Birgit: Fodr ikke mine heste

Jeg ved at mange i Alken elsker at kigge på mine heste, især børn. Det er dejligt!, skriver Birgit Bastholm Bune.

Men jeg må opfordre alle til ikke at fodre hestene ved hegnet, selv om det er hyggeligt og af et godt hjerte. Der er to grunde til mit ønske: 2 af mine heste går ikke med på den store græsfold før senere på sommeren. Der er rigtig meget sukker i græsset om foråret og de kan ikke tåle det. Vi risikerer forfangenhed, som er en pinefuld sygdoms tilstand hos heste. De får alt hvad de har brug for, udover det sparsomme græs hvor de går. Men de vil jo gerne have det, så de bliver selvfølgelig glade for det græs I kommer med. Men No go!

Den anden grund er, at jeg ikke ønsker at hestene udvikler vane for at stå og tigge ved hegnet. Ganske enkelt dårlig vane og opførsel.

Hvis nogen synes at den største røde hest ser lidt tynd ud, jaa, så er det fordi den er blevet 34 år. Jeg fodrer den max for at holde huld på den. Jeg har haft den i 28 år, så vi er rigtig gamle venner. Hvis nogen observerer at hun ser syg ud, er man meget velkommen til at kontakte mig på 51541331. Hun dør jo en dag og jeg vil helst være der, når det nærmer sig. 

Hilsen Birgit, Alkenvej 73.

You are currently viewing Birgit: Fodr ikke mine heste