Nye gnister til fællesskabet

Søndag bød på “lille rejsegilde” på Mossø Bakke, hvor de første af de 14 solgte huse vil stå indflytte-klar om et par måneder. De mange nye børnefamilier, håndværkere og nytilflytternes familier blandede sig med folk fra det, initiativtager og stifter Jens Thor med gåseøjne-håndtegn i luften kaldte “det gamle Alken”.
Jens funderede i sin begejstrede rejsegilde-tale over, hvordan nytilflyttere kan repræsentere nye gnister til de fællesskaber, der i forvejen findes og lever godt i Alken. Hvordan nye tanker og ideer vil kunne bringe en gammel kultur videre – sådan som det også før er sket i Alkens nyere historie.
Jeppe Skouv, der sammen med fire andre nybyggere er med i en styregruppe, der sætter gang i brainstorms og arbejdsgrupper undervejs i byggerierne og flytterierne, udtrykte en tak til Thybo Ejendomsudvikling og Tegnestuen Arken og til stifter Jens Thor, der havde visionen. Han mindedes, hvordan der for få måneder siden var første spadestik på den bare mark, og nu står flere huse rejst.
Og så gik det op og ned ad trapperne for at tjekke rumstørrelser, materialevalg og søkig – mens børn i alle aldre fandt sammen med deres nye legekammerater mellem vandpytter og skulpturelle elementer står indhyllet i sort plastik.
(Fotos: Finn Ladefoged)

You are currently viewing Nye gnister til fællesskabet