Februar gav meget lidt nedbør – i Skanderborg-området kun 13,8 mm – hvilket er et lavpunkt for februar i mange år. Og det har nok medvirket til, at den brune vandstrøm, Birgit Bune har bøvlet med på sin grund op til DSB’s areal, for tiden slet ikke er der.
alken.dk opfordrede til at finde på et navn til vandløbet, som fra baneområdet rendte ind over Birgits fortov og stenbelægning. Og det har inspireret flere til at komme med navne.
Først foreslog Finn Ladefoged Hansen Lille Bæk. Så fulgte Dennis Hardon med to forslag med udgangspunkt i Birgits efter- og mellemnavn: Bunebæk og Bastholm Bæk.
Det umiskendelige okkerindhold i vandet, som Birgit i perioden har måttet dirigere med sandsække, fik Eric Ballowitz til at forslå Okkerbæk. Et sprogligt finurligt forslag kom fra Lone og Johannes Adamsen, nemlig Bugnebækken, fordi den bugner af overflod.
Thomas Tjørnehøj skriver: Inden vandløbet blev “reguleret”, var det mit indtryk, at det var navngivet Birgits Kilde. For en kilde måtte det da være, sådan som vandet kom piblende op af jorden – givetvis som følge af en grundvandsstigning, der vel også har skabt “Alken Langsø”. Men med den seneste omlægning af Birgits Kilde kan den da godt siges at være blevet til en bæk. Og jeg er temmelig meget på linie med Dennis’ forslag. Selv vil jeg (altså Thomas) foreslå Birgits Bæk – eller, med en spidsfindig sproglig finte, fordi den jo fortsætter hen mod hendes nabo: Birgits Bek!
Hvilket navn, der ender med at bide sig fast, må folkeviddet afgøre. Birgit, som har gjort rede for sine genvordigheder med vandstrømmen i historien Birgit venter på DSB, oplyser, at hun stadig venter på DSB.