Endnu flere fif til at manøvrere rundt på alken.dk

Flere læsere bøvler ifølge Jytte Elleby noget med at vænne sig til den nye opsætning på alken.dk – og her følger lidt flere gode råd til at manøvrere rundt. Indholdet viser sig forskelligt på en computer- og en mobilskærm. På computeren finder man tre kolonner. Til venstre en kolonne med menu over alle kategorierne, et søgefelt, tilmelding til nyhedsbrev samt link til det gamle alken.dk. I midten en nyheds-kolonne med fotos og tekst, og til højre en kolonne med lidt fotos, kalenderen “Det sker i Alken”, bagernes ugentlige oversigt, mejeriets udlejningskalender, et par links til andet indhold og så link til det gamle alken.dk. Øverst finder man links til kalender og nye info-sider for foreningerne Borgerforeningen, Mejeriet og Købmanden, hvor bestyrelserne får tilbudt selv at kunne uploade referater og andet information. På mobilen er der kun plads til en kolonne ad gangen, så her begynder det med nyhederne, og så må man scrolle ned og ned og endnu længere ned for at finde alle de andre elementer – prøv selv. I bunden er der link til det gamle alken.dk, der stadig fungerer som et arkiv. På en tablet kan man selv indstille, om man ser en eller tre kolonner ved at bruge Ctrl +/- – altså gøre indholdet på siden større og mindre – spørg bare Karin Fosdal. Flere har – som Anne Mette Lykke og Lene Bay – undret sig over, at man under en historie får forslag som “Måske kan du også lide” – altså til andre historier, som man tilsyneladende tilfældigt bliver tilbudt. Sådan er det nye system nu en gang, så det må vi vænne os til. Og hvis man bare vil tilbage til forsiden med de nyeste historier, klikker man på sin bagud-tast eller klikker på alken.dk-logoet i toppen.

Læs også Nye vaner og måder at bruge alken.dk på fra 14. dec. 2022 – og bliv endelig ved med at undre jer og spørge til det nye system.