Ingen umiddelbar sammenhæng mellem to episoder

Sydøstjyllands Politi vurderer ikke umiddelbart, at to episoder i den seneste tid, hvor skolebørn er blevet antastet, skulle handle sig om samme person.

Siden beskeden fra Bjedstrup Skole om episoden på Skanderborgvej- omtalt her: Skoledreng handlede flot – blev antastet på vej til skole – har der selvsagt været en del bekymring blandt forældre til skolebørn i Bjedstrup, der netop har en kampagneuge om at få flere til at cykle til og fra skole. Ikke mindst, fordi der kort tid før havde været en tilsvarende episode i Ry. Forældre til Mølleskolen fik efter en episode 24. august denne besked fra viceskoleleder Morten Lomborg:
Kære forældre på Mølleskolen.   Jeg skriver med en opfordring til at tage en snak med jeres børn omkring, hvad man gør, hvis man bliver antastet af en fremmed. Det sker på baggrund af følgende oplevelse, som en af skolens elever har haft i sidste uge: En dreng var på vej hjem fra legeaftale sidst på eftermiddagen på cykel ved fodgængerfeltet v/Isagervej/Ny Kirkevej. En skaldet mand med, skæg, solbriller og mundbind i en hvid Tesla antastede ham og “ville gerne køre ham hjem til sin mormor og morfars gård, for det havde hans mor og far bedt ham om”. “Du må gerne sidde på forsædet og smid bare tasken ind bagi, så smider vi lige cyklen på cykelstativet”. Drengen kørte heldigvis væk derfra hurtigt ad stisystemet på sin cykel. Familien meldte hændelsen til politiet med det samme og en patrulje kiggede forbi for at tjekke op på sagen.   Ovenstående er selvfølgelig ikke skrevet for fra skolens side at sprede skræk og rædsel. Men det er en rigtig god idé lige at få taget snakken derhjemme. Det var selvfølgelig en chokerende oplevelse for drengen. Og som det kan læses, har drengen heldigvis handlet flot ved at skynde sig væk og få det fortalt derhjemme med det samme, så det kunne anmeldes til politiet.  

Overfor alken.dk oplyser Sydøstjyllands Politi, at der er så stor forskel i signalementerne af personen og bilen, at man ikke efterforsker episoderne som begået af den samme mand, men at man heller ikke 100 pct. kan afvise en sammenhæng. Som første skridt er signalementerne sammenholdt med tidligere anmeldelser om episoder af tilsvarende karakter på egnen, hvilket ikke har bragt efterforskningen videre.