Vokalmusik som sjældent høres i Danmark

Vokalensemblet Gaia synger i Dover Kirke søndag 10. december kl. 16, oplyser Hans Alexandersen, Svejstrup. Der er gratis adgang.

Gaia er Moder Jord i den græske mytologi – og navnet betegner desuden den teori, som den britiske forsker J.E. Lovelock har fremsat om planeten Jorden som en sammenhængende, selvregulerende organisme. Med navnevalget vedkender vi os en vis (jysk) jordbundethed, og samtidig en hengivenhed for det frodige, kreative og organiske princip, som gør musik til liv mellem mennesker.

Alle sangere i Vokalensemblet GAIA medvirker con amore, dvs. af lyst og af interesse for musikken. Også i det daglige beskæftiger en stor del af korets medlemmer sig med musik, som udøvende sangere, som studerende eller som undervisere. Siden korets start i 1989 har det været en hovedtanke at skabe et forum for opførelse af vokalmusik, der – ufortjent – sjældent høres i Danmark. Hvad enten vi synger den helt nye kormusik eller musik fra tidligere perioder, opsøger vi musikalsk frugtbare udfordringer, som kan udvide både vores og publikums kor-horisonter.

GAIA har kammerkorbesætning med 24 sangere, fordelt med 6 i hver stemmegruppe. Prøvearbejdet i GAIA er koncentreret omkring 4-5 årlige projekter med intensive weekendprøver og stemmegruppeprøver op til koncerterne. Denne arbejdsform har gjort det muligt for os at samarbejde med større eller mindre instrumentalensembler om sjældent hørt musik. Samarbejdspartnere har bl.a. været Århus Sinfonietta, Concerto Copenhagen, Ensemble Zimmermann og DJM-Percussion. GAIA ledes af korets medstifter og faste dirigent gennem alle årene, Søren Kinch Hansen.

You are currently viewing Vokalmusik som sjældent høres i Danmark