Kold kirke, varme sange og en rødhals på afveje

Kirkerummet var hundekoldt, Alken-koret varmede af samme grund op i sognehuset, tilhørerne – og flere af koristerne – beholdt halstørklæder og frakker på, da der var julekoncert i Dover Kirke. Sangene varmede alle op, og så havde en rødhals forvildet sig ind i kirken!
Sopran Else Heidemann kom efter koncerten til at tænke på Selma Lagerlöf’s Kristuslegende om rødhalsen: “At oprindeligt var den blot en grå lille fugl der, da Jesus med tornekrans, hang på korset, trak en stikkende torn ud af hans pande. Blodet derfra farvede til evig tid fuglens bryst, og den var nu blevet til en rødhals.”
Ifølge bas Hans Alexandersen slap rødkælken sikkert ud efter koncerten, hvor koret blandt andet endnu en gang sang “Diamonds”, som under mindehøjtideligheden på Alken Mejeri også var en del af afskeden med den mangeårige korleder Ingrid Robak: And may you shine among us in every earthly choir.

(Foto: Finn Ladefoged)

You are currently viewing Kold kirke, varme sange og en rødhals på afveje