Alken Mejeri får 25.000 fra Merkurs Værdipulje

430.000 kr. er fordelt blandt fem NGO’er efter en afstemning blandt Merkurs andelshavere, skriver andelskassen.

Havmiljøet, bæredygtigt landbrug, terrorbekæmpelse, et lokalt fællesskab og en almennyttig forening. Formål og fokus spænder bredt blandt de fem not-for-profit organisationer, der har fået del i Merkur Værdipulje – en fremover årlig donation fra Merkur Andelskasse.

I det fine selskab er det Alken Mejeri, som er “et lokalt fællesskab” – og modtager 25.000 kr.

Det største beløb går til arbejdet for det havmiljø, som lige nu gisper efter vejret. 176.666 kr. til landsforeningen Levende Hav. Andelsgaarde, der kombinerer landbrugsproduktion og meget mere plads til den pressede natur, modtager det næststørste beløb på 171.250 kr.

De øvrige tre NGO’er, der får anerkendelsen i år er Finn Nørgaard Foreningen (32.083 kr.), samt Alken Mejeri og Merkur Fonden (fast modtager), begge med 25.000 kr.

Se Hans Hornbek fra bestyrelsen – og repræsentanter fra de andre modtagere – sige tak på en videooptagelse. Hans siger noget 1.50 minut inde.

Det er første gang Merkur Værdipulje er uddelt, og den kundeejede bank vil fra i år donere en procentdel af indtjeningen – 0,3% af netto rente- og gebyrindtægterne fra året før – til udvalgte projekter hvert år. Formået er at fordele donationen til fem af bankens not-for-profit kunder, der på hver deres måde fortjener en anerkendelse for deres arbejde for at skabe værdi for mennesker, natur og miljø.

Merkur er et demokratisk ejet pengeinstitut med over 8.000 andelshavere og 21.000 helkunder – blandt mange andre her på egnen og også Alken Mejeri. Andelskassen er grundlagt på en ambition om at gøre en positiv forskel for mennesker, natur og miljø, og har en lang tradition for at støtte velgørende formål.

Merkurs andelshavere har bestemt, hvordan pengepuljen skal fordeles mellem kandidaterne. Hver kandidat er sikret 25.000 kr., men alle andelshavere over 15 år har haft mulighed for at stemme på én af de fem kandidater. Stemmetallet vægter fordelingen af pengene, så udover de 25.000 i grundbeløb, bliver de resterende penge i puljen fordelt forholdsmæssigt mellem de tre kandidater, der får flest stemmer.

You are currently viewing Alken Mejeri får 25.000 fra Merkurs Værdipulje