Såret islænderhest galopperede ind i lanternefest ved børnehuset

Årets lanternefest i Bjedstrup Børnehus blev mere dramatisk end den plejer. En islænderhest galopperede op til forsamlingen af børn og voksne og viste sig at være såret, så mange trådte til og tog sig af den.

Islænderen havde stået på Kirstinelund, og Lærke Lilholt, som havde lånt den, fortæller:

Kl. 16.45 kom Gilvi pludselig galopperende op ad Bjedstrupvej nede fra Jakobs fold, hvor den stod. Den havde kun stået der et par timer som selskab, da Jakobs hest ellers var alene. Så brød den igennem hegnet og ville hjem til sine venner, men skar et 40 cm dybt hul under venstre forben.

Den galopperede med blodet sprøjtende ud i en tyk stråle lige op i lanternefesten, hvor en masse gode folk, læger, jordemødre, dyrlæger og hestekyndige pædagoger fik stoppet blødningen, pakket den ind i tæpper og ringet efter dyrlægen.

Da jeg kom hjem fra Aarhus, var der ti mennesker i fuld sving med førstehjælpen. Annemette fra Svejstrup kom flyvende med en hestetrailer, og vi fik den skubbet ind og kørt til Heidi Mørchs stald på Pederslund i Svejstrup, men da vi kom ind i lyset og kunne se det virkelige omfang af såret, var det virkelig dybt og havde skåret sener og nerver over til benet. Dyrlægen vurderede ikke, han ville blive ridehest igen, og han havde mistet så meget blod, at vi endte med at måtte aflive ham.

Men lokalsamfundet viste sig endnu en gang fra en virkelig rørende og handlekraftig side. Folk var bare så mega seje og hjælpsomme.

You are currently viewing Såret islænderhest galopperede ind i lanternefest ved børnehuset