Selvbyggerhus med nok at tage fat i

I 1973 blev huset på Sandvejen, hvor familien Fosdal Andresen har boet siden 1992, bygget. De to yderste og højest beliggende huse på vejen var væsentligt ældre – begge opført i 1932, og på fotoet fornemmer man, at der på Alkenvej 67C nu skulle ske noget nyt med hensyn til byggestilen. Det var en selvbygger – med VW pickup’en parkeret på den skrånende grund. Før Jan og Karin overtog i 1992, havde der været flere lejemål i huset, og en ny ejer havde forgæves forsøgt at rette gulve op, hvor der under byggeriet ikke var blevet komprimeret godt nok under klaplaget. Det fortæller Jan, der konstaterer, at ekspertisen ikke havde været til stede, hvilket de opdagede, da de installerede gulvvarme for nogle år siden. Desuden havde den foregående ejer ikke sat et isoleret røgrør op fra brændeovnen, og ved afløbet fra badekarret havde han ladet et 50 mm rør dumpe ned i et 110 mm uden overgang, så der jævnligt var en stank af kloak. Plus en masse andre ting som var beskrevet i en syn- og skønsrapport som fulgte med købet. Så der var nok at tage fat i, til gengæld fik de nye – og nuværende – ejere et et pænt afslag i prisen.
Fotoet er fra 1974 og er hentet på ‘Danmark set fra luften – før Google‘. (Ophav: Odense Luftfoto, Det Kgl. Bibliotek)

You are currently viewing Selvbyggerhus med nok at tage fat i