På Kunst & Håndværk på Alken Mejeri var der godt gang i Lauge Jensens bod med Mikrogrønt, hvor både han og Feline Schiøtz måtte hente ekstra forsyninger af de forskellige papbokse med ærteskud og skud fra solsikker, flere slags radiser, lucerne og rødkål. Firmaet bag hedder Gl. Rye Mikrogrønt, hvor Lauge på Nyvej arbejder sammen med Mads Volquartz.
Midtjyllands Avis har besøgt det nye gartneri, se historien Masser af mikrogrønt: Ny virksomhed skyder op. De små skud vokser i økologisk kokosmuld, et restprodukt fra kokosproduktionen, og egner sig både som grønt tilbehør og snacks.
Lyng Dal, det lokale hotel i Gl. Rye, står allerede på kundelisten, og snart også Købmanden i Alken – og torvedagene i Ry, hvor de selv vil sælge. Udover at være lokalt produceret, er spirerne børnevenlige. Ifølge firmaet er der tale om sunde varer, da planteskud i gennemsnit er cirka fem gange så sunde som en udvokset plante.
På fotoet er Vagn Kristensen fra købmandsbestyrelsen i snak med Lauge om de grønne og røde spirer. (Foto: Finn Ladefoged)