vidste udmærket, at til august skal han fratræde officielt. Men så meddelte personalekontoret forleden, at med ferie og afspadsering til gode er sidste arbejdsdag i dag, fredag 16. juni. I morges var han til farvel-kaffe hos kollegerne i Skanderborg. Derefter til dette interview med www.alken.dk foran købmanden i Alken (billedet), hvor han er formand.
Så ind til kontoret i Ry for at skrive de sidste rapporter og rydde op. Så er det slut, Vagn.

Ikke helt. Der er nogle særlige opgaver, som kun han kan klare, sådan da. Dem vender vi tilbage til. Vagn Stensig Kristensen, nu 66 år, kom til politiet i 1979; efter uddannelse blev det til 20 år i forskellige afdelinger ved politiet i Aarhus og så fire år ved Skanderborg Politi, inden den sidste placering som landbetjent i Ry.

Vagn og hans kone, Alice Køppen, skal nu finde ud af, hvad det vil sige at have masser af tid. Men de bliver boende mellem de mange georginer på landstedet i Boes. Dog vil han nu udføre en gammel plan om ikke kun at være formand for købmandsgruppen i Alken, men også prøve i praksis at ekspedere som købmand. Den lille politistation i Ry hører til Sydøstjyllands Politi, og hvad så nu med Ry og
Alken og de andre steder i den gamle Ry Kommune, som Vagn har kørt rundt til. Indtil videre kommer der ikke en afløser, siger chefen i Horsens, men noget vil ske en dag. Borgerne bliver henvist til at ringe på 112 ved brug for akut hjælp og ellers 114.

Ved ønske om personlig ekspedition må man køre til politigården i Horsens eller politiet på Fælleden i Skanderborg. Der er som antydet et par mindre opgaver efter dagen i dag. Vores landbetjent er også vandbetjent. Han er en af de få, der er uddannet til at løse opgaver på søerne, og i denne weekend er der en patrulje på Mossø, ligesom der venter et par ture på søen i Skanderborg under Smukfest.
-Desuden har jeg aftalt med ledelsen, at jeg stiller mig til rådighed for særlige og aftalte opgaver efter september, men det bliver rådgivning og foredrag, ikke patruljer, siger Vagn Stensig Kristensen.

Fredag 18. august vil han markere sin afsked ved en reception i gården ved kontoret bag Ry Bibliotek.

-Så vil jeg sige til borgerne i Ry og omegn, at det har været en stor og en god oplevelse at være sammen med jer, og tak. Mange har sikkert opdaget, at for mig har det med bødeblokken ikke været det vigtigste, men at løse problemerne med venlighed og i enighed.
Tekst og foto: Abildgaard.

You are currently viewing Landbetjenten og vandbetjenten