Bob-Bob

Koncerten sluttede med denne delvise selfie som en hilsen fra Alken til orkestret. Fra venstre Ole B. Jensen, Jens Askehave, Johannes Andersen, Jacob Dreyer.

Johannes Andersen turde gætte på, at selveste Bob Dylan var på landevejen et sted syd for Alken på vej fra koncert på Amager fredag til en ny koncert i Flensborg søndag. I stedet fik vi lørdag aften i Mejeriets store sal hans dylanske tekster på dansk og et meget oplagt orkester, The Overheads. Oversætte Dylan til dansk og synge dem, må man det? Ja, oplyste Johannes Andersen. For nogle år siden var han begyndt, da han undervejs fandt ud af, at man bør søge om tilladelse gennem Bob Dylans agentur i Stockholm. De bad om at se hans danske versioner oversat tilbage til engelsk, og ret hurtigt kom der accept. Derfor kunne vi på scenen i Mejeriet se loyale fortolkninger af ’Like A Rolling Stone’, som bliver til ’Ensom med et rastløst sind’ og en forrygende finale med ’Alle bliver mobbet’, ’ Rainy Dag Woman’. Johannes Andersen, kender vi ham fra en anden side? Yes, han har en udstrakt foredragsvirksomhed med basis i den forskning, han kommer med som lektor i samfundsfag, Aalborg Universitet. Det er foredrag i et spektrum fra overgangen til pensionist til ungdomskultur før og nu. Lad mig nævne, at orkestrets fine lead-guitarist, Ole B. Jensen, til daglig er professor i sociologi. En skam, at så få fandt vej til koncerten. Men altså, det var en lørdag aften. Bonus: Johannes Andersens fire cd-er kan høres på mediet ’Spotify’, som han udtaler med eftertryk i sidste stavelse som danske ’fy’ i ’fy-fy’. (Foto: Peter Abildgaard.)
2. okt. 2022 * På dansk. Med Johannes Andersens tilladelse kan vi her bringe første vers af ’Like A Rolling Stone’ på dansk:
Der var engang man kunne se din stil
Smed penge til en tigger med et hovent smil,
Sådan var du
Vennerne bad dig om at passe på.
Men du sagde bare at de skulle lukke nu
Du lo ad folk, der havde mistet alt
Drengene grinte når du havde talt.
Nu er det dig der ikke har råd til lidt salt.
Du har regninger der ikke er betalt.
Nu er det dig der må tigge om lidt morgenmad
Hvordan går det min ven
Hvordan går det min ven
helt alene uden et hjem
Uden et sted at tage hen
Kører det for dig igen
Ensom med et rastløst sind.
You are currently viewing Bob-Bob