Forbundne, forpligtet – også i Alken

I anledning af søndagens historiske begivenhed, hvor Kong Frederik X blev udråbt som ny konge, havde en halvt hundrede store og små fundet kjoler, kroner og champagne frem for at overvære det hele på storskærm på Mejeriet. Flere af de tilflyttende beboere fra det åbne hus på Mossø Bakke sluttede sig til.

Det blev både lyttet, skålet og udvekslet historier med kongeligt touch til Alken – som dengang Anne Grete Viborg var hos majestæten for at få sin fortjenstmedalje, dengang Anita Jensen leverede kastanjer til hoffet, Max Pohle så kronprinsen passere den gamle købmandsbutik i bil på vej mod Boes eller dengang Dronning Margrethe besøgte udgravningerne i Alken Enge.

Det forlød også, at familien Arentsen/Abildgaard var taget hele vejen til hovedstaden for at få hele oplevelsen med på tætteste hold.

Mandag 15/1: Rettet: I første version stod, at kongen blev kronet, hvilket han jo netop ikke blev – men derimod udråbt som konge.

(Fotos: Thorbjørn Herrik og Karin Fosdal)

You are currently viewing Forbundne, forpligtet – også i Alken