“Blækhuset” og de andre i Westend

Fotoet fra Alken Westend med de yderste tre huse på Emborgvejs nordside er fra 1958, før der var færdigbygget på sydsiden – og er hentet på ‘Danmark set fra luften – før Google‘. (Ophav: Odense Luftfoto, Det Kgl. Bibliotek).

Det yderste hus, Emborgvej 107, er bygget af Marius Jørgensen, der var “gammeldags murer” i Alken – som hans søn, nu afdøde Agner Jørgensen fortalte i et interview i 1992 til Byfestbladet. Agner, der blev født i 1920, havde boet syv-otte steder i Alken, fordi familien boede i de huse, hans far havde bygget, indtil de blev solgt. Marius var særligt glad for det hus – især for en flot søjle, der stod ved indgangen. Folk kaldte det for “Blækhuset” – måske fordi det var bygget i en anden stil: Ikke så højt som man plejede, mere ligesom funkishusene, der senere kom til på den anden side af Emborgvej.

I dag bor familien Granner i nummer 107. Og Agner boede i øvrigt sammen med Winnie og Max Pohles bedstemor Vera Hansen i huset Emborgvej 141, hvor i dag Dominique Campbell og Bent Frølich bor. Se mange flere historier fra det gamle Alken på Historie-siden på det gamle alken.dk.

You are currently viewing “Blækhuset” og de andre i Westend