Diget blev lappet hvor det trængte mest

Tirsdag formiddag var en 15 stykker fra Grundejerforeningen Alken Enge, Pumpelaget og andre gode folk ude for at udbedre de værste steder på diget, som er mest udsat. Mosegrisene har gravet mange steder, så vi stoppede huller med ler og sandsække og lagde et ekstra lag sække på, hvor det trængte mest. Det er især den første del af diget, der er udsat.
Vandstanden i åen (eller “kanalen”, som Hans Hansen minder os om, at det jo er) var mandag kl. 20 på sit højeste – kote 25.8 – efter den et døgn før var nede i kote 25.5 – altså 30 cm. stigning på bare et døgn. Siden – tirsdag kl. 14 – er den så dalet syv-otte centimeter igen.

Det er vigtigt at træde så lidt som muligt på selve diget. Nogle steder er der trådt dybe fodspor på siderne, og det underminerer også diget.
Her skåler Poul Møller, Gert Dyrlund og Evald Jensen med Hans Hansen med kasketskyggen til venstre efter indsatsen.

(Foto: Knud Abildtrup)

You are currently viewing Diget blev lappet hvor det trængte mest