Grethe Damgaard er død

Tidligere Alken-borger Grethe C. Damgaard er død, 99 år gammel, fremgår det af en dødsannonce i Ugebladet. Grethe boede størstedelen af sit liv i Alken, først på Enggården, der dengang i 1924 var et husmandssted, hvor hun blev født – fire dage efter hendes forældre havde overtaget det.

Grethe fortalte i 1993 sin livshistorie til Byfestbladet i Alken – læs – eller genlæs “Pigen fra Enggården”. Blandt andet med den malende detalje om rotterne på gården: Hendes far og mor måtte have en stok med i seng for at holde dem fra livet, og hvordan rotterne åd tapetet op fra neden, da de begyndte at tapetsere. Om bal på Dakbjerg og i Svejstrup Forsamlingshus – og om at kunne se hele vejen fra Enggården til købmanden.

Grethe Damgaard sov ind i hjemmet i Skanderborg og efterlader sig både oldebørn, børnebørn, svigerbørn og børn – blandt andre Jørn Damgaard i Alken. Bisættelsen har fundet sted.