Pluk ikke de sjældne evighedsblomster

Vi arbejder på at forbedre naturkvaliteten på Hede Ager Krog og engen ved Monnes Å ved hjælp af græsning og naturpleje og har i august haft besøg af folk fra Skanderborg Kommune, som var meget begejstrede for resultatet, skriver Anne Mette Lykke. Kvæget har skabt mere lys på engen og vi har fået flere plantearter, bl.a. majgøgeurt. Kvægets roden rundt i jorden gør det muligt for frø, som længe har ventet på gunstigere forhold, at spire.

Vi har nu registreret 200 arter af planter og insekter på Hede Ager Krog og engen ved Monnes Å i INaturalist. Man kan logge ind i INaturalist og se artslisterne ved at søge under projektet ”Hede Ager Krog”. Der er også mulighed for at tilføje flere arter af planter og insekter, svampe, fugle og padder til listen. Hvis man registrerer arter i INaturalist i området kommer arterne automatisk på ”Hede Ager Krog” listen.

Vi anbefaler en gåtur på stien. Lige nu blomstrer de relativt sjældne gul evighedsblomst (i egen lille indhegning) og den lidt mere undselige rank evighedsblomst (i nærheden af den gule). Nyd blomsterne, men lad venligst være med at plukke evighedsblomsterne, da de er sjældne. Fotoet er af en rank evighedsblomst..

Hilsen os fra Foreningen til Fremme af Biodiversitet

Konkurrence: Gå en tur og vind fede præmier med SPOR!

I Naturens Uge – denne uge 36 – er der endnu en god grund til at komme ud og gå et SPOR – som sporet Alken, Bjedstrup og Svejstrup. Og Sporet over Enggården.

Tag et billede af en SPOR-folderkasse på en af vores vandrestier, og send det til SPOR-sekretariatet på spor@lf.dk. Hvis de gætter, hvilket SPOR I har gået, vinder de. Hvis de derimod gætter forkert, kvitterer de med en SPOR-drikkedunk.

Alle, der deltager i udfordringen, er med i lodtrækningen om et gavekort på 1.500 DKK til lækkert outdoor-gear.

I kan læse mere om konkurrencen her: https://www.naturensuge.dk/find-et-arrangement/44257-den-store-spor-udfordring/

You are currently viewing Pluk ikke de sjældne evighedsblomster