Ditte og Søren får medalje for smukke bøger

Sammen med Dronning Margrethe var forlaget Book Lab med Søren Hørdum og Ditte Jensen fra Svejstrup i spidsen onsdag aften på scenen på Det Kongelige Bibliotek i København for at modtage diplomer i forbindelse med Forening for Boghåndværks årlige hædring af årets bedste og smukkeste bøger. Ud over diplomer modtog forlaget den prestigefyldte F. Henriksen-medalje. En stor ære forklarer Søren Hørdum:

”Det er meget få forlag, der har modtaget den her pris, og det er store spillere som Louisiana, Lindhart og Ringhof og Nationalmuseet, så den har stået højt på vores ønskeliste, siden vi startede. Det er en kæmpestor ære, og vi er meget stolte og glade,” siger han.

F. Hendriksen-medaljen tildeles en bogudgiver, der har ydet en særlig indsats ved udgivelsen af flere veludførte bøger. Medaljen blev indstiftet den 26. februar 1963 på foreningens 75-års-dag.

Kompromisløst boghåndværk

Siden 2017 har Book Lab udgivet omkring femten bøger årligt om alt fra foto, kunst, arkitektur til mere populære kulturhistoriske emner som dogme 95 og tv-serien Matador. Ud over Bogdesignprisen har forlaget tidligere modtaget både en Creative Circle Award og Albertsen Fondens hæderspris, men Søren Hørdums ambitioner stopper ikke her.

”Vi undersøger og tester hele tiden nye produktionsformer og genre. Lige nu er vi for eksempel i gang med en kombineret kunst og kagebog, hvilket har sine helt egne udfordringer, men det er jo lige præcis den slag, som vi synes er sjovt,” siger han.

Forlaget er i øjeblikket ved at lægge sidste hånd på efterårets store udgivelser. Heriblandt føromtalte kunst og kagebog af tidligere bagdystvinder og kunstkender Terese Sau Hansen, en bog om FDB af den lokale professor i Design, Jørn Guldberg samt en bog om kirkegårdsarkitektur.

Til daglig er forlaget at finde på Boeletvej i Ry, og man kan læse mere om udgivelserne på www.booklab.dk

You are currently viewing Ditte og Søren får medalje for smukke bøger