Far ikke vild på alken.dk – brug de små talfelter

Det nye design på alken.dk – som jo efterhånden ikke er så nyt længere – volder stadig kvaler for nogle af læserne, så her er et par tips, når det gælder om at navigere rundt mellem de nyeste historier – især på en mobil.

Hvis du læser alken.dk på en computer, vil der på forsiden altid vises de 20 seneste historier, som man kan scrolle ned igennem. Og klikker man ind på en bestemt artikel, kan man i bunden komme videre til den forrige eller næste historie – sådan kronologisk. Vil man hellere tilbage til forsiden, kan man enten bruge sin browsers tilbage-pil, eller bare klikke på det store alken.dk-logo, som altid vises øverst til venstre på en artikel.

På mobilen skal der derimod være plads til en del andre elementer, så af forsidehistorierne får man i stedet for 20 kun fem ad gangen – og når man skal længere tilbage i historie-flowet, bruger man de små talfelter under den nederste historie – som på fotoet.

At det måske kan være forvirrende, at der under den enkelte artikel vises forslagene “måske kan du også lide”, som kan sende én i mange retninger og mange måneder bagud i tid, er én ting.

Men en af de funktioner, det gamle site ikke kunne levere, er til gengæld, at man altid kan gå kronologisk bagud i historierne – som der p.t. er omkring 530 af. På computeren på de lige nu 27 sider med 20 historier på hver, og på mobilvisningens nu 178 sider med bare tre historier på hver.

Vil man bare direkte til en bestemt historie, er der en god søgefunktion – på computeren i lup-ikonet øverst til højre på forsiden, og på mobilen i den lille såkaldte burger-menu øverst til højre – og så lidt ned.

Og glemt ikke kategorierne, som på computeren findes i venstre side og på mobilen ligger nedenunder den ugentlige præsentation af bagværk fra Købmanden i Alken.

You are currently viewing Far ikke vild på alken.dk – brug de små talfelter