Derfor er der 13 der hedder Alken til efternavn

Andre end os på redaktionen har nok stødt på efternavnet Alken. Ifølge Danmarks Statistik er der 13, der bærer navnet. Efter flere forsøg er det nu lykkedes at få forklaringen bag. Ib Willy Alken fra Svendborg skriver til alken.dk:

Da jeg var teenager og studerende  havde jeg en onkel  som boede i Sejs ved Silkeborg  og som jeg besøgte i sommerferien, og jeg har  besteget Himmelbjerget,  sejlet med Hjejlen og fisket i Julsø. Perioden er de sene 50’ere.  Turen fra Sydfyn  gik gennem  Alken. 

Nogle  år  senere var mine jurastudier  næsten færdige og jeg tænkte på at blive advokat. Jeg havde bemærket at i de mange formularer  som indgår i retsplejen var navnelister  ordnet alfabetisk,og mit fødselsnavn  var i enden af alfabetet. 

På det tidspunkt blev der indført en lempelse af reglerne om navneændring,så jeg besluttede at foretage en sådan.  Tilbage stod at  finde et  egnet nyt  navn.

På mine rejser i Jylland havde jeg bemærket, at en del advokater og andre jurister bar navne som jeg genfandt på  vejskilte til landsbyer. 

Så mindedes jeg  den smukke landsby på vejen mod Silkeborg  som oven i købet  havde navn i  begyndelsen af alfabetet. 

Jeg foreslog min yngre bror at vi  begge skiftede navn, og det gjorde vi.  Så de 13, du  fandt, er vore slægter. 

Jeg har glædet mig  over  navnet  og et par gange kørt gennem jeres smukke egn og vist min familie hvor vi kommer fra”, skriver altså Ib Alken, der også har et forslag til overskrift, som dog ender med at blive en underskrift: Alfabetisk tilskyndelse.