Nu er Birgitte fra Alken

Birgitte Abildgaard er mor til fire døtre, mormor til 11 børnebørn. 

For 70 år siden begyndte hun sin barndom i Trige nord for Århus. Siden flyttede familien til Løjenkjær ved Solbjerg. Hun traf journalisten Peter Sørensen i 1972, og de blev gift, blev bosat i Skanderborg, fik børn og hus, mens Peter i kraft af giftermålet overtog hendes slægtsnavn.

Birgitte arbejdede nogle gode år i Vrold Børnehave som PMF’er, men i 1988 søgte hun optagelse på Marselisborg Seminarium, siden sluttet sammen med Aarhus Seminarium. Efter eksamen i 1992 fik hun ansættelse ved forskellige skoler i Skanderborg med sigte på specialundervisning. I efteråret 2015 sagde hun farvel, nu som viceskoleinspektør. 

De fire døtre er vokset op i familiens huse i Skanderborg, og til sidst var det herligt rummelige og gæstfrie hus på Egholmsvej for stort, da børnene flyttede. Næste fine hus fandt Birgitte og Peter i Alken i foråret 2017 og blev meget begejstrede for stedet øverst på Sandvejen, for landsbyens miljø og især den mangfoldige skare af gode mennesker i Alken og omegn.

I Alken engagerede Birgitte sig ret hurtigt i Alken-koret, købmandsbutikken, Alkenhaverne og det vidtstrakte fællesskab. 

Birgitte fyldte 70 år 25. oktober. Vi ønsker hende et kærligt og stort tillykke fra Peter og en af de fire døtre – Julie.

You are currently viewing Nu er Birgitte fra Alken